Jump to content
Hundesonen.no

Truls Paulsen

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Truls Paulsen

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Irsk setter

Recent Profile Visitors

805 profile views
 1. Har en irsk setter som er litt vel ivirg når vi skal ut å jogge, hun trekker veldig. Er det et type halsbånd som kan fungere mot det? Vi bruker Halti treningssele som fungerer bra på gåturer, men det funker ikke på jogging.
 2. Vurderer Mitsubishi Outlander PHEV som neste bil. Noen som har erfaring om det blir bra plass til et hundebur til en irsk setter, og alt annet stæsj en familie på 4 trenger på tur.....?
 3. Ja, slik gjør vi det. Samme kommando når vi kaller hunden inn og når vi vil at hun skal gå på plass ved siden av oss. Hun er ikke særlig flink til noen av delene. Lurer på om det blir forvirrende for en vimsete irsk setter på snart 2 år. Bør vi endre kommando på en av de?
 4. Truls Paulsen

  Irsk setter 9mnd, bjeffer som et uvær på tur..

  En annen situasjon er på skistadion når det er felles trening eller konkurranse og det myldrer av folk (og noen hunder). Da blir hun totalt overivrig og virker rimelig stressa. Er det lurt å gradvis tilvenne henne slike situasjoner ved bruke godbiter, eller bør man unngå de?
 5. Truls Paulsen

  Irsk setter 9mnd, bjeffer som et uvær på tur..

  Takk for svar. Ha henne i bånd og trekke funker utmerket. Da er det bånn spiker og full fokus på å trekke. Funker også bra å ha henne løs når jeg trener og går bånn spiker, da løper hun veldig fint ved siden av. Men vanlige skiturer blir lite koselige. Men, hvordan gå rolige skitur med henne i bånd? Ser mange forsøker det, uten hell. Hunder som går i bånd og plutselig løper over på andre siden er jo mye farligere enn løse hunder. Må man virkelig gå med godbit i hånda konstant? Hører om de som bruker sitron halsbånd. Det er vel en aller siste utvei. (ikke lag en lang diskusjon vedr dette...sett det før....). Også sette det selges en slags munnbånd, men da vil vel andre tro hunden er gal..
 6. Har en Irsk setter tispe på 9mnd. Hun elsker å være med på tur i skog og mark, men vi har et stort og økende problem. På skiturer nå så løper hun stort sett fritt. Problemet er at hun løper gjerne 40-50m før oss, og begynner å bjeffe noe voldsomt om hun tar igjen andre, særlig små barn og pulker. Bjeffer også til voksne til tider, men litt vilkårlig (folk med ryggsegg, de som skøyter, etc..). Får stadig kjefting fra småbarnsforldre som sier vi må få oppdragelse på bikja. Når hun bjeffer så logrer halen i full fart, så hun er jo bare glad og ivrig, men det forstår ikke alle. Og vi forstår godt at det kan virke skremmende når en hund kommer i full fart og bjeffer rundt barna sine. Vi håper jo at dette er en valpegreie, men antar det er nå vi må jobbe for å få slutt på det. Nå har det blitt til at vi kjefter og bruker høy kraftig stemme, men hjelper nok ikke. Alle tips og råd mottas med takk til hvordan vi skal jobbe for å få slutt på dette.
 7. Truls Paulsen

  Trekker noe fryktelig...

  Takk for svar. Må vel bare være tålmodige og veldig konsekvente på småturene. Trekker hun så får vi stoppe opp. Og må bruke en kommando. For er det en bratt glatt bakke så hjelper det ikke å stoppe selv... Har testet skitur. Med sele er bare å glemme, bånn spiker og skal være først. Trekke skal hun vel ikke gjøre før om en stund. Men løpe fri funker utrolig bra.
 8. Truls Paulsen

  Trekker noe fryktelig...

  Har en irsk setter på 8 mnd som er håpløs å gå rolig tur med. Hun trekker noe fryktelig, spesielt om det er barn foran. Stopper da opp og holder hardt i båndet for å få henne til å gå på fot. Men det funker bare ikke. Etter en times tur, kanskje... Er det bare å fortsette å jobbe med det? Går det over...? Eller er det slik at en setter må få løpe fra seg før det nytter å gå rolig? Vi vil ha en hund som barna og besteforeldre kan håndtere.
 9. Truls Paulsen

  Lengde på turer med 2mnd Irsk setter

  Takk for mange bra tilbakemeldinger. Så får vi se om vi tar sjansen på å gå en 5-6 dager i Jotunheimen.. Dette er jo også vær avhengig.
 10. Truls Paulsen

  Lengde på turer med 2mnd Irsk setter

  Lurer på hvor langt vi kan forvente å kunne gå med en 2mnd gammel irsk setter? Er det mulig å bære den i sekk om den blir for sliten? Eller bør man la være å planlegge lange turer?
×