Gå til innhold
Hundesonen.no

JeanieVålerhaugen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JeanieVålerhaugen

  1. Isjda :/ Har prøvd å kjenne, men kjenner ikke noe annet enn at den er litt mer hoven og stivere enn den andre. Hva gjør veten med brudd i tær ?

    Siden Wilma var så liten (italiensk mynde) valgte de å bare gipse, men de setter inn stenger også vet jeg. Men Wilma hadde som sagt tre brudd i samme fot, et i mellomfoten og to brukne tær

    Men om de velger å gipse Felix, sørg for at han blir sjekket for gnagsår skikkelig når gipsen skiftes.. Wilma fikk et skikkelig et som vetten ikke klarte å behandle.. det var så ille at sener og bein var blottlagt på hasen hennes

  2. Når Wilma brakk foten inkl 2 tær så gikk hu fint på foten av og til, for så å hyle ut.. så jeg ville nok tatt en tur til veterinæren.

    Hvis du kjenner forsiktig på samme sted på begge føttene samtidig kan det henne du vil merke bruddet. Jeg kjente kjente alle tre bruddene til wilma.

    Lykke til :)

  3. Jeg mener avlssperren kommer automatisk, men så lenge man ikke skal avle på de gjør jo det ikke noe. Selv om jeg er innbitt forkjemper for den hvite boxern er jeg i mot avl på den så lenge den ikke godkjennes av standaren.

    Jeg vil bare at medlemmer skal behandles likt, og at de skal erkjenne at en boxer er en boxer uansett farge. Stam-moren til boxeren var faktisk helt hvit.

    Jeg har opplevd å bli direkte mobbet av boxerklubbens medlemmer pga Clue, de har til og med gått så langt at de sa rett ut at hu skulle vært kverka ved fødsel.. og det ble sagt av ei som satt på stand i regi av NBK. Det er slike holdninger jeg ikke liker..

  4. Dessverre er det fortsatt mange som avliver friske, hvite boxervalper, men det blir fler og fler oppdrettere som selger de :) Jeg mener at hvis vi med snowboxere skal betale full kontigent i raseklubben ska vi ha de samme rettighetene som de andre.. seff ikke mtp avl og utstilling og slikt, men ellers.

    Dessuten blir langhårede schæfere godkjent fra neste år :)

  5. For meg kan det virke som at han forventer at det skal gjøre vondt når dere prøver å ta fra han det han har stjålet og dermed forsvarer seg.. her ville jeg begynt med å øke hundens tillit til dere før jeg begynte å trene på slipp.. I mellomtiden får dere bare sørge for at han ikke får muligheten til å stjele noe

    • Like 1
  6. 27 septemper vedtok Norsk Boxerklubb at man fortsatt ikke ville tillate å publisere bilder av hvite boxere på forsiden av medlemsbladet eller på forsiden av hjemmesiden til klubben.. må ærlig innrømme at jeg er utrolig skuffet over at vi i 2011 ikke er kommet lenger enn dette og at slike gubbeholdninger fortsatt regjerer i styret. Det blir nok ikke noe medlemskap på meg i boxerklubben neste år heller

  7. Hvorfor må man være ekspert for å trene sin egen hund?

    Hvorfor må man være ekspert på hundeadferd?

    For meg er hundetrening og hundeoppdragelse i prinsippet det samme som å oppdra barna mine og jeg trenger da ingen ekspert til å vise meg hvordan jeg skal gjøre det. Jeg kjenner min hund best og vet hva som trengs, selvsagt kan man be om råd osv av mer erfarne hundefolk, slik man gjerne ber mamman sin om råd osv når man er nybakt mamma. Så lenge man bruker sunn fornuft vil det meste gå bra.

    • Like 1
  8. jeg har vært på dressurkurs med boxere, og kan ikke si at inntrykket mitt er at de er enkle hunder...

    Ukonsentrerte, lekne så det holder, og rimelig viljesterke... Og det har vært gjennomgangsoppførsel på alle..

    Men det kan jo bare være tilfeldig, og det var vel kanskje en grunn til at de var på kurs :P

    Så fort man ikke behandler de som boxere og lar de slippe unna med tull fordi de er boxere, og boxere er jo sånn, men behandler de som en hund som ofte er brukt som brukshund så er de super enkle å trene.. det er min erfaring

    • Like 1
  9. Hmm... Når vi har treff (veldig private sådanne, ikke i klubbregi) er det i alle fall ingen som bryr seg det "spøtt" om pelsstellet.. Mine ser ut som flokehauger når de kommer - og våte, siklete flokehauger med kvist og kvast i pelsen når vi reiser hjem igjen.

    Så det der nok del forskjell fra miljø til miljø - men også hvor "hårsår" man er. Hvis man selv kommer inn med holdningen at man føler seg "underlegen" fordi man ikke har like "bra" hund som de andre - ja, DA kan man ha en helt annen oppfattelse av alt, enn de som virkelig bare er på treff for hyggens skyld.

    Ang riesenschuauzer - så er vel de aller fleste sånne sorte, logremonstre som eierne har mer eller mindre null styring på? Er man heldig er den kjempesøt og blid sånn helt uten oppdragelse også. Man ser jo til stadighet, selv på utstillinger, at folk kommer med "feiltrimmede" hunder - så det kan da neppe bety stort..

    Men at det kanskje finnes "klikker" av folk i miljøet som kan være vanskelige å bryte inn i, har jeg ikke vanskeligheter med å tro. Men det er å gjøre som geoparden - se deg ut den svakeste, attakèr denne, snakk med den og bli med "inn i klikken"!

    :D

    Susanne

    Litt OT, men Susanne.. hadde du giddi å kanskje sende meg en mld når dere treffes med beardisene? Hadde vært ok å møtt andre og suge til seg litt kunnskap

×
×
  • Opprett ny...