Gå til innhold
Hundesonen.no

saint

Medlemmer
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

Alt skrevet av saint

  1. Hei, altså dette er egentlig ikke noe problem bare et visst familiemedlem holder ham inne om morgenen. Ellers har han program han, masse trim - får han mer så hadde han kunnet risikere belastningsskader så jeg har kuttet litt ned på det, bilturer, lek osv, her er det full rulle nesten til leggetid og utenom en tid på dagen jeg ofte trener. Han har luke og kan gå ut i hundegården som han vil når døra ut er låst (han åpner dører selv), men det er mest for å ligge der og glane eller tisse. Om han ikke har 50-100 meter å løpe på så er det nesten ingen vits med gjerde for den typen hund, en hundegård er bare en startgrop for ham. Men på det nye stedet vi flytter vil han få det sånn, med 1.5 meter høyt gjerde. Og det har vi bestemt uavhengig av dere akuratt pga denne uvanen hans med å stikke av (flytte skulle vi uansett). Før har det gått hunder fritt her i alle år, de har åpnet dørne på huset selv og gått inn og ut som de ville, og det har aldri vært noe problem, men nå har det blitt det.
  2. Nå har han hundegård da, men det er litt for lite for ham, så han får gå løs når vi har oversikt. Dit vi flytter om et år er det 4 mål tomt som vi planlegger å gjerde inn, det blir noe annet. Men dette synes jeg begynner blir tåpelig. Skal jeg fortelle hele livshistorien min mens vi holder på eller skrive en roman om livet og hunden min? Høres ut som mange her ville kjøpt den boken.
  3. Dette vet jeg og hadde det vært tilfelle så hadde det vært noe helt annet, men for å repetere: det som er greia her er at et familiemedlem som ikke altid er helt enkelt å forholde seg til slipper ut bikkja om morgenen - uten tilsyn - mens jeg og et annet familiemedlem har sagt ifra om akuratt dette her flere ganger, men det går inn ene øret og ut det andre. Og bikkja jager ikke vilt, han går og snuser i veikanten fordi andre hunder har gått der, dette begynte han med seint i vinter, det var ikke noe problem før da.
  4. Så hvis han ikke adlyder mer hvis han er 200+ meter unna så mener du at ifølge hundeloven så er jeg kriminell hvis han ikke er innendørs 24/7 eller lenket i bånd, selv utenfor båndtvang? Det hadde nesten vært litt morro å prøvd dette i retten, for nå har du kriminalisert store deler av norges hundeeiere.
  5. Du får det til å høres fryktelig dramatisk ut. Bikkja skal være innendørs om morran og det er ikke min feil at han ikke har vært det for jeg har sagt ifra om dette før, senere på dagen har jeg oversikt og stopper han før han løper langt avsted, da har vi kontroll, men ikke hvis han er 200+ meter unna, da er det for sent for da gidder han ikke å høre. Det er på morran han legger ut på langturer for da er det ingen her til å stoppe ham. Det er jorde rundt her.
  6. Takk for svar, denne rare småbitinga er bare i bånd, da er vel det forklaringen, vi har normalt kontroll på ham litt senere på dagen, det er tidlig på dagen dette er et problem mht å løpe avsted er det gps som sier fra om han er på villspor, men er han et stykke unna gidder han ikke å høre så må trene mer på innkalling, rasen er også sta og egenrådig så dette er ikke så lett Ps takk for dvd tips, sitter i bilen skal se på det ikveld
  7. 1) hunden min går veldig opp i ansiktet på andre hunder og på kan han "småbite" han dem i leppa/nesa, det blir ikke sår men hva er dette for noe? Det er ikke noe koselig, hunden vår har voldsomt mye energi, er ekstremt sosial og merket han kan være litt alfa (dominerende) 2) på asfalt holder jeg kanskje 15 km/t med kickbike, dvs rask jogging eller rask trav, prøver å bremse så han ikke akuratt løper, ellers er han mye på siden av asfalten men håper det er ok fart 3) bikkja vår har hatt det litt for enkelt med å gå hvor han vil, han har faktisk blitt venn med en rådyr familie fra da han var valp som jeg ikke har skjønt hvordan har skjedd men katter går ikke bra. Vi bor landlig til men i vår fikk han en uvane med å løpe bort til en vei der det ofte luftes andre hunder hvis han slipper ut om morgenen, dette er ikke bra særlig nå når det er båndtvang. Når det snakkes om å trene innkalling med langline er det bare å venne ham til å være i nærheten når vi går en liten tur med langline over jordet feks og gi beskjed om å komme tilbake når han går for langt? Takk for svar.
  8. Da tok jeg en telefon til en som driver med dette, og det stemmer at han bør ikke løpe på asfalt men at det er individuelt mht hvor mye de tåler. De bør ivertfall ha en hviledag mellom hver gang og løpe sakte når de gjør det. Så uroen jeg hadde inni meg, intuisjonen eller hva det var, stemte. Jeg var nøye på dette i fjor, men det "tok av" i januar med veldig lange turer pga føre. Så nå skal vi legge om løpet igjen og være mer forsiktige sånn vi var før.
  9. Etter 3 ganske intensive dager (pga at jeg har hatt tannlegetimer og diverse surr så jeg vil han skal være sliten) hvor han har fått sine 11-12 km hver dag så skal han ha hviledag i dag, dvs vi går en tur over jordet og lar ham løpe litt fritt (som han pleier å gjøre, men når jeg går ved siden av så pleier han å løpe litt i skogen her borte) også kaster vi litt ball og trener litt på kommandoer + biltur som han ivertfall før satte veldig stor pris på men nå tar som en selvfølge, men det er ivertfall et avbrekk. Lengre løpetur på grus må vente litt til da grusveien i skogen er klissvåt. Så det er kanskje 5 km grus, og 7 km asfalt, korter vi ned blir det kanskje 5 km grus og 3 km asfalt eller bare 5 km bare grus men det blir veldig kort for ham. Det er vanskelig å finne så mye andre steder her for ham å løpe. Har hatt ham hos dyrlegen til sjekk for sikkerhets skyld og alt er tipp topp. Han hopper høyt i været av glede når han skal på tur, så det feiler ham ikke noe men av en eller annen grunn bekymrer belastningsskader meg veldig for jeg vet hvor viktig turene er for ham og han er bare 3 år.
  10. Har en løype på ca 11 km som nesten bare er grus som vi tar fatt på når været blir litt varmere og sola står opp før, håper det går bra uten noe sånt (tror ikke han liker det). Drar ikke der nå pga trafikk på dagtid.
  11. Får legge til at jeg er ganske stor og tung selv (mann i tungvektsklassen), bare det i seg selv å trekke meg er en utfordring for en vanlig hund.
  12. Hei, har en trekkhund hann som ikke er så gammel enda men som er blitt stor og sterk, for at han skal bli "fornøyd" så må jeg la ham trekke kanskje 12 kilometer hver dag, jeg lar ham styre litt. Han blir ikke sliten av det, men da maser han ikke om mer heller. Blir det for korte turer så han ikke får rast fra seg så er han ofte litt urolig hjemme. Når han var valp (i fjor vår) elsket han turene våre og sank sammen på golvet hjemme etter halvparten så lang tur av utmattelse og sov gjerne etterpå, nå det er ikke nok til oppvarming lenger engang. Men er dette litt mye? Er redd for slitasjeskader i det lange løp. Han klipper ikke negler for han sliter de ned på turene sine og er frisk og fin. Turene er blanding av asfalt for det meste og grus, kanskje 40% grus og 60% asfalt jevnt over. Jeg lar ham få såpass nå fordi han er mye inne pga vinterkulde, på sommern er han mye mer ute og romsterer i hagen, da tenker jeg behovet for så lange turer er mindre. Jeg vil han skal ha det så godt som mulig, men det må være forsvarlig mht helsa hans så derfor spør jeg.
  13. pigger da er det nok for glatt å trekke men tenker boffen får det gøy til vintern med skiene
  14. bikkja elsker å trekke, er nok bare å henge på, dvs lite belastning på akilles. fatbike er kanskje en mulighet også, har alt kickbike, tenkt kanskje det går å bytte dekk.
  15. Legger til at nysnø på glattis er en klassiker som ofte gjør det livsfarlig å gå ute her vinterstid, har vanskelig å se for meg en kickbike med piggdekk er særlig fint på sånt føre.
  16. Hei, er ny med trekkhunder, har 1 stk scandinavian hound, fikk skikkelig betennelse i akillessenene i vinter som jeg sliter med enda etter å ha gått lange turer på vinterføre med ham (han er kravstor), så skaffet da en kickbike som han stortrives foran istedet. Det fungerer ypperlig og han er i topphumør og blid som en sol hver dag, men det er ikke så lenge til det blir for glatt og mye snø å frese rundt på grusveiene her. Er det for glatt for sykkel er det nok også for glatt for min hund å trekke, har som sagt kun 1 og ikke muligheter for flere trekkhunder, men så har jeg heller ingen erfaring her. Når jeg var ung pleide bikkja å trekke fattern på ski, det gikk greit. Dette var 80 tallet med primitivt utstyr. Han veide vel noe mindre enn meg, jeg er en veldig stor mann på 120 kg men sånn som min hund drar så burde det gå greit. Men jeg skal ærlig inrømme det er mange år siden jeg gikk på ski og gruer meg litt til det, må også da kjøpe inn utstyr til dette. Har også sett på kickspark, prismessig er det litt dyrere men det ser enklere ut. Kickspark med ski hadde jo vært topp hvis bikkja klarer å dra meg på det, men blir jeg for tung til at min hund kan dra meg over jordet og inn i skogen f.eks på det? Det er ikke løyper rundt her. Ser for meg det er lettere å hjelpe til på vanlige ski og gå opp skiløpyer, men å holde balansen med den viltre bikkja mi foran tror jeg blir vanskelig, pluss jeg har akillesbetennelsen og fått beskjed at jeg ikke bør gå langt med dette og det er vanskelig å bli kvitt, så ski er kanskje ikke optimalt heller, men jeg skal ivertfall ikke gå kilometer etter kilometer på glattisen med piggsko som jeg gjorde i fjor. Spørsmålet mitt da blir: Kickspark eller ski? Eller burde jeg vurdere piggdekk på kickbiken likevel? Grusveiene rundt her er ofte delvis snødekte med spor i ned på isen, noen steder gruset noen steder ikke.
×
×
  • Opprett ny...