Gå til innhold
Hundesonen.no

Renate Karlsen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Golden/Labrador mix

Nylige profilbesøk

851 profilvisninger

Renate Karlsen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei jeg har akkurat overtatt en hund som ikke har hatt det så bra tidligere i livet. Vet ikke helt hvordan han har hatt det, men mye kan tenke seg til. Han er en 8 år gammel labrador mix. Det jeg nå merker er at hvis han møter andre hunder (uansett kjønn, alder, størrelse) så hopper han mot dem, knurrer og flekker tenner. Jeg er alltid i nærheten for er redd for hva han kan finne på. Hva kan være årsaken? Er det ressursforsvar mot meg eller er han usikker mot andre hunder. Hvordan kan jeg trene det bort?
  2. Hei Eg har vært veldig bestemt egentlig på å skaffe meg en valp (8 uker gammel fra oppdretter), men eg har i senere tidspunkt vurdert om eg heller skal ta sjansen på en omplasseringshund, som f.eks. fra FANT eller FOD. Det skal da være en ung hund, helst ikke over 1 år for da er det fremdeles mulig å få de tilbake på helt rett kjør. Men eg vil gjerne høre med dere hva dere mener? Men vil gjerne hjelpe en hund som ikke har hatt det så bra. Hva bør eg tenke på i anskaffelse av en omplasseringshund i motsetning til valp og motsatt. Både positive og negative ting
  3. Her har det skjedd veldig mye siden sist. Når eg leser over det som eg har skrevet så skjønner eg at folk blir forvirret og uenige. Eg har nok være litt for overivrig og hatt lyst til å egentlig gjøre alt, og derfor blitt betatt av veldig forskjellige raser. Spørsmålene og kommentarene deres har hjulpet meg å prioritere mer hva eg syns er viktigst. Det hjalp og veldig å lese folk sine egne erfaringer med rasene eg har nevnt. Terapihund er som sagt viktigst for meg, pluss det å prøve meg på flere forskjellige hundesporter. Derfor har eg kommet frem til at eg burde vente med redningshund til eg har mer erfaring og vet at eg vil bruke all tiden og alle pengene som går til det. Groenendael virker fremdeles som om den passer veldig bra, men nå har eg blitt litt usikker på hvor krevende den er, og om eg burde starte med en mindre krevende hund. Eg liker ihvertfall tanken på å trene med en gjeterhund type, for å få erfaring med noe annet enn retriever, men som fremdeles er relativt lett å trene. Så en annen eg skal se mer på nå er collie, både korthåret og langhåret. Er det noen som har erfaring med de?
  4. Eg setter uendelig stor pris på alle tipsene deres og har på grunn av det egentlig gått vekk i fra rottweiler og beauceron. Eg har fått tips om groenendael og har vel egentlig funnet ut at det er en rase som passer meg bedre til hva målene mine er. Tips om denne rasen og gjerne anbefaling av oppdrettere hadde eg satt uendelig stor pris på!
  5. Det samme tenker eg! Hvis det er rottweiler eg havner på så velger eg selvfølgelig en oppdretter som fokuserer på brukshundegenskaper og med linjer derfra.
  6. Det aller viktigste for meg er da terapihund!
  7. Det er har skrevet tidligere er att hovedmålet mitt er altså terapihund og redningshund, men har også lyst å drive med utstilling. Eg trenger ikke noe agility/LP hund, det har eg egentlig bare lyst å gjøre for aktivisering og morro med hunden. Så forslag som border collie og belgisk er ikke aktuelle.
  8. Jeg har en golden/labrador fra før av og jeg har helst lyst på noe som ikke er retriver. Jeg kjenner retriver , og vil itillegg utive kompetansen og ferdighetene mine.
  9. Tusen takk for mye god informasjon og etter det du forteller så er dem rasen gjerne ikke noe for meg allikavel. Det finnes jo alltid unntak i de ulike rasene, men eg vil ikke utsette hunden for noe den ikke er "laget" for å gjøre heller. Det blir ikke optimalt for hunden og itillegg ekstra stress på mine skuldre. Har du noen andre raser som du kunne ha foreslått, med tanke på det eg vil gjøre med hunden?
  10. Tusen takk for gode tips Har ikke så veldig lyst på tispe egentlig, men har du noen gode forslag til ulike raser?
  11. Det er vel det med at han legger på seg utrolig fort som faktisk viser at han er labrador, de har jo rykte på seg å legge på seg utrolig fort!
  12. Han lignet veldig på min hund! Han har garantert fått mer golden i seg enn labrador, bortsett fra i oppførselen. Da er han ikke retriver i det hele tatt nesten! Han er en spesiell retriver
  13. Ja, men det er jo 50 % labb i han og itillegg så er det hannhund begge to!
  14. Ja, det er stress å måtte prøve å forklare til mennesker som ikke har peiling på hund! Da er det like greit å bare ta den enkleste veien !
  15. Agility er ikke noe eg har store mål om å konkurrere på høye nivåer med, det er mer for aktivisering og morro. Men det hadde selvfølgelig vært morsomt å prøvd seg på å ta bronsemerke i agility. Hovedmålet mitt er terapihund og redningshund!
×
×
  • Opprett ny...