Gå til innhold
Hundesonen.no

Frøken Strøken

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frøken Strøken

  1. På 19.11.2018 at 11:45 PM, Malamuten skrev:

    Hvorfor i all verden skulle det være maks av hva en småbarnsfamilie kan klare?

    Jeg er alene, har lite avlastning/barnepass og greier da fortsatt fint å få til hundelufting/tur, og en time er ikke noe makstid... Nå er jeg rett nok hjemmeværende for øyeblikket og ungen i bhg så nå er det ikke noe stress selvsagt, men vi er nå fortsatt mye ute på ettermiddagene med poden, i helgene og/eller etter leggetid  om jeg har mulighet og trenger det. Hadde vi vært 2 stk foreldre så de fleste kvelder hadde vært fri til å gå tur for en av to voksne så er det jo ihvertfall ikke noe problem.. Unger har ikke vondt av å være ute. Og tur/hundeaktivitet er stort sett forenelig med andre hverdagssysler. Middagen kan spises ute i skogen feks. Man kan gå til butikken, eller til og fra barnehagen eller i verste fall om man ikke kan/orker så mye på kan man i dagens samfunn feks ansette hundelufter, finne noen å bytte pass med etter behov etc om det ikke finnes noen ungdommer som gjerne lufter hunden innimellom. Mulighetene er mange.

    Gratulerer så mye med å som hjemmeværende med barn i bah ,belære noen som jobber 100% og har 3 barn med hvor mye mosjon man burde kunne gi en hund. 

    Ei heller sa jeg at 1 t var max. Jeg sa; ca 1 time om dagen er en grei menge mosjon for en hund i tillegg til tisseturer og lengre turer i helger og ferier.

    Jeg har deltatt i 2 diskusjoner på dette forumet og bemerker meg at folk tolker i hytt og pine. Les hva folk skriver før dere svarer!

  2. 1 time siden, maysofie skrev:

    Jeg står i en situasjon nå med en unghund for salg, han har vært her en måneds tid pga. tilbakekjøp. Litt over året, fortsatt unghund i hode og kropp, HD-røntget med en C-hofte. På denne måneden har jeg hatt endel utgifter både for helsetesting, trening osv. i tillegg til fôring ol.

    Hadde det vært en annen rase ville man kanskje ikke fått valpepris engang for han, men denne har en fremtid som arbeidsverktøy for noen, i tillegg til å være en gjennomgående trivelig hund. Han er startet trening som gjeterhund, og viser seg fint - jo mer eksponering de har hatt til sau, og lengre de er kommet, jo mer skyter de opp i pris. Ikke uvanlig at unghunder går for 18-40,000kr. Valpepris er oftest mellom 10-12,000kr.

    Nå er vel de færreste hundene som annonseres på Finn i denne kategorien. Jeg er intr i å få meg en hund hia omplassering siden jeg ikke orker å ha valp, men jeg nekter å betale i dyre dommer for en hun som er 1-4 år, gudene må vite hva en får egentlig. Man må jo bare stole på selger til syvende og sist.

  3. På 17.11.2018 at 3:01 PM, Mardina skrev:

    Jeg fikk hunden min gratis omplassert til meg. Det er IKKE dermed sagt at han hadde det vondt og forferdelig der han kom fra. Snarere tvert imot, de var veldig glad i han. Men det var en del andre faktorer, som gjorde at han ble omplassert. 

    Jeg hadde gladelig betalt det det kostet, om det var en omplasseringshund jeg hadde veldig lyst på  :)

    Og som flere andre har påpekt, ofte er det markedet som styrer prisene :)

    Hvor har jeg skrevet at omplassering er synonymt med at hunden har hatt et vondt liv?

  4. På 17.11.2018 at 2:58 PM, tillien skrev:

    10 000,- for en ettåring ser jeg ingen som helst problemer med. Spesielt hvis hverdagslydigheten sitter. I enda større grad dersom det er en brukshund hvor man er kommet godt i gang med grunntreningen. Legg til at hunden kanskje er røntget (det er raskt 3000,-) og/eller andre helsetester og at man ofte kan få med en del utstyr.

    Så vil det selvsagt være et tidspunkt hvor en såpass stor del av hundens forventede levealder er passert at man kan begynne å snakke om at det bør kompenseres ytterligere for. Tror ikke jeg personlig ville tenkt slik før det minst var snakk om 2 år.

    Ellers synes jeg kommentaren din om at «folk ikke klarer å ta vare på hundene sine» er skivebom. Det kan være ekstremt mange forståelige grunner til at slik skjer. Det er ikke nødvendigvis noe nederlag eller noe uetisk over det. En person med slike holdninger ville kommet ekstremt langt ned på min liste dersom jeg skulle komme i en slik situasjon en gang. Enda en grunn til å ikke sette prisen altfor lavt: Man slipper unna useriøse henvendelser fra folk som bare er ute etter «billig» hund, som ser omplassereren som noe stakkarslig som ikke fortjener noe, og folk som ikke ser verdien i det arbeidet som alt er lagt ned.

     

     

     

     

    Les hva jeg skrev en gang til. Jeg skrev; tror du det noen gang kan være til hundens beste å bli omplassert? Med unntak av de som ikke klarer å ta vare på hundene sine. 

    Jeg dømmer ingen som omplasserer, jeg har selv omplassert en hund, men jeg tok ikke en krone for henne. Det eneste jeg var opptatt av var at hun skulle få et bra hjem. 

    Men jeg innser etter å ha startet denne tråden at mange ser på hundehold som en investering og biler begreper som verditap. For meg er en hund et familiemedlem.

  5. Jeg sier da ikke at de har den vondt  og forferdelig heller. Jeg sier at eier ikke har mulighet til å ha hunden lenger. 

    Absurd å snakke om verditap i denne sammenheng. Det er da vitterlig ikke en sofa. Jeg omplasserte ei tispe på 2 år en gang og krevde ikke ei krone. Det var viktig for meg at hun kom til et godt hjem . Penger var faktisk ikke et tema.

  6. 11 timer siden, Tonje skrev:

    Hvor har jeg skrevet at folk i full jobb med barn ikke kan ha hund? 

    Hvis du leser innlegget en gang til vil du se at jeg skriver 1 time aktivitet (ikke kun tur) som et minimum. Det tenker jeg de fleste barnefamilier også klarer å prioritere om viljen er stor nok.

    Les hva du selv har skrevet. Du skriver hvis  1 time er et minimum av hva folk gidder og prioriterer så burde de revurdere å få hund.  Jeg mener at 1 time tur om dagen , samt tisseturer, er Max av hva en småbarnsfamilie kan klare. Jeg tror det kan allikevel bli et godt liv for en hund hvis han får være med på lasset ellers , og får lengre turer i helger og ferier.

  7. 10 timer siden, Malamuten skrev:

    Hvorfor?

    Nå er det ikke alle omplasseringshunder som omplasseres fordi eier ikke greier å ta seg av dem.. Og hvor mye verditap tenker du det er på en et år gammel hund? Bruksmessig har man vell knapt gått glipp av noen ting og for mange kan det nå være positivt å slippe å ha valp. Noen er til og med helsetestet øynet tryggere kjøp enn en valp er.

    Og sånn utover det så bestemmer markedet. De som synes det er fair de kjøper, de som ikke er interessert, de lar det være.

     

    Hvorfor omplasseres de da? Tenker du at det kan være positivt for et dyr å bli omplassert? Men unntaket av de dyra som ikke får det de trenger selvsagt.

    Å kreve 10.000kr for en hund på feks 18 mnd syns jeg er helt bak mål.

     

  8. På 9.9.2018 at 8:42 PM, Tonje skrev:

    Denne timen er jo en grei regel forsåvidt, men om man går inn i hundeholdet med tanke om at det blir max av det man gidder/orker/prioriterer så burde man revurdere å skaffe seg hund. Det bør være et minimum. Da tenker jeg ikke kun tur, men aktivitet, og det kan være så mangt og må tilpasses etter rase, individ og alder.

    Jeg har tre hunder som har forskjellige behov når det kommer til aktivitet. Jeg skriver behov fordi de ikke krever noe som helst, som Raksha sier; hunder er tilpasningsdyktige, men det gjør ikke at jeg synes man kan bruke det som hvilepute for ofte. Jeg hadde nok merket de her hjemme veldig mye mer dersom de fikk for lite, men de kan jo egentlig aldri kreve det i ordets rette forstand. De færreste hunder går på veggen av å ikke få nok, dessverre, mange resignerer. Så å gå ut fra at de har det helt fint fordi de ikke går bananas innendørs av for lite stimuli blir for meg feil.

    Mine får mellom 1,5 til 2 timer aktivitet om dagen i gjennomsnitt, noen ganger mindre, andre ganger mer. Innunder det går tur (lufteturer i nabolaget på 30 min er ikke tur) hvor de stort sett går løse store deler (varierer ganske mye hvor jeg går, ikke bare for hundenes del, men fordi jeg synes det er gørr kjedelig å gå samme rute flere dager på rad), sykkelturer, ski på vinteren, og mental trening, enten for oss selv ute eller hjemme eller på fellestreninger med klubben eller venner. De er sjelden alene hjemme lengre enn en arbeidsdag og får ofte være med i bilen hvis vi skal noen ærend. 

     

    Så de med full jobb og flere barn burde ikke få hund? 1 time tur , samt tisseturer må da vel være nok for mange raser. Ihvertfall hvis de får være med på alt som er gøy sammen med familien sin i tillegg. I helger og ferier har man ofte mulighet til lengre turer også. 

×
×
  • Opprett ny...