Gå til innhold
Hundesonen.no

Poten

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Poten

  1. På 4.3.2018 at 11:37 AM, sidnajse skrev:

    Jeg vil dra opp igjen denne tråden, jeg, selv om den er over 4 år gammel:sleep: Noen som har flere bilder (både egne og kjenninger sine)? Snuser også litt rundt på oppdrettere, noen som har forslag til noen seriøse?:)

    Lurer egentlig på det samme som sidnajse, flere som har tips eller råd å komme med her?:wub:

  2. 8 minutter siden, simira skrev:

    De fleste voksne hunder slapper stort sett av inne så lenge de får nok aktivitet. Vår ridgeback tar mye mindre plass inne enn gårdshunden på 8 kg, fordi han er mye roligere. De trenger ikke å "boltre seg" seg så mye inne (det vil du nok helst ikke uansett størrelse).

    Med lyd tenker jeg på bjeffing, piping osv. Noen raser bjeffer for å varsle, noen bjeffer for ingenting, piper når de er utålmodige eller misfornøyde, osv.

    Åja da forstår jeg. Nei med lyd så er jeg veldig tolerant, men siden jeg bor i leilighet så er det vel greit å unngå den verste bjeffingen. Men dette er vel noe som kan trenes i de aller fleste raser, eller tar jeg feil?

    Akkurat nå, tillien skrev:

    Hunden trenger normalt sett ikke noen plass å boltre seg på innendørs. Inne er plass for mat og hvile :) Så størrelse skal du faktisk ikke tenke på i forbindelse med leiligheten.

    Jeg er enig i at både golden retriever og engelsk springer spaniel kan passe ut fra det du skriver. Og det er da hunder som passer veldig mange også. Legg til labrador retriever i den kategorien der. Samtidig så skriver du kanskje ikke så altfor mye, så da blir veien kort til anbefalinger av slike potet-hunder (som ikke er noe negativt, det er fantastiske hunder alle sammen og kunne gjerne tenkt meg en av hver! :D)

    Når det gjelder lyd så menes det først og fremst bjeffing (hvor lett og i hvilke situasjoner de evt gjør detj), men også piping/pistring. Altså din toleranse for slikt. Bor man feks i en leilighet er det ofte ikke så populært med en hund som liker å bjeffe, feks...

    Hvor mye tid ser du for deg å bruke på hund daglig? Vil de få en skikkelig tur hver dag? Og kanskje litt trening? Eller blir det flere dager i uken med bare late dager og kos. For både retireverene og spanielene er hunder som fortjener å få brukt seg litt hver dag. Ikke noen ekspedisjon altså, men en god time bør de nok få de fleste dagene. Det er aktive hunder, brukt til jakt (selv om noe er avlet bort i enkelte linjer) og de liker å røre på seg og få litt hjernetrim.

    Av de du nevner selv så ville jeg først og fremst tenkt på dvergpuddel (eller hva med en mellompuddel?) og bichon frise. King charles er fantastiske hunder, men er avlet ihjel. Mynden er kanskje for litt mer spesielt interesserte og ikke det jeg forbinder med lydighetstrening. JRT kan være noen skikkelige håndfuller.

    Nå jobber jeg noen timer hver dag, men har mulighet for å jobbe litt hjemme også. Så jeg har god tid til å bruke på hunden min. Den vil bli luftet godt, og få en lang og god tur hver dag. Jeg kommer til å trene mye lydighet, og forhåpentligvis melde meg på et agilitykurs (her får vi se hvordan det går, da jeg aldri har trent agility før). Jeg jakter ikke, og ønsker derfor å unngå en jakthund da jeg ikke får fylt hundens behov. Innimellom så vil det nok bli noen skogsturer også, men det vil ikke bli hver uke. Men utover dette så blir det mest kos og selskap.

    Kan også legge til at jeg er ukespendler, så det er også viktig at hunden er «lett å ta med seg overalt». Jeg bor alene, men er ofte på besøk hos venninner med både barn og hunder, så den vil bli sosialisert med andre også.

    Takk for synspunkter på de rasene jeg alt har sett på! Du bekrefter mye av det jeg har mistenkt, og som har gjort meg litt skeptisk.

  3. Akkurat nå, simira skrev:

    Lyd?
    Pelsstell?

    Størrelsen på leilighet trenger ikke å ha så mye å si for størrelsen på hunden. Det meste av aktivitet foregår jo stort sett ute. Cavalier ville jeg droppet pga sykdom, mynden er kanskje ikke så veldig på trening/lydighet.

    Min første tanke var faktisk golden retriever. Eventuelt springer spaniel.

    Takk for svar!

    litt usikker på hva du mener med lyd, men når det gjelder pelsstell er jeg åpen for det meste - grensen der går nok ved afghansk mynde.

    ja du sier kanskje noe der, men føler litt dårlig samvittighet ovenfor hunden dersom den ikke får så god plass å boltre seg på innendørs også - da det er her den vil være på dagtid når jeg er på jobb og kveldstid når vi slapper av.

    Golden retriever har jeg faktisk ikke tenkt på, men nå skal jeg lese litt om den også! Springer spaniel har jeg tenkt litt på, men jeg må lese meg opp litt mer her også:x

  4. Sitter med raseleksikonet på fanget, x-antall raseklubbsider på PC loggen, to forelskede øyne og et forvirret hode. Det å velge rase er ikke bare-bare:icon_confused:

    Har lenge siklet på en bestemt rase, men det er jo så mange herlige hunder! Så jeg må spørre dere der ute om dere har noen tips til raser som kan passe meg?

    Jeg er ute etter en liten hund siden leiligheten jeg bor i ikke er den største. Jeg er glad i turer med hund, men fjell og skogsturer er jeg ikke fullt så god på. Elsker å trene lydighet med hund, og kunne tenkt meg å prøve rallylydighet og agility. Men mest av alt må dette være en familie/selskapshund. En som kan ha noen late dager med meg, skikkelig kosegris som elsker nærhet og som er et fantastisk selskap! Noen med tips?

    Har tenkt på både Jack russel terrier, cavalier King Charles spaniel, italiensk mynde, dverg/toy puddel, og bishon frisé

  5. 12 timer siden, Kaja skrev:

    Har hatt

    Cosmo, Tesh, Kua (Acqua), Rio og Raptus

    Har en Ymse nå

     

    11 timer siden, Perfect Image skrev:

    Akkurat nå har vi:
    Ivy
    Ronja
    Pippi
    Arya
    Millie
    Ayla
    Kenza
    Sansa
    Aimée
    Aurelia
    Grey
    Belle
    Carisma


    Tidligere(enten bor hos noen andre/forvert):
    Leah
    Simi
    Oliver
    Emmy
    Stella
    Essie
    Oreo
    Fenris

     

     

    11 timer siden, Red Merle skrev:

    Har nå: Jatzy

    Kommende: Rick/Rikk

    Har hatt: Yoshi, Misty og Geisha 

     

    11 timer siden, Rocket skrev:

    Har hatt en Rocky. 
    Når vi hentet ham vurderte vi også Rambo. 

    Har noen potensielle navn på liste for nestemann, men må nesten se hvilket hun passer. :) Akkurat nå er hun bare tiltenkt og sterkt ønsket så tiden vil vise når det måtte bli. 
    I nær omkrets akkurat nå har jeg en Scotty og Blekk. (Også kjent som blekkie/blackie, blekkulf, snottleif, scott, langbein, fjertleif, grisen osv :lol:  ) 
    Jeg driver med foto og kunne tenkt meg en hund hetende Iso, men det er en schäfer hannhund i mitt hode. :lol: Og det har jeg ikke planer om. :P 

     

    10 timer siden, Pixie skrev:

    Har hatt Uno og Brownie.

    Det fineste navnet jeg vet på tibbe ihvertfall er Samdup (Sam til vanlig) som betyr "fullfillment of one´s wishes". 

     

    10 timer siden, maysofie skrev:

    Har hatt: Chivas, Asteriqz, Mio og Bonnie (ingen jeg har bestemt)

    Har nå: Keo, Lyn, Floss

    Keo var tilfeldig. Vi var på Kypros når jeg fikk beskjed at den ene ølfargede/gule ble min, på bordet sto en flaske Keo (cypriotisk øl). Så fikk det bli sånn! Han er i tillegg fra et K-kull med Meeko og Leeloo som søsken :) 

    Lyn var navngitt når jeg fikk henne. I min rase er det tradisjonelt bare brukt enstavelsesnavn, og de samme navnene går ofte igjen. Når jeg da produserte eget kull hengte jeg meg opp i at de skulle ha enstavelsesnavn, så Lyns datter Floss fikk da navnet sitt hentet fra baki stamtavla, et navn jeg lenge har likt - hun lever også opp til det :lol: 

    For fremtiden har jeg mange tanker, men til syvende og sist må jo hund og navn passe overens. Det blir flere bordere med enstavelsesnavn, har lyst på en Sif og en Moss en gang. Eneste jeg vet er at jeg som ‘pensjonist’ skal ha en blue roan cocker spaniel med navn Ofelia!

     

    9 timer siden, Sprettballen skrev:

    Har hatt: Nikita, Assi, Dennis, Tuva og Nemi.
    Har nå: Blitz, Happy og Cyan (og Oscar, men han er ikke min). 

    Blitz fikk navnet lenge før hun var født. Jeg ønska meg en krem-farget whippet, som skulle hete Blitz pga. fargen og farten til rasen. Happy fikk navnet sitt fordi da Blitz var valp var hun så utrolig happy-go-lucky at jeg tenkte at neste whippet måtte hete det. Cyan kommer fra tegneserien Nemi, og er bestevenninna til Nemi der. Jeg syntes det var en fin måte å hedre Nemi på :)

    Så mange fine navn!:wub: og det er så morsomt å se hvordan dere kommer frem til navnene, har fått en hel masse inspirasjon fra denne tråden! Love it:jump:

  6. 5 timer siden, Quack skrev:

    Min forrige het Babe :huh: Hun var en omplasseringshund, jeg hadde tenkt å gi henne nytt navn, men ble så vant til det at det bare ble sånn. Nå har jeg Gulla, valpen var rød, og det sto mellom Gulla og Lilly fra Harry Potter (siden de har rødt hår), men det ble Gulla til slutt. I framtiden, vel, jeg har ikke klart å bestemme meg for rase en gang... men har mange idéer til navn! Tessa, Calluna, Samson, Thomas, Anker, Sirius, Hoss, Henry, Kvikk, Grei og Bråke, er noen jeg har vurdert. Det kommer nok an på hvordan rase, kjønn og individ det blir når jeg får neste hund. Det kan godt hende det blir noe heeelt annet enn det jeg ser for meg nå :P

     

    2 timer siden, Mrs.Fisken skrev:

    Har aldri hatt hund selv, men mine onkler har hver sin hund nå. Onkel nr.1 har en pointer hannhund med navnet Jeger, onkel nr.2 har en blandingstispe med navnet Zera og den siste onkelen har en dvergschnauzer med navnet Dina. Selv er jeg overinteressert i navn, og skriver alle navn som kommer i smak ned slik at jeg har dem til senere. Navnet jeg har valgt til min fremtidige valp er hemmelig, men noen jeg tenkte på før er Ara (gikk bort fra det pga ARA poliklinikk på Sørlandet Sykehus. En av mine tanter jobber med sykehuset og nevnte det for meg:rofl:), Aura, Andromeda, Martha, Sansa, Ares, Astro og Sirius:ahappy:

    Fikk ikke sitert dere tidligere i dag, men herregud så fine navn!:wub: må utvide listen min ser jeg!

    • Like 1
  7. 1 time siden, Th3a skrev:

    Åh, jeg elsker å diskutere navn. Over årene har jeg blitt veldig glad i menneskenavn på hunder. Da jeg skulle få ny hund tenkte jeg lenge over navn og syntes det var kjempevanskelig. Var hekta på Naomi en stund, men det er jo klin likt Nemi jeg har fra før. Fant så Esther som jeg falt pladask for, og det heter hunden min nå. :) Passer godt med familien hennes ettersom moren heter Harriet (digger navnet!) og bestefar heter George. 

    Jeg liker også godt Elsa, Ava og Agathe. Martha (reservert av min venninne), Hedvig og Hermine er også kult. 

    Nå er jeg totalt tispemenneske og det kommer ingen hannhund inn hos meg, men jeg synes det er så mye kule navn som kan brukes på hannhunder. Heike er en storfavoritt (lenge leve isfolket).  Videre liker jeg både Georg, Gustav, Alfred/Alfie, Imre og Henry. (Edit: Og så klart Sam/Samwise fra Ringenes Herre). 

    Åå så mange herlige navn! Jeg var veldig negativ til menneskenavn på hunder før, men nå får jeg omtrent hjerter i øynene av det!

    Esther!!:wub: kan jeg få legge til det i min liste også?

    Jeg er også tispemenneske, men skulle det komme en hannhund i hus (har en liste for dem også såklart!) så er Marve og Milo storfavoritter 

  8. Akkurat nå, Anooni skrev:

    Haha, jeg også! Lista er LANG, men ofte er det veldig enkelt å plukke ett når en ser an hunden :teehe:

    På min forrige hund hadde jeg navnet klart leeenge før han i det hele tatt var født, og når han kom i hus så ble det et helt annet navn! 

  9. Velkommen til den store navnetråden:cheerleader:

    Her kan vi dele navnet på våre hunder, tidligere hunder, fremtidige hunder, drømmehunder, navn man liker og inspirasjon til navn! 

    Jeg kan starte:

    har ikke hund - enda! Venter bare på et kull, så kommer det et pelsbarn med fire poter i hus. Har ikke bestemt meg helt for navn enda og vurderer både typiske menneskenavn og hundenavn. Foreløpig er Frida, Marit, Bella, Pepsi og Trixi navn jeg kunne tenkt meg.

    Hva er deres hundenavn?:dog_running:

×
×
  • Opprett ny...