Gå til innhold
Hundesonen.no

Ginaml

Medlemmer
 • Innholdsteller

  308
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Ginaml last won the day on 4. Oktober

Ginaml had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

247 Excellent

2 følgere

Om Ginaml

 • Rang
  Bekjent
 • Bursdag 9. Juni

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Forsand
 • Hunderase
  Dansk Svensk Gårdshund

Nylige profilbesøk

2,078 profilvisninger
 1. Valpegjengen 2018

  Så herlig! Mammaen til valpene virker som en helt fantastisk hund. Stødig og trygg. Får jeg en hund som ligner det minste så er jeg veldig fornøyd.
 2. Valpegjengen 2018

  Sniker meg inn i denne tråden! Da var det endelig min tur, og om 3 uker henter jeg hjem en etterlengtet dalmatiner-tispe. Gleder meg så ufattelig mye.
 3. Min neste hund *drømmetråd*

  cfvvdbdbdg Ja, to ganske forskjellige raser, som virker herlige på hver sin måte. Whippet og sheltie står ikke på drømmehund-listen min lenger, selvom de begge virker som fine raser. Det er bare andre raser som tiltaler meg mer, og som jeg tror jeg hadde trivdes bedre med enn disse to. Basenji er fortsatt en favoritt, men planen er å gå til anskaffelse av hund i løpet av det neste året, og det blir ikke basenji denne gangen. Dette fordi jeg har funnet en annen rase som jeg tror vil fungere bedre med meg og min hverdag slik den er nå. Skal ikke se vekk i fra at hund nr 2 eventuelt blir en basenji da.
 4. Hjelp en "noob-fotograf"

  Linken @litchi linket til over forklarer hva "det gylne snitt" er ganske bra. Det handler rett og slett om å plassere elementene i bildet på en plass som gjør bildet mer balansert, og "det gylne snitt" er en enkel hovedregel for hvor det vil være mest attraktivt og plassere elementene i bildet. Helt enig med deg at det er vanskeligere å få gode bilder når du hunden er i mye bevegelse og ikke blir "stilt opp". Når jeg tar bilder av yngre hunder og valper så er dette ofte tilfellet. Er det en liten valp pleier jeg rett og slett og bare legge meg ned på magen slik at jeg kommer på samme høyde som valpen, og knipser i vei mens valpen beveger seg rundt på området og når den setter seg ned eller står rolig. Her er noen eksempler: Her har valpen lagt seg ned og jeg prøver så raskt jeg kan og finne den vinkelen jeg synes bildet blir bra i og knipser i vei helt til valpen beveger seg videre. Valpen har funnet noe å tygge på og er opptatt i noen sekunder med det. Jeg setter meg ned i samme høyde som valpen og knipser noen bilder. Valpen setter seg ned og jeg knipser noen bilder. Viktig å ha litt tålmodighet Angående å komme seg ned på samme høyde som hunden så ser jeg alltid an størrelsen på hunden. Er det en liten hund/valp pleier jeg å legge meg ned på magen, er det en litt større hund så holder det kanskje med å sette seg ned på kne. Men ja, en god huskeregel å prøve å komme i samme høyde som hodet til hunden. Jeg pleier også å stille inn kameraet mitt manuelt. Her kan du lese litt om du ulike funksjonene: https://www.tek.no/artikler/slik_bruker_du_et_speilreflekskamera/67155
 5. Hjelp en "noob-fotograf"

  Jeg er kun en selvlært hobbyfotograf selv, men kan jo prøve å komme med noen personlige tips til hva jeg synes hadde forbedret bildene dine! Bilde 1: Her ville jeg nok satt meg ned på samme høyde som hunden, zoomet litt ut, og vippet kameraet litt opp slik at du får litt mer luft over hunden, da ville bildet blitt litt mer balansert. I tillegg ville du fått med mer av bakgrunnen ved å sette deg ned på høyde med hunden og vippet kameraet litt opp. Bilde 2: Her ville jeg passet på å fått hunden midt i bildet, eventuelt litt mot den høyre siden da hunden står mot venstre. Jeg ville nok også prøvd å funnet en annen mindre rotete bakgrunn, men kan forstå det kan være litt vanskelig i slike "action-foto" hvor du ikke stiller hunden opp og planlegger omgivelsene. Bilde 3: Skjønt bilde, men personlig hadde jeg nok selv zoomet litt mer ut og fått litt mer luft rundt hunden. Bilde 4: Dette bildet synes jeg hadde fint fokus og fint lys. Bildet er dog litt skeivt, så til en annen gang kan du jo tenke på å prøve å holde kameraet rettere, eventuelt redigere vinkelen litt i etterkant. Her kunne du også med fordel satt deg ned på hundens høyde og fått litt mer luft over. Bilde 5: Her er ikke hunden helt i fokus. I tillegg ville jeg passet på at du ikkje "skjærer" av en liten del av hunden med mindre det faller naturlig. Alt i alt synes jeg dette er en god start, øvelse gjør mester. Dette er dog bare mine personlige meninger, så andre kan nok si seg uenig! Her er eksempler på to bilder jeg tok for noen dager siden. Fokuserer alltid på at hunden enten står i sentrum av bildet eller i "det gylne snitt", at fokuset er rett (øynene og ansiktet til hunden), prøver å holde meg på samme høyde som hunden jeg tar bilde av, og passer på å få nok luft rundt hunden. Pleier også og ta bilder på plasser hvor jeg synes bakgrunnen er fin. Jeg etterbehandler bildene mine i Lightroom, og bildene mine blir betydelig bedre etter lys- og fargeredigering. Så det programmet anbefales varmt.
 6. Takk for tilbakemelding! Billigvariantene til noen hundrelapper utgår nok ja, klarer ikke se for meg at de er særlig kollisjonssikre dessverre.. Jeg får undersøke litt videre.
 7. Noen som har erfaring med hundegitter i bagasjerommet? Har lite bagasjerom i bilen, og ved bruk av hundegitter ville jeg fått utnyttet plassen mye mer, og hunden hadde fått større plass. Men finner lite informasjon på nett om sikkerheten o.l.
 8. Valpegjengen 2020, 2021, 2022, 2023, 2024?

  Planen er valp til neste år, eventuelt 2020. Har nå studert i snart 1 år og bodd uten hund, og livet uten hund blir rett og slett ikke det samme. Går på et studium som har lagt opp til mye selv studie og mindre forelesninger, så jeg har en hel del fritid. Når økonomien er på plass og jeg har funnet meg en ekstrajobb er planen å få meg hund igjen, og jeg gleder meg! Vingler veeldig mellom to raser, helt forskjellige i grunn, så blir spennende og se hva jeg ender opp med.
 9. Pearl's Legacy's Yoda - Melvin

  Nydelig hund!
 10. Student 2016-2017

  Tusen takk! Prøver å tenke at det helt sikkert går veldig fint, de fleste er jo i den samme situasjonen.
 11. Student 2016-2017

  Jeg kom inn på en bachelor i Lillehammer! Både spent og nervøs på å flytte til andre siden av landet uten å kjenne noen..
 12. Når skaffet du deg hund?

  Hei! Jeg er faktisk i akkurat samme situasjon som deg. Skal begynne på bachelor til høsten og har lenge tenkt på når det passer å skaffe seg hund. Etter å ha tenkt og lest mye rundt, så har jeg bestemt meg for at jeg skal begynne på studie uten hund det første året. Dette fordi jeg på den måten har mulighet til å være med på det sosiale som jeg tror vil gjøre det lettere å bli kjent med mennesker på en helt ny plass. I tillegg får jeg muligheten til å bli kjent med studiet og studentlivet først, finne ut hvordan dagene mine er, og om jeg har mye tid til overs til en eventuell valp eller hund. Om det passer seg slik så kommer jeg mest sannsynlig til å kjøpe meg hund etter første eller andre året!
 13. Dalmatiner

  Faller mer og mer for dalmatiner altså. For noen flotte hunder dere har! Hvordan fungerer dalmatiner tisper sammen med andre hunder? Har forstått at det kan være noe samkjønnsaggresjon på hannhundene, er dette like utbredt hos tispene?
 14. Vilges Beanas Bush Morning Glory (kooikerhund)

  Så skjønn hun er!
 15. Første jeg tenkte var også dsg og mellompuddel
×