Gå til innhold
Hundesonen.no

Ginaml

Medlemmer
 • Innholdsteller

  334
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

Ginaml last won the day on 11. Februar

Ginaml had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

320 Excellent

2 følgere

Om Ginaml

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Lillehammer
 • Hunderase
  Dalmatiner

Nylige profilbesøk

2,273 profilvisninger
 1. Jeg er enig med @Malamuten jeg, ser heller ikke helt problemet med en hund på 14 kg og en større, om han har godt språk og kan sette grenser. Føler mange her legger til grunn det verst tenkelige scenarioet. Selvfølgelig, det er jo en liten mulighet for at de verst tenkelige scenarioene vil inntreffe, og det er det viktig å være forberedt på, men jeg tror sannsynligheten er mye større for at det kommer til å gå helt fint og vil by på lite problemer, ihvertfall i voksen alder. Om du setter grenser for hva som tillates og ikke tillates av unghunden, skjermer den eldre hunden i den perioden det vil være behov for det, og har mulighet for å skille de hjemme ved behov, så tror jeg dette kommer til å gå helt fint.
 2. Jeg bærte med meg min dalmis valp på tur de første 1,5-2 månedene, men hun er tispe, hannhundene er jo litt tyngre. Men tror ikke du skal bekymre deg sånn for det. Etter disse 2 mnd ville hun helst gå selv uansett, så det jeg har gjort er å gå mest mulig turer på plasser hvor jeg kan ha henne løs, slik at hun kan styre tempoet sitt selv. Da vil jo også den voksne hunden din ha mulighet for å løpe i fra seg i sitt tempo. Nå når hun er blitt 5 mnd så kan vi fint være ute på tur i 1-2 timer, men da får hun som nevnt over gå løs. Så jeg vil tro at det bare er de første mnd som vil være litt stress mtp den voksne hunden.😊
 3. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Nå forer jeg 50/50 med vom og tørrfor, men tenker litt på om jeg kanskje skal gå over til å fullfore på vom når vi er ferdig med de sekkene med tørrfor jeg har igjen! Får tenke litt på det. 🤔 Takk for det! Dalmiser er herlige vesener. Rasen er ikke plettfri nei, men det er det heller ikke mange raser som er. Satser på at hun blir en frisk og trygg hund likevel! 🤞
 4. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk for det, hun er helt herlig. Ja det er jo litt allergi på rasen, så krysser fingrene for at vi slipper det. Godt å høre at andre også har hatt ørebetennelse i tidlig alder, men at det ikke nødvendigvis trenger å bety at det er noe bakenforliggende! Tenker jo fort det verste med en gang.
 5. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Den siste måneden har det skjedd litt. Hun har nå blitt 5 mnd, og er straks ferdig med tannfellingen. Ørene har, bank i bordet, vært fine etter ørebetennelsen i desember, så krysser fingrene for at det fortsetter sånn. Problemet med bjeffing på andre hunder pga usikkerhet er vi ikke blitt kvitt enda, men vi jobber mye med det. Vi går på light-trening 1 gang i uka, hvor vi er 8+ hunder, og hun har forbedret seg betraktelig. Nå sist roet hun seg raskere ned og vi fikk trent en del. Vi har også møtt en del hunder for å prøve å gi hun gode opplevelser og erfaringer, slik at hun forhåpentligvis forstår at andre hunder ikke er noe skummelt. Dette har gått veldig fint, og hun blir raskt komfortabel og byr opp til lek. Hun virker som generelt en litt usikker type, men med litt tilvenning takler hun det meste fint. Personer på ski var jo veldig skummelt de første gangene og måtte bjeffes på, denne uken var hun med meg på en kort skitur for første gang, og hun storkoste seg! Sprang løs hele veien. Utenom de få problemene vi har hatt så er hun bare god og grei. Vi storkoser oss masse ute på turer i fjellet hvor hun får springe løs, og inne i sofaen på de kaldeste dagene. Legger ved noen bilder fra den siste måneden. Også litt bilder sammen med "søstera", hunden til venninnen min som vi bor sammen med.
 6. Ginaml

  Hvordan unngå at ungdomsfakter blir uvaner

  Kjenner meg veldig igjen i pkt. 2! Har en 5 mnd gammel valp som også har fått den uvanen og bjeffe på hunder, men hun bjeffer fordi hun er usikker, så blir jo litt annerledes igjen. Hun reagerte også en periode på mennesker som gikk på ski, det var jo døds skummelt, men dette har hun heldigvis sluttet med nå ved hjelp av trening. Måten vi trener på er veldig lik den måten Sprettballen over foreslår. Vi prøver å ta god avstand, og jeg belønner kontinuerlig når hun ser på hunden/personen på ski. Nå har vi kommet til det punktet at hun kun bjeffer akkurat i det hunden passerer når vi ikke har god nok avstand. Du er ihvertfall ikke alene! 😅
 7. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk!
 8. Når begynner dere å ta med valpen/unghunden deres med på tur med mål og mening, og kortere joggeturer? Jeg har hørt litt snakk om at hunden ikke skal være med på noen form for belastende mosjon før den er rundt året, da det vil slite på ledd og kanskje føre til HD(?). Min egen oppfatning er derimot at så lenge du ser an valpen og tar det i dens tempo, så er det ingenting i veien for å ta med en ferdig utvokst unghund på over 6 mnd på kortere fjellturer og korte joggeturer. Kanskje med unntak av tyngre raser og raser som er spesielt utsatt for HD. Tror ikke min dalmatiner valp kommer til å være særlig morsom å ha i hus frem til sommeren om hun ikke får mosjon. Hva mener dere?
 9. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk for det!
 10. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Går fortsatt veldig fint med Vizla, men siden sist har det dukket opp et par problemer. Har egentlig gått rundt å ventet på at det skulle dukke opp noen utfordringer, da valpetiden så langt har gått over all forventning. Hun har startet å bjeffe på andre hunder ute på tur fordi hun er nervøs og vil "skremme" dem bort. Fryktelig frustrerende, får ingen kontakt med henne når hun først setter i gang. Hun er sosialisert en hel del, og har mange faste hundevenner, men hun trenger et par minutter på å bli trygg på nye hunder. Så nå jobber vi med å få til passering på en grei måte. Har begynt og "sladde", og det fungerer greit, men ikke alltid jeg har like god plass å får stor nok avstand til den andre hunden. Sliter også med at mange bare slipper hundene bort, veldig frustrerende. Regner med at dette er noe som vil gå over når hun får bedre selvtillit og med trening. I tillegg til dette så fikk vi konstatert startende ørebetennelse hos dyrlegen i går. Hun har klødd seg litt ekstra i et par uker, og nå den siste uka begynte det og lukte og ørene var litt røde. Satser på at det gir seg med antibiotika, og at det ikke blir et tilbakevendende problem, eller at det er allergi.. Prøver å ikke tenke for mye på det, men vet jo at allergi ikke akkurat er et ukjent fenomen på rasen. Utenom dette så storkoser vi oss, og hun er virkelig verdens beste! Tannfellingen har startet, og hun virker ikke plaget av det. Ingen ekstra biting eller noe. Hjemme alene treningen går også supert, og vi har begynt og trene litt mot utstilling på nyåret. Hun oppførte seg eksemplarisk på julaften med fullt hus. Vi var 15 stk, og hun lå og slappet av og sov i kurven sin mesteparten av kvelden. Hun vokser raskt, og nå veier hun 14,5 kg! Legger ved noen bilder fra de siste ukene. Noen har lært seg gi labb.
 11. Ginaml

  Dette er planene for 2019

  Mine mål for året: - Bestå alle eksamener på 2- og 3 året på bacheloren. - Gå mange fine turer i fjell og skog. - Spise sunnere og bli mer aktiv. Er alltid flink første halvdel av året, også dabber det av utover høsten. - Bli mer økonomisk av meg. - Drikke mindre brus. - Telte! - Stille ut Vizla noen ganger i løpet av året og få henne HD og AD røntget.
 12. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Takk for det, og takk for tips! Har sett på Canelana, og blir nok å kjøpe et når hun er ferdig utvokst, men er så kjipt å bruke masse penger på et dekken som hun vokser ut av på 3 uker. Nå er vi oppe i størrelse 45, og de fleste dalmatiner-tisper ender på 55/60, så ikke alt for lenge igjen heldigvis.
 13. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Vizla er snart 3,5 mnd så tenkte det var på tide men en liten oppdatering! Mye har skjedd siden sist, og hun har fått bedre kroppskontroll og mye mer energi, så nå er hun med på litt lengre turer (har gått maks 50 min). Hun har også vært med på sine første fjellturer hjemme på vestlandet. Hun satt en del i sekken på den litt lengre turen, mens den korte gikk hun opp og ned helt selv (40 min sammenlagt). Vi har kommet oss tilbake til Lillehammer, og hun trives i snøen, foruten at hun fort blir kald, selv med dekken. Hun har også vokst mye de siste ukene, og har nå like stor som min venns finsk lapphund tispe som vi bor med. Hun har sluttet og bite på hender, sover gjennom hele natten, har ikke hatt noen uhell inne på 2 uker og er rett og slett bare skjønn. Vi har også begynt og øve oss på å være hjemme alene, men hun har foreløpig bare vært hjemme alene sammen med en annen hund. Idag var hun faktisk hjemme alene i 1,5 time for første gang, og foruten om at juletreet veltet, så gikk det strålende. Jeg filmet alt, og Vizla var rolig hele tiden. Hun gikk litt rundt og logret, bet på noen julekuler, og lekte sammen med den andre hunden. Så ikke ut som om hun enset at vi var borte en gang. Legger ved litt bilder fra de siste ukene: Julekort bilder: Også noen på tur i snøen en fin dag:
 14. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Takk for det! Hm ja synes det hørtes veldig rart ut, så tror jeg skal ringe til en annen dyrlege for å høre..
 15. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk!
×