Gå til innhold
Hundesonen.no

Piglet

Medlemmer
  • Innholdsteller

    164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av Piglet

  1. På 11/22/2020 at 10:44 PM, Rufs skrev:

    En venninne som kjøpte en hund fra utlandet ble skuffet da hunden hennes fikk D på HD. Til tross for at begge foreldrene var fri for HD. Er dette mulig? Eller er det noe i at det jukses med helse-tester i enkelte land nedover i Europa? 

    Jeg har kjøpt hund i Norge fra HD-frie foreldre. Min er fri, men 2 av søsknene har henholdsvis D og E. 

    • Like 1
  2. 1 time siden, Rufs skrev:

    I dag hadde jeg en skrekkelig opplevelse på tur ? Gikk på tur med ei som har en hund som blir belønnet for å hoppe opp på alt mulig rart. Stubber, murkanter, store steiner og lignende. I dag gikk vi på nye veier i skogen, og der var den en mur som tydeligvis hadde stått rundt en hage. Hunden var rask og hoppet opp på kanten av muren, men den var bare ca 5 cm tykk, så det var ikke plass til hunden. Så dermed fikk hun overbalanse og falt ned på andre siden av muren. Og det var mange meter ned. Stakkars som hun slo seg. Haltet masse etterpå, så nå er min venninne hos veterinæren. Håper det gikk bra.

    Oi, shit, dette gjør jeg med min. Skummelt. Håper det går bra med henne. 

  3. Akkurat nå, Ingvild SF skrev:

    Lar dere folk hilse og kose med hundene deres for tiden? Kan det være en potensiell smittespreder? Da tenker jeg på om de som klapper hunden kan være smittebærer.

    Ja, jeg gjør det. Hunden har jo en overflate, og alt som har overflater kan jo potensielt være en del av smittekjeden, men vil tro risikoen er liten. 

  4. 18 timer siden, Ravensburger skrev:

    Ren nysgjerrighet. Hva er det som gjør at mange av dere svarer: Hvis det blir en hund etter disse er gått ? ?

    Nå har ikke jeg svart det, men kunne godt gjort det. For meg handler det om økonomi, helse og frihet. Jeg har i perioder egentlig for dårlig helse til å gi henne det hun fortjener, og selv om hun er fornøyd og egentlig får det hun trenger, mener jeg at hun fortjener mer enn hun får i dag. Litt mer variasjon, og jeg selv har også lyst til å drive mer aktivt. Og man blir veldig bundet, selv om jeg liker meg godt hjemme og ikke reiser så mye i utgangspunktet, så vil jeg egentlig reise mer enn jeg gjør. Og jeg har ingen som kan passe henne (bortsett fra et familiemedlem i krisesituasjoner, men vedkommende er også syk). Samtidig så gir hun meg så mye, hun får meg opp og ut og holder meg så aktiv jeg har mulighet til. Men hvis helsen min ikke bedrer seg vil jeg nok vente litt. 

  5. Jeg tok med valpen ut for at hun skulle få gjort fra seg, og så fortsatte jeg å sove (eller late som, ikke så lett alltid) til i 7-tiden. Hun fikk være hos meg i senga, men fikk ingen respons på noen ting, ting var kjedelig. Ganske fort (ettersom jeg husker da) skjønte hun tegninga og la seg ned igjen. Etterhvert økte jeg tiden, for jeg hadde ikke tenkt til å ha en hund som maste seg til å stå opp før jeg vil. Nå sover hun så lenge jeg gjør, selv i helgene og av og til gidder hun ikke stå opp når jeg gjør heller, nå er hun blitt voksen da. 

    • Like 1
  6. Du kan la de lage "pølsetre" (feste pølsebiter eller noe annet på grener i en busk/lite tre), gjemme ball/leke i og la den finne den, klatre over/under ting, balansere på trestammer/stubber eller hva som helst, lære navn på lekene sine, la barna gjemme en godbit under en kopp sammen med noen tomme, lage enkle aktivitetsleker som f.eks. godbiter inni en dorull som er klemt sammen i endene, la de være med å lage sansehage ute (legg ut masse forskjellig rare ting man f.eks. finner i garasjen eller i boden, f.eks. et dekk, en paraply, leker fra barna var små et teppe fra naboens katt, alt som kan stimulere sansene og nysgjerrigheten. 

  7. 13 minutter siden, Salka skrev:

    Tispa mi er etterhvert blitt flink til å si ifra, men jeg kan ikke si at jeg har sett mange hannhunder som har tatt hintet og sluttet. Prøver jo å ta ansvaret selv når det er løpetid og fjerner henne fra situasjonen, men det er ikke alltid like enkelt i Slovakia hvor det er vanlig praksis og helt innafor å gå på tur i parken med hunden løs og ikke kaste et blikk på den før man er på vei ut av parken igjen... ?I sånne tilfeller føler jeg helt klart at det er hannhundens eiers ansvar å ta kontroll over hunden sin, det er ikke hunden min sitt ansvar å oppdra andres hunder. 

    Har også erfaring med at det er veldig få hannhunder som tar hintet. Min er ganske usikker, hun har etterhvert blitt ganske flink på å si i fra fordi jeg har rost henne når hun har gjort det. Men når hannhunden ikke slutter er det ikke akkurat en selvtillitsboost for henne, så jeg setter veldig pris på hannhundeiere som tar ansvar. For som du sier så er det ikke min hund sin jobb å oppdra andres hunder, der må eierne komme inn og ta ansvar for egen hund. 

  8. Akkurat nå, Tonje skrev:

    Da ville jeg gjort kort prosess og ikke latt han få muligheten til å ri på henne i det hele tatt. Ha på bånd eller sett han i bur mens dere er der, rett og slett :)  Å fjerne han hele tiden hjelper ikke i det hele tatt er min erfaring med hormonell hannhund ;) 

    Enig, tispen bør få slippe dette. 

  9. Akkurat nå, Stjerneskinn skrev:

    Takker for svar, har jo hørt om alt, men vet lite om hva som man burde holde utkikk etter.

    Finnes det noe man kan gjøre for å prøve å forebygge noe av dette? Annet enn å ikke la tispa ha pipeleker/kosedyr etter løpetiden og evt gi henne ekstra mye mosjon mtp innbilt? Samt mye væske/regelmessig vannlating/unngå kaldt underlag mtp UVI.

    Ikke egentlig, alle tisper går gjennom de samme hormonsyklusene, men noen blir mer berørt av det enn andre. Hvis det blir et problem med innbilt så kan visst galastop prøves, men det har jeg ingen erfaring med selv. Og alt kan fungere som valp, ikke bare kosedyr og pipeleker. Min fant en halvlitersflaske som fungerte utmerket :lol: Valper er spesielt utsatt for UVI, så bare bruk sunn fornuft. 

    • Like 1
  10. Som Wilhelmina sier, livmorbetennelse og blodsøl ved løpetid. Før min ble kastrert holdt hun seg greit ren selv, min forrige brukte jeg tispetruse på, så ikke noe stress. Ved livmorbetennelse vil tispen få rødbrun, illeluktende utflod (ikke ved lukket livmorbetennelse), de drikker og tisser mer, nedsatt matlyst og oppkast, de kan virke stive i bakparten, allmenntilstanden kan etterhvert bli påvirket og de kan få feber. Ved lukket vil jo ikke pusset komme ut og tispen kan få større bukomfang. Dette kommer gjerne i tiden etter løpetid, så greit å være obs, det kan utvikle seg fort! 

    Noen har også utfordringer i forbindelse med innbilt, men de fleste takler det greit (min måtte kastreres pga stress i den forbindelse). De kan også lettere få UVI enn hannhunder.

    • Like 1
  11. 8 timer siden, Illiya skrev:

    Det du også kan regne med er at unghunden vil hoppe opp og bite når dere er på tur. Det er også en ganske normal oppførsel når unghundene koker litt over når de er gira. Ikke alle gjør det, men det er ganske vanlig. Da blir de litt ville, og hopper opp og vil prøve å bite i arma. Ikke alle raser er like tilbøyelige til å gjøre det, men noen. 

     

    Ja, det gjorde min også, og det var vondt! 25 kg golden (eller hva hun nå var da) som hopper opp og biter deg overarmen og napper deg i haka er ikke gøy altså. Men hun kokte lett over i hodet da hun var unghund, det gikk over det også. 

  12. 2 timer siden, Debbie skrev:

    Formen er bedre, hyttetur til helga er sikret. Gleder meg, trenger å komme meg bort å lade batteriene:)

    Prima har bursdag snart, tips til hva ho ønsker seg, eller trenger????

     

    Tror hun ønsker seg en tur for å bade :teehe:

×
×
  • Opprett ny...