Gå til innhold
Hundesonen.no

Nata

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Langhåret dvergdachs

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Nata's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Min hund hadde samme type symptomer. Hoste/brekninger. Hun fikk det ikke ofte, men når det skjedde - var det som regel i forbindelse med matinntak, draging i båndet eller ved lek. Vi trodde det var luftveiskollaps og dro til veterinær for undersøkelse. Det viste seg dessverre å være feil ved hjerteklaff(bilyd, grad 3-4) og vesentlig forstørret hjerte. Hun viste ingen andre symptomer bortsett fra hoste/brekning av og til. Veterinær sa at hun mest sannsynlig ville fått hjertesvikt dersom vi ikke hadde kommet så tidlig som vi gjorde, nå er hun satt på 3 medisiner og ting ser ut til å stabilisere seg. Hun må medisineres for resten av livet, men bilyden er svakere og respirasjons frekvensen er gått ned. Jeg ville fått sjekket hjertet hadde jeg vært deg, bare for å utelukke alvorlig diagnose. Hun hadde ikke vann på lungene, så hosten minte mer om tørrhoste. Håper alt går bra!
  2. Takk for konstruktiv og informativ tilbakemelding Mari. Ikke dumt det du sier om å lage en slik liste, da har man en målestokk å forholde seg til når en til syvende og sist står ovenfor det vanskelige valget. Jeg bare håper på det beste for min lille jente, men frykter selvfølgelig at det håpet kan bli knust før man vet ordet av det. Tusen takk for Lykkeønskninger?
  3. Hvem er det som har skrevet at hun "bare har en bilyd" eller "bare hjertefeil" - ikke jeg i hvert fall. Jeg bagatelliserer ingenting og tar ikke hennes helse for gitt. Ja, hjertesvikt er alvorlig og bør tas svært seriøst, men det finnes da medisiner. Konservativ behandling? Har du hørt om det? Finnes for mennesker også. Mira, hunden min har det godt i dag - og jeg akter å gjøre alt som kan for at hun skal få så mange fine dager som mulig. Ingen økonomiske begrensninger og ingen begrensninger ift. den jobben som kreves av meg. Hundens velferd og livsglede er kun det som betyr noe. Uansett funn på røntgen eller ved hjerteauskultasjon må en styre behandling ut fra klinikken. Man behandler ikke røntgenbilder, men hundens symptomer og tilstand(som jo for øvrig også gjelder for mennesker).
  4. Ja det håper vi og? Veldig betryggende å høre at forstørret hjerte i seg selv ikke er en dødsdom. Vi får bare håpe at hun står av denne stormen også?
  5. Nå har hun som nevnt ovenfor verken væske i lungene eller hjertehoste. Det hun har fått konstatert er bilyd på hjertet og forstørret hjerte. Hun virker tilsynelatende frisk ellers. Skjønner jo at hun ikke er frisk, men hun har som nevnt ovenfor ingen symptomer på at hun er alvorlig hjertesyk. Første dose Furix ble inntatt i dag, så jeg beholder håpet ?
  6. Det hørtes oppløftende ut! Vi har gått gjennom mye med henne det siste året - ryggprolaps, jurkreft og sterilisering. Mange og omfattende operasjoner. Trodde 2016 skulle bli hennes år, så da får vi bare håpe at det blir det
  7. Jeg har en 9 års gammel dvergdachs som fikk konstatert hjertesvikt og forstørret hjerte tidligere i uken. Det ble oppdaget en bilyd på hjertet ved måling samt forstørret hjerte på røntgen. Det ble ikke funnet væske i lungene. Dette kom som et stort sjokk, da hun ble tatt med til dyrlegen pga. mistanke om luftveiskollaps. Hun hadde tidvis litt tørrhoste, men når vi kastet halsbåndet og begynte å bruke seler samt sluttet med tørrmat - ble hun mye bedre. Uansett bestemte vi oss for å ta en røntgen slik at vi fikk bekreftet diagnosen. Det er vi glad for i dag, da vi tok veldig feil. Saken er: Hun har veldig få kliniske symptomer. Hun spiser godt, god apititt, glad, leker med bamsene sine, vil gå på korte turer(hun har alltid vært litt lat), ikke tungpust/pesing, ikke vekttap, drikker normalt og hoster nesten aldri mer. Jeg lurer på om det er flere som har opplevd å få en slik alvorlig diagnose uten at hunden viser noen symptomer? I dag begynner vi med Furix 2 ganger per dag og i neste uke er det ultralyd av hjertet. Har noen erfaring med det som er nevnt ovenfor, det være hjertesvikt, medisinering, og/-eller forstørret hjerte. Jeg er redd, veldig redd for å miste min beste venn og kommer til å gjøre alt i min makt for henne.
×
×
  • Opprett ny...