Gå til innhold
Hundesonen.no

Frostie

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frostie

  1. 5 timer siden, Kangerlussuaq skrev:

    Nå er jeg i en prosess med å opprette kontakt med oppdrettere på den nye rasen vi skal ha, jeg sender aldri e-post som første kontaktpunkt. Jeg ringer, og spør om vi kan komme på besøk for en hyggelig prat og hilse på hundene. Å være flau på telefon er ikke noe unnskyldning, personlig må jeg knote på tysk til alle oppdretterene - de er alle like hyggelige til meg selv om jeg sikkert høres ut som en 4åring :ahappy: De setter helt tydelig pris på å få noen som er seriøst og ektefølt interessert i rasen + valpekjøp.

    Det varierer sikkert hva oppdrettere liker, men når eposten ligger ut så må det vel være greit å sende til den også, så har de all informasjon de trenger fremfor å glemme det som blir sagt på telefon. Jeg er ikke mindre seriøs av den grunn

     

    4 timer siden, Sunlily skrev:

    For min egen del hender det at jeg ser at jeg har fått mail eller melding, og det kan til og med være at jeg tar meg tid til å lese mailen mens jeg står midt oppi det, og "skal bare først". Så er det glemt. Jeg gjør veldig mye annet om dagene enn å bare sitte foran PC-en, og det gjør nok de fleste andre oppdrettere også. Jeg ville nok ha purret nok en gang - det ber jeg gjerne folk som er i kontakt med meg å gjøre innen et visst tidspunkt da jeg informerer samtlige om at jeg glemmer veldig lett. De fleste tar dette med et smil og purrer gjerne dagen etter dersom de ikke har fått svar som avtalt. Det er en veldig grei avtale å gjøre for meg og "mine". 

    Når det er sagt er det jo mange som lar være å svare dersom de ikke har sansen for personen. For min egen del synes jeg det er innenfor å svare alle selv om det tar tid. Det skal ta litt tid når man er oppdretter tenker jeg. At ikke alle deler akkurat den tanken er noe annet :)

    Så dersom du virkelig har troen på den oppdretteren ville jeg prøvd å ta kontakt en gang til, og kanskje til og med sende en melding over facebook, eller ta en telefon dersom oppdretteren har lagt ut telefonnummeret. Det er ikke verre enn å skrive "Hei, jeg ville bare forsikre meg om at du hadde mottatt e-posten min som jeg har sendt for en tid tilbake, da jeg ikke har fått svar på den." Verre er det som regel ikke :)

    Håper på det førstnevnte, det blir bare mas å prøve igjen..

  2. 1 time siden, Sprettballen skrev:

    Du kan jo ringe de, hvis de ikke svarer på mail og du virkelig er interessert i oppdretteren.

    For et halvt års tid siden sendte jeg mail til mange oppdrettere og spurte om alt mulig. En del svarte, og en del fikk jeg aldri noe svar fra. Selvfølgelig er det kjipt å ikke få svar, men jeg gjorde ikke noe mer med det. Snakket heller med de jeg faktisk fikk svar fra.

    Jeg har jo sendt en melding, blir det ikke å mase hvis jeg ringer i tillegg?

     

    1 time siden, Wilhelmina skrev:

    Da jeg hadde katteoppdrett var det kun aktuelle kjøpere som fikk svar. Jeg hadde rett og slett ikke tid til å svare på alle henvendelser. 

    Det forstår jeg, men etter å ha tatt kontakt 2 ganger synes jeg at jeg fortjener et svar, om så det bare er 1 ord. Det må også nevnes at jeg har denne rasen fra før. Skjønner ikke hvordan noen kan mene visse ikke er aktuell på bakgrunn av en epost, spesielt de som har erfaring. Det hadde vært noe annet om det ble skrevet 2 setninger på epost om at man vil kjøpe hund og hvor mye den koster

     

    1 time siden, simira skrev:

    Hvilket tidsperspektiv snakker vi om her? Det er mye røde dager i mai, mange som reiser bort, masse hundearrangement, og ikke alle som leser e-post hver dag. Hvis jeg hadde fått melding mens jeg var på et stevne om at jeg hadde fått epost hadde jeg lest den, tenkt "ok, det tar jeg tak i når jeg kommer hjem", og godt mulig glemt hele greia. Jeg ville hatt tålmodighet til uti neste uke ihvertfall, hvis dette er sendt i løpet av de par siste ukene.

    Ellers kommer jo linjer fra et sted, så det må jo være oppdrettere som har de samme linjene, eller noe av de, men du må kanskje se litt lengre unna?

    Det har gått over 2 uker og meldingen er lest. Det er snakk om utenlandske linjer og da må jeg nok importere, noe jeg ikke ønsker. Hadde ikke hatt noe imot å dra på besøk hos en utenlandsk oppdretter, men tror det blir vanskelig å kommunisere. Dessuten har jeg sett at mange ønsker "show hjem" til valpene sine. Jeg har undersøkt om de har disse linjene i Sverige og jeg har ikke funnet noen oppdretter der enda, men skal sjekke på nytt. 

  3. Har sendt epost til en oppdretter jeg har hatt et veldig godt inntrykk av, men har ikke fått noe svar.  Har også sendt en melding om at epost er sendt. Det er veldig synd da jeg liker hundene hennes, og er ikke like interessert i noen av de andre oppdretterne her i Norge. Man blir jo mer utålmodig  når man virkelig liker hundene. Er det ikke rett å forvente svar? Hvis oppdretter ikke liker mailen, er det ikke bedre å skrive det eller stille noen spørsmål? Eller er det vanlig å ikke svare på de epostene man ikke mener er verdt å svare på?  Jeg mener det er veldig useriøst å ikke svare på henvendelser.

    Selvfølgelig er ikke løpet kjørt enda, oppdretter kan jo fremdeles svare. Uten svar vet jeg ikke om jeg burde ta kontakt med noen andre eller ikke. Det finnes sikkert mange oppdrettere som tar jobben mer seriøst og tar seg tid til valpekjøpere, men det hjelper ikke noe særlig om jeg ikke liker linjene. Hva ville dere gjort om dere hadde tatt kontakt 2 ganger uten respons?

×
×
  • Opprett ny...