Gå til innhold
Hundesonen.no

Rampeluna

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rampeluna

  1. 3 timer siden, Snusmumrikk skrev:

    Hvis hunden har fått en så hard smell i låret at det har gått betennelse, så bør vel hunden holdes i ro til det er skikkelig grodd uansett? Uavhengig av selve såret? Bading er mild aktivitet for ledd og skjelett, men for musklene er det skikkelig trening. Så jeg ville ikke bada med en hund med betennelse i musklen (?). 

    Sår i seg selv ser jeg ingen grunn til å ikke bade med når det er skikkelig lukket.

    Takk for svar :)

    Hunden har vært i ro ca to uker. Er ikke betennelse i muskelen, men ble betennelse i låret da hele låret var en stor "blåkul". Hun har hun ikke vondt lengre og går fint på foten.går bare korte turer.

  2. 1 time siden, Sissi skrev:

    Gruff har snørret sikkelig de siste dagene. Sånn at han blir helt våt i skjegget. Bare klar væske. Når han  er ute nyser han hele tiden.. men lite inne. Ikke noe oppkast, hosting osv.  Spiser og er stort sett seg selv.

    Han lekte med en valp for 1 uke siden ca... hun hadde lignene syntomer. Noe vi ikke tenkte på så veldig da.  Men hun er sjekket ut og er ikke kennelhoste eller nesemidd.  Hun er frisk igjen nå.

    Men siden vi reiser på ferie i dag og plutselig ble jeg litt bekymret likevel... selv om han virker i god form.

    Noen som har hatt noe lignene på sine?  

    Japp... hønemor slo plutselig til :icon_redface: 

     

     

    Har egentlig ikke peiling på hvorfor han er snørrete .

    Men min hund drypper litt i fra nesen når ho e varm.

     

    Er litt hønemor selvsagt, så jeg pleier bare å ringe veterinæren å høre om det e noe jeg er beskymret for:)

    • Like 1
  3. Hunden min greide å krasje med andre hunder i leik. Som resulterte i en smell i hoften. Ingen brudd og hofte kulen så fin ut. men etter ei lita uke kom det veske ut av låret? så da var det inn til dyrlegen igjen. Viste seg at det hadde gådd betennelse siden det var ett så stort trykk.  Så no har jo gådd på pencilin i ei uke.  Sårene har fått skorpe, så går rett veien:). Men så lurte jeg på ang bading. Må sårene være helt grodd, eller ok med litt små skurv?  Skal egentlig på ferie på mandag, men skal innom dyrlegen på kontroll og høre med de om alt er bra før vi drar.

    Hvis dyrlegen sier det ikke e greit å bade, så hører vi på de. 

    Tenkte bare å høre hær inne så jeg kan ta stilling til om det er ok å reise på tur. Da vi vet det kommer til å bli bading, og blir kjedelig for hunden om ho ikke får joine. 

  4. På 7.6.2017 at 8:42 AM, Siri skrev:

    ProPlan er et bra fôr, så om hun spiser det, så bare fortsett med det, du :).
    De aller fleste fôrene du får kjøpt på dyrebutikker etc er bra fôr som inneholder det en hund trenger. Noen fôrmerker er hypet opp til den store gullmedalje, men er ikke nødvendig vis noe bedre enn billigere typer. Om HUNDEN liker fôret og holder seg frisk og fin med det, bæsjer passe lite og alt er greit - så er fôret bra for DIN hund :). Man må ofte bare prøve seg fram til hva man er fornøyd med selv. 

    Tusen takk for svar:)

    Hun spiser bra, og pels og avføring er fin:) så da fortsetter vi på proPlan til hun blir lei :)

    • Like 1
  5. Vi har brukt labb(det var det valpene fikk hos mor).  Men valpen hær spiste lite og la ikke særlig på seg. Så vi supplerte litt med vom.   Har prøvd en sånn gratis prøveperiode med prolan nå. Og hun spiser mere. Men er det foret så bra?  

    Noen som kan anbefale ett valpefor?

    Hun er 5 mnd og 7kg. 40cm høy og 40cm lang.

  6. På 21.6.2013 at 2:45 PM, Yellow skrev:

    Mange mener å ha god effekt med rav-halsbånd (selv har jeg aldri testet ut dette).

     

    Det jeg personlig har god erfaring med derimot er å lage te av rosmarin og sitron, ca. en neve med fersk rosmarin og en sitron delt i to i lett oppkok, avkjøle og fylle på en sprayflaske. Man må derimot belage seg på å dusje lett over hele hunden på avstand (bare pass på at det ikke kommer i øynene) en gang daglig i den verste sesongen, evt. annenhver dag.

     

    Synes ikke lukten selv er noe avskrekkende og ikke hunden heller, men det er bevist at disse skal ha en avskrekkende effekt på flåtten. Selv da jeg brukte Exspot fikk hunden etpar flått, og i fjor fikk han kun en på denne blandingen (da også sent på året, så sprayet ikke like hyppig).

    Hvordan virker lukten i forhold til andre hunder?  Hun elsker å leke med andre hunder daglig, så bare lurte om hundene vil ta avstand pga lukten.

    Lurer på mye rart?

  7. På 4.5.2017 at 11:51 PM, Vilje skrev:

    Den typen ville jeg vært ytterst forsiktig med: https://www.nrk.no/livsstil/flattmidler-kan-forgifte-dyret-ditt-1.8271122

    Bare sånn at du er obs på det. :)

     

    Oi, da legger jeg den ut på finn, så noen som er vant til den kan bruke den isteden..   Den til katten også( pleier egentlig å bruke de fra dyrlegen til ho). 

    De i dyrebutikken sa den var basert på urter, så den var helt ufarlig

    • Like 1
  8. På 4.5.2017 at 9:01 PM, Klematis skrev:

    Ja, den typen som kjøpes på dyrebutikk, beaphar.

    Jeg kjøpte denne for en uke siden, men leste bakpå. Og ble litt usikker ,da det så ut som den inneholdt mye rart.

    Virker den, og er den ufarlig for hunden?

  9. Bruker dere flåttmiddel? Og om, hvilke typer? Har hørt litt rundt med andre hundeeiere i nærområdet. Og der er det delte meninger.  Dråpene er fulle av kjemikalier som ikke er bra. Og at den bare gjør sånn at flåtten ikke biter, men att flåtten går i pelsen så den blir med inn i huset.

    Er også en ampull man kan bruke, jeg er litt mistenkelig om hva den inneholder.

    Forrige gang jeg hadde hund (7år siden), brukte jeg ikke noe flåttmiddel. 

    Mye å sette seg inn i :)

  10. 11 minutter siden, simira skrev:

    Det kommer litt an på hva den skal brukes til. Vi har 5m super-grip (K9 e.l.) til tur med hundene til daglig. Vi går ikke spor, men når vi går med langline for at hundene skal få løpe litt på sletter osv i båndtvangen så er den oransje nylonlina fra biltema fin synes jeg. Vi har den til gårdshunden på 10 kg, og en supergrip-line til ridgebacken.

    https://www.kreativhund.no/products/firedog-gummiert-line-rod

    Takk for svar:)

    Hvor lang langline er best?

    Den vi har no er 15m

  11. 1 minutt siden, Smartingen skrev:

    Jeg er kanskje egoistisk, men min sikkerhet kommer før hundens om jeg MÅ velge. En hund løs i fotenden kan bli et mange kilo tungt objekt som flyt i høy fart og kan lage skade på personer ved en eventuell ulykke. En hund i godkjent sele festet i sikkerhetsbeltet er i alle fall fast til en plass. Kanskje ikke det mest behagelige for hunden(noe å være løs i en kollisjon heller ikke er), men sikrere for menneskene.

    Takk for svar:)

    Men er jo ett hav av seler, og de fleste tror jeg ikke e så sikker om vi skulle krasje.

    Har du noen tips på hvilke deler som er godkjente?

  12. 5 timer siden, giggi skrev:

    Da min ble klort av katt på øyet, ville dyrlegen ha oss inn med en gang. Selv om det var helg, stengt og kun for "akutthjelp", da der gjaldt øyet. Han fikk noe salve, og det gikk fint. 

    Hvordan gikk det hos dyrlegen? 

    Gikk fint hos dyrlegen. De tok på sånn veske for å se om det var skade på øyet, men de kunne ikke se noe.  Så de mente at om det var noen rift,var de så små at det ikke vistes.  Så vi har vært heldig :) Fikk salve som skal dryppes i øynene. 

    • Like 3
  13. 41 minutter siden, Tempus skrev:

    Hvor bor du? De aller fleste veterinærer har vel åpent på lørdager? :) 

    E desverre ingen av de tre dyrlegene som holder til hær som har åpent i helgene. 

    Er bare vist bare når det er akutt, mann kan få hjelp. Men det kan også ta tid da de som har vakt har ansvar for flere kommuner, og det er forskjellige dyrleger i de kommunene som bytter på å ha vakt (turnus).

    Å hadde det vært åpent ,hadde jeg vært å kjekket øyet :)

    Så no er det bare å skylle øyet ett par ganger i helgen , å krysse fingrene til mandag.

  14. 48 minutter siden, Wilhelmina skrev:

    Sår på øyet er ikke noen spøk, og det er ikke nødvendigvis noe man ser selv. De gangene jeg har opplevd dette på mine dyr ble sårene først synlig da veterinæren dryppet farget væske i øyet. At du faktisk selv så striper på øyet i går ville jeg tatt svært alvorlig.

    Takk for svar!

    Jeg vet at øynene ikke er noe å spøke med, var derfor jeg spurte hær inne.

    Var (er) veldig bekymret.

    Er alene med ett barn og kjører ikke bil, så var litt låst.

    Googlet og leste(var da jeg fant dette forumet).

    Har snakket med dyrlege nå.  Skal skylle øyet med saltvann (hindre betennelse) og dra til dyrlegen på mandag.

    Var ikke så mye mere å gjøre siden det er helg.

     

×
×
  • Opprett ny...