Gå til innhold
Hundesonen.no

Malteser21

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Malteser21's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Operasjonen ble som sagt mindre enn fryktet, så foreløpig går det veldig bra. Hadde forventet å få hjem en hund som ikke kunne røre seg, men det opererte beinet er stivet av med støttebandasje. Derfor kan hun hoppe rundt på tre bein med ganske stor fart (til min store forskrekkelse). Det er selvsagt meningen at hun skal støtte seg på beinet om noen dager, men foreløpig trives hun godt på tre bein. Matlysten er grei, og det er ikke noe problem å få i henne medisiner. Hun får flytende smertestillende, og antibiotika i tablettform. Vi skal på postop-kontroll i dag, så vi krysser fingrene for at såret har grodd bra
  2. Så godt å høre. Det ble heldigvis en ganske enkel operasjon, så hun har bare strammet opp senen og fått en dypere fure i kneet, altså der senen ligger oppi. Håper og tror det kommer til å gå veldig bra :)
  3. Vi skal operere vår malteser/bichon havanais i morgen for patellaluksasjon. Har ikke fått noen grad av veterinær, men jeg tipper det er grad 1-2 siden de er ganske løse og hun halter en god del. Vi er usikre på hva vi kan forvente i tiden fremover, så jeg lurer på om noen har erfaringer med dette. Er det noe vi burde tenke på/ta hensyn til i tiden fremover utenom å holde beinet i ro? Del gjerne egne erfaringer med dette.
  4. Vi har en blanding mellom malteser og bichon havanais som er både allergivennlig og sprek. Hun er også vår første hund. Maltesere veier ofte bare 3-4 kg, så jeg ville heller gått for havaneseren hvis du vil ha en litt større hund (5-6 kg). Vi har dessverre fått merke en av rasesvakhetene, patellaluksasjon på begge bakbein som krever operasjon. Det er veldig vanlig hos små raser og umulig å gardere seg mot, men jeg vil anbefalt å kjøpe av en oppdretter som kan legge frem bevis på at begge foreldre er fri på begge bakbein. Ellers vil jeg anbefale rasene siden de kan bli med på lange turer, uten at det er nødvendig å gå så langt med dem hver dag.
×
×
  • Opprett ny...