Jump to content
Hundesonen.no

Hans Askildsen

Medlemmer
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Hans Askildsen

 1. På 5/5/2012 at 12:16 AM, majonor skrev:

   

  Jeg har googlet (På Google Scholar) og fant ut at de gir fentanyl-plaster til hunder etter operasjoner (som sikkert stemmer med deg?) Dette fordi at fentanyl gir god smertelindring, fort og effektivt, siden det er et plaster. Da går virkestoffet rett i blodbanen, og gir bedre smertelindring fortere (enn ved tabletter, hvor opptak ikke er like bra).

   

  Syns dette forklarte jeg :)

   

  (er ikke veterinær, men jobber i apotek..)

  (tatt herfra: http://www.veterinar...x?P=A&A=534&S=2)

  Gentanyl plaster tar 12 til 24 timer før det virker etter påføring på huden, piller virker innen 30min etter inntak så det stemmer vel ikke at morfin plaster virker fortere en morfin piller!

  Mvh 

 2. På 4/28/2012 at 9:23 PM, Gjest skrev:

  Fentanyl brukes ikke bare på kreft, men også på en del andre typer smerter. Bla nevrogene. Og samme med Tramadol, som også eks brukes etter brudd og amputasjoner. Og der det ikke holder med paracet og ibux.

  Det medikamentet som faktisk er det "verste" å bruke hos mennesker, er codein som finnes i paralgin forte og tilsvarende. Det er det som lettest gir avhengighet og sterke abstinenser.

  Vedr dyr så har de en annen metabolisme i lever og nyre enn mennesker, så doseringen kan ikke sammenlignes.

  Haha at kodein er det verste opiater å ta er tull å det gir milde abstinenser, fentanyl eller oxycodon hydroclorid derimot er som å slutte på heroin. Man får oftere og mye kraftigere abstinenser av feks fentanyl en av heroin pga det er ca 50 ganger sterkere en heroin og virker fortere, kraftigere men har mye kortere halveringstid en heroin og oxy! Paralgin forte er det svakeste "morfin" preparatet man får i Norge. 

  Hans Askildsen 

×
×
 • Create New...