Gå til innhold
Hundesonen.no

Harleyinthehouse

Medlemmer
  • Innholdsteller

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Harleyinthehouse

  1. Min lille har begynt å halte litt. Kun på slutten av turen. Han «gråter» ikke og han lar meg bevege beinet som jeg vil - uten protest. Han virker veldig glad å hopper og er generelt glad. 

    Mer det håp for at det ikke er patella laukasjon? 

    Vi har time hos veterinær neste uke :) 

  2. 9 timer siden, simira skrev:

    Terrierklubben har hatt ganske ok ringtreninger åpen for alle raser ihvertfall. Ellers er det også fast i Drammen Hundepark om dere orker å kjøre så langt.

    Takk :) skal søke på terrierklubben ?? 

    Har ikke lappen eller bil så må nok nok bli Follo/Oslo området, dessverre.

  3. Jeg finner ikke noe konkret her på Internett, så håper noen kan hjelpe meg her ❤ 

    Skal stille ut utolmodigheten (10 mnd, tenåring) selv i november, har ingen erfaring what so ever og trenger selvsagt hjelp. Men jeg finner ikke ut hvor man har ringtrening i Follo eller Oslo området ? Noen som vet om noe, hvor jeg kan gå, hvem jeg kan kontakte osv. 

    Foreløbig vil utfordringen være å stå rolig når det er hunder på alle kanter ?

  4. Akkurat nå, lijenta skrev:

    Nærmeste hundeklubb bruker å ha utstillingstrening. Ellers så må hunden din på bord vise tenner gå fint ved sidenav deg i rett fart

    Okei, jeg har googlet litt, og det nærmeste var faktisk et lite stykke unna ? Og de hadde uten instruktør, at mange møttes å øvde sammen, og det kan man jo arrangere selv nesten ? 

    Ja, det er noe vi kunne gjort på rundgang alle sammen ? Sjekket tenner på hverandres hunder og "lekt" dommere da. 

  5. Jeg skal stille ut hunden min, men har ingen erfaring what so ever! Har begynt sånn smått å trene på stå, han er vandt med å bli tatt på og gå pent ved siden av (trener dette ifb med tur bl.a). Men jeg kunne tenkt meg å trent med flere, trenger nødvendigvis ikke instruktør, men at flere møtes å øver sammen :) jeg trenger veiledning vartfall ?? noen som vil være med på dette..? 

  6. På 6.9.2017 at 9:27 AM, Belgerpia skrev:

     


    Kan ikke den stakkars hunden bare få slippe å forholde seg til folk som ramler inn da? Om de ikke liker bikkjer, og bikkja egentlig ikke liker folk - så hold han vekk.
    Sett han på soverommet, evnt. sett han på kennel fra lørdag til søndag. (nei, en redd hund dør skjelden av det - faktisk så opplever man ikke så skjelden at engstelige hunder trives på kennel fordi der er det rutiner og faste rammer).

    Mennesker på fest bør han slippe å forholde seg til.

    Joda, er forsåvidt enig :) men samtidig skal hunden lære av disse situasjonene. 

    Det gikk bra den lørdagen forresten. Vi møttes ute etter en lite tissetur, så gikk vi inn. Ingen lyd fra voffen :) Ingen fest med stor ståhei heller (ikke alkohol tilstede).

  7. 5 timer siden, Malamuten skrev:

    Det kan han lære uten å hilse, trenger ikke å stenge han vekk heller, men enten la han skygge banen selv og bare ignorer han (om han bruker å trekke seg vekk), eller så kan dere heller trene på å sitte rolig ved dere feks istedet for å ha direkte kontakt med de som kommer inn. Dere kan selvsagt bare unngå hele problemet å sette han på et eget rom og, det gjør neppe noen skade, men som du sier, han lærer jo ikke så mye heller da. Det er mye mer belastende for en usikker hund å måtte hilse eller forholde seg mer direkte til situasjonen, så om noe skal gjøre skade er det mer sannsynlig at det er det som gjør det, men å la hunden være med i bakgrunnen uten å direkte måtte forholde seg til de som kommer er nok bra trening hvor hunden både kan lære seg å bli trygg og samtidig også lære noen grunnmanerer ifht å slippe inn besøk (samme om han er usikker eller ikke). Når alle har kommet inn og hunden evt er ok med situasjonen kan du si til folk at de kan la det være opp til hunden om han ønsker kontakt. Eller om hunden ikke blir helt ok så be heller folk om å bare ignorere hunden gjennom hele selskapet :)

    Okei. Hadde ikke tenkt å tvinge han eller andre å hilse. De som kommer er nok ganske uinteressert å hilse i utgangspunktet. Har hat inntrykk av at hunder blir mer rolige etter hilsing ? Vi møter de nok ute og gir beskjed om situajsonen hans på forhånd så de vet hvordan ståa er. Så følge alle inn, deretter gi kong ??

    • Like 1
  8. 21 timer siden, simira skrev:

    Når vi venter besøk som vi vet ikke er veldig gira på å hilse hiver vi gjerne hundene inn på kontoret med noe å tygge på. Ja, de blir litt oppgiret av at det skjer noe utenfor, men det går over. Når alle har kommet tar vi de inn i bånd, så de får oversikt over situasjonen og hilse på de som vil. Nå varierer det litt om de da legger seg å slapper av på stua eller om det er inn igjen på kontoret, litt avhengig av antall mennesker, mat, type opplegg osv.

     

    14 timer siden, Malamuten skrev:

    Det er strengt tatt bedre å ikke hilse om situasjonen er litt ekkel :) 

    Okei takk :) er bare redd for at det vil skade hunden på sikt. Han må jo lære seg at det noen ganger kommer folk og han må være rolig. 

  9. 30 minutter siden, mushi skrev:

    Kanskje du kan lukke hunden inne på soverommet ditt med et tyggebein før de kommer og han er der hele selskapet? 

    Mja, tebker kanskje han kan bli stressa av alt som skjer utenfor døra..? ?

     

    Akkurat nå, Smartingen skrev:

    Jeg ville tatt med hunden ut og hilst på alle ute. Få folk til å sende en sms rett før de kommer, eller rusle ute til alle er kommet. Så ville jeg egentlig ikke tvunget hunden til å hilse på alle og omgås alle. Så lenge de kan ignorere hunden og ikke komme med brå bevegelser rundt hunden så tror jeg hunden også vil like det bedre, enn om alle setter seg på huk...

    Min mor sin hund var slik selv, bjeffet på alle som kom og reiste bust og var tydelig usikker. Nå går de alltid ut med henne når besøket kommer og ber alle besøkende ignorere henne. Tar ikke lang tid før hunden ikke bryr seg.

    Og la hunden ha et fristed den kan gå når det blir for mye for den.

    Okei, takk :) 

  10. Ja denne unghunden igjen da ?? han blir usikker når det kommer fremmede inn døra. Ikke at det skjer såå ofte vel å merke. Han roer seg selvsagt når de får hilst ordentlig og ser at det ikke er noen fare. 

    På lørdag skal vi ha et lite selskap og da kommer det ca 7-8 personer til oss. Hvordan gjøre dette mest behagelig for han..?

    - Kan det være lurt å være ute til alle er der allerede..? Så når han kommer inn er det folk der.

    - Møte alle ute..? Det kan kanskje bli vanskelig hvis folk kommer til forskjellige tider. 

    Selvfølgelig at alle hilser, men de som kommer er ikke sååå fan av hund og er "allergisk" så de forstår ikke at det er hundens hjem og "eie". Er derfor redd hunden ikke får den tiden han trenger til å bli 100% trygg. Han har forsåvidt hilst på de før, men hormoner ?

     

    Vil bare legge til en lignende situasjon. Vi hadde selskap forrige helg også. Da kom det masse folk. De som kom hadde hunder selv og forstod bjeffene og språket hans. Så de satt seg på huk å ventet på at hunden kom til de å ble trygg. Tok ikke lang tid vel å merke. Så det går selvsagt fint så lenge hunden får gå litt i sitt tempo. Selskapet som kommer er det ikke mye hensyn som taes. 

  11. 12 timer siden, Malamuten skrev:

    Ikke uvanlig at de har perioder hvor de kan bli verre igjen selv om de egentlig har blitt bedre. Og etter min erfaring, uansett alder, om de først kjeder seg og tenker på å bli kreative så er det stort sett alltid "ulovlige" ting som ryker, samme hvor mye leker og tyggebein de har.

     

    15 timer siden, Gåsa skrev:

    Ja tipper nok det er pga unghund og hormoner. Her kom jeg hjem på omsdsg til at  frøkena på 6,5 mnd hadde startet ødelegge sofaen! Unghunder altså ??

    Okei, takk ? Da stresser jeg ikke med det! Bare å sparkle veggen å la den delen være utilgjengelig for monsteret ??

    • Like 1
  12. Før, da han var baby, og klødde i tennene, tygde han på veggen ? Etter tannfelling var ferdig så sluttet han. Men i går begynte han igjen!! Hva kan grunnen være..? 

    Ingen store endringer har skjedd, så liten sannsynlighet for stress. Kan ikke tenke meg at han er understimulert, selvsagt noen dager med mer trening enn andre. Han har tyggebein, leker o.l liggende så han mangler ikke det akkurat, men velger veggen ?

    Har satt noe foran der han biter så han ikke rekker til :) 

    Er han rett å slett en unghund med masse hormoner..? 

  13. 18 minutter siden, Sprettballen skrev:

    Da hadde jeg ikke brydd meg noe om det. De slutter med det til slutt. Så lenge de ikke opplever å få viljen sin for å bite, så klart.

    Okei takk :) han får jo selvsagt ikke det ? Men er bare bekymret for at han lærer at det er greit og biter et barn da.

  14. 1 time siden, Sprettballen skrev:

    Mi er 7,5 måned og biter av og til hun også. Det kommer som regel også når det er noe hun ikke vil. Type jeg mener at nå skal vi ta det med ro og slappe av, hun er trøtt, men finner ikke roen. Da kan hun bite litt. Jaja...biting og biting, det er ikke vondt lenger egentlig, så hun biter ikke sånn som før. Hun bruker munnen til å si i fra om at hun ikke er enig med meg. Jeg bryr meg ikke noe om det, bare stopper henne fra å bite med å holde henne i ro/bort fra meg. Jeg ville ikke lagt så mye i det, annet enn valpefakter som henger igjen. Det ligger hvert fall ikke noe alvor/beskjed bak når min biter. Det er mer en reaksjon på litt frustrasjon egentlig. 

    Sånn vi opplever det med vår også! 

  15. Valpen (7 mnd) biter fremdeles ?? eller ikke såå mye som da tennne klødde på sitt værste. Vi tolker bitingen som en måte for han å si "dette liker jeg ikke". Typ hvis vi løfter og han ikke vil (gjerne på tur når han begynner å leke i skoene våre ?). Ellers biter han ikke, ikke under lek eller annet. 

    Feiltolker vi signalene han gir før bitingen..? 

    Vi begynner å bli redd for at han skal bite barn, selvom han ikke mener det aggressivt og han biter aldri(!) hardt så det går gjennom. Men det kan jo gjøre vondt for barn selvsagt. 

    Han biter i situasjoner når vi plukker han opp å går, også da gjerne hvis vi er i hundeparken og han ikke vil hjem.

    Hender han biter under "lek". Skriver lek i gåseøyne for vanlig lek biter han ikke, typ kaste leke o.l. Men da gjerne situasjoner som virker stressende for han. Han er tenåring så å stoppe er kjedelig, å da hopper han gjerne for å nappe oss i fingeren/jakke/det han får tak i og løfter vi han da, så ja da biter han på hendene våre. 

    Han kan også bite i situasjoner når han virker stressa, men når vi gir han pinne e.l så stopper han å biter på det isteden. Kan vi ar  "lært" han at biting gir han substitutter..?

    Så i bunn å grunn stressende situasjoner for han. 

    Jeg har hørt litt rundt med forskjellige kunde folk og fått noen råd og tips. Men tenkte å skrive her også :) hjeeeelp.

  16. 12 minutter siden, Siri skrev:

    Du kan jo kjøpe frysetørket vom å ha i maten? Jeg bruker å ha med meg det på lengre turer - hundene elsker det. Kan strøs over maten, eller vannes ut og gis. Det er jo ikke fullfôr, men for noen dager fungerer det helt sikkert supert - spesielt siden du også har tørrfôr :) 

    Okei takk, skal sjekke det ut ?

    10 minutter siden, Anette skrev:

    Litt avhengig av hvor du skal så selger Arken Zoo råfor ala vom. Jeg kjøper det og har i kjøleskapet osv. 

    Okei, nei jeg orker ikke "være til bry" at vi må innom en dyrebutikk. Vet ikke om vi skal være noe særlig i sentrum

    3 minutter siden, simira skrev:

    Om det er snakk om et par-tre dager så gjør det vel ikke noe om vommen tiner litt på veien? Det holder seg greit i en tett boks i kjøleskapet de dagene. Pakk inn vommen godt og ha det i en kjølebag så holder det fint på bilturen.

    Så det gjør ikke noe om det tines helt og han spiser det selvom..? ? 

  17. Hunden min (kleinspitz 7 mnd) og jeg skal til Sverige i helgen (tors-søn). Han får vanligvis vom til middag, men det er ikke frysemuligheter der og vi skal kjøre noen timer. Han får ellers orijen tørrmat til frokost, men spiser litt mindre tørrmat pga varmen, vil jeg tro. Nettopp byttet fra acana til orijen fordi han mest sannsynlig ble lei acanaen.

    Men spørsmålet er om dere har noen forslag til våtmat for disse tre middagene. Tenkte først st han kunne bare få tørrfôr, men siden han spiser mindre pga varmen, så vil heg gjerne gi ha noe vått. 

  18. Når en hund viser dette blikket viser jo nyere forskning at hunden er redd for eierens reaksjon. Men hva gjør man for at hunden kkke skal få denne reaksjonen? Og hva gjør man hvis hunden viser denne reaksjonen..? 

     

    Jeg er er bare nysgjerrig, ikke oppleved. Blir lite sint og kjefter så å si aldri på hunden min for ting er som regel ikke "hans feil". Kom bare over denne undringen ?

  19. Da min valp klødde som værst i tennene så kjøpe sånn anti tygge spray på dyrebutikken. Den funket faktisk! Han sluttet tvert å tygge på veggen, bordet og teppet ? Liten brun flaske med noe rød skrift på. 

  20. 4 minutter siden, Snøfrost skrev:

    Kan han ha blitt stukket eller bitt av noe han er allergisk for? 
    Kan han ha blitt smittet av noe?
    Kan han ha spist noe han ikke tålte? 
    Er det en plutselig temperaturendring der du bor så varmen kan ha slått ham ut litt?

    Hvis hunden er veldig slapp og har et anstrengt åndedrett (fort og tungt) så ville jeg tatt den til en sjekk hos veterinær hvis det ikke gav seg rimelig fort. 
    Litt hønemor her også :) 

    Edit: Så du  la til noe. Hvis han bare har brukt opp energien for en liten stund så er det jo greit, og normalt. 

    Vet ikke om han har blitt stukket, eller spist noe da han spiser alt han kommer over ? Heldigvis lært han slipp, men han klarer å snike til seg noe uansett ?

    Han ligger på sånn kjøleteppe og da puster han ikke så tungt, så tror nok han bare er varm. Men blir jo bekymret ? Takk for svar! Skal være obs på alt dette! 

×
×
  • Opprett ny...