Gå til innhold
Hundesonen.no

Aie

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Aie

  1. Tusen takk for gode svar! Før jeg hentet henne hadde jeg bestemt meg for å gi 50/50 VOM og tørrfor, ettersom VOM virker å være det beste foret helsemessig og bra fordi det er slakteavfall. Men så ble det rett og slett for vanskelig å følge de strenge kravene til hygiene. Har i senere tid forstått at de færreste følger dem til punkt og prikke, og at det går helt fint. Så kanskje tør jeg å prøve igjen ved en senere anledning, men det blir ikke nå. Det kan se ut som at Yarrah er Krav-merket (det svenske merket for økologisk produksjon), selv om det produseres i Nederland. Det nevnes ikke noe sted på nettsiden deres, men på nettsiden til flere ulike nettbutikker som selger Yarrah-for. Har derfor sendt dem en mail for å sjekke om det stemmer. Det var et godt tips å se etter mat uten kylling og svin. Dessverre har jeg ikke klart å finne økologisk våt- eller tørrfor uten kylling, så det ser ut til at det blir det inntil videre. Vil tro at økologisk med kylling (og annet kjøtt) har bedre dyrevelferd enn ikke-økologisk uten kylling, men vet ikke sikkert. Skal fortsette å holde øynene åpne.
  2. Noen som vet om noen typer tørrfor og våtfor med god dyrevelferd for produksjonsdyrene? Finner noen økologiske typer når jeg søker på nett, men synes det er vanskelig å vite om det faktisk er god dyrevelferd, og hva som er bedre enn noe annet. Ser at Dyrevernalliansen skriver at Sverige har strengere krav til økologisk produksjon enn Norge. Jeg vet ikke hvordan Sverige er sammenlignet med resten av verden, men antar at de er blant de beste. Vil derfor tro at svenske Magnussons Økologisk (tørrfor) skal være bra, men det er midlertidig produksjonsstopp pga. mangel på råvarer på fabrikken (går an å få tak i på romeojulie.no, men vil tro det blir tomt der etter en stund). Finner ingen svenske økologiske våtfor. Danske Olivers har et økologisk tørrfor, men vet ikke hvor bra det er.
  3. Jeg hentet valp idet jeg startet å skrive masteroppgave, kanskje det kan være et alternativ for deg? Da vet du hvordan du takler studiet, du er etablert i det sosiale miljøet, og bosituasjon og økonomi er mer forutsigbar enn før studiestart. Jeg gikk et krevende studium med mye obligatorisk undervisning, pluss deltidsjobb, så jeg ville ikke hatt mulighet til å skaffe hund tidligere i studieløpet. Men under masteroppgaven kunne jeg legge opp tiden selv, noe som fungerte fint med valp. Jobbet noe hjemmefra og noe på skolen med valpen. Noe av grunnen til at jeg ønsket hund var for å tvinge meg selv til å ta gode pauser og komme meg ut, og se at det finnes viktigere ting i livet enn skole og jobb. Jeg har alltid vært flink pike og var sliten av det. Så det å ha hund som student kan bidra positivt på den måten dersom du er som meg. Men i så fall må du vite på forhånd at du faktisk klarer å prioritere hunden. Selv om det blir mindre tid til skolearbeid trenger det ikke bety at du får dårligere resultater ettersom du kanskje jobber mer effektivt når du har mindre tid. Samt at avbrekkene en hund gir med frisk luft, hundetrening og kos kanskje kan gjøre at du presterer bedre faglig. Det er lenge å vente til masteroppgaven dersom du ikke har startet på studiet enda, men det kan være en gulrot langt der framme dersom det blir vanskelig med hund underveis i studieløpet. Når du starter i ny jobb etter studiet er det ikke sikkert hverdagen er like fleksibel. Og husk at dersom du har studert tidligere kan du mest sannsynlig hoppe over ett semester på det nye studiet, slik at du kan ta et friår f.eks. semesteret før masteroppgaven og skaffe hund da. I så fall får du et halvt år helt fri og et halvt år med fleksibel masterskriving, totalt ett år med god fleksibilitet sammen med valpen.
×
×
  • Opprett ny...