Jump to content
Hundesonen.no

Mika

Medlemmer
 • Content Count

  317
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Mika

 • Rank
  Bekjent

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stordalen.net/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Det lille røde huset i skogen
 1. Mika

  MSM, glucosamine, chondriotin ++

  Øvrevoll Hestesport og Lillestrøm Hest og hund selger også Stride.
 2. Mika

  Vaskemaskin, trenger tips

  Min gamle vaskemaskin døde rett før jul og jeg ble anbefalt denne av selgeren: http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/vaskemaskin/F14A8QDS/lg-vaskemaskin-f14a8qds Jeg er storfornøyd hittil Alt går i vaskemaskinen og det er tørt på utrolig kort tid (jeg har ikke tørketrommel).
 3. Fungerer kjempebra Dyret her forfrøs ballene for ett par år siden, og etter å ha sett hvor jæv... vondt han hadde det i nesten et døgn så kjøpte jeg en sånn ballevarmer. Han kan nå fint være ute på timesvis i -20 med ballevarmer, potesokker og dekken. Iflg veterinærkontoret jeg bruker så kastreres det en god del hannhunder hver vinter pga forfrosne baller, så de anbefaler å bruke disse på korthårete hannhunder.
 4. Mika

  Sydentur - forslag?

  Tusen takk for svar Det ble Los Gigantes denne gangen, men jeg ser ikke bort fra at de prøver seg på noen av forslagene til Simira senere
 5. Mika

  Lage godbiter av V&H.

  Oppskrift på Vohrbis og Vohdding.
 6. Mika

  Sydentur - forslag?

  Har fått spørsmål fra min far om å bestille sydentur til ham og min mor, ca 14 dagers tur fra Værnes. Jeg har bare vært en tur i syden selv og da i Puerto Rico for mange, mange år siden så jeg kan vel sies å ikke ha så god peiling på hvor det er fint å dra på denne årstiden. Det de ønsker er: Varme, sandstrand i nærheten, opplevelsesturer de kan være med på evt at de ikke risikerer liv og helse ved å leie bil (mitt ønske). De er forresten nesten 60 begge to. Jeg har kikket litt på Los Gigantes, Tenerif, Spania. Noen som har vært der? Alle forslag om mulige reisemål mottas med takk.
 7. Mika

  Tervueren!

  Jeg kjenner litt til oppdretteren. Hun kaller en spade for en spade, på både godt og vondt. Jadda Siri, jeg vet at spade er et graveredskap Om denne oppdretteren mener at hunden har for mye bagasje til å kunne fungere i en familie, så hadde den aldri blitt annonsert. Så lang er ikke turen ned til veterinæren. Evt hadde hun annonsert den som en hund for spesielt interesserte. De hundene jeg har sett komme fra denne oppdretteren har virket som helt greie allroundhunder. De fungerer i LP, bruks, agility og i familier. Man kan stort sett gjøre og trene på det man vil, og ingen av de krever det ekstreme eller rakettforskere for å fungere i en familie og samfunnet generelt. Men det er det jeg har sett.
 8. Mika

  hund + krokodille = APBT

  :lol: Tastaturdreper :lol: Tusen takk pen_fremmedkar For trimming av muskler jeg ikke ante at jeg hadde i dag
 9. Mika

  På plass - venstre side

  Bruk bånd i innlæringsfasen. Da får du stoppet henne fra å komme for langt frem. Og belønn bestandig med venstre hånd, da slipper du at hun prøver å vri seg for å komme nærmere din høyre hånd. Skjønner jeg deg rett i at du først gir henne kommando for å ta kontakt med venstre hånd og så prøver å viderekommandere henne i fot(utgangsstilling)? For om det er slik så hadde jeg droppet den første kommandoen (å ta kontakt med venstre hånd). Ellers hadde jeg trent sånn ca. som du beskriver. Men med bånd i begynnelsen slik at jeg hadde fått stoppet henne fra å gå for langt fram. En annen ting man kan prøve for å få en fin utgangsstilling er å kommandere sitt for så og gå inntil hunden og stille seg selv rett i forhold til hunden. Kommandere og belønne hunden, og så ta treningen videre derfra. Da slipper man rotet som gjerne oppstår med å kalle inn hunden fra front, rettlede hunden inn på plass og så etter ett par pustepauser og samling av både seg selv om hunden trene fot (at hunden følger venstrebenet). En fordel med denne metoden er at hunden får som minnesbilde hvor fører er i forhold til den når kommandoen gis, uten stress og rettledning først. Om man har en snartenkt evt lat hund går det rimelig kjapt at de oppfatter hvor det lønner seg å være når fører sier fot/på plass.
 10. Jeg ville tatt en sjekk hos veterinær bare for å være på den sikre siden at det ikke er tenner, ører olign som plager. Og ellers ville jeg gjort som Gråtass har skrevet.
 11. Mika

  Nora problem

  Det er ikke alle hunder og eiere som passer sammen. Dessverre. Og etter det jeg har lest av hva du har skrevet om deg og Nora, både i denne tråden og i AN tråden så virker dere å være et slikt par. Enkelte eiere og hunder har litt startproblemer men vokser sammen, men dere virker å ha vokst fra hverandre og har kommet så langt at ingen av dere stoler på den andre. Du er redd Nora skal bite og Nora virker ikke å stole på at du vet hva du gjør i enkelte situasjoner og føler seg dermed presset. Jeg tror at det skal enormt mye til for at dere skal klare å bygge opp noe som helst tillitsforhold imellom dere to. Om Nora har noen mentale brister eller om du har driti på draget er ett fett. Forholdet mellom dere to fungerer ikke. Flere her inne har anbefalt deg å ta kontakt med oppdretter og levere henne tilbake. Jeg anbefaler det samme. Jeg ser at du har skrevet at du er redd for at hun da bli stående i en hundegård, men kanskje det er noe som passer Nora bedre. Enkelte hunder trives faktisk bedre i hundegård enn i et hus med alle dets regler og krav. Å ha hund skal være koselig, i alle fall mesteparten av tiden. Jeg tror hverken du eller Nora har det så koselig det meste av tiden. Så som tidligere nevnt: Ta en telefon til oppdretter og fortell ALT om hvordan du og Nora har det og hør om h*n kan hjelpe. Aller helst med å ta Nora tilbake. Og så kan du tenke på å starte på nytt med helt ny hund.
 12. Mika

  Nora problem

  Jeg ser at det jeg skrev nok ble litt mer krasst enn jeg mener, men: Valper er som små barn. Vi forventer ikke at et barn som har lært seg bokstavene A og E skal kunne lese Ringenes Herre etter en uke. Forholdet mellom fører og valp tar også tid å bygge, spesielt om valpen syns verden er stor, stygg og skummel. Det tar tid å bygge tillit. Spesielt i forhold der ting muligens har kommet litt skjevt ut fra begynnelsen av. Så senk skuldrene, pust med magen og la Nora være valp. Vær den store sterke personen som ikke er urettferdig og setter henne i situasjoner hun ikke takler. Vær rettferdig og vær konsekvent. Tilliten kommer nok, men skyndt deg langsomt. Ikke gå i fellen og sammenlign deg og Nora med andre. Det er alltid noen som er bedre og flinkere, uansett. Ting Tar Tid
 13. Mika

  Nora problem

  Dette er faktisk beste måten å trene en usikker valp til å forstå at hun må kjempe for å beholde det hun har. Med alle midler! Hun gir deg til og med beskjed opptil flere ganger om at hun syns hele situasjonen er ekkel, og likevel fortsetter du å presse henne. Ref hun velger å forlate griseøret og gjemmer seg under pulten og du følger bare på. Jeg tror du har helt rett i at Nora ikke stoler på deg, og jeg skjønner henne faktisk veldig godt. Jeg hadde heller ikke stolt på noen som driver å ombestemmer seg i hytt og pine om jeg skal få noe eller ikke. Jeg hadde blitt veldig frustrert, og ikke mindre frustrert når jeg hadde prøvd å fortelle personen at dette er ikke morsomt overhodet, og personen bare hadde fortsatt og turet fram. Jeg hadde nok ikke bitt deg, men muligens prøvd å tatt deg med gaffel. Du skriver: "Vi trener bare positivt." Jeg tror nok at du prøver å trene positivt, men for Nora oppleves det nok ikke sånn. Du er inkonsekvent og uforutsigbar i Noras verden, og det er ikke mye positivt for en valp som iflg deg er usikker. Noe av det viktigste en lærer valpen er at fører er stabil og konsekvent. Fører er den "stabile klippen" som fikser alt valpen syns er ubehagelig. Man klarer aldri å bygge tillit om man setter valpen i situasjoner der den føler at den er nødt til å forsvare seg mot fører.
 14. Mika

  Hvilke metoder bruker dere mot bjeffing inne?

  Universalløsningen Jeg bor sånn til at jeg ønsker bjeffing når det kommer noen
 15. Mika

  Euro Dog Show og CAC Show i Leeuwarden

  Wow! Patrick Oware ble nr 3 på juniorhandlinga :cheer:
×