Gå til innhold
Hundesonen.no

Dopamine

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dopamine

  1. 23 minutes ago, Steinkaster said:

    Hva tenker du at du oppnår ved å belønne ham når du kommer tilbake igjen etter 10 sekunder?

     

    Hunden min er nå halvannet år gammel. På den tida her i fjor, hadde han akkurat fått til "å bli flink" i bur. Problemet var at han bjeffet, og bjeffet, og bjeffet, og bjeffet i det buret, hele tiden. Etter noen måneder skjønte han at det ikke nyttet, for jeg slapp ham aldri ut igjen med mindre det hadde vært stille en bestemt tid. Nå har jeg en hund jeg kan ha i bur hvor som helst, når som helst, og som ikke lager en lyd (med mindre andre maser på ham når han er i bur). Når jeg er på skolen er han i bur, når jeg er på jobb er han i bur, når jeg støvsuger er han i bur, hvis jeg har besøk av folk jeg ikke stoler på med hunder er han i bur... Osv.

    Min anbefaling er med andre ord at dere kjøper et stort og fint bur til ham. Sprinkelbur koster ikke så mye på finn. Det skal være stort nok til at hunden kan strekke seg helt ut, og stå helt oppreist, uten at det er ubehagelig. Også kjekt hvis du har plass til en vannskål. Dekk til med teppe om natta.

    Han kommer til å bjeffe, masse, kanskje i noen dager, kanskje i noen uker. Også går det over.

    Hvis hunden derimot er stresset eller redd, er det kanskje noe annet... Men da må folk begynne å forklare hvordan en stresset eller redd schafermynde oppfører seg når en sønn hund er stresset eller redd...

    Er nok ikke et alternativ for meg, har alltid vært imot i å bruke bur, derfor har jeg ikke kjøpt et i utgangspunktet selvom oppdretter oppfordret meg til å kjøpe bur, synes det blir litt synd å la en venn stå i bur i flere timer uten noen skanser til å bevege seg rundt på. Jeg tror jeg tar alle de andre gode tipsene med at jeg må ta det rolig i førsteomgang, og ikke stresse med treninga, han er altfor knyttet til meg og det fører nok bare til at ting blir verre..

    • Like 13
  2. 33 minutes ago, Siri said:

    Jeg vet at det er forvirrende å lese ulike råd, men det som står på nett om alene hjemme-trening er oftest rettet mot normale valper som egentlig ikke har et problem med å være hjemme alene. De fleste normale valper fikser denne hjemme-alene-treningen helt fint med slike metoder. 

    Valpen har vel fått en ekstremt dårlig start på livet hos denne oppdretteren, og jeg mistenker vel at foreldrene antakeligvis ikke er de aller beste heller. Jeg ville vel levert hunden tilbake. Jeg hadde ikke orket å gå på et prosjekt som denne hunden høres ut til å være. 

     

    Uff.. var dette jeg ville unngå.. er det feil av meg å levere valpen tilbake? Hva gjør jeg hvis oppdretter ikke vil ha han tilbake? Blir uaktuelt å omplassere han til et helt nytt hjem :( føler det blir vanskelig når han ikke klarer å være et par timer alene uten å bombardere huset fullstendig..

  3. Just now, Wilhelmina said:

    Og det må trenes på. I hundens tempo. Enten går du for fort frem, eller så er han ikke klar for denne type trening. Spesielt hvis det er en usikker hund kan den trenge litt tid for å "lande" og bli trygg i sitt nye hjem. En hund med (tegn på) separasjonsangst kan man faktisk ikke bare forlate og forvente at det skal gå bra.

    Skjønner. Så hjelper det om det alltid er noen hjemme til å ta vare på han? Er det sånn det blir slutt på all usikkerheten? At han blir tilvendt i det miljøet han er i slik at han til slutt ikke trenger å fotfølge meg? Hvordan skal jeg gå frem?

  4. Just now, Kaisen said:

    Det kan være alderen også. Min fikk et skikkelig tilbakeslag i alene-treningen når hun var i denne alderen. Hun er litt som din kanskje. Skeptisk på folk, bjeffer osv. Hun er også skikkelig borrelås på meg heeele tiden. Det var ramaskrik når jeg gikk på jobb og hun skulle være hjemme med samboeren min. Jeg har aldri nektet henne å følge meg rundt i leiligheten jeg. Hun var med meg på do, når jeg dusjet osv. Hun sluttet å fotfølge meg når hun selv var klar for det. Det virker som at du stresser veldig med dette å være alene. Hva med å bare ta en liten pause fra hele greia?

    Kanskje greit det, men de gangene hvor hele familien faktisk må dra må jeg ha en løsning på, det dreier seg aldri om over 3 timer, men det å være alene hjemme littegrann må han klare uten å gjøre fra seg i hele huset og ødelegge dørkarmer. Som jeg sa tidligere skaffer vi oss hund u førsteomgang fordi vi faktisk har tid til hunden hver dag, men det er noen ganger han må klare seg alene eller med min andre hund. 

  5. Just now, QUEST said:

    Dessverre vil det å være i bånd i hagen eller løs i hagen ( med mindre hagen er flere mål stor..) ingen erstatning for å løpe løs. Mynder har behov for å strekke skikkelig ut, i stor fart over et visst område. ( ikke bruk langline,det  kan få fatale følger hvis hunden setter seg fast i fart) 

    Det er jo mulig at dette er en usikker hund, som har alvorlig separasjonsangst, men jeg ville ikke gitt opp ennå, hunden er ennå ung.  Det var derfor jeg spurte om du kjente noe til søsknene og hvordan de er hos sine respektive eiere :) 

     

    Ja, han er en veldig veldig usikker hund.. har jeg gjort noe galt? Han er veldig usikker på mennesker som kommer på besøk hos oss, er dette et tegn på noe? Han bjeffer og holder seg unna dem. Jeg vet ikke hvordan han var hos sin forrige eier, men jeg fikk beskjed om at han alltid har vært veldig sky og alltid holdt seg i bakgrunnen.

  6. Just now, QUEST said:

    Dere fikk han når han var ca 7 mnd ? Hva slags forhold bodde hunden under, før dere fikk han? Kjenner du til noen av kullsøskenene? 

    Så vidt jeg forstår , så har dere hatt hunden hos dere 1-2 måneder? 

    Det er fortsatt en ung hund og jeg ville ikke stresset så mye med alenetreningen ennå. Hvis hunden fortsatt er usikker, så kan det gjøre  vondt verre. 

    Hvis det 'alltid' er noen hjemme, så er det selvfølgelig vanskelig å trene, ser den. 

    Dette er en blanding mellom greyhound/schæfer. Hvor mye får hunden ta seg ut ute og da mener jeg løpe løs? En mynde har mest utbytte av å springe skikkelig av seg, båndturer er aldri noen god erstatning. 

    Jeg ville ikke ha stengt hunden inne ved fravær, det kan gjøre en redd og stresset hund ennå reddere. 

    Løpe løs er nesten ukjent mulig da vi ikke har gjerde rundt Hagen, men han har et langt bånd som rekker langt. Dessuten er det gange hvor vi tar han med til et innestengt sted f.eks en barnehage der han får løpe skikkelig av seg. Jeg aktiviserer han mye i Hagen, men har mulighet til å gjøre det større steder etter hvert som han blir trygg. Men jeg er fullt klar over før jeg fikk han at en hund som han trenger mye aktivisering, tenkte at et par timer ute i Hagen var greit i tillegg til 4-5 turer om dagen.. han har bodd hos en som Eide mange hunder samtidig så han har aldri vært alene i hele sitt liv, han bodde med familien og søsknene sine og var mye ute enn inne. Moren han har hatt et kull før, så han har bodd hos sine eldre søsken også.

  7. Da har jeg skjønt det slik at jeg ikke skal fortsette å ikke la han følge etter meg? Men jeg har heller ikke mulighet til å hente posten f.eks da hele familien er stort sett hjemme og det hjelper svært lite... det er alltid en person som er hjemme, og det vil ikke gi progress til treningen. Hva må jeg gjøre da? Han er en ganske stor valp , blanding av mynde og schæfer så det er vanskelig med mye. 

  8. 57 minutes ago, QUEST said:

    Bor hunden stort sett på ett eget rom? I så fall, hvorfor har han ikke tilgang til hele huset? 

    Jeg skjønner ikke hva en 'hundevenn' er for noe? 

    Siris råd ovenfor her er bra! Ikke lag noe styr utav 'hjemmealene'treningen, oppfør dere mest mulig normalt i alle situasjoner. Jeg kan heller ikke se hva det skal være godt for å hindre hunden i å følge dere inne, det kobler hunden neppe til at dere forlater huset..

    Det jeg mener med bor er at han sover i samme rom med meg så dere får slapp av, han får alt av trygghet og nærhet hos meg.. han har tilgang til hele huset, men bare når f.eks noen er til stede i stua eller med min andre hund fordi om sagt kan han finne på å ødelegge ting og stjele mat på kjøkkenbordet osv, noe jeg vil forhindre så jeg trenger råd. Det er derfor jeg skrev dette emnet fordi jeg gjorde deg som sto på de fleste nettsider, men tydeligvis er dette galt? Jeg fulgte de fleste rådene folk har gitt meg men men :( skjenner jeg blir forvirret nå.

    46 minutes ago, Siri said:

    Det bidrar vel egentlig heller til å øke separasjonsproblemene, tenker jeg... Det blir alt for kunstig og rart å skulle stenge hunden VEKK fra seg når man driver med daglige gjøremål. Gi hunden den tryggheten den trenger ved å la den være med, være nær. Etter hvert kan det hende den slapper mer av og ikke trenger sååå mye selskap og nærhet. 

    Som jeg skrev på posten er at jeg har prøvd å gå litt fra han når jeg går på do eller henter posten osv, fordi jeg leste på mange steder at det bidrar til treningen, og at jeg skal øke tiden gradvis slik at han blir vandt til det.. som jeg også skrev så skjønner jeg ikke helt hva jeg skal gjør, vil dere heller skrive råd enn dette? Venninna mi som har hatt valp sa at dette ville hjelpe, og det er mange steder som f.eks agaria.no hvor det står at dette er hvordan man skulle trene det, så jeg bare gjorde det slik...

  9. 1 hour ago, mushi said:

    Du har tidligere dratt fra han en halv time, men i dag var du borte i 3 timer? Da er det ikke rart at det gikk galt når han ikke er så god på å være alene. :(

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     

    Nei, vi er aldri borte fra han MER enn tre timer. Formulerte det feil. Beklager for all feil skrivingen, skriver på mobil. :) Jeg mener at vi kommer aldri til å være borte fra han mer enn tre timer med tanke på at hele familien for det meste er hjemmeværende, i forhold til andre som drar på jobb og er borte 8 timer av dagen.. derfor er det litt vanskelig å trene på dette med han.

  10. Hei igjen! Jeg håper at noen vil svare meg selvom dette emnet ble laget for noen måneder siden. Nå har det seg slik at jeg har fulgt rådene dere gode mennesker har gitt meg, men jeg føler ikke at jeg gjør noen fremskritt.

    valpen min er blitt 8mnd og han klarer fortsatt ikke å være hjemme alene! Grunnen til at vi skaffet oss en hund til er for det første på grunn av av at noen i familien er alltid hjemmeværende. Så det er sjeldent at hunder må være hjemme alene. Det merker jeg nå er litt problematisk for de gangene vi alle må dra for eksempel på middager eller andre anledninger hvor det kreves at hundene er hjemme alene et par timer uten at det skal bli en skikkelig overraskelse når vi kommer hjem igjen. Den eldste hunden min på 12 år klarer det fint, men det er valpen vi sliter med... jeg har fulgt rådene deres å ikke la valpen følge etter meg for eksempel når jeg skal på do, hente noe eller dusje. Det gikk fint helt til han fant ut hvordan han skulle åpne døren og komme til meg. Etter deg lagde vi en krok slik at det ikke var mulig for han å åpne dørene (vi stenger han på rommet mitt foreløpig hvor han er vandt med å bo, vi er redde for at han kommer til å ødelegge huset om vi stenger han andre steder enn der han er vandt med å bo). Men Idag når jeg kom hjem hadde han gnagd i stykker dørkarmen min og døra samt. Bæsjet og tisset over alt. Han har blitt vant med å være alene fra minutter til opp til en halvtime uten noe problem før, men Idag ble det en stor overraskelse, det lå bæsj og tid overalt og smørt utover senga.. :( jeg føler meg virkelig desperat fordi jeg har ingen anelse på hvordan vi kan fikse dette når familien alltid er hjemmeværende, så er kan bli vanskelig å trene han på dette... jeg passer på å stimulere han før jeg drar med no lang tur og noen triks. Jeg ga han Til og med et hundevenn men han hadde ikke noe interesse i den. Jeg skrudde også på radioen før jeg dro.. vi er aldri borte fra han mer en 3 timer.

    jeg er virkelig desperat på hvordan jeg skal løse dette, han har bodd hos oss i over 2 mnd så han er nok kjent med miljøet rundt seg. Håper jeg før noen svar, takk på forhånd

  11. 34 minutes ago, Pringlen said:

    Det viktigste er å få ham helt stueren. Hagen er bedre enn inne :) Er, som tidligere nevnt, ikke noen selvfølge at hunder vil gjøre fra seg i bånd/på tur, når de ikke er vandt med det. Mine hunder er vandt til å gjøre fra seg løs i hagen (plukker selvsagt møkk hver dag) Flere av dem gjør helst ikke fra seg på tur i bånd.

    Det forstår jeg jo, men når han gjør fra seg i Hagen så har han som nevnt på forrige tråd, et bånd. Men det båndet er langt som strekker seg veldig langt, og da tells det vel at han gjør fra seg i bånd?

  12. 37 minutes ago, lijenta said:

    Tid og trygghet og nye vaner enda for hunden. SÅ jeg ville ikke tenkt så mye på det plukket opp i hagen og gått turer så hunden blir vant til å ut og gå og at det er trygt ut på tur. Da tror jeg tingene vil komme naturlig

    Jeg aktiviserer han mye i Hagen så er redd han kommer til å tråkke på det:p

  13. 34 minutes ago, simira said:

    Har du prøvd å gå ca når du vet han må gjøre fra seg, og bare stå stille og vente?

    Dette er vel den som hadde bodd ute hele livet, og som du slet med å få stueren? Hvis den er blitt ganske stueren allerede så tenker jeg at det er bare å gi den tid.

    Ja, dette er den hunden. Den er fortsatt ikke 100% stueren, men jeg har prøvd og da står han bare det og skikker rundt. Jeg er bekymret for at den kommer til å lage en vane om å tisse og bæsje i Hagen fordi jeg har ikke så mye tid av dagen min til å gå flere timers tur flere ganger enn 1 gang per dag. Da må jeg bare dra han ut i Hagen når jeg ser han holder på å tisse.. jeg lurer på om hunden kommer til å vokse til seg at den skal tisse på tur etterhvert?

  14. Hei. Jeg har hatt en valp på 7 mnd i snart litt under 1 mnd. Jeg har vært flink til å dra han ut når han skal tisse og bæsje, men han verken tisser eller bæsjer på tur, og det kan bli litt problematisk når vi må plukke opp bæsjen hans i Hagen hver gang. Hvordan kan jeg få han til å gjøre fra seg på tur?

    jeg har prøvd å gå tur med han i flere timer, man han gjør bare fra seg når han kommer hjem igjen.. jeg er litt bekymret for at han kommer til å bare blit vant med å tisse hjemme at han alltid kommer til å enten gjøre fra seg inne eller i Hagen...

  15. Hei, har hatt en valp på 7mnd i nå litt over en uke. Vi i familien prøver gradvis å gjøre han vandt med hjemme alene trening. Det jeg har prøvd hittil er å la han være på det rommet han føler seg tryggest i, og be han bli der, før jeg kommer tilbake SEKUNDER senere med godbidt og ros. Har prøvd å gradvis øke tiden litt. Trener han også på dette etter aktivisering, når han er sliten og går inn i en hvile modus.

    En annen metode jeg har prøvd er at jeg ga han et bein av grisehud fra butikken etter jeg kom hjem for at han skal skjønne at det ikke er så ille når jeg drar fra han. Jeg vet ikke hvordan jeg skal trene han ellers, men jeg føler det jeg gjør ikke funker fordi han er så avhengig av å følge etter oss hele tiden.

    Han dere tips på hvordan jeg kan trene han til å være alene hjemme? Evt hvordan gjorde dere det?

  16. Just now, Pringlen said:

    Det er jo en tilvenningssak å gjøre fra seg i bånd, når de ikke er vandt til det. Vil nok være lettere om den har et langt og tynt bånd (line) og om den er bindt fast over noe tid. Høres ut som det er på vei til å løsne. Bare bruk mye tid i hagen, og prøv å følge nøye meed når dere er inne.

    Ja, det «båndet» går over hele Hagen, så han rekker til hver eneste krok :-) han kan ikke bindes fast i over tid da han blir veldig hysterisk nåt jeg ikke er til syne, så jeg må være der med han når han skal gjøre fra sec og være ute. Driver å øver på alene hjemme trening, men vet ikke helt hvordna jeg skal få det til.

    Vi går ut til Hagen hver gang etter han har sovet, lekt og spist. Tar han også ut inni mellom, og det ser ut til å funke kjempe bra. Klarer å lese kroppsspråket hans når han trenger å gjøre fra seg, da går han rundt panisk og snuser på alle steder før det skjer. Til å ha vært her i en uke og være 7 mnd uten noe dotrening må jeg si det går ganske fint! :D

    får håpe det forblir inne i hodet hans at hab skal tisse ute, forhåpentligvis får han det til snart ?

    • Like 2
  17. Just now, Pringlen said:

    Som hundegårdshund er den nok ikke vandt med å gjøre fra seg i bånd. Har du mulighet til å gjerde inn en bit av plenen, så vil nok det hjelpe mye. 

    Tells det som bånd om han er «bindt fast» i Hagen? Hab hopper og leker i Hagen som om han ikke har på bånd, bare at båndet avgrenser hvor han går så teknisk sett tisser han i bånd. Noen ganger holder jeg tauet og leder han rundt i Hagen så han tisser og han gjør det faktisk :D nå ble jeg glad :)

  18. Just now, lijenta said:

    Lær han å tisse i hagen. På terrassen kan det bli lukt til sommeren. 

    Virker som han må være trygg der han tisser så da er det å gå ut i hagen og være der til han tisser som gjelder i første omgang. Gå tur for å mosjonere 

    Ok, tusen takk for svar :-)

  19. Har et spørsmål til. Hittil nekter han å tisse på tur, har gått på flere timers tur flere ganger, og tur hver halvtime. Han tisser kun ute på verandaen eller inne. Om jeg iallefall lærer han å tisse i hagen, vil han kunne forbinde hagen med "ute" og kunne lære seg å tisse på tur senere?

  20. Just now, yurij said:

    Nei , ikke lære men han får nok snart behov av å ville markere der den andre har skvettet ( og alle andre for den saks skyld) og da forsvinner kanskje behovet for å måtte tisse inne?  Når alt brukes på å sette signaturer ute

    Ah, forstår hva du mener. Jeg lurer på om han noen gang kommer til dette punktet (løfte benet opp når han tisser), men jeg føler at han aldri kommer til det punktet om jeg ikke lærer han å bli husren, derfor skrev jeg denne tråden, uff.

    Kommer hunder naturlig til å lære å markere og tisse på tur etterhvert?

  21. 20 minutes ago, Lerkefuglen said:

    Min hannhund var litt treg på dette med renslighet og skjønte ikke poenget før han var så gammel at jeg begynte å bli oppgitt hver gang han tisset inne. Da var han så gammel at jeg følte han skjønte mer enn en liten valp gjør og egentlig hadde alt som skulle til for å være renslig (vokst opp litt mentalt, blæremuskulatur osv.) men han så liksom ikke poenget. Han skjønte at det var BRAAA å tisse ute men om han måtte på do inne så så han ikke problemet med å tisse der før jeg begynte å si ifra om at jeg ikke syns det var så kult ;) kjeftet aldri på han men viste nok ganske tydelig at jeg ble oppgitt og ikke var så fornøyd med det han gjorde, og da tok han poenget kjempefort ?

    Men ville nok også gitt hunden litt tid til å slå seg til ro og bli kjent med dere før dere eventuelt begynner med sånt, selv om det å bli litt forsiktig "skuffa" når han tisser inne neppe skader han

    Ja, jeg tenker det også er smart at man ikke gjør at han blir redd, han har jo trossalt nylig flyttet fra flokken sin.

    Kanskje jeg burde vente med sånt til etter han er 1 år?

    19 minutes ago, yurij said:

    Jeg tenker at en hannhund som ikke markerer inne men faktisk tisser, snart vil begynne å markere og være mulig å "tømme" ute på tur :) og ute i hagen om den andre hannen tisser der ute

    Han markerer ikke, men tisser faktisk. Tror du han kan lære av min dachshund?

    13 minutes ago, Snoffe said:

    Da jeg fikk en 7 mnd gammel hundegårdshund så valgte jeg å behandle henne som en 8 uker gammel valp, dotrene messig. Ut når hun hadde spist og drukket, ut når hun hadde lekt, ut nå det var lenge siden osv.. hun ble mye bedre når hun ble 1 år, men jeg måtte alltid passe veldig på henne. 

    I mitt tilfelle så fikk jeg henne ikke helt husren, men nok til at jeg kunne lese henne så jeg fikk gått ut med henne. Men måtte følge mye med. 

    Lykke til, håper han snart forstår at han skal tisse ute.

    Tusen takk. alle hunder er ulike, så jeg håper at hunden min skjønner at det er meningen at man skal tisse ute. :)

  22. Just now, Siri said:



    Jeg overtok for mange år siden en 6 mnd  gammel hannhund som også stort sett hadde tilbragt sitt liv ute og var ikke stuerein, for å si det sånn. Nå skal jeg ikke påberope meg at jeg var noen god hundetrener den gangen, men etter at det ikke hjalp stort å trene en så voksen "valp" slik man gjør med små valper, så tilta det for meg en dag han tissa inne rett foran trynet på meg... Jeg grep tak i bikkja, kjefta som fy og kasta'n ut. Detter det tissa han aldri inne mer... Han hadde bare ikke skjønt at det var ulovlig å ikke tisse inne, han... 

     

    Det er bra det funket, men som sagt så har han bare vært hos oss i en uke hittil, så han er nok ikke trygg nok på meg nok til at jeg kan kjefte på han, da blir han nok bare redd.

    Lurer på om det en gang bli nødvendig å kjefte i fremtiden når han har blitt vant til sitt nye hjem?

    På min dachshund hjalp det, men nå er han voksen og veldig lydig da...

  23. Just now, Siri said:

     

    Men det er jo positivt! Da kan de hende det fungerer å legge en avis ute som det lukter tiss av. Han er sikkert vant til å tisse der det lukter tiss, og da kan dette være en god begynnelse. 

    Dere har hatt ham bare ei uke, så vær litt mer tålmodig mht hvor store framskritt han gjør nå i starten. Det er mye for ham å venne seg til nå, vil jeg tro, så gi ham noen uker til. 

    Jeg overtok for mange år siden en 6 mnd  gammel hannhund som også stort sett hadde tilbragt sitt liv ute og var ikke stuerein, for å si det sånn. Nå skal jeg ikke påberope meg at jeg var noen god hundetrener den gangen, men etter at det ikke hjalp stort å trene en så voksen "valp" slik man gjør med små valper, så tilta det for meg en dag han tissa inne rett foran trynet på meg... Jeg grep tak i bikkja, kjefta som fy og kasta'n ut. Detter det tissa han aldri inne mer... Han hadde bare ikke skjønt at det var ulovlig å ikke tisse inne, han... 

    Hunder må lære hva ros er også, så det kan ta litt tid før han skjønner at lys og glad stemme betyr ros og noe positivt. Det er også en del hunder som ikke responderer med ellevill glede når de får ros.

    Ja, jeg vet vi bare har hatt han i 1 uke, og det gjelder å være bestemt men tolmodig. Det er bare det at jeg aldri har hatt valp før da jeg kun har tatt over en voksen hund på tre år for mange år siden, og da var han allerede stueren kan man si. Jeg er glad det ikke er for sent å trene han på dette, og er glad for at noen også har vært i samme situasjon som meg :-)

    Tusen takk for svar så langt!

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...