Gå til innhold
Hundesonen.no

Schnauzernoob

Medlemmer
  • Innholdsteller

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Schnauzernoob

  1. On 6/10/2020 at 10:52 PM, yurij said:

    Du må betale årsavgift, 1000 kr om du ikke er medlem av klubben da er det litt rimligere.  Tirsdag og torsdag kan man være alene i inntil en time

    Tusen takk. Hvordan betaler man? Opplever du at folk står i kø om du booker alene?

  2. On 8/13/2015 at 6:06 PM, yurij said:

     

    Det er Tvedestrand JFF som eier det / leier av fam Aal som eier Nes Verk golf bane. Det kuleste er at de har også tilgang på en øy der det settes ut hare... For å kunne trene harehunder i båndtvangen da selvsagt ... men allikevel. Skal aldri benytte meg av den altså ?

    Jeg pleier å gå veldig tidlig på de dagene det ikke er alenetid også og da er jeg alene da også eller sammen med whippetvenner - planlagt. Veldig greit

    Hei! Vet du om denne fortsatt kan leies til alenetid? Vet du om pris?

  3. 3 hours ago, Rufs said:

    I dag ble det en kort-kort tur på hundene, jeg ble så sur og irritert at jeg bare brøt av turen og gikk hjem igjen. (Ble ikke mer enn ca 45 minutters tur ?)

    Og det var hundene jeg var irritert på: Først får den største hunden (Alladin) diaré, og mens han går på do bestemmer han seg får å gå litt. Men det resultat at det kom masse diaré på bakfoten hans. Heldigvis har vi snø, så det meste fikk jeg tørket av. Deretter fant han ut at han skulle stoppe hver meter for å snuse. Etter 100 meter med 100 stopp var jeg så irritert ? I den andre hånden var junior som dro som gal, og skulle bjeffe på alle han så. Og det var jo en del ? Jeg valgte å gå innom ett inngjerdet område hvor hundene kan slippes, sånn at han som vil lukte kunne få gjøre det. Og han som hadde for mye energi kunne få rast litt fra seg. Og hva gjør de: Når jeg tar av båndet står de rett med meg og stirrer på meg. Så etter 10 minutter gir jeg opp og tar på båndet og går videre. DA begynner Alladin å lukte igjen, mens den minste klikker når han ser en hund. Jeg ble så sint!! Tror det stod ild og flammer ut av ørene mine ? Junior fikk såpass kjeft at han torde ikke bjeffe på noen resten av turen. Den eldste tok jeg tak i selen og løftet opp slik at han gikk på bakbeina sikkert 10 meter. Da gav han seg endelig med den evige snusingen. 
    Jeg orket ikke mer tur, det er jo ikke riktig at jeg skal la mitt dårlige humør gå ut over hundene ? (nå visste jeg riktignok ikke at jeg hadde dårlig humør før jeg begynte på turen ? Av og til er det ikke noe særlig å være hundeeier ?)

    Hørtes ikke hyggelig ut. Hvordan er det når du går tur med dem hver for seg?

  4. 23 hours ago, MissHeike said:

    Tusen takk, de fleste skjønner at det beste er å gå forbi heldigvis. 

    Eneste er at jeg har en nabokjerring som har det for seg at jeg misshandler hunden min :( Sånn pensjonert røy som ikke har noe bedre å gjøre og er over nysgjerrig på alt og alle... Får så mye angst av det mennesket, men prøver å ikke tenke på henne. Vi løper unna henne hver gang vi ser a osv. 

    Slikt skulle ikke vært lov, men men, hun pussa MT på oss og de var bare fornøyde, ville jeg skulle prøve å være litt mer aktiv med hunden men det var opp til meg. Det er godt at man har MT på lag meg seg i det minste når man nå har fått dem på besøk. 

    Herregud så fælt! All medfølelse til dere. 

  5. On 1/30/2020 at 12:00 AM, Shokata said:

    All ære til de som klarer å kontrollere miljøet de bor i, sånn at man aldri trenger å gjøre noe annet enn å belønne.
    Aldri trenger å brannslukke, eller aldri blir så slitne og frustrerte at de oppfører seg urimelige, og ikke helt gjør alt etter boka.
    Når man sitter med en hund som Iris, så trenger man nok all hjelp og oppmuntring man kan få, for å klare å fortsette å jobbe.
    Og her synes jeg Maren gjør en glimrende jobb, ut fra hva jeg har sett.
    For meg er det rart å se at man mener at hunder er så skjøre at de ikke tåler å få beskjed om å stoppe en atferd.
    Å trene positivt bør ikke bety at man aldri kan stoppe en atferd, hvis atferden er farlig (f.eks.).
    Det blir for dumt å bare kalle det brannslokking, hvis det skjer ofte, for å slippe å forholde seg til at man faktisk gjør ting som ikke nødvendigvis er så positivt. 

     

    Det handler jo ikke om å stoppe en atferd, det handler om å endre en følelse. Det er det som blir forskjellen. Du kan jo ikke kjefte på meg også blir jeg kurert for edderkoppskrekk. 

    • Like 2
  6. Synes det er ganske enkelt jeg. Vil du ha en hund som du vet at har det bra inni seg, eller en hund som ikke har det? Bruker belønningsbasert jeg. Brukt lang tid og brukt masse selvtillitsøvelser, rotrening, mestring, snusearbeid, slikking, tygging, triks. Nå går det veldig mye bedre. Gått 2 kurs bare, og hatt 1 privattime med atferdskonsulent. Er moro å jobbe belønningsbasert og. Vi koser oss. Og hunden min var redd for biler, fremmede voksne, fremmede barn, kjente barn, og alle andre hunder og dyr. Nå er hunden min kun redd for fremmede hunder og fremmede mennesker som beveger seg rart eller snakker i telefon. Så her kommer det seg. Det er gøy altså. Liten avsporing bare. 

    • Like 2
  7. Kanskje han har litt mer stress i kroppen enn vanlig etter juleferie? Jeg hadde gjort en del stressdempende aktiviteter inne før tur, også gått halve turen med bare snusing og kos og ikke noe mas, også prøvd kontakt å sett hvordan det var. Korte økter med kontakt. 

  8. 1 hour ago, Rufs said:

    Helt enig med deg! MEN avogtil må man kanskje behandle en (ekstrem) hund annerledes enn andre hunder?! Jeg har en hund som kunne reagere akkurat som Iris. Og når hunden klikket så var det overhode ikke mulig å få kontakt med dyret. De blir så fiksert at det er helt umulig å få dem ut av hysteriet deres ? Så jeg kan virkelig ikke tro at et halsbånd gjør en slik situasjon noe verre, rett og slett for det kan ikke bli verre.

    Men halsbåndet kan hjelpe føreren å ha mer kontroll, og det er gull verd i denne situasjonen.

     

    Ellers må jeg si at jeg også blir fascinert hvor forskjellig vi oppfatter og liker denne serien. Jeg har sett folk (på forskjellige nettsider) bli helt oppgitt over at man belønner hundene med godbiter. Mens andre syns det er uakseptabelt at man sier «nei!» til hunden. Noen sammenligner disse hundene med sine egne hunder «jeg sa bare `slutt` til min hund så ble alle problemer borte. Hvorfor gjør ikke alle det?» Mens andre har en enorm tro på sine egne ferdigheter og mener de kunne fixet alle disse hundene på en både bedre og raskere måte enn Maren gjør. For hun gjør stort sett alt feil ?. Men jeg får inntrykk av at serien er godt mottatt i de forskjellige hundemiljøene. Og diskusjonene går overalt ???

    Det at hunden utagerer i halsbånd gir nakkeskader på sikt og det øker stresset. Hunden kan få for høyt nivå av cortisol, stresshormon, og det over tid kan gi kronisk stress som igjen gir flere helseplager og sykdommer. Når det finnes alternativer som kan gi bedre kontroll over hunden så synes jeg at å bruke halsbånd er feil. 

  9. 5 hours ago, Rufs said:

    Joda, det finnes heldigvis mange hjelpemidler. Men her er det under trening med instruktør på en treningsbane. (Hvor de ikke trener på at hunden ikke skal dra i halsbåndet) Tror ikke dette er stedet og tiden for sele/antitrekksele.

    Jeg bruker stort sett halsbånd på treninger (+kurs/konkurranser) og sele på turer. I hvert fall der de skal gå mye løs. 

    Halsbånd ved utagering = økt stress og ubehag og nakkeskader. Derfor er det ikke bra, med eller uten instruktør. 

    • Like 2
  10. 14 minutes ago, Rufs said:

    De velger vel halsbånd istedenfor sela fordi det skal være mulig å ha full kontroll på hunden? ?

    Min erfaring med stor, sterk og utagerende hund er at man har MYE mindre kontroll på hunden i sele, enn hvis man har halsbånd på. Og her må jo man absolutt ha full kontroll på en villstyring av en hund. 

    Kan anbefale Ruffwear Front Range. Har feste foran og er likevel behagelig for hunden. I tillegg må avstanden her økes slik at man ikke nødvendigvis trenger og ha så utagerende hund som vi så at Iris var her.

    Halsbånd øker stress, gir hunden ubehag når det dras i og gir fysiske skader på sikt. Her handler det jo veldig mye om stress, og den kan reduseres kraftig med sele.

    https://www.freedogz.be/equipment/index.php?route=information/information&information_id=20

    • Like 1
  11. 1 hour ago, simira said:

    I utgangspunktet er et ikke så fælt, men jeg mener det er veldig feil ende å starte i, særlig med en usikker hund. Og ja, heldigvis fikk de mot slutten beskjed om å ikke dra i båndet, men i starten av treningsøkta var det "nei", tramping OG røsking i båndet. Og beskjed om å være enda strengere. Det er vel mest det jeg får fnatt av, alle de evinnelige klippene der hun utagerer og henger i halsbåndet.

    Jeg satt bare og tenkte hvor er sela, hvor er sela, HVOR ER SELA?

    • Like 1
  12. Helt enig. Min hund har aldri vært redd, men jeg har henne ikke løs for det om. Jeg går en god skogstur tidlig på morgningen den dagen, også får hun måltidene sine tidlig gjennom hjernetrim. Vi legger oss 22.00 og har mørke gardiner og musikk på. For da forebygger jeg, og om hun er stressa og jeg ikke ser det, så viser jeg hvertfall henne at jeg tar det helt med ro. Og hele dagen og dagene etterpå hvor det smeller litt her og der så har jeg henne i bånd. 

  13. Schnauzeren min har fått veldig dårlig pels etter hun ble kastrert. Jeg ble fortalt dette på forhånd , at det er en vanlig bivirkning. Det var veldig riktig å kastrere henne da hun fikk 5 løpetider i året med sterk innbilsk hver gang, hun var deppa og lei seg, lette etter valper og sur og irritert på andre hunder. Nå er hun glad hele tiden! Virkelig en annen hund og vi er så glade for valget.

    Men så er det pelsen. Jeg pleier å nappe henne selv, gjør det hver 3. uke for å hele tiden holde pelsen fin og motstandsdyktig mot vind og vær. Men nå har hun så mye underull. Ull overalt og det tover seg og er ganske vanskelig. Ser også at hun er mer hårsår og at hun ikke ønsker alt dette stellet hele tiden. Hun har tidligere bare ligget og nesten sovnet mens jeg har holdt på. 

    Oppdretter er imot alle som barberer schnauzerne sine, og det er jeg i utgangspunktet enig i, men nå vurderer jeg det, for så og heller kle på henne. Men får prøve litt til å se først. 

  14. On 12/3/2019 at 9:26 PM, Wilhelmina said:

    Jeg gidda ikke å prøve engang så jeg tilkalte sjåfør :teehe:

    Nå har «heldigvis» snøen gått over til regn, ikke veldig morsomt det heller men skal litt mer til før jeg kjører meg fast i regnvær :lol: 

    Åh så bra! Jeg hater å kjøre meg fast. uuugggh

  15. On 12/2/2019 at 3:34 PM, Wilhelmina said:

    I dag har jeg kjørt meg fast intet mindre enn to ganger... Jeg er så lei all den snøen :no: Håper på en bedre dag i morgen og krysser fingrene for at jeg kommer meg ut av parkeringsplassen uten å måtte mobilisere alle naboene :whistle:

    Åååh så utrolig kjedelig. Håper det gikk bedre i dag!

  16. Valpen din trenger at du viser henne at de som kommer inn ikke er skumle eller stressende eller noe annet negativt. Jeg hadde gjort dette:

    Når du får besøk kan de komme inn døra, ikke si noe til deg, du sier ikke noe til dem. Gjestene ser ikke på hunden. Hvis du klarer å se på hunden din rett før den skal til å bjeffe så sier du "bra" og gir godbit. Har du kontaktlyd eller klikker kan du bruke det. Hvis hunden din allerede bjeffer så hadde jeg lokket den med godbitsøk, også sagt bra og godbit så vidt den nærmet seg gjestene. Gjort dette til stresset var nede. Så kan gjestene gå rolig inn og sette seg i sofaen eller helst på gulvet, og fortsett. Gjestene ignorerer valpen hele tiden. Hvis valpen blir så avslappet at den ikke bjeffer, så kan gjestene begynne å gi godbiter. De kan også strø det rundt seg på gulvet.

    Valpen sier fra, spesielt med knurring at dette er ekkel og jeg liker det ikke og kan du hjelpe meg med dette? Tar du ikke skikkelig tak i dette nå så kan du få en hund som blir redd for fremmede.

    Hvilken rase er det? Og bjeffing er en selvforsterkende atferd, så griper du ikke inn kan det bli en større utfordring. Alderen er med på å gjøre henne ekstra usikker nå, og derfor er det ekstra godt og viktig med støtte. Hvis du korrigerer med mye kjefting og lignende så kan du forsterke bjeffingen. Hvis du heller gjøre noen gøye greier, som godbitsøk og kontakttrening så kan valpen forbinde besøk og fremmede med at noe moro skal skje og at den opplever mestring og får opp selvtillitten.

    Angående stuerent, så hadde jeg gått inn og ut oftere og hatt korte turer ute. Hver ute 5 min, gå inn, se på valpen din om hun viser noen tegn til å gjøre fra seg, også gå ut 5 min igjen. Ofte kan det løsne for valpen å bare komme inn i det trygge også ut igjen. Og ja, 4 måneder er kjempeungt. Valpen er fortsatt en liten baby.

×
×
  • Opprett ny...