Jump to content
Hundesonen.no

fjellgeita

Medlemmer
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About fjellgeita

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Puddel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det noen som har slitt med separasjonsangst som kan komme med en solskinnshistorie eller to? Nå har jeg trent med hunden min i 1 1/2 år, og det er ingen fremgang. Og blir det små skritt fremover, er det bare et spørsmål om tid før hun gjør store tilbakesteg igjen...Er sååå lei! Jeg skal til veterinæren for å høre om muligheten for medisinering, for det er virkelig siste utvei. Har noen opplevd suksess med medisinering?
 2. fjellgeita

  Hjemme alene - problemer når jeg går

  Jeg bruker en app som heter Dog Monitor. Du må laste den ned til to enheter, og du kan da sette opp pc/ipad, og følge med på mobilen. Tar opp lyd og video. Veldig kjekt!
 3. fjellgeita

  Vifte til bruk i bil?

  Takk for tips, det skal jeg sjekke ut. Parkeringsplassen på jobb har ikke skygge i det hele tatt, typisk nok... Jeg har sett litt på denne, kanskje det kan være noe? https://www.voffen.no/products/burvifte
 4. fjellgeita

  Vifte til bruk i bil?

  Hei! Jeg er nødt til å ha hunden min i bilen et par timer hver ettermiddag pga jobb. Jeg synes det begynner å bli i varmeste laget allerede nå når sola står på. Er det noen som har erfaring med å sette inn en vifte i bilen som gjør at hunden kan sitte der selv på varmere dager? Vil en vifte være nok til å holde en behagelig temperatur? Vil selvsagt ikke gjøre dette midt på sommeren, men det hadde kanskje vært en mulighet når på våren? Blir takknemlig for svar!
 5. fjellgeita

  Min første hund, liten og morsom

  Litt off topic, men: Hva slags jobb har du som gjør at hunden kan være med deg? Hører om mange som har det, men får sjelden greie på hva slags jobb det er? Kunne så gjerne ønske meg det selv, men vet ikke hvor jeg skal lete..:) Ellers kan jeg anbefale mellompuddel, evt. dvergpuddel. Små og morsomme er de definitivt. Mye hopp og sprett. Men du må være innstilt på noe pelsstell
 6. fjellgeita

  Hjemme alene- problematikk

  Hjelp! Har et problem som holder på å ta knekken på hele hundeholdet mitt. Jeg har en puddel på litt over året, som sliter med å være hjemme alene. Vi har trent og trent og trent, og er nå oppe i ca tre timer (på en god dag). Da ligger hun og sover, og det kommer ikke en lyd. Problemet er at når hun våkner, klarer hun ikke å sovne igjen. Hun begynner gjerne å pipe litt, og etterhvert går det over til uling. Er det noen som har tips til hvordan jeg kan strekke tiden? Hun får fryst kong, plenty med mosjon og hjernetrim, og har på thundershirt når hun er alene. Har også prøvd DAP, men synes ikke det hadde noen effekt.. Er så utrolig frustrerende å ikke komme videre i treningen. Har noen noe erfaring med å bare la det "stå til"? Altså ignorere piping og uling, og håpe at hun etterhvert skjønner at det ikke nytter? Har egentlig mest lyst til å prøve det, men er så redd for at hun får tilbakefall og ikke kan være alene i det hele tatt lenger..? Skulle gjerne kunne strekke tiden til 6 timer, så vi er altså kommet ca halvveis. Men det tar såååå lang tid!!
 7. fjellgeita

  Allergiutredning og forsikring

  Å, det visste jeg ikke! Så kjekt å vite. Sleipe disse forsikringsselskapene som ikke gjør slike ting tydelige..
 8. fjellgeita

  Allergiutredning og forsikring

  Takk for godt og grundig svar! Da sparer jeg på kvitteringene litt til PS! Kanskje et dumt spørsmål, men: Det du sier med at Agria har en egenandelsperiode på 125 dager; mener du at man kun betaler egenandel èn gang i løpet av denne tiden når det gjelder samme skade/problem? Eller gjelder det også dersom jeg går til veterinær av flere separate grunner (f.eks ørebetennelse og forsoppelse) innenfor en periode på 125 dager?
 9. Hei! Jeg har en hund som i disse dager utredes for mulig allergi. Hun har klødd mye, og veterinær mistenker at hun har forallergi. Jeg har vært endel hos veterinær i forbindelse med dette, og det har blitt noen utgifter. Har vært mest småbesøk, og har ikke betalt mer enn max 1500 kr. per konsultasjon. Hunden er forsikret gjennom Agria. Veterinæren mente at dette var beløp som går på forsikringen, og at jeg skal "spare opp" utgiftene i forbindelse med allergiutredningen, for så å sende det samlet inn til forsikringsselskapet. Siden det er flere veterinærutgifter som gjelder samme "skade", mente veterniæren at jeg kun skal betale egenadel en gang (1500 kr.), og få dekket resten. Er det noen som har erfaring med dette? Er så usikker på når jeg evt. skal sende inn kvitteringer på utgiftene, da allergiutredning kan foregå over en lang periode..
 10. fjellgeita

  Krype til korset - hjemme-alenetrening

  Må si det er oppløftende å lese at det har ordnet seg for dere! Jeg sliter også med alenetreningen, og det hjelper å lese om andre i samme båt som har fått det til! Min hund er 11 mnd, og klarer nå å være alene i en time. Jeg synes det går saakte fremover nå, og begynner å bli litt utålmodig;) Men når jeg leser om dere som har gitt hundene tid og mulighet til å modne seg, blir jeg litt mer optimistisk:)
 11. fjellgeita

  Akkurat nå august

  Så utrolig koselig! Det der ser ut som mitt drømmehus
 12. fjellgeita

  Kommer ikke videre med hjemme alene-treningen

  Ååå! Det er så frustrerende at det ikke går fremover! Begynner å bli utålmodig, og begynner jo på jobb på mandag.. Tror dere det kan være separasjonsangst? Hun bryr seg ikke om at jeg går, .og sover i en time etter det, så vet ikke om det kan klassifiseres som separasjonsangst da? Ser ingen andre tegn enn piping og litt uling. Hun sikler ikke, og er ikke stressa når jeg kommer tilbake. FOr meg virker det egentlig som om hun bare synes fryyktelig synd på seg selv, og har ikke lyst til å sove lenger..Ser liksom for meg at reell angst starter i det eier går ut døra?
 13. fjellgeita

  Trøtt hund som knurrer og glefser

  Takk for gode tips og råd. Jeg tror jeg fortsetter med å klappe litt på henne når hun har lagt seg ned, og roser hvis hun godtar det. Dersom hun blir sur, havner hun på gulvet. Jeg synes hun har blitt bedre allerede, men jeg ser tydelig at hun ikke liker å bli klappet når hun har lagt seg til. Hun smatter, tar ørene bakover og blir stiv i kroppen. Men det er mindre knurring og glefsing enn før, så det er bra!
 14. fjellgeita

  Trøtt hund som knurrer og glefser

  Men hva gjør du når du ikke "på tørre møkka" aksepterer det? Kjefter, dytter ned, overser..? Jeg er enig at hun ikke skal få lov til å holde på sånn, men spørsmålet mitt er på hvilken måte skal jeg få henne til å skjønne det? Å nekte tilgang til sofa 100 % ser jeg ikke for meg at hun skjønner grunnen til dette (hun gjør det jo ikke hele tiden). For meg er det naturlig å hive henne ned dersom hun begynner, men hvis hun ligger fint i sofaen og godtar at jeg klapper litt på henne, synes jeg hun bør få ligge der. Kanskje hun tar koblingen mellom knurring=ned og ikke knurring=sofa
×