Jump to content
Hundesonen.no

Heidi og Kalizi

Medlemmer
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Heidi og Kalizi

 1. Har flere ulike typer fra Revolution race, veldig fornøyd med noen av typene, og litt mindre med en av de.
  Har også Bergans, Lundhags mfl. Men revolution race er nok den jeg velger oftest.  
   

  • Like 1
 2. Hei og gratulerer med fine Ivrig.

  Håper du har fått jobbet opp leken hans som Merete tipset om tidligere.
  Kobra bodde hos meg de første årene hennes så  jeg kjenner morlinjen godt og tror det vil være en styrke å ha en god lek for framtida. Morsomt å se litt av hverdagen deres. Lykke til videre :) 

 3. En rase som jeg gjennom venner har blitt kjent med er Corgien, dette er robuste hunder som jeg tror passer godt til familier sånn generelt.

  Sheltien er også en fin familie hund.

  Fordelen med litt mindre hund er jo definitivt plassen de tar i bilen når du skal på hytta, camping osv.
  og at barna kan håndtere de.

   

 4. Sånn som på NKK Lillehammer, så må jeg ærlig innrømme at jeg snøftet over både barnevogn og utstillingstraller i området mellom ringene (innsiden) jeg. På utsiden av ringene, null problem. Men både barnevogn og utstillingstraller som kjører over, og på folk, det synes jeg er litt lite hensynsfult. Heldigvis haddde vi mulighet til å evakuere til utsiden av ringene så da fikk jeg pustet.

 5. Jeg har veterinær som også er kiropraktor, på min første hund fant hun en låsning, jeg hadde sett at hunden hadde glemt en øvelse en vei, men hun kunne den, den andre veien, vi var bare innom for en ormkur hennes generelle undersøkelse avdekket låsningen og en justering gjorde at hunden fikk løsnet denne og kunne øvelsen igjen.

  Jeg vil ikke gå til en ren veterinær hvis jeg kan velge en veterinær som er kiropraktor i tillegg med mindre jeg ikke har noe valg.

   

 6. Jeg ville sett på MHene på flere individer av de to rasene jeg. Kanskje det kan gi noen objektive svar.
  Jeg er helt klart belger menneske, så jeg er nok veldig subjektiv, men mitt tips er møt hunder fra oppdrettere og se hvor du får godfølelsen. Utstilling, konkurranser osv.

 7. Jeg tror jeg har latt oppdretter velge ut i fra mine beskrivelse for hva jeg har slags ønsker.
  På Kalizi så hadde oppdretteren plukket ut to valper han mente burde til familiene med barn, og de to andre kunne jeg velge imellom. Men for meg er det naivt å tro at jeg er den som er den beste til å bestemme det ut i fra å se valpen 10 timer eller noe tilsammen. I mine øyne var de jevne og bra. Hadde eksteriøret vært super viktig for meg og det var noe jeg var veldig opptatt av kan det jo hende jeg hadde hatt noen konkrete ønsker eller meninger. Men jeg tro at jeg til syvende og sist ville støttet meg på oppdretters beskrivelse. Også tenker jeg at det er helt realt å si nei hvis en ikke har riktig feeling på forslaget til oppdretter.

 8. Akkurat nå, mushi skrev:

  Kan jo være at de er lyst fordi hunden har vist symptomer. Hva var de rammet av? 

  Rentinal Dysplasi, Katarakt og annet ikke-medfødt,
  6 stk med diagnoser av 13 stk.

 9. Sitter å surfer rundt på dogweb, blir litt forundret, men er det ikke vanlig å øyelyse schäfere altså.
  Kun 15 som er øyelyst siden 01.01.15. Ut i fra de resultatene som ligger der ser det ut til at de kan ha en utfordring på det området.

 10. Akkurat nå, Paranomia skrev:

  Hvor mange steder kan man gjemme en stoppekran da?! Nå har vi lett i dagesvis. Neste post på programmet er å grave opp vannledningen og lete helt ned til neste hus... Dødsbo, så kan ikke spørre forrige eier heller akkurat. 

   

  Pluto har fått første dose av allergivaksinen i dag. Neste gang skal jeg sette den selv :| Gikk veldig bra da, heldigvis :) 

  Har dere spurt kommunen? Det hender de har oversikt. Evt vannverket?
  Jeg var også borti en stoppe kran som var borte vekk. Men har noen godt informerte naboer som fant den for meg. Min var på nedsiden av nabohuset. Det var en merkesak på stedet der den var plassert.

 11. 5 belgere (4 terv og 1 malle) i alder fra 10 til 1,5 år var litt i overkant. Nå er antallet på 3 og det er i grunnen helt greit.
  Kanskje er det perkekte antallet 2 i aktiv alder for meg. Nå har ikke jeg mann og barn og det gjør jo at jeg har all fritid til meg og hundene, det hjelper nok på at jeg delvis følte jeg overlevde med 5 også.

 12. Corgi og jrt er robuste hunder som passer godt til turer med små og store. OT men kanskje den råeste hunden jeg har sett i hele mitt liv er i jrt tispe. Personlig er ikke Corgien en hund for meg, men ser at de kan ha store positive sider for familier. Glad, trenbare, robuste og av en passe liten størrelse.

 13. Jeg har terv og malle i hus, og sikler litt på kh i tilegg. Skulle jeg valgt CP tror jeg at jeg hadde måtte lete lenge og vel for å finne noe som kan være i nærheten av hva jeg hadde ønsket hvis det belgeren var malen. Jeg har sett noen, ikke kjempe mange. Men tenker at det finnes mange mange flere schäfere, maller og kh som jeg vurderer som bedre enn de CPene jeg har sett.

  • Like 1
 14. Jeg har aldri gjort som Peder har skrevet bloggen, men når jeg leste dette og vet hva han har fått til med sine hunder, så ble det logisk i hodet mitt. Anne Gry Øyflaten som ble Norges mester i spor i fjor har også trent endel med Peder..

  Med siste hunden min har jeg til en forandring strukket strikken ganske langt. På IPO spor nr 1 og 2 var det ordinært ca 100 skritt +. Dagen etter på spor 3 fikk hun 200 meter med vinkel, spor 4 med fremmed sporlegger, spor 5 på grus. (siste hunden min er etter en hannhund han har/hadde så helt objektiv er jeg sikker ikke)

  • Like 1
 15. Hun har latt dem ligge lenge ved puppen, men sa ihvertfall istad at hun fjerner dem når det ser ut til at tispa skal få ut neste i tilfelle hun kommer til å bevege seg veldig.

  Da ville jeg hatt større kasse så de kunne ligget der hele tiden... Men men..

  edit: Den siste lå iallfall ikke lenge etter min mening.

  • Like 2
×
×
 • Create New...