Gå til innhold
Hundesonen.no

Heffalomp

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    DSG

Heffalomp's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg slipper han løs når han gir tydelige tegn på at han roer seg. Sukker, gjesper og legger hodet godt ned på gulvet. Kanskje jeg rett og slett skal la han ligge der litt til da. Jeg får prøve. Tusen takk for svar ?
  2. For å ha ting på det rene her: Jeg diller ikke med han. Jeg har prøvd: Si NEI, Holde han unna fysisk, timeout til en stol, distrahere med yndlingsgodis/yndlingsleke, invitere til annen aktivitet(lek/rottening) og lagt han ned på siden (ikke på den stygge måten som noen bruker) Han roer seg alltid når jeg gjør disse tingene..helt til jeg slipper, avslutter lek eller avslutter timeout. Da er det rett på pleddet igjen. Samma greia igjen og igjen...
  3. Jeg sier NEI og mener det. Og med andre ting hører han etter den kommandoen. Og det er kun med akkurat dette pleddet. Snill gutt som hører etter ellers. PS: Stolen er fra 1800-tallet og laget av massivt tre. Ergo, den er drittung ? Og pleddet har vært gjemt i 2 mnd, så han glemmer nok ikke at dette pleddet skal drepes. Tom jukkes på...
  4. Når han er i den modusen, så hører han ikke eneste kommando? Jeg må fysisk ta han unna pleddet, men hvis jeg ikke fester han i timoutstolen, så er han tilbake på null komma niks.
  5. Triksene vi bruker på alt annet som ikke er "hans" funker ikke på pleddet ? Timeout hjelper ikke. Så snart han slipper fri igjen, går han for pleddet... Å her er hans tålmodighet større enn min. Etter 30 minutter med 4-5 timeout, gir jeg meg og gjemmer pleddet. Da roer han seg såklart. Men jeg fryser fremdeles....
  6. Triksene vi bruker på alt annet som ikke er "hans" funker ikke på pleddet ? Timeout hjelper ikke. Så snart han slipper fri igjen, går han for pleddet... Å her er hans tålmodighet større enn min. Etter 30 minutter med 4-5 timeout, gir jeg meg og gjemmer pleddet. Da roer han seg såklart. Men jeg fryser fremdeles....
  7. Hunden vår på 8 mnd har aldri klart å holde seg unna pleddet jeg bruker når jeg fryser. Vi endte opp med å gjemme det, men nå i kveld sitter jeg her med influensa, og skulle så gjerne pakka meg inn litt? Meeen, hunden går til angrep på pleddet innen 10 sekunder. Hvorfor gjør han dette, og hva skal jeg gjøre? Jeg fryser!?
  8. Da skal jeg prøve å heller ta korte økter med lek, for å se om det fungerer.
  9. Den er som sagt tilknytta en valpegrind. Den har 3 kvadrat å oppholde seg på i tilegg til buret. Der har han vann, leker og har mulighet til å gjøre morgengymnastikk om det er det han føler for...
  10. Jeg sperrer den ikke inne for at den skal roe seg. Buret er hans eget private sted. Slik som soverom er for oss. På dagen er han verdens største soffagris. Har en på og av hund. Enten er det full fart, eller så er det soffa for alle penga. Og på natta koser han seg i buret. PS: Har stort bur som er tilknyttet en valpegrind.
  11. Tusen takk. Yey! Jeg har en normal valp ? Da skal jeg lese meg opp på rotrening. Å ja...Energi er ikke et problem her. Han heter ikke Energisk Edison for ingenting. PS: Han har lært meningen av nei, og det betyr : ikke gå der (inn på det rommet og trappa) så det er kanskje ikke så rart han blir forvirra. Biter og får beskjed om å ikke gå opp trappa. Jeg skal slutte med det. Lover ?
  12. Hvorfor går da hunden frivillig inn i buret sitt når det er natt, og gidder egentlig ikke komme ut når vi åpner neste morgen.....? At bur er et fengsel er bare tull. Ja bruker du buret som straff, så blir nok buret et slitsomt sted å være. Her elsker hunden buret sitt. Deg er forresten der han får godbitene sine (dentastix) bare positivt med bur.
  13. Hvorfor bruker du ikke bur på natta? En hund gjør aldri fra seg der den skal ligge. Synes du bur er "slemt" så tenk på buret som hundens fristed. Da har den også et sted den kan trekke seg tilbake. Legg et pledd over på natten så det blir en skikkelig kosekrok. Anbefaler bur.
  14. Har en DSG på 6 mnd. Når han blir ivrig i lek osv, så ender det alltid med at han blir "sint" Først biter han (småbiter) i pledd, puter, barnas klær og t.o.m knehaser. Når jeg da sier nei, så reagerer han med å rynke på nesa, og der starter bjeffinga. Legger seg flat, bjeffer/knurrer og rykker fremover. Men angriper ikke. Vi har prøvd å ikke si nei når han biter. Å fjerne puter og pledd er enkelt, men å fjerne barna funker ikke. Hunden skal ikke få "jage" vekk barna. De prøver å gå unna, men han følger etter og henger i klærne. Det virker som han biter når han har det gøy. Noen ganger tar det 30 sekunder med lek, og noen ganger mye lengre. Vi har prøvd å fjerne hunden fra situasjonen, men det tar 5 min å fange den... Et par eksempel: Han elsker at vi kaster bein så han får springe etter. Hvis vi ikke kaster det fort nok, hopper han opp og biter. Eller hvis dattera ikke vil at han skal spise lekene hun holder på med, løfter opp leken slik at han ikke rekker til den, da biter han i albuen. Vi går turer hver dag. Både pittesmå og lang. Han er ellers flink på sitt, ligg, bli og legg seg. Hvordan kan jeg lære han å kontrollere dette med biting og knurring? PS: han gjør aldri dette mot oss foreldre, kun mot gjenstander og barna på henholdsvis 9, 15 og 19 år.
×
×
  • Opprett ny...