Gå til innhold
Hundesonen.no

Anonym234

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anonym234

  1. 25 minutter siden, Aie skrev:

    Jeg hentet valp idet jeg startet å skrive masteroppgave, kanskje det kan være et alternativ for deg? Da vet du hvordan du takler studiet, du er etablert i det sosiale miljøet, og bosituasjon og økonomi er mer forutsigbar enn før studiestart. 

    Jeg gikk et krevende studium med mye obligatorisk undervisning, pluss deltidsjobb, så jeg ville ikke hatt mulighet til å skaffe hund tidligere i studieløpet. Men under masteroppgaven kunne jeg legge opp tiden selv, noe som fungerte fint med valp. Jobbet noe hjemmefra og noe på skolen med valpen.

    Noe av grunnen til at jeg ønsket hund var for å tvinge meg selv til å ta gode pauser og komme meg ut, og se at det finnes viktigere ting i livet enn skole og jobb. Jeg har alltid vært flink pike og var sliten av det. Så det å ha hund som student kan bidra positivt på den måten dersom du er som meg. Men i så fall må du vite på forhånd at du faktisk klarer å prioritere hunden. Selv om det blir mindre tid til skolearbeid trenger det ikke bety at du får dårligere resultater ettersom du kanskje jobber mer effektivt når du har mindre tid. Samt at avbrekkene en hund gir med frisk luft, hundetrening og kos kanskje kan gjøre at du presterer bedre faglig. 

    Det er lenge å vente til masteroppgaven dersom du ikke har startet på studiet enda, men det kan være en gulrot langt der framme dersom det blir vanskelig med hund underveis i studieløpet. Når du starter i ny jobb etter studiet er det ikke sikkert hverdagen er like fleksibel. Og husk at dersom du har studert tidligere kan du mest sannsynlig hoppe over ett semester på det nye studiet, slik at du kan ta et friår f.eks. semesteret før masteroppgaven og skaffe hund da. I så fall får du et halvt år helt fri og et halvt år med fleksibel masterskriving, totalt ett år med god fleksibilitet sammen med valpen. 

    Det hørtes jo ut som en kjempeide!!! Takk for innspillet!

  2. 22 minutter siden, Nani skrev:

    Det kan være lang ventetid på toller. Nylig snakket noen om 4 år. Vet ikke hvor det tallet kommer fra, men det kan være noe å ha i bakhodet. 

    Ingen problem å skaffe toller som førstegangshund, så lenge man er interessert nok i å bruke mye tid og energi på hunden. En times tur er kanskje greit i ukedagene, men tror ikke tolleren er "ferdig for dagen" etter det. Jeg tror det kommer an på hvor mye tid du er villig til å legge ned i hund, også utover morgen/kveld og den timen etter jobb. Dette er hunder med mye arbeidskapasitet og behov for mental aktivisering. De er utrolig lettlærte og arbeidsvillige, men også sta og litt utspekulerte. Syns egentlig NKK oppsummerer godt: https://www.nkk.no/raser/nova-scotia-duck-tolling-retriever-article8133-815.html. Hvor mye den enkelte trenger vil jo være opp til individet. 

    En fin toller er er etter min mening en fantastisk hund. Men det finnes nok enklere hunderaser dere ute, der man får litt mer "gratis" på kjøpet. Og som kanskje er et litt mer safe kjøp, med tanke på avl, mentalitet osv. Det er også noe du må se på og ta med i vurderingen. 

     

     

     

    Takk for svar!

    Skal ha det i bakhodet ja! Det var da veldig lenge.

    Vet du om noen oppdrettere som virker seriøse? Og vet du forresten om det er mye seriøst oppdrett av tollere sånn generelt i Norge? Noe man bør være obs på (faretegn) ved spesifikt toller oppdrettere?

    Skal undersøke litt mer hva andre raser har å tilby, men å kunne legge til rette for mer mosjon enn en time på ettermiddagen skal være mulig!

  3. Hei! Jeg har veldig lyst til å skaffe meg hund (valp), men har aldri hatt det før.

    Jeg har falt helt pladask for toller rasen, men lurer på om den egner seg til en førstegangseier.

    Jeg har lest meg opp på mange raser, deriblant toller, og skjønner at den trenger mye mosjon. Mer enn en golden retriver.

    Hvor mange timer (ca) tenker dere en toller trenger av mosjon i løpet av dagen?
    Holder det f.eks. med 15-20 min morgen, ca 1 time ettermiddag (etter jobb), 15-20 min kveld?

    I tillegg har jeg lyst til å teste ut å trene sporsøk og generell hverdagslydighet! Kanskje agility også. Som sagt, så har jeg ikke eid hund før så jeg og hunden får jo finne ut av hva vi synes er gøy! :)

  4. Hei! Jeg skal studere IT og har lyst til å skaffe meg valp/hund! Jeg vet det er et stort ansvar, krever mye tid og at det fort kan kreve en del økonomisk, men alt det er jeg klar for.

    Jeg lurer derimot på hvordan det er å ha hund som student. Har man lite tid til hunden, er det forsvarlig (mtp, tid), er det spesielle ting man bør tenke på, er det dumt å skaffe seg valp fremfor voksen hund?

    Noen som vet om det er mye obligatorisk undervisning på IT studier? Vil virkelig det beste for hunden, og hvis det da blir for lite tid til å ta vare på en hund/valp, så vil jeg ikke utsette den for det!

  5. Akkurat nå, simira skrev:

    Flatcoated retriever kanskje? Når du sier lett å trene, hva mener du da? Tenker du å trene lydighet eller annen hundesport, eller tenker du en hund som er lett å få "hverdagslydig"?

    Husky er jo ikke så lette å trene i lydighet, men er ofte enkle og greie hunder, og de er ihvertfall med på alt av tur. Men kan som oftest ikke gå løse når det ikke er båndtvang, pga. jaktinstinkt. Det samme med whippet og andre mynder.

    Jeg tenker at den må være hverdagslydig men litt ekstra greier også... (ikke noe avanserte greier altså)

  6. Akkurat nå, trill skrev:

    For meg høres det ut som både scæfer og border collie er litt mye hund for det du skisserer over. Det er begge raser som typisk trenger mye mental stimuli i tillegg til fysisk mosjon og jeg tror nok de har det best i en hverdag der de får brukt sine naturlige egenskaper enten i arbeid, hundesport eller annen aktivisering. 

    For å kunne komme med noen forslag er det greit å vite litt mer om hva du ser for deg - hvor ofte og hvor mye tur er lange turer? Hvordan vil en normal hverdag se ut? Hva tenker du om hunder som bjeffer en del? Er det hunder i familien/hos nære venner som den bør komme overens med? Ønsker du en supersosial hund som elsker alle mennesker den treffer, eller vil du ha en hund som er mer opptatt av bare deg? Det er fordeler og ulemper med begge deler :)

    Itillegg til 4 lufteturer på 5-15 min så vil jeg prøve å få inn en ekstra tur på 15-45 min ca. Helst ikke en hund som bjeffer MASSE men noe bjeffing er helt greit. Har familie på besøk innemellom som den må komme overens med ja men ingen små barn ingen under 13 år. Jeg tror jeg vil ha en hund som holder seg nær folk men som kan møte på fremmede. Den trenger ikke akuratt å hoppe på dem heller da?. Men som sakt så vil jeg at den skal holde seg nær meg så jeg kan slippe den løs (når den er eldre) å den holder seg inærheten. (Så lenge den ikke stikker LAAAANGT unna liksom. Hvis dette gir mening.

  7. Akkurat nå, trill skrev:

    For meg høres det ut som både scæfer og border collie er litt mye hund for det du skisserer over. Det er begge raser som typisk trenger mye mental stimuli i tillegg til fysisk mosjon og jeg tror nok de har det best i en hverdag der de får brukt sine naturlige egenskaper enten i arbeid, hundesport eller annen aktivisering. 

    For å kunne komme med noen forslag er det greit å vite litt mer om hva du ser for deg - hvor ofte og hvor mye tur er lange turer? Hvordan vil en normal hverdag se ut? Hva tenker du om hunder som bjeffer en del? Er det hunder i familien/hos nære venner som den bør komme overens med? Ønsker du en supersosial hund som elsker alle mennesker den treffer, eller vil du ha en hund som er mer opptatt av bare deg? Det er fordeler og ulemper med begge deler :)

  8. Hei. Er en 20 år gammel jente som jobber i barnehage. Bor i en middels leilighet men uten hage. Har MANGE fine turstier inærheten både langs veier og i skoger. Har bestemt meg for at jeg skal ha hund men synes det er vanskelig å finne raser som kan passe meg.

    vil ha en hund som:

    - liker å være med på joggeturer og lange turer (liker å være aktiv) (Den må tåle å ikke skulle leke HELE tiden også ?)

    - ikke krever MASSE pelsstell hver dag men kan børstes noen ganger i uken (ikke må klippes osv hver månede helst)

    - Lett å trene

    - middels stor (ca som en border collie men ikke mindre)

    Har vurdert Border Collie og Schæfer men er redd for at schæferen skal bli syk å få problemer med rygg og ledd osv og Border Collien er jeg redd kanskje ikke får all den mosjonen og hjernetrimmen den trenger.

    håper noen med litt erfaring kan anbefale noe. Den skal forresten være valp!

     

    tusen takk på forhånd!!

×
×
  • Opprett ny...