Gå til innhold
Hundesonen.no

Bøllefrøken

Medlemmer
  • Innholdsteller

    110
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bøllefrøken

  1. 13 minutter siden, Smartingen skrev:

    Var det du som hadde rottisvalper på snappen igår? ? herlige! 

    Men har et lite spørsmål, håper det ikke tas som kritikk, men når du skulle avle på Dundra, hvordan vektla du helsen va gemyttet i valget på avlstispe? For fikk inntrykk av at hun ikke var helt OK med andre hunder?

    Ideelt skulle jeg ønske at hun ikke hadde så mye lyd i møte med andre hunder, men hun er langt i fra noen verstingeksempel i rasen. Rottweiler er ikke en rase man kjøper seg for å kunne gå på hundejordet for å sosialisere, så atferden hennes er i mine øyne langt fra å diskvalifisere henne som avlshund. Selv om hun har mye lyd og tolererer lite fra femmede hunder, er det fullt håndterbart. Når det er sagt er dette selvsagt noe jeg har informert valpekjøperne om, og hannhunden er veldig grei i møte med andre hunder.

    Gemyttet er jo også veldig mye mer enn hvordan en hund er i hundemøter, og på andre områder er hun super:ahappy:

    • Like 2
  2. 27 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

    Da jeg lå i senga mi i går kveld og filosoferte, kom jeg plutselig på det meste fabelaktige kennelnavnet til den valpen jeg drømmer om. Ikke bare starter det på riktig bokstav, ikke bare er det vakkert i seg selv, ikke bare er det hentet fra litteratur og historie, nei da, i tillegg inneholder det på finurlig vis det navnet jeg har tenkt å gi valpen! Men det er vel oppdretteren som bestemmer kennelnavnet, og hadde jeg vært oppdretter så hadde jeg blitt litt sur over sånne forslag tror jeg. 

    @SFX var det du som foreslo kennelnavnet til Glam? Noe sier meg at det kan være det.

    Jeg vil helst at valpekjøperene kommer med stamtavlenavn sånn at de kan hete det de heter til daglig også ;)

    • Like 2
  3. Akkurat nå, 2ne skrev:

    Det er ikke sååå stor forskjell da, grensa mellom toy og dverg er 28 cm ;) 

    Hvordan er de mentalt? Milde terriere, hva vil det egentlig si? 

    mvh Tone, som stadig ikke liker pelsstell og stadig kikker på korthårshunder :lol: 

    Nei, en blanding av toy og dverg? Tja, jeg har jo ikke akkurat utstrekt erfaring? Han er som sagt miljøsterk, men ikke "tøff i trynet" ( enda i alle fall?). Han er mye mer førerorientert enn terrierene jeg har hatt noe å gjøre med tidligere, og er var for korrigeringer uten at han blir lav. Ikke noe tegn til ressursforsvar, og eier ikke intimsone? Nå er han jo enda veldig ung, så du får spørre meg igjen om ett år?

    • Like 1
  4. 3 timer siden, Symra&Pippin skrev:

    Grattis! Spennende.

    Takk :)

    2 timer siden, lijenta skrev:

    Gratulere med skjønningen 

    Takk :)

    1 time siden, Debbie skrev:

    Grattis med fin tass. Ser at jeg må lese mer om denne rasen. 

    Takk :)

    Vi har hatt han i litt over en mnd, og han er jo enda ung, men vi er veldig fornøyd med han! Han er veldig miljøsterk, og over gjennomsnittet sosial. Vi er faktisk såpass fornøyde at vi allerede har begynt å tenke på å ta flere inn fra Australia ;)

    • Like 1
  5. Akkurat nå, 2ne skrev:

    Ja, skulle vi trent, så måtte jeg gjort det til Monsteret også for at det skulle vært effektivt :lol: 

    Fine lille :ahappy: Gratulerer så masse! :D Hvorfor akkurat tenterfield terrier?  

    At den har rød hud mellom tærne, sånn ca :) distalt betyr lengst ut fra stammen (i følge google), interdig er antageligvis interdigital, som betyr mellom fingre/tær, og erytematøs er beskriver rødhet i huden :)  

    Godt spørsmål, tilfeldigheter er vel mest dekkende:P Har lenge sett etter en mindre rase sånn at ungene også kan delta litt i hundeholdet, og vurderte brasiliansk terrier. Pratet litt med de jeg kjenner i terrierklubben, som foreslo tenterfield siden de skal være mildere enn brasilianeren. Og så var det brått valp til salgs i Sverige og jeg hentet han:icon_confused::frantics:

    • Like 6
  6. Akkurat nå, 2ne skrev:

    Nei, det var jo det med deg :ahappy: 

    Det er fordi jeg alltid har rett :aww::P 

    Ikke som jeg kan huske? :aww: 

    Klart vi ville! Det viktigste er jo at tispa er klar, ikke at det er julaften :teehe: 

    Ja, det var billig for meg og det :) 

    Jeg må ikke lage godbiter selv, så om du lager bittesmå godbiter, så bestiller jeg gjerne. Men, vi kjøpte disse på D4A, fordi de er jo små: 

    2fd76b0c744cd8dbf2be4bf97e61de48-image.j

    Men de er for store de og :P Så om du gidder å stå og skjære opp biter som er enda mindre enn det der, så bare si fra, jeg kjøper jeg :lol: 

    --

    AN har jeg bestilt julegave til lillebror, og veit hva jeg skal kjøpe til pappa, og da er jeg ferdig med julegaver for i år! Tror jeg! Det er noen som ikke har kommet i posten enda, men de er bestilt og på vei, så kanskje jeg faktisk er ferdig med julegaver før den 20 desember i år? :lol: 

    Haha, de er deler jeg i 4 til min lille tass!

    Jeg kom til å kjøpe meg en Tenterfield terrier, så nå er det hele ett eksemplar i landet.

    FB_IMG_1513080702709.thumb.jpg.e004d4ae1637a31c67e70e26cdd29c07.jpg

    Hils på Dingo? Bildet er tatt av Toril?

    • Like 17
  7. Akkurat nå, Margrete skrev:

    Men hva er da poenget tenker jeg? 

    All ære og ett veldig bra tiltak, men om man er klarert for avl uten å ha bestått noe som helst, så står man jo fortsatt på stedet hvil. 

    Nei, det gjør man ikke, for nå må oppdretterene teste hunden sine slik at vi får dokumentert rasen. Og i tillegg kan potensielle valpekjøpere sjekke statusen til foreldredyene i stedet for å høre på oppdrettere som bare forteller at deres hunder er såååå snille og fine:wink:

    • Like 13
  8. 7 minutter siden, Krutsi skrev:

     

    Jeg hadde nok valgt 86.. hvis han er litt rund i kantene, så blir størrelsene fort små.. For den ideelle babyen i dag er lang og slank :aww: 

     

    For å forvirre enda mer bruker min normalstore baby på 10 mnd str. 68-74, og den litt lille 2åringen bruker 86-92:innocent::D

  9. 1 time siden, mnika skrev:

    ...nokon som har vore borti munn&fot-syke? Minstemann her hadde feber fredag og lørdag, i går hadde han små røde prikkar i huda på rumpe og nedover beina. I dag har han prikkar/kviser på rumpe, kne og munn.. :/ 

    Veldig vanlig å få prikker i bleieområdet, og det høres ut som forløpet vi hadde med guttungen. Håper dere voksne allerede har hatt det, for jeg ble myyye verre enn ungen:P  Det burde hete hånd-, fot-og slimhinnesykdommen:icon_redface:

  10. 2 minutter siden, SFX skrev:

    Æsj, og jeg som syntes jeg var så lur - både beholde kroppstemperatur, og noe som har lokk så det ikke kommer hundehår oppi, og at det kan veltes uten skade Det er så pøtete å lage en og en porsjon om gangen... Jaja, finne en annen beholder da. 

    Du blir ikke arrestert eller bøtelagt for å få en null heller :P 

    Ha bare varm vann i termosen og bland ut før hver gang?

    • Like 3
  11. 23 minutter siden, MonicaT skrev:

    På jobb og gleder meg til juleferie når denne arbeidsdagen er over.

    Føler meg som barnemishandler da de fleste barna i bhg har juleferie, mens veslemor må i bhg.
    5 ukers ferie er altfor lite. Får aldri kabalen til å gå opp. Må jobbe en dag i romjula også, siden jeg ikke har nok feriedager igjen.

     

    Jeg tror guttungen her gjerne skulle vært i barnehagen i dag. Færre andre barn betyr jo mer oppmerksomhet og flere ledige leker:D 

  12. På 20.12.2015, 18.30.40, Monica skrev:

    Jeg har fått spørsmål av ei venninne som skal skaffe seg rottweiler om hvilken oppdretter som er best. Jeg har ikke noe erfaring med rasen annnet en at jeg har passet andres  rottweilere, så vet ikke om noen oppdretter. 

    så er det noen som vet om noen oppdretter av rottweiler som er å anbefale? :)

    Generelt er det vanskelig å anbefale oppdrettere uten å vite hva hun vil bruke hunden til, og så kommer det jo også an på hvilke kombinasjoner de forskjellige har planlagt.

    Jeg anbefaler at hun følger med på klubbens valpeliste, det er få kull der, men det er noen i løpet av året i allefall ;) Ellers må hun bare ta kontakt med forskjellige oppdrettere å finne ut hvilke hun får en god magefølelse for. Dersom de har planlagte kombinasjoner som ikke følger klubbens anbefalinger vil nå jeg si at det er greit at de kan komme med en "forklaring" på det, og ikke bare sier at kravene er så høye...

    Jeg anbefaler ikke å spørre om oppdretter på forskjellige facebooksider, da den kennelen jeg oftes ser anbefalt er en plass jeg ikke ville ha tatt i mot en hund fra om jeg fikk betalt :hmm:

     

    1 time siden, Line skrev:

    Jepp, men det kullet folk her krangler om oppfylte vel klubbens krav såvidt jeg har forstått.

    Nei, kullet det er snakk om var ikke i hht klubbens kriterier, men av en annen grunn enn tispas albuer.

    • Like 1
  13. 20 minutter siden, *Marianne* skrev:

    14. Mars her, så jeg er først?

    Nja, jeg har ikke tenkt å gå over en mnd over tiden:innocent:

     

    13 timer siden, Krutsi skrev:

    Ammeslutten går over all forventning.. Det som faktisk var værst for lille tupp var at mamman ikke lå ved henne om natta, og gråt av savnet.. 

    Så i natt har jeg pakket inn puppene mine såpass mye at jeg garantert ikke fikk de frem i ørska i rem refleks, og siden M fikk ligge inntil meg, sov hun hele natta mer eller mindre.. Litt urolig i perioder.. 

    Og da til tross hun la seg med 39 i feber i går kveld..

    så nå er det største problemet med de fulle puppene :P 

    Så bra at det fungerer:) Her er ammeslutt vanskelig... må nok bare sette foten helt ned, tenker at det er greit at han slutter før lillesøster kommer om  litt over 2 mnd:hmm:

×
×
  • Opprett ny...