Jump to content
Hundesonen.no

Ginaml

Medlemmer
 • Content Count

  340
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Ginaml last won the day on March 7 2019

Ginaml had the most liked content!

Community Reputation

333 Excellent

2 Followers

About Ginaml

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Lillehammer
 • Hunderase
  Dalmatiner

Recent Profile Visitors

2746 profile views
 1. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Ja veldig kjedelig.
 2. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Lenge siden jeg har oppdatert her. Siden sist har Vizla rukket å bli 1 år! Det ble hun forrige lørdag, så ikke så lenge siden. Hun har også hatt sin første løpetid og er stort sett en veldig trivelig hund å ha i hus. I sommer har vi vært på biltur i 2 uker, hvor målet var Lofoten. Det ble noen lange dager i bilen, mange netter i telt og mange fine turer. Hun stortrivdes hele veien, så det var godt å se. Ellers har vi vært hjemme hos familien i Stvg i sommer, hvor hun har kost seg masse som gårdshund på gården. Hjemme hadde vi også mange fine dager i fjellet. Siden sist har Vizla blitt utredet for allergi. Kløen har ikke gitt seg og ørene hennes har i perioder vært veldig ille. Utredningen begynte vi med i juni, og vi har nå kommet frem til at hun reagerer på husstøvmidd og lagermidd. Utrolig kjedelig å ha en kronisk syk hund, og det var hud- og allergi problemer jeg bekymret meg for når jeg bestemte meg for rasen. Nå som utredningen er ferdig er neste steg å finne ut hvilken behandling hun skal gå på. Håper hun blir satt på en behandling slik at hun slipper å ha ubehag og vondt, det er målet. Litt bilder: Kvaliteten ble ikke den beste når jeg lastet de direkte opp her, menmen.
 3. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk! Takk for det, er selvfølgelig veldig enig.
 4. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk for det!
 5. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Vizla har blitt 6 mnd, og begynner å bli stor jente nå. Veide henne forrige uke, og da var hun 21kg. Hun er også blitt ferdig med tannfellingen, deilig! Merker at hun er kommet i spøkelsesalderen da hun blir redd for ting som skilt langs veien, personer som ser litt/oppfører seg litt annerledes osv. På den andre siden så går usikkerheten hun har hatt ovenfor hunder stadig bedre, og nå får vi til en del passeringer uten et eneste bjeff. Vi er også med å trener med hundeklubben innimellom, og det går veldig fint. Hun må alltid bjeffe litt i starten for å "si ifra at hun er der", men slutter heldigvis nå raskt med dette. Etter ca. 5 min er hun rolig og holder fint fokus på meg slik at vi klarer å trene litt vi også. Nå er vi igjen på en liten ferie hos familien på Vestlandet og jeg blir like overrasket hver gang om hvor snill Freia, familiehunden, er mot Vizla. Hun har blitt gammel og mer gretten for hvert år mot nye hunder, men hun er altså så rettferdig og grei mot Vizla. Satser på det fortsetter slik, Vizla skal jo gjennom en unghund-periode også. Utenom dette så er hun i mine øyne verdens herligste. Finnes ikke noe vondt i henne, og hun er så snill og grei. Hun kjenner ikke sin egen størrelse helt enda da, og når hun blir så glad at hun ikke klarer å styre seg så synes noen det blir litt voldsomt med en hund på 21 kg hoppende på dem, noe som selvfølgelig er forståelig. Satser på at dette roer seg med tiden! Legger ved litt bilder fra i går. Også noen bilder sammen med en av Vizla's favoritthunder, Azawakhen Coco:
 6. Ginaml

  Trekkhund og lydighetshund

  Jeg har dalmatiner, hun er fortsatt ganske ung, men jeg kan fortelle litt om mitt generelle inntrykk av rasen. Jeg tror ikke det vil bli noe problem å få en dalmatiner til å trekke, de aller fleste sliter med å få dem til å ikke trekke i bånd (inkludert meg selv). Jeg har hatt med min tispe på et par korte skiturer for å venne henne til det da hun i utgangspunktet var redd for ski. Jeg har da hatt hun litt i bånd i starten før jeg lar henne springe løs resten av turen, og hun trekker som bare det. På treningssiden så er vel rasen sånn midt på treet. De aller fleste er jo veldig matglade, og gjør det meste for en godbit, men jeg skal helt ærlig si dansk-svensk gårdshunden jeg har er mer lettlært enn dalmatineren, til sammenligning. Å konkurrere i lavere klasser vil nok være mulig med rasen, men ikke en rase du kjøper om du har store ambisjoner. De aller fleste dalmatinere jeg kjenner/har møtt kan gå løs, inkludert min egen så langt, men kommer ikke alltid som et skudd på innkalling. Min "skal bare" sjekke noe først, også kommer hun løpende når hun er ferdig med å snuse på en flekk, tygge på en grein osv. Hun har aldri stukket av eller gått lengre enn 30-40 meter fra meg da, hun holder seg alltid i nærheten og har generelt liten radius. Jeg tror at rasene storpuddel, portugisisk vannhund eller en retriver er mer treningsvillige enn det dalmatineren er, om det er viktig for deg. Vil derimot tro at dalmatineren er mer treningsvillig enn det en vorseth eller pointer vil være.
 7. Ginaml

  Å gå fra 1 til 2 hunder - erfaringer, råd og tips?

  Jeg er enig med @Malamuten jeg, ser heller ikke helt problemet med en hund på 14 kg og en større, om han har godt språk og kan sette grenser. Føler mange her legger til grunn det verst tenkelige scenarioet. Selvfølgelig, det er jo en liten mulighet for at de verst tenkelige scenarioene vil inntreffe, og det er det viktig å være forberedt på, men jeg tror sannsynligheten er mye større for at det kommer til å gå helt fint og vil by på lite problemer, ihvertfall i voksen alder. Om du setter grenser for hva som tillates og ikke tillates av unghunden, skjermer den eldre hunden i den perioden det vil være behov for det, og har mulighet for å skille de hjemme ved behov, så tror jeg dette kommer til å gå helt fint.
 8. Ginaml

  Å gå fra 1 til 2 hunder - erfaringer, råd og tips?

  Jeg bærte med meg min dalmis valp på tur de første 1,5-2 månedene, men hun er tispe, hannhundene er jo litt tyngre. Men tror ikke du skal bekymre deg sånn for det. Etter disse 2 mnd ville hun helst gå selv uansett, så det jeg har gjort er å gå mest mulig turer på plasser hvor jeg kan ha henne løs, slik at hun kan styre tempoet sitt selv. Da vil jo også den voksne hunden din ha mulighet for å løpe i fra seg i sitt tempo. Nå når hun er blitt 5 mnd så kan vi fint være ute på tur i 1-2 timer, men da får hun som nevnt over gå løs. Så jeg vil tro at det bare er de første mnd som vil være litt stress mtp den voksne hunden.😊
 9. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Nå forer jeg 50/50 med vom og tørrfor, men tenker litt på om jeg kanskje skal gå over til å fullfore på vom når vi er ferdig med de sekkene med tørrfor jeg har igjen! Får tenke litt på det. 🤔 Takk for det! Dalmiser er herlige vesener. Rasen er ikke plettfri nei, men det er det heller ikke mange raser som er. Satser på at hun blir en frisk og trygg hund likevel! 🤞
 10. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk for det, hun er helt herlig. Ja det er jo litt allergi på rasen, så krysser fingrene for at vi slipper det. Godt å høre at andre også har hatt ørebetennelse i tidlig alder, men at det ikke nødvendigvis trenger å bety at det er noe bakenforliggende! Tenker jo fort det verste med en gang.
 11. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Den siste måneden har det skjedd litt. Hun har nå blitt 5 mnd, og er straks ferdig med tannfellingen. Ørene har, bank i bordet, vært fine etter ørebetennelsen i desember, så krysser fingrene for at det fortsetter sånn. Problemet med bjeffing på andre hunder pga usikkerhet er vi ikke blitt kvitt enda, men vi jobber mye med det. Vi går på light-trening 1 gang i uka, hvor vi er 8+ hunder, og hun har forbedret seg betraktelig. Nå sist roet hun seg raskere ned og vi fikk trent en del. Vi har også møtt en del hunder for å prøve å gi hun gode opplevelser og erfaringer, slik at hun forhåpentligvis forstår at andre hunder ikke er noe skummelt. Dette har gått veldig fint, og hun blir raskt komfortabel og byr opp til lek. Hun virker som generelt en litt usikker type, men med litt tilvenning takler hun det meste fint. Personer på ski var jo veldig skummelt de første gangene og måtte bjeffes på, denne uken var hun med meg på en kort skitur for første gang, og hun storkoste seg! Sprang løs hele veien. Utenom de få problemene vi har hatt så er hun bare god og grei. Vi storkoser oss masse ute på turer i fjellet hvor hun får springe løs, og inne i sofaen på de kaldeste dagene. Legger ved noen bilder fra den siste måneden. Også litt bilder sammen med "søstera", hunden til venninnen min som vi bor sammen med.
 12. Ginaml

  Hvordan unngå at ungdomsfakter blir uvaner

  Kjenner meg veldig igjen i pkt. 2! Har en 5 mnd gammel valp som også har fått den uvanen og bjeffe på hunder, men hun bjeffer fordi hun er usikker, så blir jo litt annerledes igjen. Hun reagerte også en periode på mennesker som gikk på ski, det var jo døds skummelt, men dette har hun heldigvis sluttet med nå ved hjelp av trening. Måten vi trener på er veldig lik den måten Sprettballen over foreslår. Vi prøver å ta god avstand, og jeg belønner kontinuerlig når hun ser på hunden/personen på ski. Nå har vi kommet til det punktet at hun kun bjeffer akkurat i det hunden passerer når vi ikke har god nok avstand. Du er ihvertfall ikke alene! 😅
 13. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk!
 14. Når begynner dere å ta med valpen/unghunden deres med på tur med mål og mening, og kortere joggeturer? Jeg har hørt litt snakk om at hunden ikke skal være med på noen form for belastende mosjon før den er rundt året, da det vil slite på ledd og kanskje føre til HD(?). Min egen oppfatning er derimot at så lenge du ser an valpen og tar det i dens tempo, så er det ingenting i veien for å ta med en ferdig utvokst unghund på over 6 mnd på kortere fjellturer og korte joggeturer. Kanskje med unntak av tyngre raser og raser som er spesielt utsatt for HD. Tror ikke min dalmatiner valp kommer til å være særlig morsom å ha i hus frem til sommeren om hun ikke får mosjon. Hva mener dere?
 15. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk for det!
×