Gå til innhold
Hundesonen.no

Sarah

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sarah

  1. På 18. august 2016 at 9:17 PM, Thea skrev:

    Nå har du allerede fått svar på det du lurte på, men jeg vil også tipse om noen bøker som er til god hjelp når man er ny, litt overveldet valpeeier :)

    100 % positiv hverdagslydighet

    100 % positiv problemløsning

    På talefot med hunden

    I tillegg har jeg hørt at Valpen flytter hjemmefra skal være veldig bra,men har ikke lest den selv :) De tre jeg nevnte over her fikk vi god bruk for da vår var valp :)

    Så ikke denne før nå, men tusen takk! :) vet du hvor jeg kan få tak i disse?

     

  2.  

    5 timer siden, Sprettballen skrev:

    Jeg må bare si at jeg synes det er utrolig flott av deg å ta til deg tips på den måten du gjør :) Er man nybegynner så er man nybegynner, og det er kjempeflott at du spør når du er usikker på noe. Jeg synes også det er bra at du tar til deg tipsene uten å gå i forsvar eller ta svarene som negativ kritikk mot deg selv. Det er det ikke alle som gjør! Så med den innstillingen du virker til å ha til ny kunnskap, så tror jeg dette kommer til å gå veldig bra :)

    Nå ble jeg glad! Vil jo selvfølgelig det beste for den lille valpen, så må jo bare spørre, og er bare bra å få kritikk så jeg vet hva jeg skal gjøre og ikke.. :) Ha en fortsatt god kveld! 

    • Like 2
  3. 1 time siden, Line skrev:

    Det er jo ikke så farlig hvem som er hjemme, så lenge noen er hjemme. Dvs at sønnen heller ikke kan stikke på shopping og være ute i flere timer, mens valpen er hjemme alene. Da må han være inneforstått og villig til å gjøre den jobben på en skikkelig måte. 

    Avgrense plassen er selvfølgelig helt greit, men et lite bur er ikke greit. Hunder skifter underlag for å kunne regulere kroppstemperaturen, og det blir vanskelig i bur. Man kan enten bruke et rom med grind i døra, eller lage en binge med ok størrelse. Da slipper også valpen å ligge i egen avføring om uhellet skulle være ute.

    Gi valpen litt tid til å bli husvarm, så kan dere bare begynne treningen på å være hjemme alene.

    Den er grei, takk for svar :D

     

  4. Akkurat nå, Malamuten skrev:

    Jeg ville begynt tidlig jeg, gi den en dag eller to til å slå seg til ro å bli kjent med dere også begynner dere med små korte økter. Om dere tenker å ha et spesifikt rom som den skal være på når den skal være alene etterhvert så er det jo bare å begynne treningen mens dere er hjemme også. Feks om dere har vært ute å brukt opp litt energi og luftet godt så kan man jo putte valpen på dette rommet en liten stund mens man selv går å gjør noe annet i huset. Sovner den så er det jo bare å la den sove til den våkner, ligger den våken så er det greit å ikke drøye for lenge de første gangene. Men feks slippe den ut igjen når den bare er rolig, om så det bare har gått et min eller to. 

    Man kan jo også gi dem en liten godis eller noe mens man setter dem igjen der for at det skal bli litt positivt ladet :) 

    Den er grei tusen takk :D 

  5. 1 minutt siden, Malamuten skrev:

    Ingen dumme spørsmål :) Ifht bur så er det jo plassen som er problemet, man kan jo tenke seg selv , de fleste bur er jo knapt nok større enn hunden, og så liten plass er lenge å skulle oppholde seg på i 6-7-8 timer i strekk. Det er jo som om vi skulle sittet innesperret på en flate tilsvarende en 70 cm bred enkeltseng eller noe. Og gjerne da etter å allerede ha vært rolig hele natten også. Det blir nok kjedelig til de fleste. Et rom er jo kjempefint om man får til å ha de der, de får jo ikke trimmet seg der heller, men de kan i det minste strekke litt på bena, variere underlaget de ligger på for å regulere temperatur osv. :) 

    Greit, takk da tror jeg vi prøver på det :) Vet du hvor lenge jeg bør vente før vi begynner å trene på at den skal være alene på et rom? 

  6. Okei, jeg skjønner poenget, tusen takk! Er som sagt helt ny, så måtte bare spørre. Hadde det gått bedre om den hadde vært inne på f.eks soverommet mitt og at vi tar en grind ved døren eller bare lukker døren ? Nå som jeg har lest svarene deres tenker jeg å ta fri fra jobb de første 1-2 mnd, men tenkte at dette var en løsning sånn etterhvert.. Sorry om dere blir oppgitt over spørsmålene, men er helt ny på dette! 

     

    • Like 1
  7. Takk for svar! Damen vi skal kjøpe den av er er en god venninne av meg og veterinær, så får nok råd osv fra henne :) Min eldste sønn har ikke jobb så får ordnet at han er hjemme med den den første tiden. 

     

    • Like 3
  8. Hei, vi får veldig snart et nytt familiemedlem, nemlig en valp. Dette er første gang vi får oss en valp, så vi lurer jo selvsagt på noen ting. For eksempel, så er jeg og barna borte på dagen. Jeg er borte fra 07-16, mens den som er minst borte er borte fra 08-15. Vi har også en katt så vi vil jo helst ikke at valpen skal gå rundt hvor den vil i huset i tilfelle det skjer noe mellom de to. Er det dyreplageri å ha valpen i et bur mens vi er på jobb/skole? Hun blir alene i ca 7 timer.. 

    TUSEN TAKK FOR SVAR

  9. 13 august kl 05.00 ble 3 flotte pomchi(pomeranian-chihuahua mix) valper født! En av disse 3 valpene er snart min og jeg trenger forslag til navn.. Har lyst på et navn som ikke er så vanlig :) Takk på forhånd! 

    1 tispe: svart, 2 hanner: svart & beige/brun, svart, hvit 

×
×
  • Opprett ny...