Jump to content
Hundesonen.no

Mariss

Medlemmer
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

About Mariss

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

736 profile views
 1. Mariss

  Ny valp i hus for første gang

  Tusen takk for nyttig svar! Jeg ser at når han bjeffer er det som regel pga. stress el fordi han vil ha oppmerksomhet/er giret (slik jeg har tolket det i hvert fall), men han har aldri bjeffet på lyder, enten han har reagert på de eller ikke. Prøver å belønne når han reagerer på lyden (typ fra oppgangen i blokka), men ikke bjeffer. Er det en god løsning? Elles ignorerer jeg bjeffingen fullstendig innendørs. Men dette er ikke like lett utendørs, da han gjerne bjeffer når han springer mot meg under innkalling el lek osv.. Men det viktigste er at han ikke bjeffer innendørs. Kan det vere et problem å ignorere bjeffingen inne, men ikke alltid ute? I dag da vi var ute hilset han på to personer, den ene personen bjeffet han litt på rett før hilsingen, men selve hilsingen gikk helt fint. Håper ikke dette blir en vane at han bjeffer hver gang han skal hilse. Men dette går seg vell gjerne til etter hvert som han ser at folk er greie å hilse på.
 2. Mariss

  Ny valp i hus for første gang

  Hei, Har akkurat hentet en japansk spisshundvalp på 8 uker. Han er helt herlig og lærer veldig fort! Håper noen kan svare på spørsmålene mine. 1. Har trent en del kontakttrening, som har resultert i at hunden nå tar kontakt i mange ulike situasjoner, noe som er helt supert! Men hvor ofte bør dette belønnes for å vedlikeholdes? Jeg kan jo ikke belønne hver gang, samtidig som jeg er redd for å ikke belønne slik at hunden slutter å ta kontakt. 2. Jeg har trent en del med hunden, noe som medfører at det blir gitt mange godbiter i løpet av en dag. Kan det bli for mye godbiter? Må legge til at godbitenes størrelse er tilpassa hunden. 3. Jeg bor i blokk og må forebygge unødig bjeffing. I de få dagene jeg har hatt han har han bjeffa lite, dvs. 2-3 bjeff pr dag. Sier dette noe om hundens anlegg for å bjeffe, eller er det slik at valper som regel bjeffer mer/mindre enn hva den gjør når den blir voksen? Jeg ser at hunden ofte reagerer på lyder i blokka, uten å bjeffe. Er dette noe som vil fortsette, eller er det sannsynlig å tro at han plutselig vil begynne å bjeffe på disse lydene når han blir eldre? Han legger seg ofte ved inngangsdøra/i gangen, noe jeg leste en plass at ikke var bra mtp. å fremprovosere vokterinstinkt. Håper på svar
 3. Skal hente valpen min i neste uke og gleder meg veldig! Har lest mye rundt omkring, og har noen spm. som jeg håper noen med mer erfaring enn meg kan svare på. Det er mye som skal læres, alt fra å bli sosialisert/miljøtrent, stueren, hjemme alene trening, håndtering, innkalling, belønning, kontakttrening, gå pent i bånd, passeringstrening, gode vaner, kommandoer osv. Spørsmålet mitt er hva det bør fokuseres på til hvilken tid. Hva er mest hensiktmessig å jobbe med de to første ukene, etter 1 mnd, etter 2 mnd osv. Dette må vell sikkert tilpasses etter valpens utvikling, men har noen en generell anbefaling å gi meg? Har forstått det slik at kontakttrening er viktig den første tiden for eksempel. Elles lurer jeg på om jeg kan trene mange ulike ting samtidig, eller om en bør fokusere på en ting av gangen? Kan jeg for eksempel drive med innlæring av to- tre ulike kommandoer på en dag, eller bør jeg trene inn en kommando før jeg begynner med en ny? Er forresten førstegangs hundeeier, men det fremkommer vell ganske tydelig utfra teksten
 4. Mariss

  Avslag fra nabo i borettslag om hundehold

  Etter en prat med vedkommende ordnet det seg til slutt. Jeg får ha hund likevel, hurra!! Takk for alle svar
 5. Mariss

  Avslag fra nabo i borettslag om hundehold

  Takk for svar. Eg har ingen "gode grunner" annet enn at jeg svært gjerne ønsker å ha hund, så det er vell gjerne ikke en god nok grunn i dette tilfelle.
 6. Jeg har sendt inn søknad til borettslaget jeg bor i om å holde hund, som ba meg om å innhente skriftelig samtykke fra samtlige beboere i samme oppgang. Jeg har nå fått et avslag fra en som har allergi. Jeg ble selvsagt kjempeskuffet og overrasket, da det er en som har hund i samme oppgang. Er det noen som vet hvordan rettspraksisen fungerer i dette tilfelle?
 7. Takk for utfyllende svar! Når det blir "time out" på badet, fortsetter den ikke å bjeffe da? Viss den fortsetter å bjeffe på badet er en vell like langt, eller?
 8. Nei, jeg tenker kanskje mer på det at den bjeffer når den hører lyder i blokka, hører lyder ute osv. Det er der min bekymring ligger.
 9. Jeg skal få meg hund og valget har fallt på japansk spisshund, som passer perfekt for meg på alle områder, bortsett fra faktumet at de har lav terskel for å bjeffe. Dette bekymrer meg litt pga. at jeg bor i blokk. Å bjeffe når det ringer på døra er en ting, men dersom den står å bjeffer i tide og utide kan dette fort bli et problem. Er det noen som har noen tanker rundt dette, og evt. konkrete forebyggende tiltak mot bjeffing? Det står mange steder hvor viktig det er å jobbe med dette fra starten av, noe jeg er enig i, men jeg finner lite informasjon om konkrete tiltak for å forebygge uønsket bjeffing.
 10. Mariss

  Valp. 5 uker ferie, er det nok?

  Hvor lenge drev dere på med å ha hunden i bilen?
 11. Mariss

  Valp. 5 uker ferie, er det nok?

  Så kjekt å høre
 12. Mariss

  Valp. 5 uker ferie, er det nok?

  Tusen takk for alle svar! Godt å høre at det å ha hunden i bilen kan være en løsning
 13. Mariss

  Valp. 5 uker ferie, er det nok?

  Et alternativ kunne evt. vært å hatt hunden i bilen mens jeg er på jobb. Jeg jobber i hjemmesykepleien, som betyr at jeg oppholder meg en del i bilen når jeg kjører fra hus til hus. Kunne dette vært en løsning, eller vil dette bare blir stressende for hunden?
 14. Mariss

  Valp. 5 uker ferie, er det nok?

  Jo, det gjør det. Men kan ikke dette virke ganske skremmende for en såpass liten hund? De er vell sammen med flere voksne hunder?
×