Nea

Medlemmer
 • Innholdsteller

  91
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Nea

 • Rang
  Nykommer
 1. Ser at de fleste spanske vannhundene har kort pels, men at de også kan ha lang pels som disse bildene her. Er pelsstellet da vanskelig?
 2. Denne har ganske lang pels?
 3. Blir de mere stressa og urolige om de ikke får en tur når det regner? Eller går det greit å bare være inne en dag eller to eller tre?
 4. Hvordan viljesterke da? Hva kan disse påfunnene være? Ødelegger de ting hjemme? Bøll? Er dem stressende og urolige inne? Er det mye hopp og sprett?
 5. Jeg trodde de var selvrensende når møkk og skitt i pelsen detter av seg selv etter en stund på gulvet jeg. Da blir møkka borte fra pelsen på egenhånd.
 6. Hvordan er det med de lange snorene til puli og denne klissete og sølete våren? Hva gjør det med pelsstellet? Jeg går ofte i skogen hele året men hvordan går det med en puli i skogen når de er vått og gjørmete? Må de bades hver gang? Setter søle seg mere fast i puli pels enn andre langhårete hunder? Er de selvrensende?
 7. Spansk vannhund har såkalte dreads, men på bilder så er de ofte korte ca. Fem cm. Men hvis man lar disse vokse ut kommer dem til å se ut som puli da? Og kan man da bare separere dem? Eller kan man ikke la dem vokse lenge?
 8. Kanskje de bjeffer like mye da?
 9. Hvordan er det med bjeffinga på Pulien og Schapendoes? Bjeffer de like mye? Bjeffer tibetansk terrier mye og bearded collie?
 10. Hvordan er spansk vannhund i gemytt? Hvis man lar pelsen på en spansk vannhund vokse så blir det cords, dreads. Jeg har sett at når pelsen er ca 5-7 cm så klipper dem hunden. Hva skjer hvis man ikke klipper dem? Kommer de til å se ut som en puli eller komondor pels da? Hvis man kun tar å splitter cordsene?
 11. Er brukshunder alle hunder i alle gruppene bortsett fra selvskapshundene i gruppe 9 ? Hvilke grupper og raser regnes som brukshunder og hvilke regnes ikke som brukshunder?
 12. Jeg har snakket med flere eiere av de fire hunderasene og lest mye om dem. Tatt på hundene også på diverse utstillinger og rasestander på Dogs4all ol. Er bare jeg som er så usikker på hvilken hunderase som passer best.
 13. Jeg er fortsatt veldig usikker i valg av rase. Det står mellom Schapendoes, Puli, Bearded collie eller tibetansk terrier. Noen som kan hjelpe meg å velge? Hehe. Litt ironisk ment da men men. Mest står det mellom Schapendoes og Puli nå men også beardis og TT? Skal bruke hunden til selvskapshund, litt lydighet, turvenn i skogen, kjekt med vakthund siden jeg er mye alene og bor alene og er litt husredd. Minst mulig jaktinstinkt. Gjerne glad i barn selv om jeg ikke har noen og skal ikke ha heller. Gjerne Allergivennlig selv om jeg ikke har noen form for allergi men kjekt at den er det sånn i tilfelle. Og liker hunder som røyter minst mulig. Jeg er fan av langhårete bustete hunder med mye pels. Er bare det at det tiltaler meg når de ser på deg gjennom pelsen sin. Og jeg har lest mye om rasene på nett og føler at alle de fire rasene jeg nevner over her passer til meg og mitt bruk. Ønsker også hunder som er mellomstore og det er alle disse fire. Har lest at Puli er en fin vakthund og Schapendoes. Mens de to andre er overlykklige sprettballer som er glade i mennesker altså ikke vakthunder. Liker også at hundene er reserverte siden da slipper jeg at dem løper til alle og enhver og jeg er ganske reservert selv også. Har lest at Schapendoes, Puli og tibetansk terrier er mere reserverte enn beardisene. Hadde også vært kjekt med en rase som er rolig inne og ikke krever tur hver dag hvis man blir hjemme en dag om man er forkjøla eller syk. Gjerne en hund som ikke er PÅ hele tiden, en som også klarer å slappe litt av. Jeg har lest at schapendoesene er veldig aktive men hva med de andre tre? Hadde vært kjekt med en hund som ikke er stressa og rolige inne. Kan godt være propeller ute. Jeg liker også å gå tur i skogen og siden jeg også skal stille ut hunden på utstillinger så skal jeg ha de i full pels. Tenker da at beardisen har veldig lang pels som kanskje er vanskelig i skogen? Og tibetansk terrier har vell en veldig bløt og fluffy pels og lang pels. Derfor Schapendoes med kortere og grovere og striere pels kanskje er lurt eller Puli som bare må plukke masse kvister av etter skogstur og å tørkes tørr med en føner er jo kjekt sånn at det ikke blir lukt. Synes disse snorene er veldig fint på hunder også. Nei, ikke lett dette her med å velge hunderase altså. Er så mye å se etter og umulig å velge omtrent. Beklager rotete innlegg.
 14. Er det ingen som bruker trekksele på langhårete hunder her? Betyr det da at det er dumt å gjøre det?