Gå til innhold
Hundesonen.no

stinen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stinen

  1. Var hos dyrlegen i går for 12-ukers-vaksine og fikk med både tannbørste og tannkrem ;) Hun sa jeg måtte pusse tennene til hunden hver dag.

    Så.. Kun for å tilfredsstille nysgjerrigheten min; pusser dere tennene til hunden deres hver dag? Hva med dere som har mange hunder? Er tannpuss høyt prioritert hos dere?

  2. Akkurat nå, simira skrev:

    Uansett så er det et godt tips å ha i bakhodet at det kanskje blir andre hunder som skal tilbringe tid innenfor det gjerdet. Enten venner, passehunder eller flere hunder. Veldig dumt å gjerde inn med 50 cm høyt gjerde til chihuahuaen hvis du får deg en grand danois om et par år. ;)

    Haha.. DET har du helt rett i. :D

  3. Akkurat nå, lijenta skrev:

    Det kommer an på om dere får lov til å sette opp så høyt gjerde og om det er fristelser på utside innside om hvor  høyt gjerde dere trenger. Noen steder kan hunden stå trygt i en sytråd andre steder så er ikke gjerdet på 180 sikekrt nok. Altså den ene huden blir på tunet samme søren hva som hender. Den andre ytterpunktet hopper/klatrer over 180. Hva er deres hund kapabel til og er det hunder i omgivelsene som kan komme seg inn? Det er spørsmål man må stille seg

    Enig :) 

  4. Akkurat nå, lijenta skrev:

    Nevnte det fordi dem kan være utspekulerte så en 5 min til butikken og kjøpe is er lang nok tid i masse vis for å hope over. Den gangen jeg hadde en flat som var glad i damer/tisper så kunne han stikke på tispelukt opptil et halvt døgn etter at han oppdaget luta. Kan fortelle deg om han som hadde dach og hadde tispa i hundegården som var stor og fin med oppvarmede hundehus når han var på jobben. Tispa fikk løpetid og trivdes der. For henne så var gjæret for høyt til å hoppe over og sikret hadde han gjort under. Men han hadde glemt at det kunne komme friere fra utsiden så der ble det valper. Historien fikk jeg fra fyren selv.  Altså vi må tenke på forskjellige eventualiteter Også er det tilgjengelig for unger å komme seg inn i hagen uten deres samtykke, bor det unger i nrheten så det er sansynerlig?

    Vi kommer ikke til å ha tispa vår ute alene når hun har løpetid, nettopp fordi fristelsen kan bli for stor både for henne å stikke av og for andre til å komme inn ;) hehe.. Kjedelig for de med dachsen!! 

    Vi har tre barn selv, og de eneste barna som kommer hit kommer vel for å leke med våre :huh: Men nå bor vi ganske landlig til. Ikke i bystrøk der alle de ondsinnede barna bor ;) heheheeh.. Neida! Men barn som vil inn kan jo bare lukke opp porten?! Altså... Jeg kommer nok ikke til å begynne å låse porten med hengelåser og greier altså. Hadde hunden vår skullet vært ute i hundegård mens vi var på jobb f.eks hadde jeg derimot gjort det. 

  5. Akkurat nå, simira skrev:

    Det med 1,8m gjerde var vel nevnt i sammenheng med bla. å holde rådyr ute?

    Vi har 1,20 meter tror jeg, ridgebacken kan nok hoppe over det om han virkelig vil, men har aldri prøvd, og satser på at han ikke gjør det heller. Vi er ganske skjermet, heldigvis.

    Det ble nevnt i tujahekktråden da jeg sa at vi kommer til å sette et nettinggjerde på utsiden av tujahekken vår. Ble kommentert at dette nettinggjerdet bør være 1,8 meter høyt, men jeg ser ikke helt nødvendigheten av det når hekken er 2 meter høy :blink: 

    Det hele kommer vel an på hvor mye "fristelser" som passerer eller befinner seg rett utenfor gjerdet. Vi bor også ganske skjermet :) 

  6. 23 timer siden, lijenta skrev:

    Da er det lurt å ha gjerde på 180 eller høyere. Du skal jo sikre både at hunden ikke kommer ut og at andre hunder ikke kommer inn

    Vi kommer nok ikke til å ha et gjerde på 1,8 meter inntil en tujahekk på 2 meter. Jeg tenker mest at den ikke skal stikke av mellom buskene nederst ved bakken ;) Vår hund kommer nok ikke til å ta rennafart for å hoppe gjennom hekken i 1,5 meters høyde (den kan jo ikke se hvor gjerdet slutter), men kan jo hende andre har "utbryterkonge-hunder". hehe..

    Tanken om å lage gjerde rundt tomta for at andres hunder ikke skal komme seg inn har heller aldri slått meg?! Kan det virkelig være nødvendig? 

    Mulig du tenkte alt dette fordi jeg nevnte butikken? Men jeg mente bare en 5-minutters "kjøpe en is til barna" tur, ikke at hunden skal være ute alene i en time. Hvis vi skal bli borte en stund setter vi hunden inn. :)

  7. Jeg synes den tujahekk-tråden under her var litt interessant, og det fikk meg til å lure... Er det virkelig sånn at "alle" hundesonen-folk har 1,8 meter høyt gjerde rundt tomta si? Kommer det ikke an på hunden? Og hvor man bor? Er det virkelig sånn at "alle" hunderaser kommer til å sprette over et gjerde på 1,5 meter hvis de finner det for godt? 

    Mine foreldre har en labrador på 3 år, og hun hadde ihvertfall ikke giddet å prøve på det. Og oldemor sin buhund gikk aldri utenfor eiendomsgrensen selv om det var hverken gjerde eller hekk der. En annen kamerat igjen har en Jack Russell terrier, og den stikker av (langt og lenge!) dersom noen åpner døra for å gå ut f.eks.

    Så mitt spørsmål til dere med inngjerdet tomt er; hvilken rase har dere, og hvor høyt gjerde har dere? Og har hunden deres noen gang stukket av? 

  8. Vi har også tujahekk i hagen, men den er ikke så veldig stor og tykk enda. Jeg har tenkt til å ha nettinggjerde på baksiden (tujahekken grenser mot naboen som har eget gjerde på sin side), men det er bare fordi jeg har tenkt til å la hunden være ute hvis jeg f.eks reiser til butikken. 

    Hvis hunden bare skal være ute sammen med dere ser jeg ikke poenget med å ha gjerde i tillegg, men det kommer SELVFØLGELIG an på hunden :) Du kjenner den. 

  9. Takk for svar, alle sammen :) Da ble jeg ganske mye klokere! 

    Tror jeg skal prøve å bytte over fra Labb til Royal Canin, og så prøve meg med en kombinasjon med Vom og Hundemat sånn litt etterhvert. Som dere sier så kan det jo være individuelt hvordan hunden reagerer på de ulike fôrene, så jeg får vel være flink til å følge med (eventuelt spørre andre med lenger erfaring enn meg).

  10. Vi skal hente vårt nye familiemedlem til fredag, en labradortispe på 8 uker. Mine foreldre bor fem minutter unna oss, og vi er mye sammen med de. De har også ei labradortispe (3 år gammel), og jeg lurer litt på hvordan vi skal introdusere disse første gangen? Bør det være hjemme hos oss? Eller hjemme hos mine foreldre? 

    Mammas hund leker veldig fint sammen med de hundene hun kjenner, men hundelufteren (når vi passer mammas hund leier vi hundelufter) sier at hun kan være territorial overfor de andre hundene hvis hun f.eks finner en pinne eller noe. Bør vi være obs på dette når de introduseres, eller er de fleste voksne hunder "snille" mot valper? 

    Har dere andre tips kanskje? :) 

  11. 3 timer siden, Sprettballen skrev:

    Veldig kjedelig at du ikke alltid greier å styre hvem som tar kontakt med henne ute osv. det ødelegger nok en del for dere. Jeg forstår veldig godt at det er vanskelig. 

    Jeg har en hund med allergi, og jeg har hatt problemer med at folk har gitt henne godbiter på tur blant annet, så hun har jeg kjøpt et markeringsdekken til som det står "Ikke sint, ALLERGI"(hun går med munnkurv på tur) og det ser ut til å ha en effekt. I tillegg slipper jeg hundre spørsmål i uken på hvorfor hun går med munnkurv.

    Apropos munnkurv, så kunne det kanskje også vært et alternativ for deg å ha på henne på tur. Da kan du føle deg trygg på at hun ikke biter og det vil kanskje også virke litt mer avskrekkende slik at folk ikke tar kontakt. Det kan gjerne gjøre at du på sikt slapper litt bedre av på tur. 

    12923180_10209091883356758_2959092119630

    Jeg har dessverre ingen råd til deg, LovaLove, men jeg tenkte med en gang på slike markeringsdekken/sele som Sprettballen foreslår. For eksempel et slikt et:

    http://www.a-way.no/products/fdc-sele

    Ikke den det står Friendly på såklart. Men kanskje Nervous eller Caution?

     

    Tror de fleste vil holde seg unna hvis de ser denne selen ;) Uansett, MASSE lykke til :) 

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...