Gå til innhold
Hundesonen.no

muxolini

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av muxolini

  1. On 6.9.2012 at 9:41 AM, Pim said:

    Du har nok ingen valp lenger :D

    Jeg vet dette er en eldgammel tråd, men tusen takk for gode tips, Pim! 
    Jeg har en Golden gutt på 5,5 måneder som omtrent over natten har gått fra å være en skjønn og eksemplarisk valp til å bli helt dum i hodet :blink: Mor er ikke LITT interessant å høre på en gang :sweat: Har meldt oss på grunnkurs/lydighetskurs i regi av Retrieverklubben, som begynner når han er 6 måneder. Håper det blir bra. 

  2. 1 hour ago, Sona said:

    Rett gjerne på meg, men jeg trodde det var et ganske vanlig renslighetsråd å begrense plassen valpen har å oppholde seg på? Også gradvis utvide området med flere rom osv. Eller blander jeg kanskje med USA hvor burtrening er så innmari viktig i renslighetstreningen at valpen gjerne kan være i buret når du ikke har tid til å ha øynene på den så den aldri får sjansen til å tisse inne.

    Det er nok kanskje det jeg er påvirket av også. Skjønner at det er ulike holdninger ute og går, men det er vel ikke forskjell på valper ut fra nasjonalitet :-) 

    Vår erfaring er at han lettere finner roen (nei, opplever ikke at han resignerer), når han får være i grinden og ikke må forholde seg til absolutt hele leiligheten. Da blir det fort for mye for han og han blir helt stresset og rabagast. Merker på han at han blir overtrøtt og sovner da med en gang jeg putter han i grinden. 

    Vi bør nok kanskje ha han ute av grinden så mye som mulig ja, for å lære at han ikke skal tisse inne generelt, men erfaringen da er at han blir spinnvill og ikke klarer roe seg. 

  3. Just now, MarieR said:

    Er dere flinke nok til å ta han med ut da? Alltid etter lek, mat, drikking, soving? I den alderen handler det mest om at de ikke har kapasitet til å holde seg særlig lenge. 

    Og jeg ville droppet bingen ja. 

    Ja, vi har jo egentlig gjort det hele veien, men har kunnet slappe litt mer av på det når han er i grinden, siden han da skjønner at han skal si fra. Men det er akkurat som at innenfor/utenfor grinden er to forskjellige verdener. Og det er det kanskje for han :)

  4. Hei!
    Valpen min på 11 uker er så godt som stueren når han er i valpegrinden sin, da er han flink og har skjønt at han må si fra hvis han skal på do. Men med en gang jeg lar han være ute i leiligheten så blir det både tissing og bæsjing på gulv og gulvtepper, uten at han gir noe forvarsel. Har vi gjort oss selv en bjørnetjeneste med å bruke grind (han finner veldig godt roen der), eller vil han skjønne det etterhvert? Bør jeg kanskje la han gå løs mest mulig og følge enda mer med han? Føler bare det er et steg tilbake siden han egentlig har blitt så flink til å si fra. 

  5. 17 hours ago, SFX said:

    Så bra at dere dro til veterinær, og så leit at lille valpen skulle få så mye på en gang - men masse god bedring, UVI pleier å respondere kjapt på antibiotika (men ikke avslutt kuren prematurt selv om valpen virker frisk).

    Er du sikker på at valpen ikke fikk smertestillende hos veterinæren i dag?  Det har jeg ofte opplevd når det har vært noe, at hunden har fått smertestillende der og da, framfor å vente til jeg har vært på apoteket. Men da har også veterinæren sagt at jeg begynner med antibiotika samme dag, men venter med smertestillende til dagen etter. Det skjedde for eksempel da tispa mi brakk ei klo i sommer. Hun ble sedert for å få av kloa, og fikk smertestillende i sprøyteform.

    Det var derfor jeg var usikker, jeg regnet på en måte med at han hadde fått smertestillende men hun sa ingenting om at jeg skulle vente med å gi i går.. Ventet så lenge som mulig , og ga rett før vi la oss, og det har gått fint :) 

    Syns han virker roligere i dag, og mindre tissing. Magen er egentlig normal. Fremdeles litt tusseladd til tider men det er jo valpers vis. Krysser fingrene for at vi fortsetter den gode stimen :ahappy:

     

    Håpet er nå at treningen går litt på frem, hittil har vi følt at valpetiden har vært vanskeligere for hver ag som har gått - forferdelig slitsomt..

  6. Oppdatering!
    I natt var vi oppe 4-5 ganger der han hadde slimete avføring hver gang. Så fem på 8 sto vi på døren til veterinæren med avføringsprøve og urinprøve. Han ble innlagt, med urinveisinfeksjon, urinstein (2 stk ganske store) og gastroenteritt..

    Skal gå på antibiotika i 14 dager og smertestillende (Tramadol) i 5 dager.. I tillegg til nytt for som forhåpentligvis kan løse opp urinsteinene. Stakkars gutten min har nok hatt vondt en stund :( Ikke rart han har vært urolig. 

  7. Just now, 2ne said:

    I så fall har alle valpekull jeg har hatt erfaring med, både de som er født her, de jeg har besøkt, de jeg har jobbet med, i fra en ti-talls raser, vært utrygge og med dårlig psyke. Det er ikke veldig mange av de valpebingene som har vært rene etter en hel natt med søvn. 

    Jeg er ikke uenig i at det er viktig at en valp føler seg trygg, det gjelder forsåvidt voksne hunder også. Men at alt den trenger er litt trygghet så holder den seg hele natta, jeg ser ikke helt koblinga. 

    Takk! Jeg følte meg litt som en dårlig hundemamma her en stund, at det er min feil at han tisser inne om natten fordi han ikke har nok trygghet.. :(

  8. Just now, SFX said:

    Ah, skjønner - det kan være til valpens fordel at en får tatt ut urin på det viset, så en får sjekket det så nøyaktig som mulig, hvis det ligger grums og bakterier innerst i urinblæra. Det blir en mer detaljert urinprøve på det viset, etter hva jeg har forstått. 

    Ja, det tenker jeg også. Greit å få bekreftet/avkreftet så grundig som mulig sånn at vi vet litt mer. Jeg er som sagt forberedt på mye tissing, men veldig dumt hvis han har noe medisinsk som gjør at det blir såpass mye.

  9. Just now, SFX said:

    Lykke til! Må det være morgenurin, eller kan du fylle koppen når han tisser på natta? Hva er egentlig morgenurin for en valp som tisser flere ganger i løpet av natta?

    Dyrlegen mente vi burde prøve å få til at han i hvertfall ikke hadde tisset rett før han kom. De ville ta med sprøyte :/ 

  10. Takk for mange gode svar! Vi sov ved siden av han de første nettene, og har hatt han ved siden av sengen vår (med mulighet til å stikke en hånd ned til han) frem til nå. Men de siste nettene har vi hatt grinden 1 meter fra sengen, da må han tisse 3 ganger om natten med 2-3 timers mellomrom :) Så kan hende som dere sier, at han trenger enda mer trygghet.. Vi får vel bare prøve oss frem. Men i natt har han roet seg med en gang jeg har tatt han ut (og tisset) og inn igjen, så føler ikke det kun er oppmerksomhetsbehov heller. Jeg er veldig redd for å lære han dårlige vaner, men det er kanskje for tidlig? 

     

    Angående UVI.. Det har falt meg inn også. Han virker ikke å ha vondt, men han står veldig lenge på en plass når han tisser. Som "fryst" liksom. Litt merkelig. I går tisset han 13 ganger ute og 2 ganger inne  - høres det mye ut? Fører statistikk:P  Det er inkludert natta. 

  11. Just now, Meg said:

     

    Valper har dårlig blærekontroll så man må bare forberede seg på å stå opp om natta en god stund fremover. gleden ved å ha valp...

    Just now, musli said:

    Hvordan ville du følt det hvis du var tvunget til å tisse i din egen seng? Selvsagt skal du stå opp om natten så lenge valpen hyler og må på do, det må du nesten bare finne deg i når du har skaffet valp.

     

    Ok, det er jeg så klart innstilt på. Men man hører så mye om valper som sover natta gjennom selv om de ikke er stuerene på dagtid, derfor lurte jeg på om dere hadde noen gode tips :) Og er det en bedre idé å ha på alarm om natten for å ta han ut, slik at han ikke lærer at det hjelper å vekke meg?

  12. Vi har hatt valpen vår (Golden Retriever) i litt over en uke nå, han er 9,5 uker gammel. På dagtid er han i kompostgrind, med mindre vi har 1:1 kontakt med han og kan passe på. Han har blitt flink til å si fra når han må tisse, men han klare ikke holde seg så lenge så vi må være på pletten ganske raskt for at ikke det skal bli uhell. Har vært ca ett uhell om dagen inne de siste dagene, og da har det enten vært vi som har vært for sene etter at han har pepet, eller han har vært løs i leiligheten og da tisset når han blir giret. 

     

    Problemet er natten. Vi har hatt han på soverommet vårt, i kompostgrind. Han sover stort sett, men våkner 1-3 ganger om natten og da må vi være raske å bære han ut så han får tisse (tre etasjer). Prøver å ikke gjøre turen ut noe "gøy", men de siste nettene har han hatt vanskelig for å roe seg og en av oss må sitte ved siden av grinden til han sovner... 
    Vi er veldig klar for å sove hele natten nå, selv om det innebærer litt syting fra han. Men jeg er redd for at siden han ikke er stueren så vil det gå tregere med treningen siden han da eventuelt bilr "tvunget" til å tisse inne selv om han egentlig er blitt mye bedre på dette. 

    Burde vi bare ta han ut fra soverommet og la han hyle og tisse fra seg til han til slutt roer seg? Eller burde vi ta han ut på natten en stund til? Vil dette gå over av seg selv eller risikerer vi at han lærer at det er ok å vekke oss når som helst på døgnet for å gå på do?

  13. Hei!
    Vi får en liten valp i hus om 1 måned. I den forbindelse har vi begynt å handle inn litt utstyr, blant annet seng. Denne la vi i går på plass i stuen. 

    Vi har fra før av en (inne)katt. Denne gikk selvfølgelig rett og la seg i den nye fine sengen (hans?), og sover så søtt.
    Er det dumt å la katten sette sitt preg på denne sengen før hunden kommer i hus? Eller er det positivt?

     

    Vi har i tillegg gjort klart et putetrekk med vår lukt på som jeg skal ta med til valpen når vi skal besøke han om et par uker. 

  14. Hei dere!
    Litt usikker på om det er her dere vil jeg skal skrive, men.. :ahappy: Vi skal få valp!
    En liten Golden Retriever-kar kommer til oss i november :) Valg av oppdretter var egentlig litt tilfeldig, da den vi sto på liste hos fikk færre valper enn forventet. Samme dag tikket det inn melding om én hannhund igjen hos en erfaren oppdretter, så da slo vi til! I ettertid er jeg litt skeptisk da jeg føler de stilte veldig lite spørsmål osv når jeg ringte. Men linjene til hundene ser veldig bra ut, av det jeg kan se i NKK. Må bare satse på det blir en bra valp!

     

    Det jeg er mest nervøs for her i heimen er katten min. Vi har en 8 år gammel hannkatt som tidligere har vært veldig grei med hunder, men i det siste har han vært direkte stygg mot de hundene jeg passer. Selv om hunden oppfører seg underdanig og rett og slett er pissredd katten, så kan han finne på å gå rett bort og slå han på nesen, eller jage han :( Hunden har respekt som bare det men katten er skikkelig frekk. Da er jeg redd det kommer til å bli krise med valp. Noen som har noen trøstende ord? 

    • Like 2
  15. Hei igjen!
    Litt skuffet nå, en perfekt 5 år gammel Golden Retriever skulle omplasseres her i området men de hadde fått så mange henvendelser at vi ikke ble vurdert en gang :( Så virkelig for oss at han kunne passet godt hos oss. Men selvfølgelig supert for familien at det er mye interesse. Sukk. :icon_cry:

    Av egenskaper hos en hund så ønsker vi oss en hund som er aktiv ute og rolig inne, som liker å gå tur men tåler en lat sofakveld også. Ser for meg 15 min tur morgen og kveld og en lengre tur på ettermiddagen + lange turer på fridager.

     Bør gå sammen med katt. Tåle å være hjemme alene en normal arbeidsdag. Lærevillig og lett å gjøre lydig er en fordel da vi er uerfarne hundeeiere :) Ellers ønsker vi oss en rase utenfor mye kjente sykdommer, gjerne middels til stor (tenker typ Dansk Svensk Gårdshund er minste størrelsen vi kan se for oss). Helst ikke altfor mye pelsstell, men litt går bra. Noe mer som vi bør ta med i vurderingen?  Vet at mange av disse egenskapene går mye på individ og ikke rase men jeg tar i mot alle innspill 

    Mange av blandingshundene syns jeg er fine, men de har veldig ofte Border Collie og andre svært aktive raser i seg, og jeg er redd for å svelge over for mye og ikke ha mulighet til å gi hunden den aktiviteten den trenger. Ønsker så gjerne et vellykket samliv! :)

    Edit: raser jeg har sett på er GR, DSG, Welsh springer spaniel.. Noen andre forslag?

  16. 4 timer siden, Nathalie98 skrev:

    Så det var nevnt omplassering og golden retriever her inne, så her er omplasseringslisten til retrieverklubben. I tillegg vet jeg at det finner oppdrettere av golden som får tilbake hunder eller lignende pga endret livssituasjon, at hunden ble for mye, eller at de omplasserer en hund som ikke skal gå i avl. Det letteste er å ta kontakt med aktuelle oppdrettere :) 

    Jeg tok selv over en golden av jaktlinjer i fjor vår, da hun ikke fungerte optimalt til det hun skulle brukes til, og for meg er hun midt i blinken! 

    Takk for tips!

    Det hørtes jo ut som en kjempeløsning for alle parter ??

    Har dere tips til hvilke raser jeg bør se etter/eventuelt styre helt unna?

  17. 24 minutter siden, simira skrev:

    Samtidig har de som jobber på omplasseringssentre ofte mer erfaring med hund og språk, og kan kanskje lese og tolke en hund mye bedre enn en uerfaren eier som har gitt opp en hund de ikke får til. Og de har ingen interesse av å lyve om hunden (selv om de ikke alltid har all info), mens en privatperson på finn kanskje bare vil bli kvitt hunden. Fordeler og ulemper der også.

    Det tryggeste tenker jeg er nok en oppdretter som har tatt tilbake en hund eller omplasserer hund som ikke går i avl. Men ingen garanti der heller, selvsagt. Uansett ville jeg nok spurt om kontaktinfo til instruktør, veterinær eller andre som kjenner hunden, bare for å få flere oppfatninger av hunden. Det som er verdens beste hund i en persons øyne kan være et makkverk for en annen.

    Vil oppdrettere typisk annonsere voksne hunder på Finn eller må man sjekke raseklubben sine sider? eller oppdretterne sine egne sider? Føler ofte disse ikke er spesielt oppdaterte. 

  18. Tusen takk for mange fine svar.

    Jeg ser at begge deler har fordeler og ulemper. Jeg tror nok kanskje vi kommer til å se etter en omplasseringshund som helst ikke har vist tegn til atferdsproblemer, og som helst er rolig og vant til katt. Er kanskje mer sannsynlig at man får et ærlig svar om hvordan hunden er fra et hundesenter (for eksempel Tunge eller Fant?) enn en privatperson på Finn.. Det blir ikke aktuelt å ta seg fri helt enda, men jeg har en uke fri i oktober og mulighet for å fikse noe mer fri rundt det, så da skulle det vel la seg gjøre dersom vi finner noen som passer rundt da. Men skal passe på at man ikke bare "tar noen" fordi det passer på tidspunktet. 

  19. 11 minutter siden, Mardina skrev:

    Han er blandingshund mellom engelsk setter og norsk elghund. Jeg hadde drevet på med hund i ca 17 år før jeg fikk han, så jeg visste hva jeg gikk til :) Men han er min første omplasseringshund da :) Forrige hund hadde vi fra hun var valp + at jeg passet litt hunder rundt i nabolaget, hvor jeg er vokst opp :)

     

    Vil du si det er en dårlig idé å få omplasseringshund dersom man ikke er vant til hund fra før? Vil så veldig gjerne at dette skal gå bra, vil virkelig ikke at vi skal velge en hund som det er stor sannsynlighet for at det går dårlig med :(

  20. 1 time siden, Mardina skrev:

    Jeg har omplasseringshund :D Han ble IKKE omplassert p.g.a atferdsproblemer, men fordi familien han kom fra hadde 6 barn tilsammen og en hektisk hverdag. Og da kom Teo litt i siste rekke. Nå har jeg eid han i litt over 7 år og ville ikke byttet han ut for alt i verden :wub: 

    Jeg fikk han riktignok gratis, men kunne like gjerne ha betalt for han :D Har lagt en del tid og penger i han og jeg er så fornøyd med hvordan han er nå :) Han har ingen diller og fungerer utmerket i hverdagen :D

    Så jeg anbefaler gjerne omplasseringshund hvis det er det dere har lyst på :thumbs: Mange voksne hunder der ute, som trenger et godt hjem :D

    Ååå det var kjekt å høre! ? hvilken type hund er det? Var du erfaren med hund før du adopterte?

  21. Akkurat nå, Kangerlussuaq skrev:

    Hadde vi vært i USA hadde jeg vært enig. I Norge er det ikke så mange hjemløse hunder, og mange har som lijenta sier atferdsproblemer på ett eller annet vis. Kan hende du er heldig og finner en av de 10% som omplasseres uten atferdsprob. Men det er ikke uetisk å betale en seriøs oppdretter for det arbeidet han eller hun har gjort for å lage en bra valp, iallefall ikke i Norge IMO :) 

    Takk, det hjelper litt på samvittigheten :-) Man blir sikkert litt påvirket av fortellingene fra USA. Jeg ønsker jo å være en dyrevenn, ikke å bidra til at dyr lider. 

  22. Akkurat nå, Kangerlussuaq skrev:

    Sjekk formidlingslista på retrieverklubben, mange voksne hunder som trenger nye hjem. De koster ikke 12-14 tusen.

    På den andre siden mener jeg at dette beløpet er ganske lite (retrievere er billige å kjøpe ifht andre raser som koster 20-30 tusen), og skal man ha hund burde man ha råd til 20000 i tilfelle noe skjer med hunden (operasjon etc). Ikke alltid forsikringen kan gjøres med direkteoppgjør. Forsikring koster +/- 6000-8000kr året (golden). Mat koster også, mener vi bruker ca 5000-6000kr året på mat og godbiter. Så må man jo ha utstyr til hunden, noe kan kjøpes billig, men halsbånd og lenke bør være god kvalitet. Ca 500-1000kr året. Så dere må jo minst ha råd til 10,000-14,000kr/året uansett -- endog ikke i en stor bolk.

    Helt klart, og det at det koster er vi veldig innstilt på. Det jeg mener er at jeg er litt usikker på hva jeg føler om å betale 15 000 for en valp når det er så mange hunder der ute som blir gitt bort tilnærmet gratis, bare fordi de ikke er renraset eller fordi eierne ikke vil ha de lenger. Det er altså litt det etiske jeg tenker på - økonomisk sett skal jeg fint få det til. 

  23. Hei!
    Jeg ønsker meg veldig sterkt hund. Jeg har noe erfaring fra hundepass, blant annet en Dansk Svensk Gårdshund som jeg synes er helt super rase, og en JRT som er relativt krevende. Vokst opp med hund men aldri eid eller hatt ansvar for hund selv.

    Jeg bor i leilighet i by sammen med samboer. Begge jobber fullt, jeg jobber noe turnus. Denne samboeren er ikke heelt enig i hund helt enda, men han er på glid. Det eneste han sier er at han vil ha en hund som "ser ut som en hund" :P Kanskje litt typisk mann der ja. Obs obs: kommer ikke på tale med noe anskaffelse før han er helt med på idèen altså :)

     Ellers har vi også en ganske sær innekatt på 8 år, så det er et viktig hensyn for oss. Vi hadde tidligere to katter men jeg merker at den vi har igjen nå kjeder seg, kanskje en hund kan være litt stimuli og selskap? Eller bare et stressmoment?


    Vi er aktive folk, liker å gå tur, men en av grunnene til at jeg ønsker meg en hund er at jeg faktisk da kommer meg ut på disse turene jeg liker så godt.. Ikke alltid like enkelt på egenhånd :) Bor i by med kort vei til fjell og turområder.

    Jeg ønsker meg egentlig aller helst en Golden Retriever, og vet at min kjære liker disse også. Men valper er sinnsykt dyre, og sånn egentlig har vi nok mest lyst til å adoptere en hund. Vet ikke helt hva jeg syns om oppdrett når det er så mange fine dyr som ikke har et hjem. Jeg har ingenting i mot blandingshunder. Samtidig vet jeg ikke om dette er veldig krevende for en førstegangs hundeeier? Også med katt i tillegg? Er dette helt umulig?
    Og med tanke på valp bør vi vel regne med å måtte ta ut mest mulig fri i begynnelsen, dette lar seg ikke gjøre på kort varsel i mitt yrke. Da kunne det kanskje vært lettere med en litt eldre hund (klart denne også trenger tilvenning men ikke like mye som en valp). 

    Nei jeg vet ikke, jeg trenger både tips og råd, både til fremgangsmåte og eventuelle raser. Vet at det er veldig individbasert dette. 

    Beklager hvis dette ble veldig bablete :P 

×
×
  • Opprett ny...