Gå til innhold
Hundesonen.no

Lulila96

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Lulila96

  1. Er ikke leilighets størrelse jeg tenker på heller, er ute plass. Har den erfaringen at de er veldig glad i å være ute, og er ikke alle leiligheter som har ordentlig ute plass for sånt. Finnes jo ganske store leiligheter, til og med med flere etasjer.
  2. Nå får dere se at jeg skrev ikke BESTE valget til leilighet hvis man aktiviserer en hund nok og riktig så spiller det ganske liten rolle. Når jeg tenker på hund til leilighet, så tenker jeg på litt rolige hunder som ikke trenger alt for mye aktivisering, en schæfer trenger ganske mye, som er greit hvis man har muligheten og energien til det. Jeg personlig har ikke nok energi til å aktivisere en schæfer nok, så ser etter litt roligere hunder. Personlighet er jo en annen ting, og også vanskelig å finne, så er enklere å se på rasen som en helhet. Jeg kommer til å skaffe en schæfer etter hvert, det er garantert, men ikke som førstegangs hund. ;)
  3. Jeg har vokst opp med hund, og da mest schæfer, som åpenbart ikke er BESTE valget når man bor i leilighet. Begynner å bli veldig valpesjuk og lurer på om noen har noen anbefalinger? Er litt kresen, men også åpen for å forandre mening hvis jeg får høre erfaring fra folk med rasen. Ønsker en hund som: - takler å være litt alene hjemme. Er student akkurat nå. om jeg skaffer løpet av eller etter studier får vi se, men blir uansett borte for enten studier eller jobb. (kjæresten skal flytte inn løpet av neste år, så blir jo da litt enklere, håper jeg). - Ikke har for mye pelsstell. Dobbelt lag med pels o.l. går fint, og er ikke røyting jeg har noe i mot, er alt styret med å børste hver dag. - Ikke for høyt energinivå, men heller ikke lat. Vil kunne ha den med på noen jogge/rolige sykkelturer og fjellturer. Vil så klart få ordentlig mosjon minst en gang hverdag. - Helst så stille så mulig. Legger selvfølgelig til trening for at den ikke skal bjeffe så mye, men vil da ikke ha en rase som er kjent for veldig mye bjeffing. - Kan godt ha en hund rundt schæfer størrelse, men helst ikke større. Gjerne mindre, og som klarer seg fint uten å ha en hage å løpe i til en hver tid så lenge den får nok mosjon. - Vil jo da gjerne ha en liten kosehund, men ikke must, så lenge den ikke stikker av, så da er jo en gjeterhund ett alternativ f.eks. Om det blir valp/voksen tispe/hannhund er bare å vente å se. Blir hovedsakelig en "familie" hund, og kanskje noen utstillinger etter hvert. De rasene jeg har sett mest på er mops, corgi, litt på cavalier king charles spaniel, og en rase som visstnok, så langt jeg vet, bare registrert som rase i USA; Chinook. Andre forslag til raser er jo også velkomne, og gjerne litt erfaring med leilighet, turer pr. dag osv og stell av hunden. Kommer mest sannsynlig ikke å skaffe hunden før jeg er ferdig på skolen, men kanskje alt siste året (løpet av sommerferien da). Kommer an på tid, penger osv. Kjæresten kommer ikke til å studere i første omgang, så da blir det nok til at han får litt ekstra ansvar for hunden rundt eksamentider i det tilfelle.
×
×
  • Opprett ny...