Gå til innhold
Hundesonen.no

Setter1

Medlemmer
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Alt skrevet av Setter1

  1. Takk for tips ☺️ Ja, sikkert lurt at området får litt hvile for friksjon. Håper inderlig at pelsen vokser ut igjen. Skal undersøke om det finnes en type sele som ikke «tar» akkurat under brystet/på magen.
  2. Hei 😊 Etter å ha kjøpt en ny non stop sele (line harness), så oppdaget jeg for et par måneder siden at pelsen til hunden min har blitt slitt vekk/nappet vekk under brystet. Har ikke hatt dette problemet med non stop seler før. Mistenker det var den lille sporlineløkken som var veldig stiv og gnagde på pelsen. Forferdelig irriterende! Hun har nå en «stor» bar flekk på brystet og er redd for at pelsen ikke skal gro ut igjen Har brukt en sånn glatt protector t-shirt under selen de siste månedene for å hindre mer gnag og selvfølgelig klipt vekk sporlineløkken, men det virker ikke som pelsen gror ut noe særlig. Noen som har vært borti noe lignende og hvor hunden har fått tilbake pelsen? Noen tips? Halsbånd er dessverre ikke så lett å bruke, da hun er litt vilter på tur.
  3. Takk for mange gode tips ? Det har nå gått noen måneder og hun har bikket året. Alenetreningen går smått framover, prøver å ikke forhaste oss. Foreløpig har vi mye hjemmekontor og de dagene vi må på jobb er hun i hundebarnehage hvor hun stortrives. Vi har installert overvåkningskamera (veldig betryggende å kunne følge med på henne) og har på prateprogram på radio når vi er borte slik at det ikke er helt stille hjemme. Det går litt opp og ned, men vi er nå der at hun ikke reagerer like sterkt når vi går. Hun blir ofte liggende å slappe av/sove på plassen sin, tygge bein/kong, eller så følger hun oss til grinda og legger seg og venter. Hun må være trøtt og sliten for at det skal gå bra. Noen ganger har vi måttet avbryte fordi at hun protesterer med en gang, men det er nesten så jeg lurer på om det like gjerne kan være fordi at hun vil være med på det som skjer og ikke separasjonsangst..? Hun har nå kunnet være alene i litt over en time på det meste. I det siste har vi prøvd å øke alenetiden, men får problemer når det blir mer enn en time. Virker som det per nå er maksgrensen hennes. Hun sover sjelden mer enn en times tid av gangen og når hun våkner tasser hun litt rundt for så å begynne å pipe/bjeffe og skrape på grinda. Etter en liten stund (1-2 min) legger hun seg rolig ned og venter. Før hun eventuelt begynner på en ny runde med protestering. Er redd for å få tilbakefall i treningen, så vi har som oftest gått inn igjen i det tidsrommet hun er rolig, men helst før hun protesterer. Noen som har råd om hvordan vi kan komme oss videre i alenetreningen? ?
  4. Høres veldig kjent ut, Opie! Vi har nesten eksakt samme lufterutiner som deg, bare at vår hund gjerne må ut 5 ganger om dagen, kl 07, 11-12 tiden, 15-16 tiden, 18-19 tiden og kl 23. Vår kan også begynne å mase veldig allerede kl 10, men prøver å drøye til 11-12 tiden. Hun har mye energi på formiddagen og sover ikke så mye da, så mulig vi må prøve lengre morgentur ? Det gjør oss ingenting nå som vi som oftest har hjemmekontor, men skjønner ikke hvordan hun skal greie seg hjemme alene en hel arbeidsdag når hun må så ofte ut. Foreløbig har hun plass i hundebarnehage de dagene vi er på jobb (hun har litt separasjonsangst, som vi trener på), men målet er jo at hun skal kunne være alene hjemme etterhvert. Lykke til med hunden din ?
  5. Hei Jeg lurer på hvor ofte en hund på 1 år må luftes? Det er sikkert veldig individuelt, men.. Vår setter tispe på 1 år må ut å tisse hver 3-4 time på dagtid, virker ikke som hun klarer å holde seg lengre enn det. Er det normalt? Hun gir tegn ved å bli urolig, gå til døra og pipe litt. Mulig hun bare kjeder seg, men syns det er vanskelig å vite forskjellen. Hun holder seg hele natta, 8 timer. Klarer de å holde seg lenger når de blir eldre eller er det noe som må trenes på? Ignorere maset og vente litt og litt lenger før vi går ut?
  6. Ja, det er vanskelig.. Så bra at dere allerede er oppe i 20 min «AnkiogBonita»! Radio skal vi prøve.. Bra forslag «9nemor», men vi bor i et ganske folksomt nabolag med kun en liten hageflekk, så selv om hun trives godt ute, så tror jeg det fort kunne bli litt stress. Hva tenker dere om hundebarnehage? Kan det bli mye mas for en valp som i utgangspunktet sliter litt med å finne roen?
  7. Takk for svar, Simira ? Strikkbånd har vi faktisk tenkt på. Og magebelte. Så det skal vi prøve på! Har ikke brukt vanlig halsbånd på henne på tur for utenom korte tisseturer i nabolaget pga denne trekkingen/rykkingen, vil ikke at hun skal få noen nakkeproblemer. Pleier å be henne sitte og så bytte til et kortere bånd når hun skal gå fint og si kommandoen «gå fint» når vi beveger oss framover og hun går med slakt bånd ved siden av. Vet ikke om hun skjønner det, men.. Hun får flere korte tisseturer på ca 10-15 minutter og en hovedtur på ca 45-60 minutter per dag. I tillegg til litt lydighetstrening, søk, lek eller miljøtrening. Virker som hun er utømmelig for energi ?
  8. Vår engelsk setter på 6 mnd er ekstremt energisk og stresset på tur. Hun får skylapper og bare løper og trekker avgårde i alle retninger. Får nesten ikke kontakt med henne, selv ikke med super-godbiter. I kjente omgivelser og hjemme, er hun bedre på kontakt. Men på turer går hun nesten aldri å bare snuser og traver rundt. Hun løper til langlina tar slutt og får dermed ofte litt rykk i selen, som ikke er optimalt. Vi trener på å gå fint i bånd, og hun gjør det til en viss grad, men naturlig nok gitt alderen så klarer hun ikke å gå fint i kort bånd en hel tur. Vi skiller litt mellom «gå fint» og «fri». Tanken er at hun kan få litt mer frihet til å løpe med langline, men helst uten disse rykkene og at hun skal holde seg litt i nærheten. Det blir fort veldig stressende og masete turer både for henne og for oss. Er dette normalt? Vil det roe seg litt med alderen og når hun får opplevd mer av verden, slik at ikke alt er så fryktelig nytt og spennende? Er klar over at engelsk setter er en veldig energisk rase, men hadde vært fint å kunne gå noen turer som ikke bare består av utras og vill løping. Har dere noen råd?
  9. Alenetrening må være noe av det vanskeligste med å ha hund.. Prøver nå med alenetrening nede i gangen utenfor soverommet (soverommet funker ikke, for vil ikke at hun skal være i sengen). Er det dumt å la valpen i tillegg ha tilgang til yttergangen med smalt gulv-til-tak vindu ut mot oppkjørselen/fellesområde med lekeplass? Vil den bli forstyrret av dette eller kan det være greit at den har noe å følge med på menst hun er alene?
  10. Tusen takk for svar. Så bra at det begynner å ordne seg for valpen din å være alene hjemme! ?? Vi har prøvd å gi fylt kong også (leverpostei + oppbløtt fór), men hun er ikke alltid så interessert i den heller når vi går. Hun har generelt litt ro-problem hjemme, vil være med på alt og er litt lyd-var, så kanskje det må løse seg først før alene-treningen går bedre.. ? Men hvor ofte i løpet av en dag kan vi trene? Og hvor mange repitisjoner med ut og inn av rommet/huset er ok? Hun blir jo litt stresset av det. Hver gang vi kommer inn igjen roer vi oss litt før vi går ut på nytt. Prøver å variere lengden vi er ute.
  11. Hei ? Valpen vår runder snart 5 mnd og vi prøver å trene på at hun skal være alene hjemme. Det går veldig smått framover, og litt tilbake.. Er kun oppe i 5-10 min. I bilen har hun vært alene i buret i ca 1- 1 1/2 time etter tur. Hun vandrer, piper og bjeffer litt hvis vi er lenger borte. Gir henne leker og noe å tygge på før vi går, men hun mister interessen fort. Prøver å gå tilbake før hun protesterer eller venter til hun er stille. Føler denne metoden tar veeeldig lang tid, og vi kommer oss liksom ikke noe videre.. Prøvde først å ha henne på kontoret, men det liker hun ikke til tross for at hun har sovet/vært der mye som valp. Virker som hun får panikk. Så nå prøver vi stue/kjøkken siden vi oppholder oss der mest, men redd det området blir for stort (ca 40-50 kvm) og det er mye ting å ødelegge der. Nytter ikke å sette opp barnegrind for den klarer hun å flytte på.. ? Har dere noen tips? Hvor har dere valpen/hunden deres når den er alene hjemme? Vi ønsker helst ikke å bruke bur. Er det dumt å skifte alene-hjemme-rom midt i treningen? Vurderer soverom, for der føler hun seg tryggere og rommet er lite. Hun sover der om natten. Men da er faren at hun hopper opp i sengen når vi er borte, noe vi ikke ønsker. Eventuelt kan hun være nede i en gang tilknyttet soverommet, men der er hun ikke så vant til å være. Huff, syns alene-hjemme trening er veldig vanskelig.
  12. Tusen takk for tips Nordlyset Vi har alene-trening på kontoret. Foreløbig går det veldig sakte framover, hun vil helst være hos oss hele tiden og blir litt destruktiv hvis vi ikke er med henne. Hun slapper ikke av alene, selv ikke om hun egentlig er sliten.. Går greit når hun får noe å spise på, men så fort det tar slutt så piper hun, ser etter oss og styrer på. Skal vi bare la henne styre til hun legger seg? Vi sliter fortsatt litt med at hun ikke roer seg når vi f.eks. er på kjøkkenet/stuen. Vi kan tydelig se at hun er trøtt, men hun klarer ikke sove menst vi holder på med ting. Det må være helt stille. Hun er veldig vár for lyder og bevegelse, og spretter opp så fort det skjer noe om hun i det hele tatt har lagt seg ned. Går rastløst rundt, ser på oss, jager av og til hale og ser etter ting å aktivisere seg med. Tilbyr kong/tyggebein etc på plassen hennes, men er ikke alltid intr. i dette. Hun hopper med framlabbene på stoler/sofa og bord. Dytter henne forsiktig ned og roser når hun er på bakken/sitter (etter ca 3-5 sek), men hun kan holde på leeenge. Spesielt irriterende når vi prøver å spise middag eller se på tv. Har ikke fått tak i mat oppå bordet ennå. Er disse tingene oppmerksomhetssøkende atferd, kjedsomhet, overtrøtthet eller valpetakter? (hun er 14 uker). Hvordan kan vi venne henne av med dette? Bør vi sette henne inn på kontoret når vi spiser middag/gjør husarbeid? (hun kan se oss derfra) Lurer også på om hun får greit med tur/mental stimuli. Synes det er vanskelig å vite om hun får for lite eller for mye. Hun får en morgentur på ca 15-30 min i skogen/nabolaget før samboer begynner hjemmekontor. Deretter en liten tur i nabolaget ved lunsjtid. Litt båndtrening og godbitsøk på turene. I tillegg raske tisseturer på plenen. På ettermiddagen er vi ute litt lenger. Leker med andre hunder innimellom, men hun blir ofte litt oppjaget samtidig som at hun kan være litt reservert til å begynne med. Hva gjelder mental stimuli, trener vi litt på sitt, ligg, bli, gi labb og kontakt, men dette blir kanskje bare 15-20 min sammenlagt i løpet av en dag. Hun blir så fort gira av å holde på med kommandoer og lek. Generelt blir hun fort gira av alt mulig. Hun får også kong, tyggebein, ball med godbiter i og godbitsøk på plenen. Det må sies at hun slapper bedre av inne på kontoret menst samboer jobber. Problemene er verst på stuen/kjøkkenet (har åpen løsning, men har avgrenset deler av stuen med grind hvor det er mest ledninger og planter). Skulle ønske hun kunne legge seg ned å sove disse stedene også. Tips? Har prøvd grind, men den klatrer hun ut av. Redd for å binde henne fast da hun nesten river av seg hodet når hun kjenner motstand i båndet.
  13. Hei igjen ? Lurer også på hvordan vi på best mulig måte kan holde på med hjemme-alene-trening? Selv om hun slapper litt mer av nå, så har hun ikke funnet «plassen sin» i huset. Har både hundeseng og åpent bur med teppe over, men hun vil være i nærheten av oss. Må derfor ta med oss sengen hennes rundt om i huset (har to hundesenger). Vi har funnet ut av hun liker seg/slapper bedre av inne på kontoret utenfor stuen/kjøkkenet når samboer har hatt hjemmekontor. Sikkert fordi rommet er mindre og har færre fristelser. Har barnegrind i dørkarmen og såklart sikret ledninger. Vi tenker at hun kan være i dette rommet når hun skal slappe av/være hjemme alene til hun trygt kan være i hele etasjen. Foreløbig har vi kun forlatt henne der med åpen dør menst vi går på do/henter oss noe på kjøkkenet. Da står hun for det meste og ser etter oss, piper litt innimellom, og legger seg ikke ned. Har tyggeleker og bein tilgjengelig der inne. Skal vi gi henne noe ekstra godt å tygge på for så å forlate henne alene der i flere og flere minutter for hver dag? Komme tilbake før hun piper eller vente til hun er stille? Med døren lukket eller bare grind foran?
  14. Vi har nå prøvd å være lenger ute både i nabolaget og i skogen, og det synes vi hun responderer bra på. Hun liker å løpe rundt og utforske! Vi prøver også å senke skuldrene inne og være mindre stresset over alt dette, og tror det har hjulpet på henne også til å bli litt roligere. Hun sover nå litt bedre på dagen ? Takk for alle svar!
  15. Takk for svar ? Har bare prøvd å forholde oss til råd som vi har lest i diverse valpeartikler. De passer nok ikke for alle. Det har også vært veldig dårlig og kaldt vær, som gjør at hun fort har blitt litt kald og utilpass (har hatt på regndekken). Men da skjønner jeg at vi kan prøve å være ute lenger med henne ?
  16. Takk for utfyllende svar, Tyttebæra ? Hun sover fra ca kl 22-23 til kl ca 06.30. Ligger på et teppe eller i hundesengen sin nedenfor senga vår. Hun våkner og må ut å tisse/bæsje to ganger om natten (begynner å tasse rundt og hoppe på senga). Legger seg greit til å sove igjen, men kl 06.30 er hun lys våken og har mye energi. På dagen sover hun kanskje 4-5 timer fordelt utover dagen. Hun legger seg sjelden ned og sover av «fri vilje». Må sette henne i grinda/ignorere henne til hun velger å legge seg ned. Vi må da prøve å være stille, hvis ikke spretter hun opp igjen. Vil helst at hun skal få den etterlengta søvnen. Sammenlagt sover hun ca 11-13 timer hvert døgn. Ok, har vært redd for å overstimulere henne. Hun peser ikke i våken tilstand, men puster ofte tungt og fort når hun sover. Jager av og til hale og biter på labbene. Leser flere steder at valper kun skal være ute 10-15 minutter per gang i den alderen. Vi skal prøve å være ute lenger vertfall en gang om dagen ?? Forhåpentligvis gjør det henne litt mer sliten og fornøyd!
  17. Takk for svar ? Ja, hun er nok en veldig aktiv valp der av-knappen ikke fungerer helt. Setter henne i kompostgrinda ved siden av der vi sitter, men hun roer seg ikke på laang, lang tid. Og slipper vi henne ut igjen etter at hun har vært rolig en stund, er det tilbake til hyper-modus. Derfor har hun vært mye i grinda de siste dagene og vi synes ikke det er så kjekt det heller. Vanskelig.. Har også prøvd å roe henne ned på fanget og det funket i starten, men nå har hun begynt å vri seg unna og tulle.
  18. Hei ? Ny på forumet, lang tekst.. Trenger noen råd/tips fra erfarne hundefolk. Vi har en engelsk setter tispe på snart 12 uker, hentet henne 9 1/2 uker gammel. Det er min og min samboers første hund. Jeg har litt erfaring med hund fra før da vi har hatt 3 hunder i familien tidligere, men har ikke oppdratt en valp selv før. Har en aktiv livsstil og har alltid ønsket meg en egen hund, og nå var tiden inne. Vi har lest oss mye opp og er for å trene positivt. Hadde i utgangspunktet meldt oss på valpekurs, men det ble ikke noe av grunnet koronasituasjonen. Hovedproblemet vårt er at valpen ikke finner roen inne på dagtid. Hun er høyt og lavt, og klarer ikke slappe av på egen hånd. Derfor sover hun en god del mindre enn anbefalt, og vi får aldri satt oss ned i sofaen eller spist middag i fred. Har såklart valpesikret huset så godt det lar seg gjøre. Vi har avgrenset stuen/kjøkkenet med barnegrind og vi har også snekret en solid kompostgrind i stua på ca 4-5 kvm. Der har hun vann, en god hundeseng, et deilig teppe og noen tyggesaker. Hun kan derfra følge med oss når vi er på stua og på kjøkkenet. Hun liker seg godt der inne, men kun hvis vi er der inne sammen med henne. Hvis vi setter henne i grinda for å spise middag eller se på tv f.eks. så bare hyler hun og prøver å klatre i grinda. Dette gjør hun også om vi sitter med ryggen til 1 m utenfor grinda. Gir henne ikke oppmerksomhet når hun holder på sånn, men det virker som hun ikke klarer å roe seg. Kan ta over 30 min før hun i det hele tatt roer seg bittelitt. Dersom hun er løs i stua, kjøkkenet eller badet sammen med oss bare styrer hun på. Hun prøver å få oppmerksomhet ved å bjeffe litt eller gjøre ting hun ikke får lov til, som å hoppe på sofaen, hoppe opp etter kjøkkenskapene, hoppe opp etter spisestuen, bite i spisestuen eller vandre hvileløst rundt. Har ikke lært henne «nei». Har prøvd å bare avlede foreløbig. Har i utgangspunktet ikke noe i mot at hun er i sofaen, men vil ikke at hun skal gjøre dette foreløbig ettersom hun kan hoppe ned og skade seg. Roser henne dersom hun av seg selv gjør noe bra, som å sitte, legge seg ned eller er rolig. Vi lufter henne ca en gang i timen, litt sjeldnere hvis hun f.eks sover. Noen ganger er det tissing/bæsjing på plenen og rett inn igjen. Skjer av og til tisseuhell inne, men det er helt ok. 2-3 ganger om dagen er vi ute i hagen/nabolaget i ca. 10-15 minutter, så hun kan snuse og leke litt og se på folk/biler. Kjører av og til bil og lufter henne i skogen. Da løper hun fritt i langline dersom det ikke er andre i nærheten. Inne får hun mental stimuli i form av litt kontakttrening, trening på navn, sitt/ligg, godbitsøk og aktivitetsleker som kong/ball med godteri/mat inni. Tyggeben/pinne innimellom. Ingen leking inne. Prøver å ikke gjøre for mye av alt dette. Problemet er at det virker ikke som hun blir sliten/trøtt av noe av det. Og når hun er ferdig med en ting, må hun liksom få noe annet å gjøre, hvis ikke så styrer hun veldig med destruktive ting. Skjønner at vi kanskje har gitt henne litt for mye oppmerksomhet og at hun derfor forventer at det skal skje ting?? Men samtidig så er vi rolige inne og prøver å slappe av. Er hun overstimulert eller understimulert? Overtrøtt? Hvordan i all verden skal vi få denne lille, skjønne valpen vår til å slappe av og finne roen?? Hvordan lære henne til å ikke hoppe opp og heller legge seg ned rolig på gulvet/teppet sitt og slappe av? Må vi bare være «harde» og la henne være i grinda til hun slapper av? Skjønner at det er en valp som trenger nærhet og er «valpete». Men skulle gjerne hatt noen tips og visst om vi er helt ute og kjører på oppdragelse ? På forhånd takk!
×
×
  • Opprett ny...