Gå til innhold
Hundesonen.no

Nordpass

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Nordpass's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det dressurbånd greiene gir meg vondt i mage bare tanken på det. Takk for at du forklarte skikkelig, vi opplever at de fleste vi snakker med vil vi skal bare godta tips og triks de mener er rett. Jeg har vært litt mer innstilt på å fortsette og heller være tålmodig. Kanskje jeg skal gå over til klikker da og forsterke dette. Vi har brukt det litt fra før. For meg så tenker jeg egentlig at vi er gode ledere vi prøver å forebygge, belønner rett atferd og er rettferdige. Vi passer også aktivt på aktivisering og ro, da har vi en hund i balanse. Det du skrev bare bekrefter det jeg har tenkt, føler meg litt tryggere på å stå på mitt. Man blir så usikker som førstegangseier. Men vi har gjort akkurat som du beskriver med f.eks ting som stjeles. Er det noe vi ikke vil han skal ta, så skal det i en skuff eller hylle sånn at han ikke får tak i det. Og det har hjulpet hvis man skulle glemme seg ut i ny og ne. Takk for gode boktips. Vi leter etter andre instruktører som ikke går for dressurbånd. Vet du om det finnes noen instruktører som er godkjent f.eks av NKK eller noe sånn?
  2. Hei, Vi har trent myyyyyyye belønningsbasert har vi innsett (Vi har originalt tenkt at vi har trent balansert, men vi har nok ikke det). Alle kursene vi har tatt har bare inneholdt hvordan man lokker og bruker belønning, men veldig lite av korrigering og hvordan unngå at hunden gjør feil som må korrigeres. For oss har dette resultert i at vi må lokke veldig mye, og en hund som vet hva den skal gjøre men ofte velger å ikke gjøre det. Dette er noe som begynner å bli slitsomt, og vi vet ikke helt hvor vi skal starte for å få litt "kontroll". Husker de nevnte at man er en god leder for hunden hvis man er tydelig og rettferdig. Men det er ikke et særlig praktisk råd, for vi er tydelig men sliter med å følge opp hvordan vise at når vi sier noe så skal den gjøre det. Vi har tatt kontakt med instruktør, og har også fått høre at vi kanskje burde begynne med dressurbånd en periode(dette gjør vi bare hvis vi får skikkelig opplæring i det). Men er det noen andre her som har lignende erfaring og kanskje har tips og råd til hvordan vi kan komme videre i å få til lydighet. Kan nevnes at det er en 14 måneder dual purpose golden retriever som ikke er så voldsomt matmotivert, veldig selvsikker og selvstendig.
  3. Jeg har spurt, men de jeg var fornøyd med hadde ikke kapasitet akkurat nå.
  4. Hei, Jeg leter etter noen som kan hjelpe meg med å trene målrettet mot jaktlydighet, brukshund og hverdagslydighet. Er veldig fornøyd med kursene jeg har tatt gjennom retrieverklubben ulike steder i Norge, men har forstått det sånn at disse ikke tar private oppdrag. Har selv ingen erfaring med trenere/instruktører utenfor klubben, men skulle gjerne hatt noen å få litt hjelp og feedback fra når jeg ikke har muligheten til å bli med på klubbkurs eller treninger. Så håper at noen av dere kanskje har noen tips eller erfaringer angående noen gode på vestlandet, er ganske mobil. Så steder rundt Stavanger, Bergen, Haugesund, Egersund er alle aktuelle.
  5. Hei, nå er jeg skikkelig forvirret og tenkte å høre med dere hvilken informasjon dere har. Vi har brukt Eukanuba puppy til valpen vår, den som er grain free. Det har fungert, vi har en kresen golden retriever som ikke har den beste matlysten alltid. Men pels, vekt og alt annet er helt supert. Men så fikk vi anbefalt om å gå over til en variant fra Eukanuba med mer protein innhold, noe vi tenkte var ok. Men så fikk vi reaksjon på dette, hvorfor vi forer hunden vår med det. Han er 10 måneder nå, og ser ikke ut til å ha noen problemer. Ville bare høre hva deres erfaringer og meninger om protein innholdet i maten dere gir hunden? Har hørt mye skryt av Acana, men også at protein innholdet der er veldig høyt. (Vi har ikke tenkt til å bytte akkurat nå).
  6. Glemte å si tusen takk for svar! Skal definitivt tråle gjennom forumet her på unghund temaet
  7. Vanlig dag blir det 2-3 timer aktivitet + det vi får til av trening som ikke er apport, søk o.l (Dette tar vi sammen med løping, ulendt terreng + myrområder) så det blir rundt 15-45 min utenom dette. Spørs litt på hvor mye fluer det er i hodet hans. Holder det kort og at han mestrer før vi avslutter med lydighet, triks og nye elementer som han ikke mestrer. Får han svømt og badet er vi kanskje nede i 1,5 time per dag av bare det fysiske. Da er han ganske kaputt, vi bor dessverre ikke i nærheten av vann. Men flytter nærmere vann og større skogsområde om ikke lenge, så da håper vi på mer svømming for å spare leddene hans. Vi prøver å finne en balanse gang mellom ikke sliten i det hele tatt og utmattet. Sånn at han er godt trøtt og avslappet, men ikke psyco heller. Har forstått det sånn at det å slite ut hunden hver eneste dag er heller ikke heldig. Men vi merker at vi kanskje skulle hatt annenhver dag med veldig høy intensitet og dagen etter litt roligere. Men ikke alltid det lar seg gjøre heller.
  8. Hei Er ute etter noen tips til hvordan håndtere unghunden, jeg har en golden retriever fra jaktlinjer som nå nærmer seg 10 måneder. Vi hadde et par rolige avslappede måneder fra han var 5-7/8 måneder hvor han var rolig og avslappet i sofaen hørte etter på alt mulig av trening, flink å gå i bånd. Nå derimot er vi i en skikkelig fase hvor noen dager er han skikkelig på og vil trene. Så har vi dager hvor man skulle tro han er døv, selektiv hørsel, eventuelt klarer vi kanskje et par repetisjoner av øvelser før det koker i topplokket og vi heller får gå over til å snuse eller rolig søksøvelser. Vi prøver å holde oss til at det skal være gøy for oss og hunden når vi trener/gjør øvelser 1. Et sted hvor vi har et problem vi ikke har klart å finne noe som funker er sofaen, han stjeler puter og tepper. Prøver å jokke på putene, og tygger på teppene. Tidligere har jeg pakket bort ting han tygger på, og tatt det frem senere. Har prøvd dette uten hell denne gangen, prøver også å gå bort/ignorere og det gir han blanke F*** i nå. Han er besatt av putene og teppene og skal prøve å filleriste og/eller jokke Er litt usikker hvordan vi skal gå frem, klarer ikke helt å tolke om det er at det koker i topplokket, oppmerksomhet eller lek som er målet med oppførselen. Han lytter når vi sier gå ned(9/10 ganger), men tar gjerne med seg det han har i munnen. Som oftest skjer dette på ettermiddag/kveldstid, så vi lurer litt på om det har blitt for mye eller for lite for han den dagen. Eventuelt om det bare er hormoner som går opp og ned. Vi sliter med å finne mønsteret til hva som fører til denne oppførselen, noen dager er vi ute med han på dagtid i tillegg til morgen og kveld. Andre dager er det morgen, ettermiddag og kveld. 2. Hopping og jokking på mennesker, det skjer vanligvis bare med oss her i hus. Som valp tolket vi dette som stress/at det ble for mye, så da satte vi han i grind, i bånd eller på et annet rom med grind. Vanligvis sovnet han etter veldig kort tid. Grinden har han vokst fra for lenge siden, vi har et rom som er trygt der han pleier å slappe av og går å legger seg selv og så har vi bånd vi kan feste i stuen. Men er fortsatt usikker på hvordan vi skal tolke dette, det kan skje hjemme, på tur, hvis vi trener innendørs. Noen ganger kan han bite i armen i tillegg, det var helt bort i noen måneder. Så startet det også igjen, er vi på tur så står vi enten på båndet eller binder fast og går bort. Det var det vi gjorde tidligere og det eneste som fungerer når sitt og ligg ikke blir hørt. 3. Han virket ganske stresset noen dager uten noen spesiell grunn, er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe han å roe ned? Noen som har tips eller råd? Tar også gjerne imot generelle unghund tips også
×
×
  • Opprett ny...