Gå til innhold
Hundesonen.no

Haffey

Medlemmer
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haffey

  1. Hei.

    jeg bare lurer på om det er noen her som lager treningsprogram til hunden, men med ett treningsprogram så kommer også det å logge treningene. Er veldig interessert i å se hvordan dere gjør det. Link gjerne bilde av hvordan du gjør det eller av en bok som har mal til dette.

    på forhånd takk ☺️

  2. God kveld:)

    da har tenåringsfasen komme i hus. Han viser tegn til unødvendig biting og bjeffing når han ikke får det som han vil. Han har også mer fokus på alt annet rundt oss enn fokus på meg.

    Et lite eksempel er det at jeg tar han ned fra sofaen, da står han på enden av sofaen og bare bjeffer. Han velger så å hoppe opp igjen, og når jeg prøver å ta han ned så nupper han meg på fingrene. Når jeg får tak i han, så tar jeg han ned på gulvet og der holder jeg han til han er rolig…

     

    hvordan gjør dere dette ?

     

  3. På 9/8/2021 at 8:48 AM, Yngvild Dahl Brenna skrev:

    Jeg har en 8,5 uker gammel border collie valp som til stadighet får helt raptus! Hun hopper, bjeffer, knurrer og biter på meg. Har forsøkt å forholde meg rolig, men da virker det som hun blir enda mer hyper. Har også prøvd å gi henne en tyggeleke som hun kan være hyper med i stedet for meg. Dette går bra i ca 30 sek før hun får piraya-blikket og hopper på meg igjen.  Hun luftes ofte og jeg trener litt på sitt, ligg osv. for å få gjort mental trening. Jeg har nå satt opp en grind slik at det er et avgrenset område hvor hun skal kunne slappe av (i stedet for bur).

    Jeg startet idag med å forsøke ro-trening i dette området, men er veldig usikker på om jeg gjør det riktig. Vil ikke gjøre ting verre. Jeg satte henne inne på området og satte meg selv i sofaen 2m bortenfor hvor hun kunne se meg. Jeg la inn teppe, tyggeleke og vannskål. Hun ble hysterisk, og hylte og pep mye. Dette skjønner jeg er helt normalt. Da jeg så hun begynte å bli litt sliten satte jeg meg på utsiden av grinden (altså, nærmere henne), og etter noen minutter la hun seg ned for å sove. Jeg ønsket å lukke opp døra slik at når hun våknet ville døren være åpen. Problemet er at hun sover så lett at når jeg da forsøkte så forsiktig jeg kunne å åpne grinden lydløst våknet hun og gikk ut. Hun la seg til å sove et annet sted, men sover nå :)

    Vil denne ro-treningen fungere når hun da våkner når jeg åpner grinden og går ut og legger seg et annet sted? Hun har jo startet avslapningen innenfor grinden, så jeg krysser fingrene for at hun skjønner tegningen etterhvert.

    Noen synspunkter på om jeg gjør det riktig? Eller om noen har noen andre gode tips?

    Hvor mye søvn får hunden din ?

    en valp skal ha 18-20timer søvn i løpet av en dag. Bare den biten kan hjelpe ekstremt mye.

    Men ellers så ville jeg ha håndtert hunden. Sitt på kne og ha hunden i en sitt på din høyre side. Din venstre hånd kan håntere kroppen og din høyre hånd holder du i halsbåndet. Begynner han å bite så gir du en konkret vridning (ikke strup)

    når han har roet seg ned så slipper du og later som ingenting

  4. 6 minutter siden, simira skrev:

    Første punkt er å gi valpen nok aktivisering og nok "lovlige" ting å tygge på. Ellers så må de læres hva de har lov til og ikke.

    Forebygging - legg til rette for at det er lett å velge "riktig". Gjør det vanskelig å komme opp i sofaer og bord (ja, det kan bety grinder rundt, eller stoler opp ned, for en periode), og sørg for at han har et behagelig sted å ligge i nærheten av deg.

    Innlæring og belønning av alternativ adferd. Hvis han har et fast liggested på gulvet, jobb med at det skal være positivt å ligge der. Gi ham tyggebein og sitt ved siden av så han blir liggende der å tygge, kast noen godbiter på senga iblant, eller bare sitt der sammen med ham og kos.

    Avledning, ikke straff. Når hunden har kommet seg opp i sofaen, på bordet, eller biter på møblene, kall ham inn (eller rett og slett plukk ham ned hvis innkallingen ikke fungerer da) og gi ham en annen oppgave. Særlig oppgaver som opptar både munn og hode kan være fint, som apport, eller aktivisering med fylt kong, slikkematte eller lignende.

    Jo færre ganger valpen får gjort det han ikke skal, og jo mer han får gjort de "riktige" tingene, jo bedre blir han på det. Men det krever mye tålmodighet og viljestyrke i perioder! Lykke til!

    Takk for bra svar☺️

  5. Hei, har en valp som vil gjøre akkurat det han vil. Han hopper opp i sofa, hopper oppå bordet og prøver å bite i alt fra møbler til hendene mine.
     

    har prøvd å korrigere hoppingen med positiv straff i form av lyd men dette hjelper av og til. Når det hjelper så finner jeg noe annet han kan bite på

    når det kommer til biting av hender så bruker jeg negativ straff, i den form av at jeg fjerner meg ifra situasjonen. Men om jeg gjør det så finner han noe annet å bite på.

    har hatt noen valper gjennom livet mitt, men ingen av dem har vært så aktiv som han her. Har dere noen tips ?☺️
     

    vi har god struktur og rutiner, alt det positive i hundens liv kommer gjennom eller fra meg. Det er når vi kommer inn dørene djevelen våkner

  6. Hmm, litt vanskelig å so hva det er når man ikke kan se det…(kan være gira/høy) men vil ikkje se på det som noe problem enda. Om han gjør det ofte så ville jeg heller ha tatt han ut av hele situasjonen. Men det er en dårlig vane å dra med seg videre i livet.

    jeg ville ha stoppet å la han leke med andre hunder og heller trene på å holde seg rolig rundt dem, du vil få mye igjen for det når han blir eldre. Samme med miljø også, tren mye avknapp

    • Thanks 1
  7. 2 timer siden, Rufs skrev:

    Mener du virkelig dette?! At så lenge man har bånd på sin høyløpske tispe og forlater henne alene, så er mann helt uten skyld over parringer som skjer?

    At hun har bånd på seg og står et sted som ikke er inngjerdet gir virkelig ikke den store beskyttelsen fra noe som helst annet enn at tispen stikker av. 
     

     

    Det mener jeg, har selv hannhund og det er jo en av ulempene med å ha hannhunder. De må passes på hele tiden. finnes jo mange scenarioer der parringer skjer, og alle er forskjellige. Men i dette tilfelle så mener jeg dette er føreren til hannhunden sitt ansvard.

    hunder skal ikke gå løs om man ikke har kontroll, og i dette tilfelle så brytes båndtvangen +tispa var bindt fast på privat eiendom

  8. 12 timer siden, Rufs skrev:

    Nå ja… Når man lar en høyløpsk tispe løpe ute uten nok tilsyn, så vil det før eller seinere bli en parring. Man kan virkelig heller ikke forvente at hann-hund eier skal ta skylden (eller æren) for valpene (dvs betale for en abort)

    "Vi eier en to år gammel blandingshund som gikk i løpebånd i vår egen hage"

     

    1april - 20 aug er det båndtvang.

    di hadde nok ikkje bra nok tilsyn over tispa, men di har ho i bånd. Så om hannhunder var i bånd så ville dette aldri skjedd.

    Hvis dette blir tatt opp i retten, så vinner di med tispa, uten tvil.. det er faktisk uforsvarlig

     

  9. @Rufs Takk for svar, skjønner hva fu mener og det er veldig greit å vite☺️

    men tror ikke jeg formulerte spørsmålet mitt godt nok.

    har en golden retriver som er hvit på poten og i ansiktet, og han skal egentlig være rød/brun i pelsen.

    så spm er egentlig om den hvitfargen bare er der som valp pga valpepelsen eller om den alltid vil være der "genefeil"

     

     

  10. Hei, jeg ser på trygghet hos mennesker og andre hunder som det viktigste med å eie en hund. Er ikkje fan av å sende hunden min ut med andre hunder, men ønsker en rolig hund i andre hunders selskap.

    har nå en valp på 8uker. Di første dagene vil jeg bruke hjemme hos meg sånn at vi kan bli kjent.

    jeg vil ta han med ut å undersøke den store verden når han har litt mer trygghet til meg og omgivelsene hjemme.

    noen tips til å skape trygghet hos andre mennesker(ukjente og kjente)

    det samme spørsmålet gjelder hunder også

     

    PS: kom gjerne med noen tips for sosialisering og miljøtrening om dere har det ☺️

  11. Hei, jeg har en hund som er rødbrun i pelsen. Den har hvite poter og stor hvit flekk i ansiktet (veldig søt og uskyldig)

    vil den hvite pelsen bli rødbrun når hunden mister valpepelsen, eller kan den bli sånn ?

    Noen med erfaring ?:)

×
×
  • Opprett ny...