Gå til innhold
Hundesonen.no

Gazithesaluki

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gazithesaluki

  1. På 8/26/2020 at 3:56 PM, Luma skrev:

    30minutter er også ALT for lang tid å starte med, skikkelig ung valp og en hel halvtime første gangen høres for meg ut som oppskriften på sep angst.

    Vi begynte med 30 minutter, nå er valpen 15 uker og hjemme alene 3-4 timer (1 time pause) og nye 3-4 timer helt uten problemer.  Vi har satt opp kamera så vi kan se hva han gjør, og det er stort sett bare soving. Så det er nok individuelle forskjeller her :)

  2. På 9/13/2020 at 12:47 AM, jma skrev:

    Jeg ville gitt henne mat, latt henne spise så lenge hun vil, og tatt vekk skåla når hun går bort, og da tatt henne ut, og ikke gitt mat før neste måltid ? Jeg gir 3 måltider om dagen 

    Enig i dette, jeg gjør det på samme måte.

    • Like 1
  3. Jeg vil si at det teller som alene-trening, selv om valpen nok skjønner (og lukter) at dere er hjemme. Men det er jo veldig lovende i forhold til hjemme-alene treningen, hvis han hadde hatt snev av separasjonsangst så ville han sannsynligvis ikke akseptert å sove på eget rom i egen etasje. Flott valp forresten :)

  4. 33 minutter siden, Orca skrev:

    Men hele poenget er jo å ta ut mest mulig ferie så man nettopp får tid til å trene den gradvis til å være alene. At man bruker tiden på å dra bort i korte intervaller og øke gradvis til man kan være borte flere timer. Det er jo ikke snakk om å være hjemme 24/7 i 10 uker og så plutselig dra på jobb. Alenetrening kan ta lang tid, og da bør man sette av mest mulig tid så man er oppe i lang nok tid den dagen man må tilbake på jobb. 3 uker er aaltfor lite for de fleste valper. 

     Og man begynner ikke første økt med å dra bort i 30 minutter! Det er faktisk ganske lenge for en valp som aldri har vært alene. Man begynner med så små steg at det er snakk om sekunder og minutter i begynnelsen. Dette varierer selvsagt med rase og individ, men det er ganske brått å plutselig gå en halvtime. 

    Jeg mente 3 uker etter den første perioden på 2-3 uker hvor man er med valpen stort sett hele tiden, dvs. 5-6 uker totalt. Var kanskje ikke helt klart ut fra mitt første innlegg. Men som nevnt, det er mange forskjellige meninger om dette :)

  5. 12 timer siden, Lapskaus skrev:

    Her ville jeg prøvd å ta ut ferie på ulik tid og max på begge. Altså at du tar 5 uker ferie, og når dine 5 er over så tar han 5 uker ferie. Eventuelt med én overlappende uke om det føles veldig kjipt å ikke ha noe fellesferie :) etter 9-10uker vil valpen være ganske klar for å være hjemme en arbeidsdag (kommer litt an på rase og den tilvenninga dere legger til rette for i forkant). Om ikke, og dere har råd, kan en av dere f.eks søke om typ 40% permisjon i en måned? Slik at valpen ikke er nødt å være hjemme alene så lenge i begynnelsen :)

    Jeg vil mene at det å ta ta ut 10 uker ferie bare virker mot sin hensikt. Vær hjemme med valpen til den blir trygg på dere og omgivelsene, men deretter må dere dra på jobb. Hvordan skal valpen lære seg å være hjemme alene hvis matmor (eller far) er hjemme i 10 uker? Tipper 3 uker er tilstrekkelig, så kan dere begynne treningen med 30 minutter alene, 1 time, 1 time og 30 minutter osv. Men sørg for at valpen har gjort fra seg og fått utløp for både fysisk og mental energi før dere drar. I tillegg er det viktig å "valpesikre" det området valpen skal være på.  Valpen kommer nesten garantert til å sove mye i løpet av dagen, slik at det i de fleste tilfeller er uproblematisk å la valpen være hjemme alene f.eks. 3-4 timer etter 3-4 uker.

    Dette er min mening da, vet det er mye forskjellige råd og meninger knyttet til dette temaet. Og også mange forskjellige valper som sikkert har forskjellige behov :)

  6. 3 timer siden, Børge skrev:

    Hei, 

     

    Hva er det som er galt med de på Saupstad og Lade. Har selv to valper og tenkte å dra dit snart. Er det utilrådelig?

    Hei Børge,

    Jeg har ikke vært der selv, så skal ikke si at det er noe galt med de. Men det er mange hunder der såvidt jeg har skjønt, og da vet en jo aldri hvordan disse hundene reagerer på ens egen hund. Har hørt om både folk og hunder som har blitt bitt der feks. Men som sagt, dette er ikke noe jeg har opplevd selv, bare hørt fra andre.

    Har selv valp, 10 uker i dag. Kanskje vi kunne sosialisert litt? Send meg en pm ved interesse.

  7. 8 timer siden, Sanne skrev:

    Hundeparken på Havstein! Må betale, men får dermed litt mer rettigheter. Feks trenger du ikke slippe inn folk om du var der først :) Men da må man jo også begrense tiden om man skal ha parken helt for seg selv, så folk slipper stå å vente i evigheter :) 
    Vi har vært der flere ganger og får alltid være i fred om vi ønsker det!

    Koster 200,- per halvår :) 


    http://www.havsteingolf.no/ <-- Finner ang parkene innpå her

    Takk for godt tips :) det skal jeg sjekke ut etterhvert.

  8. Hei alle!

    Noen som kan gi tips om hvor det er mulig å slippe hunden i Trondheim og omegn? Kjenner til hundeparkene på Saupstad og Lade, men hørt mye forskjellig om de så kunne gjerne tenkt meg andre tips. Kan også være en liten kjøretur ut fra Trondheim.

×
×
  • Opprett ny...