Gå til innhold
Hundesonen.no

Sofie & Aska

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,016
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    29

Innlegg skrevet av Sofie & Aska

  1. 9 timer siden, Pingeling skrev:

    Så flinke dere er! Det er så fantastisk å vite at det er sånne som dere rundt i hele landet som er klar til å rykke ut ved behov. 

    Og så vakker hun er. Våken i blikket og klar for arbeid! ❤️

    Tusen takk!!

     

    2 timer siden, Nathalie_ skrev:

    Gratulerer! Bra jobba ?

    Takk og gratulerer selv!!

    • Like 1
  2. 26 minutter siden, jma skrev:

    Haha, ja, her er det all trening over hinderet og rundt skjul / rundering rundt noe, som har vært vanskelig. MEN, i dag, så gjorde jeg ting bittelitt annerledes. Jeg trente litt enkel apportinnlæring først, så satte jeg henne i utgangsposisjon rett foran hinderet, ga henne apporten, sa sitt og bli, gikk over på andre siden av hinderet, sa hopp, og belønnet med ball så fort hun var over. Og ikke en lyd! ? Gjorde det kanskje 3 ganger, og så  kasta jeg apportbukken over, og sendte henne to ganger. Gikk bra det og. Hun bare toucha hinderet første gangen. Da vi kom hjem prøvde jeg bare hopp over hinderet her hjemme med godbiter som belønning, og ikke en lyd her heller. Så da får vi se om det har løsnet, eller om dette var et engangstilfelle ? 

    Så bra!

    • Like 1
  3. Hun er så fin! Min erfaring med stress og lyd er at det funker best å gjøre all innlæring med godbiter til hun er sikker på oppgaven, for å holde stressnivået nede. Er hun usikker på oppgaven og det er leker involvert girer hun seg noe sinnsykt opp og da blir det fort frustrasjonslyd. Så godbiter i innlæring og når hun er sikker på oppgaven kommer farten og intensiteten av seg selv når jakt og kampleker blir involvert. Da har hun en bedre forutsetning for å holde kjeft når øvelsen videreutvikles ? Men dette vet du nok!

  4. På 7/30/2020 at 1:56 PM, Mrs.Fisken skrev:

    Har en venninne som skaffet seg en pyrre første året hun studerte. Kravet hennes var at hun ville ha en stor kosebamse som var kjempe sta. Hunden fant hun på finn. Resultatet ble en hund som faren har pga hun flyttet til Bodø et år og flyttet så hjem til nå samboer noen kommuner borte. Ingen tanker om og bruke henne, bare litt turer rundt. De vil nå ha schæfer og hun bruker mer tid på og lete etter ny hund, enn den hun allerede har. Ikke skal de bruke hunden til noe, de syns bare de er fine. 

    Selv merker jeg at jeg han min må brukes. Hvis ikke er det full sirkus i stua. Noen dager kjenner jeg at jeg har tatt meg vann over hodet. Andre dager går det bedre. Merker han er skarp, da han bruker mye tenner når han er ivrig eller når han koker over på tur og angriper meg?‍♀️ Slik at hund nummer to blir ikke en aussie. Er glad i han, og han er enda bare en valp. Men jeg gruer meg litt til unghundtiden og fluer?

    Ikke sikkert han er skarp for det :) sikkert bare en valpeperiode. 

  5. På 6/24/2020 at 11:54 PM, Aussieglis skrev:

    Rart å lese denne tråden igjen! My var hos kiropraktor rundt den tiden det ble skrevet, ellers har vi ikke gjort annet enn å ha det i bakhodet når hun er med på tur og trening.

    Nå som 12 år gammel er hun enda sprek, og det er ikke mer enn 2 uker siden hun fløy over kompostgrindene da samboer kom hjem fra jobb. ? Hun svømmer dog mye dårligere, ligger lavere i vannet og det er kjedelig siden hun ikke får trimma så mye slik lengre. Det er jo så skånsomt for kroppen ellers. 

    Hadde også en episode idag hvor hun snubla på tur og hvor det så ut som hun "mista" beina litt under seg, veldig ekkelt. Min første tanke var varmen, men etter å ha båret henne 10m og inn i skygge med vind hvor vi satt i ro 5min. og jeg fikk sjekka under beina på hun så var hun normal igjen, kanskje litt tung i kroppen. Bar henne halvveis hjem for sikkerhetsskyld men hun ville gå den siste biten selv. 5 timer senere når sola hadde gått ned fikk hun bli med på butikken, da gikk vi i slow-motion og hun virka helt normal.

    Når skattepengene kommer skal vi svi de av på røntgen for å se hvordan det står til oppi den litt avlange aussie-ryggen og kanskje se om vi finner tak i noen som driver med laser. Så har jeg lyst å ordne resept på smertestillende til henne som vi kan ha ved behov. Har ikke sett at det er noe som trengs helt enda, men det kan være greit å ha tenker jeg.

    Hva med å bruke redningsvest til svømming?

  6. På 6/12/2020 at 12:01 PM, Orca skrev:

     

    Jeg vil også anbefale å få veterinær hjem til dere. Min hund var livredd veterinæren, og jeg var helt helt sikker på at hennes siste minutter ikke skulle være frykt og panikk. Så en fantastisk veterinær kom hjem til oss og gjorde alt så skånsomt som det gikk an. Hun sovnet helt stille inn. Før veterinæren dro av gårde med kroppen hennes, sa han "det er mye kjærlighet i dette rommet", og det vil jeg aldri glemme, det gjorde veldig godt. 

     

    ?❤️

    • Like 1
  7. Gratulerer med beste resultat! Så herlig! Har så lyst å få unnagjort røntgen selv nå. Oppdretter anbefaler å gjøre det midt mellom to løpetider. Jeg har ikke så stor tro på at det er noen forskjell (og min søster som er veterinær og skal gjøre det hadde ikke en gang hørt om det), men hører jo mange anbefaler det. Så tenkte jeg skulle høre på oppdretter. Men problemet er at hun fikk første løpetid 31 oktober. I klassisk løpetidsyklus vil hun jo da få løpetid ca akkurat nå. Men ingen løpetid foreløpig. Kanskje den kommer neste uke, men kanskje den kommer seinere? Vet jo ikke hvor ofte hun har løpetid... litt lyst å bare skynde meg å gjøre det nå med en gang. 

×
×
  • Opprett ny...