Gå til innhold
Hundesonen.no

Isbjørn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Isbjørn

  1. 14 timer siden, Hilda skrev:

    Hei, Hva heter pakken på tørrforet. Har lyst til å prøve alpha  spirit på vår valp på 6 måneder. Tror at hun vil like dette tørrforet da det har ganske myk konsistens har jeg forstått og god duft. På forhånd takk for svar.

    Skjønner ikke helt spørsmålet, men det er dette fôret:

    image.jpeg.5cfef0ce09ff7c306453ebc31db21350.jpeg

  2. 20 minutter siden, Wilhelmina skrev:

    Det blir jo noe annet med menneskemat, der produksjonen selvsagt har mye mer å si. For slakteavfall som i seg selv ikke krever særlig ekstra produksjon vil transporten være det som gir «ekstra» klimaavtrykk. Alle monner drar!

    Jeg vil tro at tørrfôr krever ganske mye mer energi totalt sett, siden produksjonen er mye mer omfattende.

    Edit: Etter å ha sammenlignet informasjonen VOM og Mush selv oppgir virker det på meg som om det norskproduserte merket har mer fokus på plussprodukter, altså at avskjær som ellers ville blitt kastet blir brukt til fôr. De blander heller ikke inn noe annet. I så fall er jo dette mye mer klimavennlig.

    Dette bør nok diskuteres i en annen tråd evt :) 

    • Like 1
  3. Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

    Er det sikkerhet rundt transporten du tenker på da? Uansett, for min del er det over ti ganger så langt til Trøgstad som til Finland, så det argumentet holder ikke :P

    Finske Lappland, der reinsdyrkjøttet i Mush kommer fra, er forøvrig kjent for å være ett av de minst forurensede områdene i verden, bare en kommentar sånn litt på siden ;) 

    Nei, jeg tenker selvsagt på klimaavtrykket. Men om man bor i nord kan det like gjerne bli omvendt, ja.

  4. På 2/26/2020 at 6:20 AM, Wilhelmina skrev:

    Hvorfor skulle matsikkerheten være noe dårligere i Finland, mener du? Der er det så strengt at man ikke engang har lov til å ta med seg frukt og grønt over grensa fra Norge.

    Jeg tror ikke matsikkerheten er dårlig i Finland, da tenker jeg mer på at maten må reise lenger (vel, spørs hvor i Norge du bor, forsåvidt). Tenker generelt at det er bra å velge norskprodusert hundemat både pga sikkerhet og klima :)

  5. 5 timer siden, simira skrev:

    Jeg kan si deg ganske sikkert at mer sosialisering med andre hunder i park ikke vil gjøre at han blir mindre frustrert i passeringer. Men når det er sagt tror jeg alle hunder har godt av en viss omgang med andre hunder for å få bruke språket sitt aktivt. Unngå de mest populære hundeparkene (om du er i Oslo er det Frognerparken og Ola Narr, Ekeberg er ganske populær men veldig stor og fin, så om man går der utenfor "kjernetiden" så er det som oftest fint) og se an hvem som er der, så går det nok bra.

    Når det gjelder passeringsfrustrasjoner så er det som hjelper best MASSE omgang med andre hunder UTEN lek eller hilsing. Populære turveier der folk har kontroll på hundene sine, kurs og treninger sammen med andre, tur sammen med andre hunder i bånd, osv. Du må jobbe masse med ro og kontakt i nærheten av andre hunder, og for all del ikke belønne med at han får hilse og leke til slutt, da øker du bare forventningen. ;)

    Takk for gode innspill. Vi går på miljøtrening hver uke, og det begynner å gå noenlunde greit å få til (øyeblikk av) ro i nærheten av andre hunder. Har hatt noen vanskelige måneder etter at puberteten slo inn ?

    Men jeg tror nok han har godt av å trene språket sammen med andre hunder, og ikke minst mye glede av det!

    Så får vi trene, trene og atter trene på passeringer. Trøster meg med at han i det minste ikke er redd eller aggressiv. 

  6. Takk for mange svar! Jeg tror egentlig min hund hadde hatt godt av å få leke mer med andre hunder - kanskje hadde han da fått utløp for den gleden og blitt mindre frustrert ved passeringer (?). 
     

    Siden han er såpass robust og uredd har jeg tatt ham med i hundepark et par ganger, men jeg er jo redd for disse dårlige opplevelsene som kan komme. Hittil har det gått helt fint og han har kost seg masse. Han er heller ikke aggressiv mot noen andre hunder (heldigvis!), selv om han er i puberteten og finner på mye annet tull :P 

    Skal se om jeg finner en hundepark som ligger litt mer bortgjemt.

  7. Hvor viktig er det for hunder å treffe andre hunder jevnlig?

    Her blir det ganske sjeldent. Vi trener på passering, og lar som hovedregel ikke unghunden hilse på andre hunder i bånd. Han kan ikke være løs, så han er jo i bånd hele tida.

    Det eneste stedet han får leke fritt er i hundeparken, men jeg har hittil vært litt skeptisk til det fordi man aldri vet hvilke hunder som er der, og hvilke problemer de har.

    Som liten valp ble han godt sosialisert, og han er i dag (litt i overkant) glad for å treffe andre hunder. Han er ikke redd, men kan gire seg litt opp ved passeringer etc. Dette trener vi masse på. Han er forresten ett år.

    Hvordan gjør dere andre dette? Skriv gjerne alder på hunden også.

  8. Har en valp på 7 mnd som akkurat har begynt å markere litt. Han tisser overalt, spesielt etter å ha lukta noe spennende, og har såvidt begynt å løfte foten noen ganger. (Han er så søt når han står der og prøver å balansere, hehe.)

    Så kom jeg på at jeg har lest noe om at man bør bestemme hvor hannhundene får lov til å markere og ikke. At de f.eks. har en fast stolpe de tisser på, men at de ikke får lov å tisse på hvert eneste tre langs veien.

    Hvordan gjør dere andre dette? Hvis dere ikke lar hunden tisse der han vil - hvordan hindrer dere det?

    Føler vi nettopp var der at vi hadde full fest for hver runde med tissing ute. Tida går fort :heart: 

  9. Hvordan gjør dere andre det med godbiter i kulda? Jeg har valp, så jeg trener selvfølgelig mye både inne og ute. Nå som det begynner å bli kaldt merker jeg at det funker dårlig å ha fingre som er våte av hundesikkel. Kan bare tenke meg hvordan det skal gå i 10 minus... Hansker er veldig upraktisk, og de blir dessuten våte og kalde de også.

    Noen som har lure tips? 

  10. Nei. Bare nei.

    Selvfølgelig kan én voksen ha hovedansvaret for en hund, men ikke eneansvar. Den hunden kommer til å endre hele familien, og da er det jo en fordel at den er ønsket av alle.

    Prøv å låne en hund, se om du trives bedre med det enn du tror. Les om ulike raser og prøv gjerne å få deg selv til å endre mening, men ikke skaff hund om du egentlig ikke har lyst.

  11. 6 timer siden, Wilhelmina skrev:

    Fordi hun er på kronisk slankekur, og er dessuten en eldre hund (8,5 år) så hun skal ikke ha så mye fett i kosten. Proteininnholdet er også alt for høy for henne. Så vi får bare fortsette med å drasse med oss frosset råfor på tur, selv om det som regel ser mest ut som kjøttsuppe etter et par dager :P Hadde vært utrolig praktisk hvis det fantes frysetørket råfor da, kanskje en vakker dag :) 

    Husk at provit skal blandes med masse vann da, så det blir jo ikke 57 % fett eller 33 % protein i det ferdige foret ;) 100 g frysetørka vom blandes med 5 dl vann.

    • Like 1
  12. 1 time siden, Tyttebæra skrev:

    Takk for tips. :) Når dette bløtes, blir det noe lignende fersk VOM konsistens slik at det lar seg blande med tørrfôr? Noe av utfordringen er at hun tåler fôrskifte dårlig og jeg dermed må gi noe hun får daglig som base.

    Som en generell oppdatering til hovedinnlegget: Jeg har prøvd ganske mange merker innen nå og har egentlig gitt opp å finne et tørrfôr hun vil spise rent. :icon_confused: Hjemme er det ikke et problem siden hun spiser det utblandet med VOM, som jeg uansett fôrer 50/50 med. Hun spiser greit nok hvis man bander inn en desj leverpostei i tørrfôret, så det er det hun får på turer.

    Det er oppdelt i biter, så det blir ikke helt som f.eks. opptint Vom og hundemat. Det går nok fint å blande med tørrfôr uansett.

    (Fersk vom har jeg aldri prøvd, så vet ikke helt konsistensen på det :) )

    Ville prøvd Alpha spirit hvis du fortsatt er ute etter et tørrfôr som faller i smak.

×
×
  • Opprett ny...