Vi har nettopp tatt til oss en 6 år gammel omplasseringshund (kastrert hann) på prøve. Dette er en Flatcoated Retriever. Vi har samme rase fra før, da en myk hannhund på 2,5 år. 6-åringen er svært dominant rundt unghunden, som nå går på tærne rundt denne nye hunden. Da de først møttes , før vi hentet hunden, klargjorde de rangen en gang og resten av turen gikk dette veldig fint. Nå ser jeg at dersom unghunden har en leke i munnen går den eldre på med full styrke. Dette ender opp med at unghunden legger seg så flat det bare går og blir om mulig enda mer forsiktig etterpå.
Leke gjøres kun ute så inne har det ikke oppstått noen slike situasjoner. Unghunden er lydig og det er ingen problemer i å hindre han i å gå bort til den nye. 6-åringen kommer fra en typisk barnefamilie som ikke lenger klarer å gi hunden nok aktivitet. En generelt trivelig hund, dog veldig understimulert og overvektig.
Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gå frem her. Dette er dag nr to og 6 åringen er naturlig nok stressa, peser mye og sliter med å finne roen. Unghunden gjør sitt beste for å holde seg unna til enhver tid. Det jeg ser er at når 6-åringen går bort til unghunden, stivner unghunden til og viser tydelige dempende signaler. Skal jeg bare fortsette å hindre slike episoder i å skje, og ellers la de venne seg til hverandre? Er dette noe som kan bedre seg eller kan vi forvente å ha dette forholdet mellom dem i lang tid dersom vi går med på å overta denne hunden?
Hvordan er det å ha to hunder som er så forskjellige (dominant og veldig underdanig)?