Gå til innhold
Hundesonen.no

Bumblebee

Medlemmer
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

8 Neutral

Om Bumblebee

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 1. Nå koster det 4100 kr, det er for et helt år, så det er ikke så mye hver dag, men en stor sum allikevel. Godt å høre du fikk mye ut av det, hun virker absolutt veldig dyktig og jeg liker godt måten hun jobber på der hunden får valg og lærer gjennom det.
 2. De må gjerne synes jeg er en surr kjerring, men selvom jeg er bestemt og tydeligvis hissig så hører de ikke på meg. De stopper ikke hundene sine fra å komme bort til oss, og jeg står der med en hund som klarer å sitte, men om jeg prøver å gå blir han sterk og vanskelig å dra med seg. Så jeg føler meg låst i situasjonen. Når andre hunder løper mot oss og blir stående og stirre forstår jeg at hunden min synes det er vanskelig å sitte stille. Jeg vil gjerne at de vi møter skal høre på meg når jeg ber dem kalle inn hunden sin.
 3. Jeg har en intens hilsehund, som jeg forsøker å trene på å gå rolig forbi andre hunder. Han er bare snill, og utagerer ikke, men han kan pipe, hoppe, dra og rykke seg fremover og svært gjerne ville hilse og leke med de som kommer. Det er noe jeg jobber mye med, og foreløpig bruker jeg teknikken der vi går ut av stien og så sitter han ved siden av meg mens de andre hundene går forbi. Problemet mitt er at flere hundeeierer ikke repspekterer det. det skjedde senest i dag og jeg er så frustrert. Vet ikke hva jeg skal si til dem for å få dem til å kalle inn hunden sin, og generelt la oss stå og trene å ro i fred. Det som skjedde i dag var at jeg hadde hunden min i langline på et større friluftsområdet i fjæra. Der vi gikk var det sti med blomsterneg rundt, med et gjerde foran oss og en smal åpning i gjerdet. På stien mot oss rett før gjerdet så jeg et par som hadde tre hunder, jeg kalte hunden min inn, gikk 10 meter unna stien ut i blomsterengen, og trente med hunden min at han skulle sitte og bli ved siden av meg. Paret som hadde de 3 hundene hadde sine hunder løse, denførste hunden gikk bare forbi oss, den andre løp mot oss og stoppet 5 meter unna oss. Jeg ropte at de måtte kalle den inn. De gjorde ingenting, jeg ropte igjen, og fikk beskjed om å ikke være så hissig. Da løp hunden mot oss, og jeg plasserte meg mellom hundene, sa at dette ikke var greit og ba dem hente hunden sin. De kom endelig mot oss og tok med hundene sine. Den siste hunden kom da gående og ville bort til oss, og da må jeg innrømme at jeg hadde mistet tålmodigheten litt. Hunden min var nå så intens at han pep og ulte nærmest etter å få hilse på dem. Han satt heldigvis, mesteparten av tiden, men jeg følte det ødela mye av den ro treningen jeg prøver å gjennomføre siden han klarte å reise seg og prøve å rykke mot den andre hunden som nistirret på ham. Jeg fikk han ned i sitt igjen, men allikevel. Jeg blir så irritert over at så få respekterer at når du går10 meter ut av stien står med hunden din og sier rolig, flink hund så er det ikke greit at de slipper hundene sine bort til oss. Gjerne da i flexibånd. Jeg hater flexibånd. Hva gjør egentlig dere andre for å unngå sånne situasjoner? I dag kunne jeg ikke gå rundt dem siden jeg måtte gjennom den smale åpningen i gjerdet. Er det en måte å si ifra på som gjør at du ikke blir katl hissig og ignorert? Beklager at dette ble litt langt, merker at jeg fortsatt er sint. Både på megselv som har en hund som ikke er god på passering og fordi vi ikke får sjansen til å trene det i fred.
 4. Takk for at du delte dine erfaringer! Var litt godt å lese, kanskje jeg kan klare meg fint uten dette kurset. Vurderer å ta kontakt med en profesjonell, har hørt mye bra om hund i fokus, kanskje det kan være en mulighet. Gikk du på kurset som gikk over 1 år, eller det eldre kurset som var på 8 uker? Fikk du noe materiell om crate games eller noe? Jeg bruker ikke bur, men tenkte det kanskje kunne være en måte å lære hunden min å holde seg i hundesengen sin når jeg ber ham om det. F.eks når vi har besøk og han ikke skal hilse. Takk for svar Jeg har fulgt de fire første videoen og har fått et godt inntrykk, det er absolutt ting her som jeg kommer til å jobbe videre med. Det er et omfattende opplegg og jeg er usikker på om det er så godt som det de reklamerer med. Det er litt amerikansk i markedsføringen som gjorde at jeg ble sugd rett inn, og prisen er $499 som er ca 4100 kr. Akkuratt nå er det litt mye for meg. Det ser veldig spennende ut, tusen takk for tips. Ser det begynte forrige uke, kanskje det er lov å slenge seg med.
 5. Ja, det er prisen som gjør at jeg tviler. Har egentlig ikke råd, men om det er så bra som alle sier så er det kanskje verdt det. Om det løser fokus og innkallingsproblemene våre, og jeg kan begynne å gå tur kl 8 istedenfor 5, liksom.
 6. Jeg vurderer å melde meg på recallers med Susan Garrett som er et års onlinekurs der du får treningsvideoer med "leker " du kan følge som jobber med fokus, innkalling og impulskontroll. kan lese mer her hunden min sliter med at han er overfokusert på andre hunder og mister fokus om vi er i parken og en annen hund går forbi. Han har en god innkalling om vi går tur og det ikke er noen hunder i nærheten, men om han tror jeg roper fordi det kommer noen ser han seg rundt før han kommer. Om det kommer en hund eller en person må jeg se den først. Jeg kan ikke rope han til meg, men jeg kan si sitt og bli og om jeg er über rolig kan jeg gå hente ham og sette på ham båndet. Det gjør at vi går tur 5 om morgenen for å ikke treffe noen. Det er slitsom i lengden, så jeg vil veldig gjerne få orden på dette. Jeg kom over Susan Garrett sitt kurs, og ble gratis gjestemedlem som de åpnet for i sommer. Det har jeg fått 4 videoer med leker som skal være med å bygge grunnmuren for å få en god innkalling. Det er i alt 40 videoer som man jobber seg systematisk gjennom. Har lett på nettet og det er mange gode tilbakemeldinger, fra personer som har fått hjelpe av kurset. Det som gjør meg usikker er at det er veldig dyrt (og eg egentlig ikke har råd) og jeg er usikker på om jeg og hunden min egentlig er på et litt høyere nivå enn de innledende videoene viser. Det er selvsagt alltid lurt å begynne på begynnelsen, og noe må jeg ha gjort "feil" siden han er såpass fokusert på andre hunder og med fokus/impuskontroll. Jeg er usikker på om jeg ble blendet av det amerikanske salgspitchet eller om dette faktisk kan være løsningen jeg har lett etter for at jeg og hunden min kan bli et enda bedre team. Noen som har hørt om Susan Garrett eller har prøvd enten gjestekontoen eller hele kurset? Evt forslag til andre ting jeg kan prøve isteden som ikke koster så mye? Vi trener med den lokale hundeklubben, og det går supert på treningsbanen, men utenom treningsbanen får jeg problemer med fokuset og det at han stort sett blir stående å se på hunder istendfor å komme når jeg roper på ham.
 7. Bumblebee

  Rallytråden!

  Takk for svar Da har resultatene bare ikke blitt lagt inn enda, greit å vite at det tar litt tid. Er 3 uker siden stevne nå, så da kommer det vel inn i løpet av uken. (forhåpentligvis)
 8. Bumblebee

  Rallytråden!

  Er det noen som vet om rally resultater blir registrert i dogweb? Og evt hvor i dogweb det kommer opp?
 9. Det hadde vært fantastisk, men jeg bor desverre for langt unna. Har en veldig omgjengelig hund så det hadde ikke være noe problem. Tusen takk for tilbudet!
 10. Ja, enig at det nesten er mer jobb enn å ha hunden hjemme hos seg selv, så betaler gjerne en døgnpris. Var bare usikker på om det er for lite, siden det tross alt er snakk om en del timer. Hundepasseren har ikke mulighet til å ha hund hjemme hos seg, og det er ingen kennel e.l. her så derfor jeg har funnet denne løsningen. Det er og bedre for hunden min å være hjemme i sine vante omgivelser fremfor en fremmed kennel. Jeg kan tilby hundepasseren en døgnpris og se hva han synes. Når de ikke går tur kan han gjøre hva han vil egentlig i leiligheten min, det er internett, tv osv.
 11. Jeg skal på en dagsreise med jobb som gjør at jeg kommer sent hjem. Jeg vil ikke at hunden skal være så lenge alene og har derfor avtalt med en som tar på seg ulike hundepass-oppdrag ved siden av andre vikariater at hun kan gå tur og være sammen med ham 3-4 timer i løpet av dagen. Vi skal møtes neste uke, for å avtale nærmere. Jeg er usikker på hvor mye jeg skal tilby å betale for en slik jobb. Jeg betaler andre 250kr døgnet for å passe ham de gangene jeg trenger det. Jeg kan godt gi en døgnpris for dette, men usikker på om hun som passer tenker seg en timespris, og det da blir ganske mye penger. Hva synes dere, hva ville dere betalt for en slik hjelp?
 12. @SandraNH Brukte oppdretteren din fløyte når hun hadde valpene? Jeg kjøpte samme fløyte som oppdretteren min, hunden min kunne allerede innkalling med denne så det virket lettest. Oppdretteren kalte den retrieverfløyte og de finnes i mange farger.
 13. Bumblebee

  noen som vet som potesokker med antiskli?

  @Elisabeth00 : Ja har tenkt på det, hunden kan da være i entreen, der det er fliser på gulvet. (som mamme ikke er redd for) tenke å sette opp en kompostbinge e.l. som sperre og ha sengen hans der. Er vi i stua ser han rett på oss og er vel ca 3-5 meter fra oss i sofaen. Så for en kort periode så vil det kunne gå. Prøver å ha så mange alternativer at om et ikke går enten fordi hunden eller mamma ikke liker det - så kan det gå allikevel.
 14. Tusen takk for alle svar. Jeg må presisere at de som passer ham er veldig flinke med ham og har gjort en stor innsats i en vanskelig situasjon. Han får sove sammen med dem i natt, og så henter jeg ham i morgen. Neste måned er det andre som skal passe ham og jeg skal helt klart sjekke om det er mulig uten bur der, siden jeg tviler på at jeg klarer å trene nok på det til da. Og det uansett er best for ham. Jeg skal lete på forumet etter tips til burtrening, og begynne litt på nytt. I det daglige er ikke dette et problem, men jeg vil helst ha en hund som ikke er verken mørkeredd eller har problemer med å være i bur dersom det skulle være behov, enten hos veterinæren eller andre grunner. Takk igjen for alle innspill, det er fortvilende å være så langt unna når sånne ting skjer.
 15. Hvor han sov da de andre passet ham? På soverommet sammen med dem. Ser helt klart at det er det beste, men om de som passer ham nå ikke ønsker det er det vanskelig å kreve det.
×