Gå til innhold
Hundesonen.no

Nimmi206

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nimmi206

  1. 4 timer siden, Pingeling skrev:

    Hvordan vet vi at det er en stor overvekt av populasjonen som har disse sykdommene? Testing, rapportering og åpenhet. Det er det som straffes nå. Dersom man ikke testet for patella, så kunne de ikke bli dømt for det. Og dersom de ikke drev statistikk og registrerte hudlidelser, så ville de heller ikke kunne bli dømt for det. Og hudlidelser omfatter allergi som er miljøpåvirket.

    Mange sykdommer (som hudlidelser) vet vi ikke nok om arvgangen til, og selv om man avler på symtomsfriske foreldre så vil det likevel oppstå i kullet. Sånn som med basenjien og fanconi som nesten tok knekken på rasen. De avlet ikke på syke dyr, de avlet på friske dyr som var bærere av et ukjent gen. Min allergihund hadde ingen foreldre eller slekninger med kjent allergi heller, men ble likevel ekstremt allergisk mot støv/midd.

    Kontrollert kryssavl er ikke vel et alternativ for andre enn norske raser? Jeg tviler på at raseklubbene i opphavslandene vil gå inn for det på grunn av en dom i lille Norge.

     

    Finland holder på med et kryssningsprosjekt av Pinscher (tysk rase) på lik linje med Lundehunden her i Norge. Håper det blir satt igang slike prosjekter for disse rasene snarest. Raseklubbene i Storbritannia er jo selv klar over problemene så vil jo tro at dette sees på som en mulighet ??

    • Like 2
×
×
  • Opprett ny...