Gå til innhold
Hundesonen.no

Stripa

Medlemmer
  • Innholdsteller

    372
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stripa

  1. Hva som står der er ikke relevant lenger enn til noen trekker saken lenger i systemet.

    Flere habile jurister hevder altså at forbrukerkjøpsloven helt klart er riktig lovverk å forholde seg til så snart det er salg som bærer preg av næring.

    Det må jo i såfall være like lite/mye relevant som uttalelsene til dine juristvenner. Det finnes som du selv sier ingen klare rettskilder på denne problemstillingen, og det er uenighet blant de "lærde". Svar vil vi kun få hvis noen er såpass tøff en dag og tar saken opp til behandling i rettsapparatet, og det dannes presedens for videre behandling av liknende spørsmål.

  2. Dette virker da litt tynt på meg. Dessuten utelot du noe vesentlig;

    Hvis det ikke følger noe annet av avtalen, skal tingen

    b) g) osv..

    Her gis det såvidt jeg kan skjønne rom for at man inngår en konkret avtale mellom selger og kjøper. Hva som kan eller ikke kan stå i denne er ikke spesifisert, men det åpnes helt klart for at disse bokstavene kan fravikes om en avtale sier noe annet.

    En annen ting er om forbrukerkjøpsloven gjelder i det hele tatt, helt eller delvis. For mitt vedkommende kjøpte vi valp av en oppdretter som typisk leverer kull hvert femte år eller noe i den duren. å ta i bruk forbrukerkjøpsloven slik da virker også litt tynt på meg.

    Men, sett at forbrukerkjøpsloven gjelder, har jeg fortsatt litt problemer med å se hvordan bokstav b er relevant ved inngåelse av en slik avtale. Det har ikke noe med holdbarhet eller andre egenskaper å gjøre, det har med hvor våken forbrukeren er når avtalen inngås. Signerer man avtaler i blinde kan man i prinsippet takke seg sjøl når man oppdager at den inneholder vilkår man ikke liker.

    Tja. Tredjeparts interesse er i dette tilfellet svært overfladisk, og utelukkende basert på en årlig innbetaling av en ubetydelig sum. Jeg kan være enig i at å stille dette som vilkår ved kjøp er snedig, men ser ingen grunn til å kalle det ulovlig eller ikke juridisk bindende om det er avtalt mellom partene. Igjen, hvis ikke noe annet følger av avtalen altså. Kjøper står helt fritt til å droppe kjøpet om vilkårene i avtalen oppleves urimelige.

    Jeg er på veldig mange måter enig, men dette er uvesentlig. Poenget er at oppdretter fint kan stille slike vilkår i en kjøpsavtale.

    Om en nå tar kjøpsloven i bruk, gjør §3 at man omtrent kan stille hva som helst som vilkår i en avtale, og det vil være bindende. En avtale er en avtale. Hva som er vettugt å ha i en slik avtale, er noe helt annet ;)

    Men ja, det er forskjell på en avtale (gjennom vilkår i en evt kjøpskontrakt) og anbefalinger man gir valpekjøperen.

    RED:

    Denne er forørvig ganske fin;

    Alle Contracter som frivilligen giøris af dennem, der ere Myndige, og komne til deris Lavalder, være sig Kiøb, Sal, Gave, Mageskifte, Pant, Laan, Leje, Forpligter, Forløfter og andet ved hvad Navn det nævnis kand, som ikke er imod Loven, eller ærbarhed, skulle holdis i alle deris Ord og Puncter, saasom de indgangne ere.

    (fra Christian Femtis Norske Love av 15. april 1687 - og ja, den antas å være gjeldende også 325 år senere :thumbs: )

    mer her.

    Jeg tror du "jlkm" burde ta deg en tur til biblioteket og lånt deg en enkel bok om forbrukerrett, lest den grundig og så kommet tilbake og kommentert i tråden. Da tror jeg svarene dine hadde sett en smule annerledes ut. Flere her har prøvd å forklare deg forbrukerkjøpslovens preseptoriske karakter, de har til og med sakset fra lovteksten. Nei, man kan ikke avtale hva man vil når det kommer til forbrukerkjøp, selv om du mener noe annet.

  3. Du kan prøve å kjøpe viscotears, fås kjøpt på apotek. Det har i hvert fall hjulpet min når han har vært irritert i øya eller når det har vært en liten infeksjon der. Be om å få engangsdosetter, de holder akkurat til to hundeøyer. Er egentlig en væske som brukes til de som sliter med tåreproduksjon, men er gull verdt for meg når vovsene blir dårlige i øynene :)

  4. En sheltiehannhund på 6-7 måneder er som hovedregel langt fra ferdig utvokst. Enkelte hanner kan strekke seg til de er to år, dette gjelder særlig de store. De små er tidligere ferdig med å vokse, men de aller fleste er ikke ferdig med å vokse ved 6-7 måneders alder. Det er helt normalt at de er høyere bak i denne alderen, og det vil i de aller fleste tilfeller rette seg om ikke så altfor lenge :)

  5. Gubben skal skrive en A4 side om dette emnet til en ped oppgave, den skal være tilpasset grunn- og videregående skole nivå.

    Jeg skulle absolutt satt på noen mjøspanelplater på veggene på soverommet vårt.

    Så... vi byttet oppgave :P Om det var så smart vet jeg ikke helt for jeg finner ikke akkurat ut så mye om jødiske klestradisjoner, og enda mindre om jødisk ungdomskultur..

    Noen som vet om noen sider som kan være bra? :)

  6. Jeg synes også det var kjempe flott at han til slut endte opp hos deg :P Må si jeg bre skuffa sist når kontrabeskjeden kom! Gratulerer såååå masse, du har virkelig fått deg en knallfin hund med masser av personlighet :lol:

    Forresten, han har virkelig arva øynene til sin mor! Nå må du bare lære han å smile :D

  7. Hun svarer jo aldri den jenta, så jeg får gjøre det for henne :whistle:

    Junah er etter Simon og Rikke, Microgården's Super Trouper og Mellsjøhøgda's Gotta Blue. Et veldig fint og ganske jevnt kull spør du meg, litt sånn bortsett fra lille Xerxes som Chivaz Regal skal ha, for lille Xerxes (eller Simba eller hva han nå skal hete) er en litt stor gutt, men veeeeeldig tøff! Boff-boff! :lol:

    Gratulerer Chivaz Regal, du får deg en fin valp! Skikkelig kul sak med masse personlighet :icon_redface:

  8. Tenkte kankjse vi kunne lage en tråd der vi deler våre oppskrifter på hjemmelagede godbiter til våre kjære hunder :whistle:

    Selv har jeg blitt tipsa om følgende oppskrift som jeg etter litt utprøving har modifisert litt:

    Kjøp en hundepølse i butikken (vanlige friskies/smart på Kiwi)

    Sett den i kjøleskapet i ett døgn så den stivner litt, da blir den lettere å skjære opp.

    Skjær den opp i små treninger, her gjelder det å prøve seg frem for å finne den raskeste skjæremetoden. Bruker selv 5 min på å skjære opp hele pølsa i små 1/2 cm terninger. Legg de på langpanne med bakepapir, det blir 3 langpanner hos meg.

    Tørk den i ovnen på 100 grader i 2 timer, skru så på varmluft på samme antall grader og la de stå ytterligere en time. Da blir de litt sprø. Har alle 3 langpannene i ovnen samtidig for å spare på strøm :aww:

    Avkjøl, og de er klare til bruk, evnt frys de ned for det blir ganske mange godbiter av en pølse til 24 kroner :P

    Flere som vil dele sine oppskrifter? :P

×
×
  • Opprett ny...