Gå til innhold
Hundesonen.no

Marigull

Medlemmer
  • Innholdsteller

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Marigull's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

15

Nettsamfunnsomdømme

  1. Noe av grunnen til at jeg gikk vekk fra havanais var blant annet at de ikke røntges. Samt at det virket som om flere slet med dårlig gemytt (separasjonsangst, lydberørthet). Jeg har jeg ikke noe sted skrevet at hofter ikke var issue ifht havanais så jeg forstår ikke hvor du henter det ifra? Synes ikke noe om tendensen noen her inne her har til å tilskrive en meninger og liksom skulle stille folk til veggs. Det blir ikke hyggelig debattklima av slikt og da vegrer man seg jo for å lufte ting man lurer på. Jeg påberoper meg ikke å være ekspert og lufter spørsmål jeg lurer på og ønsker gjerne motargumenter og informasjon, men blir litt matt av den unødig skarpe tonen. Er ikke ute etter å henge ut oppdrettere eller rasen om noen skulle tolke det slikt. Men dette er kanskje ikke riktig forum å lufte slike spørsmål? Men takker for det jeg har fått av saklig informasjon og innspill.
  2. Det jeg leser på hjemmesidene til de oppdrettere det gjelder er dette med at 'en hund er mer enn hofter' og at tispa har godt gemytt og eksteriør. Jeg lurte bare genelt på om det var vanlig og akseptert blant oppdrettere da jeg så dette flere steder. Bør vel finnes dyr med godt gemytt og eksteriør med frie hofter liksom. Jaja. Positivt at hd-indeks innføres i Sverige- bør innføres i Norge og ja. Ja, jeg er kanskje for streng hehe. Vil helst ha valp fra hd-frie, mh-testa foreldredyr med ok status ifht øyesykdommer også. Er kanskje utopisk. Enig i at flere småraser bør hd-rønkes og her er jo mellompuddel- opdrettere et hakk foran el del andre oppdrettere av små raser.
  3. Uff, det var leit å høre. Ja, jeg kan ikke så mye om arvegangen men tenker at et minstekrav er at foreldredyra er frie (a eller b)..!? Og foreligger det info om andre bakover kan msn titte på det for å få et større bilde.
  4. Jeg skrev ikke at generasjoner bak må være fri, men at det gir et riktigere bilde enn å bare se på den enkelte hund, som andre her også påpekte. Mitt poeng er at jeg undres over at det avles på c-hofter. Ja, dyr er mer enn hofter, det vet man jo, men det betyr vel ikke at man ikke skal bry seg med hd-statusen? Og hd er vel ganske arvelig? Sikkert andre her enn meg som vet mer om dette. Prøver å orientere meg og stusset over dette med avl på dyr med hd. Kjipt å evt ende opp med hund med hd som man ikke engang får dekt på forsikringa. Men vil vel tro oppdrettere har ulike filosofier rundt dette som med så mye annet.
  5. Ja, ser at det er slik denne praksisen legitimeres, men jeg synes ikke argumentet om at 'en hund er mer enn' holder vann rett og slett. Klart at man skal se helhetlig på hundene ved avl, men det forsvarer ikke etter mitt syn avl på dyr med hd. Også i tillegg kommer dette med at man ikke får igjen på forsikringa om hunden skulle utvikle hd om foreldredyra har hd. Ja, enig i at man også bør se på hd-statistikk bakover i leddene. Legitimerer likevel ikke avl på c-hofter mener nå jeg. Og selvsagt er gemytt og andre helseindikatorer viktig, i tillegg til at dyra er hd-frie.
  6. Ja, b er jo også fri og jeg hadde kunnet kjøpe hund med et foreldredyr med b-hofter om historikk bakover var bra, og den ble paret mot hund med a-hofter. C-hofter forstår jeg imidlertid ikke at det avles på når det ikke er snakk om en liten populasjon. Ja, klart værre med c -hofter på større hunder, men hvorfor avle på svak hd i det hele tatt...
  7. Å, det var greit å vite! Undres hvorfor folk avler på c- hofter uansett hvor bra hunden er ellers.
  8. Etter en runde i tenkeboksen er det mellompuddel som frister mest. Men etter å ha titta på en del hjemmesider til oppdrettere blir jeg litt overraska over at det virker som om flere avler på dyr ikke bare med b-hofter, men også c. Stusser litt. Forstår at det er hd -problematikk på mellompuddel men nettopp derfor bør man vel avle på hd-frie dyr..Også dette med farge da. Ikke det viktigste, helse og gemytt er første prioritet, og svarte og brune har vel størst genpool så kanskje best å gå for det? (brune blir dog fort grå synes jeg..) Lurer også på hvordan mellompuddelen er ifht lyd. Støtte på to dvergpudler her om dagen som bjeffa infernalsk og høyfrekvent *grøss* Håper mellompuddelen genelt har mindre lyd og også dypere bjeff.
  9. Utifra innlegg over her får jeg også inntrykk av at havanaiser sliter med lydberørthet og redsler; men er kanskje bare tilfeldig?
  10. Det var interessant, takk for tilbakemelding. Da er det altså best å høre med de enkelte oppdrettere og se på deres hundehold for å få en indikasjon på separasjonsangst..
  11. Ja ser at mange har flere havanaiser for å holde hverandre med selskap. Det gjelder forresten mange selskapshunder, også pudler, separasjonsangst er vel ikke akkurat fremmed der heller
  12. Takk for godt innspill, det skal jeg ha i bakhodet. Men lurer bare på; jeg tenker at en hund som går en MH som f eks viser at den ikke reagerer sterkt på overraskelser og spøkelser, avreagerer godt, er ganske 'modig' og nysgjerrig, lite lydberørt etc,vil si noe om at denne hunden er ganske 'mentalt sterk' og således har større forutsetning for å ikke utvikle separasjonsangst,eller..? Selv om det selvsag ikke er direkte overførbart. Men at en hund med en slik MH profil vil kunne ha større sjanse for å kunne trenes til å være noen timer hjemme alene enn en hund som viser store redsler, dårlig avreagering, og stor lydberørhet (for å sette det på spissen). Men å se på oppdretteres hundehold og høre deres erfaringer og refleksjoner rundt dette med om hunden kan være noe alene er jo en god indikasjon også ja.
  13. Godt å vite, tusen takk! Kan det være at det kan være forskjell mellom linker på havanais ang separasjonsangst? Leser på forum at noen har havanaiser som klarer en arbeidsdag alene; den har jo blitt en populær hund så er jo flere i jobb som har den. Men så er det å vite hvilke linjer så oppdretter hvilke linjer; vanskelig å vite for en utenfor miljøet. Ser at noen oppdrettere både i sverige og Danmark har begynt med mh på havanaiser og det er jo interessant, kan jo gi en pekepinn om mentalitet på rasen.
  14. Ja, ser den, men det er forskjell på åtte timer + og f eks fem-seks timer (som det vil bli i vårt tilfelle). Det burde vært formulert litt mer nyansert. Slik det står nå virker det jo som om havanaiser ikke bør være alene overhodet liksom, og det virker jo litt spesielt..Forøvrig mener jeg at de færreste hunder har godt av å være hjemme alene 8 timer pluss i ukedagene, men de fleste hunder bør kunne klare noen timer alene på dagtid (5-6 timer).
  15. ..leser forresten dette på norsk bichon havanais forenings hjemmeside; 'En bichon havanais trenger masse menneskelig kontakt og fortjener ikke å være hjemme alene om dagen mens familien er på jobb eller skole. Derfor er det mange oppdrettere som prioriterer hjemmeværende. ..' http://www.nbhk.info/sider.php?s=30&m=7 Synes dette er litt spesielt - skal liksom havanais kun være for hjemmeværende eller de som kan ta den med på jobb? Forsterker inntrykket om en rase med separasjonsangst, men handler kanskje mer om holdninger i rasemiljøet (eller en unnskyldning for å kunne avle på mentalt svake hunder og ikke ta det mentale på alvor?) I mitt hode skal alle 'normale' hunder - selv typiske selskapshunder- kunne trenes til å være hjemme alene noen timer.
×
×
  • Opprett ny...