Mariss

Medlemmer
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mariss

 • Rang
  Nykommer
 1. Takk for svar. Eg har ingen "gode grunner" annet enn at jeg svært gjerne ønsker å ha hund, så det er vell gjerne ikke en god nok grunn i dette tilfelle.
 2. Jeg har sendt inn søknad til borettslaget jeg bor i om å holde hund, som ba meg om å innhente skriftelig samtykke fra samtlige beboere i samme oppgang. Jeg har nå fått et avslag fra en som har allergi. Jeg ble selvsagt kjempeskuffet og overrasket, da det er en som har hund i samme oppgang. Er det noen som vet hvordan rettspraksisen fungerer i dette tilfelle?
 3. Takk for utfyllende svar! Når det blir "time out" på badet, fortsetter den ikke å bjeffe da? Viss den fortsetter å bjeffe på badet er en vell like langt, eller?
 4. Nei, jeg tenker kanskje mer på det at den bjeffer når den hører lyder i blokka, hører lyder ute osv. Det er der min bekymring ligger.
 5. Jeg skal få meg hund og valget har fallt på japansk spisshund, som passer perfekt for meg på alle områder, bortsett fra faktumet at de har lav terskel for å bjeffe. Dette bekymrer meg litt pga. at jeg bor i blokk. Å bjeffe når det ringer på døra er en ting, men dersom den står å bjeffer i tide og utide kan dette fort bli et problem. Er det noen som har noen tanker rundt dette, og evt. konkrete forebyggende tiltak mot bjeffing? Det står mange steder hvor viktig det er å jobbe med dette fra starten av, noe jeg er enig i, men jeg finner lite informasjon om konkrete tiltak for å forebygge uønsket bjeffing.
 6. Hvor lenge drev dere på med å ha hunden i bilen?
 7. Så kjekt å høre
 8. Tusen takk for alle svar! Godt å høre at det å ha hunden i bilen kan være en løsning
 9. Et alternativ kunne evt. vært å hatt hunden i bilen mens jeg er på jobb. Jeg jobber i hjemmesykepleien, som betyr at jeg oppholder meg en del i bilen når jeg kjører fra hus til hus. Kunne dette vært en løsning, eller vil dette bare blir stressende for hunden?
 10. Jo, det gjør det. Men kan ikke dette virke ganske skremmende for en såpass liten hund? De er vell sammen med flere voksne hunder?
 11. Jeg har 7 timers arbeidsdag, og bruker 10 min. gange til/fra jobb. Men blir selvfølgelig mange timer likevel.
 12. Jeg har egentlig ikke mulighet til å spørre noen om pass, nei. I hvert fall ikke i det omfanget det vil bli snakk om. Den eneste muligheten jeg har er å gå hjemom i pausen.
 13. Kan noen anbefale en god oppdretter av japansk spisshund i Bergens området, evt. på Vestlandet?
 14. Hei! Jeg planlegger å skaffe meg hund i løpet av 2018. Etter å ha lest mye om ulike raser, ser det ut til at Japansk spisshund passer meg bra. Jeg kommer til å ta ut 5 uker ferie når jeg mottar valpen, og håper at dette er nok til at hunden kan være alene hjemme når jeg begynner på jobb igjen. Tenker å høre med sjefen om jeg kan reise en tur hjem i lunsjen for å raskt lufte hunden, slik at den får gått på do i det minste. Jobber ikke fulltid, men 80%, dvs. at jeg i gjennomsnitt har 4 arbeidsdager i uken. Kan noen erfarne hundeeiere svare meg på om dette høres ut som en god plan? Håper på svar