Gå til innhold
Hundesonen.no

Bali

Medlemmer
  • Innholdsteller

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bali

  1. I jakten på ny rase er bedlington og puddel blant de mest aktuelle. Jeg vil gjerne høre fra dere som har erfaring med en eller begge rasene. 

    Når det gjelder puddel så har jeg blitt fortalt at mellompuddel er veldig aktive hunder? Slik jeg har forstått de puddel eiere så er disse hundene også aktive og eventyrlystne innendørs? Og sist men ikke minst hvordan fungerer en puddel som en del av familien uten særlig mentale utfordringer? Fysisk aktivitet er i utgangspunktet ikke den største utfordringen (en av løper hver dag og vi er mest utendørs etter jobb), men blir det for lite stimuli for en puddel å bare være med familien uten dedikert agillity, lydighetstrening eller lignende? 

    Og hva med Bedlington? Det høres jo ut som den perfekte hunden, alle beskriver de som aktive ute og mer eller mindre dovendyr inne. Pelsen derimot høres verre ut enn puddel en sin, og noen hannhunder kan være hissig på enkelte andre hannhunder. Koppertoksikosen later til å være under kontroll. Ellers noe å tenke på når vi vurderer en bedlington som familiehund? 

  2. 1 time siden, Mrs.Fisken skrev:

    Kommer rett fra veterinæren der vi har hatt en konsultasjon angående avliving. Hun var den som tok røntgen på 12-ukers kontrollen, og hun sa han har blitt verre. I tillegg viser han mer og mer tegn på smerte. Hun skal også sende meg en journal i løpet av dagen, slik at jeg kan bruke det mot oppdretter. Slik at uka startet bra må jeg si?

    Huff, for en skikkelig trist situasjon. Håper i det minste oppdretter tar til fornuft slik at de slipper det i tillegg. 

    • Like 1
  3. Akkurat nå, JTT skrev:

    Han var aldri hissig på andre hannhunder, det var fremmede hunder som absolutt skulle gruse han. 

    Jeg antar du mener testikkelkreften? Det gikk under 6 uker fra begge testiklene var helt normale (sjekket hos dyrlegen) til den ene plutselig var mye større, og begge da ble fjernet ca 1 uke etterpå. Det jeg tenkte på med sykdomsutvikling og smerteterskel hos min er knyttet til spondylose. Kastreringen var ikke noe problem, så lenge steinene ligger i pungen er de jo lette å fjerne. Lykke til ❣️

    Trodde din hadde fått spredning av testikkelkreften. Det er jo sjelden, så håper vår også slipper det. 

  4. Veterinæren kjenner ikke hunden utover tannsjekk og vaksiner. Kastrering må jo til, hvis ikke gir jeg ham jo i praksis en dødsdom. Veterinæren var veldig tydelig på at han burde kastreres snarlig for å hindre spredning.

    Han er en myk men ikke usikker type, håper han slipper å bli det på dine gamle dager. Den andre hunden er jo heller ikke ung (10 år over nyttår), så at dynamikken dem i mellom skal endre seg er kanskje ikke så sannsynlig? Det er jo i praksis den yngre som allerede bestemmer, dvs han velger soveplass med de deler matskål, bilbur osv helt uten problemer. 

  5. 13 minutter siden, Miloficent skrev:

    Blir litt beroliget av at flere har opplevd sånne klumper! Jeg har lest om fettkuler ol. før men tenkt at det var dramatiske greier og ser for meg det verste? 

    Aha okei! Milo er bare 3 år så syns bare det er litt «tidlig» å få noe sånn, da jeg leser enkelte raser og eldre hunder i større grad får det. Men nå blir det uansett veterinær imorgen der jeg håper det er fettkul eller noe annet ufarlig!

    3 år er tidlig. Håper det er noe helt ufarlig ?

    • Like 1
  6. 1 time siden, Miloficent skrev:

    Hva gjør de eventuelt med fettkuler da? Forsvinner de eller blir de bare værende? 

    Jeg håper det bare er fettkul altså! Men en blir jo litt bekymret med sånne klumper, hopper jo rett til «ja nå er det kreft»? Skal få oppdatert her imorgen hvis jeg får noe svar da☺️

    Fettkuler kan bare være hvis de ikke er til plage for hunden. Eldste hos oss har nå 5 fettkuler. 

  7. 3 timer siden, Wilhelmina skrev:

    Jeg holder fortsatt en knapp på engelsk springer spaniel jeg da, hvis dere nå først skal inn i spaniel-land ;) En veldig trivelig rase med gjennomgående godt gemytt og god helse, og personlig synes jeg det greit å gå litt opp i størrelse når barn er involvert. En liten cavalier blir fort overkjørt av entusiastiske barn, og rasen er så snill og myk at de sier ikke ifra når det blir for mye heller. Med min frøken må jeg virkelig være oppmerksom når vi møter barn som vil hilse, for signalene hennes for når det blir litt mye er så subtile at de nesten er usynlige.

    Springer spaniel blir nok altfor stor for oss, har en hundebestmor som skal passe hunden på dagtid og hun er ikke klar for stor hund. 

  8. Akkurat nå, simira skrev:

    Blir cocker spaniel for stor? De har også sine greier, men mitt inntrykk er at de har blitt bedre både på helse og gemytt, og at det er enklere (mindre vanskelig?) å finne seriøse oppdrettere.

    Jeg synes cocker spaniel blir for stor, mannen derimot synes den er perfekt i størrelse.

    Mitt ankepunkt mot cocker er gemytt (og mengder med mykt pels). Vi har barn som en vant til hunder, men det kommer til å være barn inn og ut av huset på besøk de neste 10 årene som sikkert ikke er vant til hunder. En litt stor og i verste fall litt nervøs hund er ikke veien til lykke da tror jeg. 

    Vi skal innom rasestanden på dogs4all og kikke på cocker også, men jeg er ikke helt overbevist. 

  9. Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

    Jeg kan telle på to fingre de oppdretterne jeg ville handlet hos her i landet, så da er det lettere å sende en pm om hvem (jeg anser det for) å være minst risiko å handle hos ;) Når det er sagt så kan det være et godt alternativ å ta en titt på danske oppdrettere, de er mye flinkere til å scanne for SM og resultatene ligger åpent på nett. Ellers er det jo mange andre sykdommer som har lignende symptomer som SM, så jeg tenker man skal være litt forsiktig med å spekulere i hvilke hunder som har dette med mindre de faktisk er scannet og har fått en grad. Ellers kommer det nye retningslinjer for hjerteundersøkelser ved årsskiftet, så da vil du finne hjertestatus på cavalier i dogweb. Jeg har forøvrig ikke inntrykk av at verken allergi eller PL er er stort problem hos rasen, HD derimot hører jeg om stadig vekk (min har det), og det tror jeg ikke du finner noen som tester for. Dessverre.

    Send meg gjerne en pm ?

  10. 3 timer siden, Quack skrev:

    Jeg kjenner til noen cavalierer, alle har dessverre SM i større eller mindre grad. Oppdretterne har ikke hatt lyst til å høre om det, og i alle fall to av de har søsken som har blitt avlet på. Den ene av de to ble avlivet i ung alder, den andre lever i dag, men er under oppfølging. En tredje jeg kjenner til har helseproblemer som allergi og patellaluksasjon. Cavalieren sliter dessverre med mye når det kommer til helse, jeg ville ikke tatt sjansen på å kjøpe en, spesielt ettersom mange oppdrettere ikke vil innrømme at den har problemer i det hele tatt. Det var favorittrasen min da jeg var liten, men ikke noe jeg kunne tenkt meg i dag. 

    Takk for svar. Helsen til cavalier virker ganske uoversiktlig, og det er vel kanskje dumt å ta sjansen. Selvom cavalieren som jeg hadde i barndommen både hadde fantastisk gemytt og god helse. 

    Send meg gjerne en pm om linjer/oppdrettere som jeg i alle fall bør styre unna. 

    Alle forsøk på å finne den rette rasen leder meg stadig tilbake til puddel, kanskje de bør få en sjanse ?

  11. Forsøke en brukt vognpose av god kvalitet som f.eks voksi? De er jo veldig gode og varme i alle fall, og du kan sikkert få tak i brukt til en ok pris. 

    Har litt samme problem som deg og har også gått bortifra jervenhiet pga størrelse. Vi har på hundene dekken og legger de mellom oss med en jervenduk ekstrem over, det har fungert fint ned til - 10 med våre dvergschnauzere. 

  12. Er innom cavalieren også i jakten på en liten, trivelig familiehund uten samkjønnsaggresjon og med liten radius. Hadde en cavalier i oppveksten og dette var en fantastisk snill liten sak. 

    Vet jo at mye har skjedd med rasen siden den gang og helsen gjør at jeg i utgangspunktet er veldig skeptisk. 

    Syringomyelia - hvordan kan jeg finne ut informasjon om dette på evt aktuelle linjer? Kan ikke finne noe om dette i dogweb. Finnes det noe register eller må en stole på oppdretteren kommer med av informasjon? Har forstått at evt arvelighet og mønster for dette ikke er kartlagt, men jeg vil ikke ha hund av slike linjer. 

    Radius - hvordan er egentlig radiusen på en cavalier? Kan den være med familien løs? Den vi hadde i oppveksten kunne det, men det var jo et individ for veldig lenge siden. 

    Oppdrettere - er det noe som har tips til seriøse oppdrettere som det kan være aktuelt å se nærmere på? Listen på cavalier klubben sin side er lang, og det er ikke mange som har informative og oppdaterte nettsider. 

×
×
  • Opprett ny...