Jump to content
Hundesonen.no

Stine Pernille

Medlemmer
 • Content Count

  945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Stine Pernille

 1. Stine Pernille

  Løpetid etter valper

  Vet ikke om det er i riktig kategori, i så fall kan emne flyttes. Noen som har opplevd at løpetiden er kommet senere enn "normalt" etter valpekull? Hadde et valpekull i sommer, hvor valpene er nå 5 mnd. Tispen har alltid hatt regelmessige løpetider på 6-7 mnds intervaller. Er dette noe som kan endre seg etter et valpekull, eller er hun bare sent ute denne gangen? Etter mine beregninger skulle hun gått i løp for over 1 mnd siden. Så klart den kan enda komme, men hun viser liksom ingen tegn heller Noen som har observert endring i intervallet etter valper forresten? Sjeldnere eller oftere?
 2. Stine Pernille

  Del bilde av din valp

  Mitt lille hjerte... Rundt 3 mnd her.
 3. Stine Pernille

  Redd for trapper

  Trapper er jo definitivt lettere å gå opp enn ned. Så jeg ville gått opp jeg, til begynne med. Opp et trinn, og ned et trinn. Trenger du gå hele trappen? Baklengskjeding, bruke trappen som trening for 2 av 2 på? Bakpartskontroll, rygge opp trappen? Gjøre det til en lek å trene i trapp.
 4. Valpen på 5 mnd kan: - sitt - dekk - vente - på plass - jobber for tiden med fvf og stå - rulle rundt - hoppe opp med forbeina og lande på gulvet - avlevere leker - stå med forbeina på mine bein, mellom mine bein - innkalling - passivitet i bånd - gå pent i bånd - løper tunneler og rundt vinger på ag banen Vi jobber ikke så mye med triks.Helst fordi jeg ønsker at hun skal ha grunnleggende lydighet og øvelser på plass, og det skal sitte bra når puberteten starter. Vi leker heller desto mer, og bygger relasjoner og tillit Og jeg belønner henne stort sett for alt hun gjør.
 5. Stine Pernille

  Redd for trapper

  Enig med de andre; lat som ingenting. Belgergreie, lage drama for noe som ikke er drama. Jeg ville i allefall ikke latt henne "slippe unna" med å være redd, men vært konsekvent med at hun faktisk MÅ finne seg i å gå i trapper. Min belger har hatt mange diller, men han fikk aldri slippe unna med det tullet. Hun er jo ung enda? Og midt i verste fluehode perioden? Jobb med stigen når du får sjans, det første du gjør når du kommer på trening. Og kun den, til hun tar den greit igjen. Deretter er det bare å kjøre på med resten av treningen.
 6. Stine Pernille

  Alternativ brukshund til schäfer?

  Jeg vil absolutt si at en mudi vil egne seg som brukshund. Selv trener ikke jeg bruks med min, men det finnes jo dem som kun trener det. Velg mudi med omhu, i så tilfelle.
 7. Stine Pernille

  Valpegjengen 2015

  Henger meg på valpegjengen 2015, med min hjemmelagde mudi valp. Hun heter Shi og er 13 uker
 8. Stine Pernille

  Fortell meg om din tyske, belgiske eller hollandske gjeterhund!

  På tide gamlefar i huset blir profilert for delvis nye øyne her inne. Fin tråd! Kan du gi en liten beskrivelse av hvilken hund du har og hvordan den er? Tervuerenhann på 10år blitt. Han er av god gammel årgang, type stor og grov. Verdens snilleste kosebamse. Har opplevd mye gjennom sitt liv, fra først å være min trofaste følgesvenn, læremester, og kompis, til å måtte dele hus med annen hund, valper, barn og mann. Ace har vært med hele veien og er alltid like god. Hvorfor valgte du den rasen du har? Tilfeldigheter. Jeg skulle ha hund etter vgs og ønsket meg en allsidig hund, uten konkrete mål om trening. Hvordan ser en normal dag ut, mtp trening/aktiviteter? Ace er med på kjøtt og flesk. Han trenes ikke aktivt i agility lengre, men jobber mer enn gjerne med både lydighet og spor. Han er i GOD form for å være stor hund, og klarer fint holde følge med de unge lovende i både skogen og på fjellet. Hva er planen med hunden din fremover? Han skal få leve livet som pensjonist og valpeoppdrager. Hvordan er hunden din i hverdagen? Både hjemme og ute? Når været tillater det, koser han seg mye ute i hagen. Ellers ligger han i sengen sin inne, og tigger mat når vi står på kjøkkenet. Hvordan er hunden din ovenfor mennesker? Alltid vært vaktsom mot menn. Kan gi et boff i fra seg, men liker oppmerksomhet og kos fra alle. Og hunder? Veldig grei med andre hunder. God med valper, holder seg unna bråk. Kan du ha med deg hunden din over alt? Er den trygg i nye miljøer? Jepp, aldri vært noe problem. Noen helseproblemer? Fikk cyster i prostata det året han ble 5, og ble kastrert kort tid etter vi fant det ut, for å forhindre kreft. Frisk som en fisk, uten om det. Hvordan er mentaliteten på din hund? Gjennomført både FA og MH. Han er stabil og god i hodet. Skuddfast, miljøsterk og sosial. Har hunden din mye drifter? Høyt jaktinstinkt. Er det mye alvor i hunden din? Nei, han finnes ikke skarp. Bare mye lyd. Har dere hatt noen spesielle ting som dere har slitt med? Separasjonsangst på sine yngre dager. Gikk seg til med trening og han ble ganske bra etter kastrering. Hva er det du liker aller best med gjeteren din? Han vil alltid være den første, og muligens den beste hunden jeg noen gang har/får. Det er noe spesielt med den første... Alt han har måttet være med på, etter hvert som livet mitt forandret seg, og hvor fint han har taklet overgangene.... Jeg som trodde han aldri skulle være "barnevennlig", nå elsker han barn og har stor respekt for mine gutter.
 9. Stine Pernille

  Forslag til liten "bruks"hund?

  Ja, jeg ville også legge til at min mudi er nett slik som du beskriver kelpien. Men jeg ville ikke legge mer i det, siden diskusjonen handlet om rasevalg Derfor svarte jeg også slik jeg gjorde.
 10. Stine Pernille

  Forslag til liten "bruks"hund?

  Mudien er klin hakke gal, med eller uten kontroll på den. Med kontroll på den, har du en knakandes god hund til det meste du måtte ønske. Jeg vil nok påstå at man må inneha en del kunnskap og viten om konsekvent læring om en skal ha mudi, men jeg er ikke i tvil om at det er bra arbeidshund. En mudi gjør det man vil den skal gjøre. Som noen nevnte: Tispene ligger på 8-13 kg og hannhundene noe tyngre. Høydemessig er tispene 38-43 og hannhundene 43-47. Jeg har både små barn og mudi, og jeg kan vel understreke at de absolutt er familievennlig, men de knytter seg som oftest til den personen som har mest med dem å gjøre. Jeg hadde ikke hatt problem med å sende ut mine barn, når de er 10 år, på luftetur med en mudi som har god grunntrening og oppdragelse
 11. Stine Pernille

  Imbriani's Akira - Belgisk fårehund Tervueren

  Tervvalper! Jeg likte best grå tispe jeg da. Skikkelig feminin i uttrykket. (Mulig det er fordi jeg nå har gått over på mudi og mine tisper er überfeminine )
 12. Stine Pernille

  Hvem skal lære barn oppførsel mot dyr?

  Svarer, siden jeg har både barn og hund. Selvfølgelig er det foreldrene som skal lære barna at man spør før man klapper. Det er også foreldrene som setter grenser for hvor intense barna kan være med hunden. Jeg, som hundeeier, lærer mine barn til å holde seg unna alle andre hunder. (De er heldigvis veldig lite intr. i andre hunder enn våre egne) Og jeg ser det som en selvfølge at andre unger spør før de klapper mine hunder.
 13. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Endelig, etter mye grubling og tenking i halvannet år og vel så det, så har vi bestemt oss for å gi både kennelnavn og mudivalper en sjanse! I helgen reiser jeg og lille Lumi på date i Sverige, og kanskje mudikull nr 2 her på sonen melder sin ankomst?! Jeg har troen på flotte valper fra disse to. De er såklart HD og AD fri begge to, øyelyst uten anmerkning og patella u/a. Begge har gjennomført MH og innehar sine respektive titler som Norsk Champion og Svensk Champion. Gleder meg, gleder meg, gleder meg!!
 14. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Ja det var jo litt lenge... Da har jeg motet meg opp til avgjørelsen om å sende min nydelige Hulk til Canada. Jeg er sikker på han får et flott hjem, blir stilt ut og får trent både rally lp, lp og agility hos nye eiere. Han skal fra nå av hete Marvel.... Digger hvordan ny eier gir hundene kallenavn som er tilknyttet stamtavlenavnet. Altså Vindvakars Lujax Hulk blir Marvel, fordi Hulk er tegneseriehelt hos Marvels.... Love it!
 15. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  De er nydelig disse to guttene som leter etter hjem da... Eller hva??? Sent from my iPhone using Tapatalk
 16. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Ja litt senere har jeg det. Må lade batteriet på kamera Sent from my iPhone using Tapatalk
 17. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Valpene nærmer seg styggfort 7 uker, og vi jobber daglig med å bli hund. Vi kjører korte og lengre turer med bil, kikker på trafikk, møter snille fremmede mennesker og hunder, knasker tørrfor til den store gullmedaljen og leker masse! Jeg storkoser meg hjemme med de små. Man knytter jo seg veldig til hver og en, og alle har de hver sin personlighet. Lille Shi (rød) skal få bo her hjemme, Miek (blå) skal ut på for og leter etter det perfekte hjemmet. Danny (grønn) skal bo i Bergen og får fantastiske eiere! Og sist men ikke minst, incredible Hulk (gul) leter etter sitt drømmehjem, grunnet avbestilling. Så skrik gjerne ut om dere kjenner noen som kjenner... Bilder av mine søte små: Danny Hulk Miek Shi Sent from my iPhone using Tapatalk
 18. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Vi bor rett utenfor Bergen Sent from my iPhone using Tapatalk
 19. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Valpene er blitt over 3 uker, og jeg har endelig tid til å oppdatere her og der, siden jeg nå endelig har ferie!!! De små vokser som ugress og er livlige små rakkere! Utadvendte, nysgjerrige, sosiale, vennlige.... Er så spent på hva som bor i disse små! Vi fikk en kjip start på uken, da vi måtte la minste tispen sovne inn. Hun gikk ikke opp i vekt og lå til slutt under halvparten av vekten til den andre tispen. I samråd med veterinær lot vi henne slippe å lide mer. Vi gjorde alt vi kunne, men forgjeves. Nå koser vi oss med de 4 andre og fokuserer på dem. Huset er åpent for valpebesøk Sent from my iPhone using Tapatalk
 20. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Sent from my iPhone using Tapatalk
 21. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Jamen, såklart du kan det! Er da fortsatt to hanner til salgs
 22. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Tusen takk! Jeg er i hvertfall helt betatt! Glemmer tid og rom rundt disse små.... Sent from my iPhone using Tapatalk
 23. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Endelig er valpene her! De ble født i rakettfart onsdags ettermiddag. Det hele var overstått på rett over 2 timer, og 5 friske valper kom ut. Lumi var rolig og behersket, og lot meg hjelpe til. Har skrevet litt i bloggen om selve fødselen, så det kan dere lese der. Fordelingen ble 3 hanner og 2 tisper, alle i fargen cifka / merle. Alt er bra med mor og barn <3 Har rotet bort speilrefleksen min, men jeg skal legge inn bra bilder, så snart jeg finner den igjen!
 24. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Hjertelig velkommen til å hilse på
 25. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Hehe! På det bildet måtte jeg nesten ty til litt lydighet.... Min kjære mann har lært henne kommando "billig"... superfestlig!
×