Gå til innhold
Hundesonen.no

SAGA

Medlemmer
  • Innholdsteller

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SAGA

  1. 13 hours ago, Lillekrapyl said:

    Jeg er veldig glad i rasen puddel :)

    Tenker absolutt en puddel kan passe godt hos dere.

    Vi hadde en dvergpuddel inntil i høst. Nå en mellompuddel.

    Sosiale, lettlærte og flotte hunder. Jeg har kun hatt tispe.

    Takk for svar. Syns du det er noen forskjell på mellom- og dverg, bortsett fra størrelsen?

  2. Hei.

    Skriver litt i denne gruppen også.

    Trenger å høste litt erfaringer fra dere som har eller har hatt puddel.

    Nå skal ikke jeg ha ny hund før den gamle mannen jeg har nå ikke finnes lengre, men det blir jo til at man tenker litt🙂

    Jeg har hatt storpuddel for snart 30 år siden, men det teller liksom ikke når det er så lenge siden. Var dessuten ung og uerfaren, så den oppdragelsen, eller mangelen på det, den fikk var heller ikke optimal. Var familiens midtpunkt og en liten(stor) drittsekk🙄 Men puddel har alltid stått mitt hjertet nærmest i alle år siden. Og man har blitt eldre, klokere og mer erfaren.

    Det jeg nå lukter på er dverg puddel. Har en samboer som ikke er så glad i store/mellomstore hunder og jeg tenker at t.o.m mellompuddel blir litt stor i hans øyne, så derfor dvergpuddel.

    Har en malteser/puddelblanding, verdens herligste,  i familien og størrelsesmessig er vel den ganske lik dverpuddel og det er en hendig størrelse på hund. Bortsett fra at jeg vil ha renraset. 

    Er ikke redd for pelsstell, så den er grei. Det er koselig å stelle.

    Har ingen store ambisjoner, men syns det kan være gøy å være med på  lydighet/sniffer og agility kurs. Det har vi gjort mye av. Har aldri fått ut fingeren å begynt å trene noe av det aktivt, så vil ikke basere meg på at vi skal det. Men kurs er gøy.

    Går tur hver dag og ekstra lange i helgene. 

    Ønsker en koseklump og et sosialt vesen. Det er det aller viktigste etter å ha levd med en liten asosial, stressa type i snart 14 år. Som ikke ønsker å ligge inntil deg i sofaen eller være på fanget og kose. Har mange andre gode egenskaper, da, men gud som jeg savner en hund å kose med.

    Er ønsket om en liten puddel urealistisk med tanke på hva jeg ønsker? 

    Hvordan er dvergpuddelen med tanke på gemytt?

    Er det stor forskjell på hann og tispe, foruten størrelsen?

     

     

     

     

  3. 31 minutes ago, simira said:

    Jeg ville ventet til han slutter å bjeffe før du fløyter, ja.

    Så bra at du fikk det til! Jeg vurderte det da Odin ble døv, men orket ikke arbeidet med det.

    Spørs om jeg har nerver til å vente ham ut, da. Tenker på naboene😜 Han er ganske intens når han setter igang. Får stå på trappa å slå til når han trekker pusten🤣

    Det var veldig enkelt å få til, bortsett fra at resultatet ikke ble helt bra😂

  4. Nå er det flere år siden jeg har lagt ut noe her, men titter stadig innom for å lese🙃

    Har fått et problem med min snart 14 årige gamling🥰

    Han har fått, som eldre hunder ofte får, tap av hørsel. Da fant jeg ut at jeg skulle kjøpe meg ei fløyte å lære ham å komme på den. Han går aldri løs utenom hjemme på inngjerdet tomt, men det har jo hendt at noen har slurvet med porten. Det har jo ikke vært noe problem tidligere, da jeg har kunnet rope på ham, men nå som han er så tunghørt nytter jo ikke det.

    Fora fløyta opp med godbiter så han skjønte poenget og det fungerte som juling. Han er som sagt vant med å gå løs på inngjerdet eiendom og jeg har brukt fløyta de gangene han har vært på baksiden av huset å blitt stående og gjø mot gangveien. Han har ikke pleid å gjøre det på daglig basis, så dette har funka gull en lengre periode.

    Meeeen, den lille, smarte fyren har nå funnet ut at hver gang han går ut i hagen, så kan han bjeffe og jeg blåser i fløyta på andre siden av huset, han kommer som et olja lyn og får godbit. Så bjeffing utløser fløyte som utløser godbit. Og dèt var ikke intensjonen.

    Noen tips til hvordan jeg skal avlære dette uten å slutte å bruke fløyta?

    1. Har vurdert å sette ham i bånd, slik at jeg bare kan hale ham inn når han bråker uten noe mer om og men. Det er kanskje den beste løsningen.

    2. Blåse når han er stille og se om han catcher den. 

    Har egentlig ikke så veldig mange ideer på hvordan få bukt med dette.

    Er det noen som har noen gode tips, så blir jeg veldig glad😊

  5. On 8.6.2018 at 4:49 PM, Sona said:

    Gratulerer med båtkjøpet! :) Hva slags båt er det og hvor stor? Hva er marsjfart? Er det lett for hunden å komme seg rundt ombord? Er det mulighet for å falle i sjøen, har båten rekkenetting/gjerde eller er det helt åpent? 

    Har vokst opp med seilbåt, stort sett med familiehund. Har variert litt hvor glade bikkjene har vært i båtlivet. Har aldri opplevd at de ble sjøsyke, faktisk. Noen har vært trygge og beveget seg fint rundt ombord under overfart, andre har holdt seg mest i ro og kun vandret når båten lå stille. Lufter grundig når vi har muligheten. Vi har stort sett lagt opp turene/rutene slik at bikkja jevnlig får gått på do i land, enten vi lå i havn eller om vi måtte bruke lettbåt for å komme i land. Men vi har seilbåt da, og stresser ikke med å komme oss så fort og langt avgårde :ahappy: Så har lagt opp overkommelige etapper. Ene sommeren var hunden min valp, hun hadde lært å gå på tissekladder så da brukte vi det iblant dersom vi var på farten.

    Her er min Toris med på seiltur for første gang :) Han tok det på strak labb, null stress og bare kos, så han fikk mye frihet til å tusle rundt som han ville. Var lite sjø så var ikke så stressa for om han skulle falle utfor (hadde ikke kjøpt inn flytevest til han ennå), og vi kunne snudd og fisket ham opp ganske kjapt. Han hadde forresten feilberegnet avstanden mellom båt og brygge før vi dro ut så han hadde allerede fått seg en dukkert og fikk litt respekt for vannet :P Hadde det vært mye sjø og dårlige forhold så hadde jeg nok vært mer påpasselig dersom jeg så at han ikke selv begrenset seg. Han må vi derimot passe mer på i havn fordi han kan finne på å gå i land og ta seg en tur på egenhånd:icon_redface:  Den andre hunden min er ikke like trygg og mye mer frysen så hun ligger stort sett inni et pledd under overfart :ahappy: I havn vandrer også hun rundt på dekk.

    20170701_135344.jpg

    20170701_135529.jpg

    Takk, takk?. Det er en på 25 fot. Går ikke fort, ligger på 5-6 knop. Det er en Marex, så det er forsåvidt høye kanter rundt m mindre han vingler rundt på solsenga eller i stolene og det gjør han jo?. Han prøvde å hoppe overbord flere ganger da han begynte å bli uggen, så jeg måtte ha på ham bånd å holde ham. (er jo livredd han skal falle uti selv om han har vest). Da var han jo desperat, men han viste ingen redsel eller bekymring for vannet før han ble syk heller. Kanskje han burde fått seg en kontrollert "hundoverbord" for å skjønne at der nede er det vann? 

    Tenkte å ta ham på et par korte turer et sted det er lett å komme til land underveis. Så får vi se hvordan det går m sjøsyken. 

  6. Just now, Kaisen said:

    Hør med veterinæren om han kan få noe for sjøsyken? Jeg har lest om flere som har gitt en halv prostafen (?) tabl. Men hadde aldri gitt noe sånt uten klarsignal fra vet altså. Hunden klarer jo å holde seg noen timer så det er jo bare å planlegge å finne steder dere kan legge til så dere får gått en dorunde tenker jeg. Det finnes mange gjestehavner rundt om kring :)

    Ja, skal høre med vet. Får gå tur i forkant av hver båttur, så han får gjort både det ene og det andre. Blir litt stressa, jeg, av å ikke kunne legge til land tvert om det skulle haste. 

  7. Krise. Har kjøpt oss båt og så viser det seg at bikkja blir sjøsyk. Finnes det sjøsyketabletter for hunder? Han trenget jo ikke å være med på ettetmiddagsturer. Men vi har jo tenkt å dra på ferie med denbe båten og vil jo ha med bikkja.

    Hva gjør dere som har hund med i båt? Hva med når dyret må gjøre fra seg. Er jo ikke bare å bråstoppe og hive bikkja på sjøen, liksom. Eller be den knipe igjen. Og er jo heller ikke alle steder det lar seg gjøre å legge til for å hoppe i land.

    Er det best om han ligger stille på gulvet eller hopper rundt omkring? Han har selvfølgelig flytevest samt at jeg passer på. 

    Andre gode tips for ei landkrabbe som skal tilvennes sjøen?

  8. Krise. Har kjøpt oss båt og så viser det seg at bikkja blir sjøsyk. Finnes det sjøsyketabletter for hunder? Han trenget jo ikke å være med på ettetmiddagsturer. Men vi har jo tenkt å dra på ferie med denbe båten og vil jo ha med bikkja.

    Hva gjør dere som har hund med i båt? Hva med når dyret må gjøre fra seg. Er jo ikke bare å bråstoppe og hive bikkja på sjøen, liksom. Eller be den knipe igjen. Og er jo heller ikke alle steder det lar seg gjøre å legge til for å hoppe i land.

    Er det best om han ligger stille på gulvet eller hopper rundt omkring? Han har selvfølgelig flytevest samt at jeg passer på. 

    Andre gode tips for ei landkrabbe som skal tilvennes sjøen?

  9. On 24.4.2018 at 11:32 PM, Midas said:

    Er det papillon du har? Bestemoren min hadde en papillon hann som var sånn. Han slikket konstant! Han ble av flere årsaker kastrert etter noen år, og da roet det seg. Ikke at jeg mener du skal gjøre det altså, men han slikket sånn pga stress virket det som. Han var fryktelig slitsom. En gang slikket han så mye at han slikket seg fast i en stikkontakt og fikk støt :blink: Jeg har ikke noe råd annet enn å se hvilke situasjoner han slikker mest og holde han borte fra de en periode sånn at han får roet det litt. Jeg hadde ikke orket så da hadde jeg hatt han unna sofaen en periode og avbrutt når han begynner. Gi han en kong med frossen vom eller noe. Sånn at han slutter å slikke på ting han ikke skal slikke på. Det virket på den hunden jeg kjente som han ble helt besatt av det. Han fikk ingen restriksjoner på det heller da, han fikk bare holde på, og da eskalerte det. 

    Ser at han alltid har drevet med slikking når dere koser med han, men jeg ville unngått det og hvis dere skal få bukt med det. Hvis du sitter med han og koser og han begynner å slikke så ville jeg avbrutt. Prøv å unngå og avbryte slikkingen uansett om det er på dere eller møbler. Ikke kjeft eller noe, bare avslutt kosestunden når han begynner med det. Etterhvert vil han kanskje se sammenhengen mellom slikking = ingen kos og ingen sofa.

    Ja, det er Papillon. Er rimelig sikker på at mye av det er stress. Vi prøver å slutte å klappe når han begynner, uten at det hjelper. Sofaen tror jeg bare han får nektes adgang til. 

  10. Dyret slafser og slafser. Prøver vi å klappe ham sleikes det. Sofaen blir rundvasket når han sitter/ligger der. Vi sier nei, slutter å klappe, sender ham ned på gulvet, ignorerer, ja vi prøver det meste. Sleiking når vi klapper har han alltid drevet med. Med den j@... sofasleikinga har kommet snikende den siste tiden og driver meg til vannvidd. Den enkle løsningen er jo bare å nekte ham adgang i sofaen. Men syns det er hyggelig å kunne tilby ham plass der når vi andre koser oss der. Han har fått et teppe på ene enden hvor han må ligge. Men blir en del masing med å få ham til å holde seg der. 

    Jeg regner med at dette er en "dille" pga et eller annet. Men hvordan bli kvitt det? Det er liksom så manisk. 

  11. Jeg fikk svar til slutt, da. Utålmodig.no?. Så fint at dere har gode erfaringer. Har nå bestilt og psyker meg opp til ventetiden. Har heller ikke god erfaring med PostNord, dessverre?

  12. Noen som har prøvd å komme i kontakt m denne butikken? Jeg tenkte å bestille en del ting, men har noen spørsmål. De har jo ingen tlf og å sende mail fremkaller heller ingen respons. 

  13. Hei. Et eller annet sted, muligens her inne, har jeg sett en "oppskrift" på hvordan man lager en leke til å søke etter godbiter i. Man skal visst klippe opp fleece pledd i remser og flette/sy det sammen slik at man får masse tuster som man kan gjemme godbiter i. Noen som skjønner hva jeg mener?

    Bikkja må holdes i ro i 14 dager, så jeg har kjøpt 3 fleece pledd som jeg tenkte å lage en sånn av. Men jeg finner ikke igjen noe om dette på nettet. Er det noen her som kan tipse meg om hvor jeg kan finne det/ evnt hvordan jeg enkelt kan lage det?

     

    • Like 1
  14. Nedtelling til ferie. Får ikke gjort noe fornuftig på jobb, bare :frantics:rundt. Skal bare være hjemme, ikke veldig spennende akkurat. Men herreguud, 3 uker fri uten å se på klokka. Det skal nyyytes:vin:. Får bare håpe været blir så bra at kveldene kan nytes på verandaen.

  15. 12 hours ago, Luma said:

    Jeg hadde en hund med mye frykt(mennesker og andre hunder) som ble kjemisk kastrert i godt voksen alder(husker ikke helt, kanskje ca 8år gammel) pga forstørret prostata, det hadde absolutt null effekt på noe som helst hos han, bortsett fra å forminske prostataen da.

    Det hjalp jo ihvertfall på det som var viktigst i den situasjonen, da. Jeg ser at det ikke finnes noe fasit svar her. Derfor føles det litt vanskelig. Er typen som helst vil vite konsekvensene FØR jeg gjør noe :rolleyes:

  16. 13 hours ago, Sprettballen said:

    Hvorvidt kastrering hjelper på stresset handler om hva som utløser stresset. Er stresset hormonbetinget, så kan kastrering hjelpe. Jeg har ei venninne som etter å ha prøvd kjemisk kastrering endte med å kirurgisk kastrere sin hund fordi den fikk et jevnt over lavere stressnivå. Hun sleit mye med usikkerhet rundt andre hunder og utagering på tur. Når hunden ble kastrert opplevde hun at stresset roet seg såpass at hun faktisk nådde inn til hunden og greide å trene den bedre. Så for den hunden, i den situasjonen, så hjalp det. 

    Men igjen, er stresset utløst av andre årsaker, så hjelper ikke kastrering. Min forrige tispe ble kastrert(medisinsk årsak), hun hadde et høyt stressnivå generelt, og det ble ikke bedre etter kastrering. Hennes stress var ikke hormonelt betinget.

    Kan ikke sette fingeren på hva som gjør ham stresset, egentlig. Han har alltid vært litt høyt oppe og veldig lettantennelig. Men han virker jo veldig rolig i enkelte situasjoner òg. Sånn som nå f.eks. Han ligger med alle beina i været og sover i senga si mens jeg jobber. Jeg vil jo anta at han da er ganske rolig og avslappet. Må nok tenke meg godt om her, kjenner jeg. 

  17. 49 minutes ago, lijenta said:

    Jeg opplevde en som fikk negativ oppførsel ved kastrering men det som var godt det gikk over etter hvert san til slutt og da var vi på start igjen da. Dette var en hund jeg hadde i krisehjem og utgangspunktet var rimelig bra i mentalitet.

    Hmm, det er det jeg er litt redd for. Og mentaliteten her er vel ikke akkurat på topp.

  18. Just now, mowgli said:

    Jeg har forsøkt kjemisk kastrering på an av mine hunder som ligger relativt høyt i stress, men nå etter tre måneder må jeg si at den har hatt NULL effekt på han. Ingen endring overhodet den ene eller andre vegen. :)

    Ok. Så man kan faktisk ende opp m null endring. Selvfølgelig bedre enn negativ endring, da. Mulig det også gir mer virkninger på litt yngre hunder.

  19. Hei.

    Vet at kastrering er et ømtålig tema og jeg er overhodet ikke for det selv heller, med mindre det er et medisinsk grunnlag for det. Så nå lurer jeg på, da, om mitt lille dyr har et godt nok grunnlag for å prøve det. Men jeg er jo veldig skeptisk til det og hører så mye negativt om ting som forverrer seg osv. Han er jo i utgangspunktet en forsiktig, smånervøs, liten herremann. Og etter hva jeg har forstått så kan dette forverre seg. Og det ønsker vi IKKE.

    Men saken er den. Min lille mister pels. Han klør ikke, huden virker ikke irritert og har tatt ørten blodprøver og hudskrap, uten å finne noe. Han har gått på samme foret fra han var stor nok til å spise for ca 7 år siden.  Så da lurer jeg på om bikkja mister pels p.g.a stress. Har hørt at de kan gjøre det. Han er veldig stressa sånn generelt og kan godt hende han er stressa innvendig også de gangene vi tror han er avslappet. Hvem vet.

    Jeg har ikke nevnt kjemisk kastrering for dyrlegen enda, da jeg er så usikker. Men jeg vil gjerne høre hva andre mener / har av erfaring. 

  20. Min får èn gang om dagen. Ikke noe fast tid, men en eller annen gang i løpet av ettermiddag/kveld.  Har dårlig erfaring med å gi til faste tider. Det blir bare mas når tiden nærmer seg og det er ikke alltid det passer så bra. Må ofte ut å gå en tur en stund etter mat og da passer det best en gang i løpet av ettermiddag/kveld.

     

  21. 21 hours ago, Teserere said:

    Tung i kroppen etter nattvakta... Men fikk presset meg ut på en tur med jentene, og så fikk de leke litt med flirtpole i hagen etterpå. Nå skal det strikkes før agilitykurs ikveld :D

    Jeg må vel bytte fastlege nå som jeg skal flytte jeg og. Men skal jeg velge ved jobben eller der jeg bor? :icon_confused:

    Enkleste er jo i nærheten av der du bor. Om du har tvil iht legekontoret i Sylling, kan du jo sjekke ut Heiaklinikken på Lierskogen eller Lierskogen Helsesenter. Bra leger begge steder. En smule lengre enn å kjøre til Sylling, da.

    • Like 1
  22. Æsj. Trodde jeg var smart å skulle gi bikkja litt tidsfordriv på kontoret :ide: Teipet godt inn en liten eske med godbiter i. Og, joda, det var tidsfordriv. Men jeg fikk jo en hund med en million små teipbiter sittende fast i den lange pelsen :huh:. Hvor tjukk i huet går det an å bli, liksom :whistle:

×
×
  • Opprett ny...