Gå til innhold
Hundesonen.no

Frk.K

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frk.K

  1. Har kun sett en størrelse jeg og den bruker jeg til klørne på vorstehn på ca 30 kg og den kan bli litt i det største laget i starten hvis hun får en av de minste ville jeg tro. Men gull hvis det fantes en for små hunder også

    Ja, klart den blir i største laget om den bare har en størrelse. Men det finnes sikkert mye gode klosakser i mini størrelse som jeg ikke vet om.

  2. Fantoftmarken er for min del totalt uaktuelt. Sist jeg var der med border collien jeg hadde, begynner å bli en god del år siden, var det en hund som nesten ble drept av en annen hund.

    Syntes ikke sånne steder er noe å dra med hunden sin, uavhengig alder på hunden.

    Såpass! :shocked:

  3. Millers er jeg enig i men furinator i pomeransen pels er jeg skeptisk på men kan ta feil siden jeg bare har klådd på to stykker. Furminatoren er gull vært i noen pelstyper og en katastrofe i andre. Husker ikke forskjellen nå for har ikke hatt den type pels hund siden omtrent før furminatorene kom på markedet i Norge. Men forresten så kommer det jo ann på størrelsen på pommen også om jeg vil anbefale Millers klo-tang. Det eneste p,g,a størrelsen ha noe som er mindre å håndtere når du ikke er vandt til å klippe klør på valpen og hunden hvis du får en som blir på minste målene, blir den større så er Millers super

    Har ikke så mye erfaring med småhunder. Men har ikke millers en liten versjon til småhunder eller har de bare en størrelse kanskje?

    Men uansett, hva som er bra for andre kan jo være dårlig for andre.. Så jeg anbefaler egentlig å prøve seg frem :)

  4. Hvordan vet du om hunden din er godt avlsmateriale om alle søsknene/halvsøsknene er kastrert, og dermed ikke viser hva de faktisk bærer på av hormoner?

    Det med hester kan du kanskje lese tilbake i tråden på, det er ikke helt sammenlignbart.

    Vel med min egen hund så vet jeg dette meget godt da han er blanding å ingen har innsikt i foreldre, besteforeldre eller søsken.

    Med andre hunder så burde vel eieren selv få velge om de skal leie ut hunden sin for parring eller om de ønsker et kull på tispa? Om dette ikke er ønsket så får de ha det ønsket sitt i fred å evt kastrere. Ellers kan det oppstå uønskede tyvparring som fører til uønskede valper.

  5. Tyvparring skjer med hunder også. Latterlig å sammenligne kupering med kastrering. Hvorfor kastreres hester over en lav terskel da? De kan du også begrense områdene på hvor de går ellers står de jo i en boks resten av døgnet. De har ikke hatt noe problemer med å få inn ønsket gener der.

    I min mening så synes jeg vi burde følge resten av verden å kastrere tipser og hannhunder som IKKE skal brukes i avl.

    Sist jeg sjekket så var det eierne som selv bestemte om de vil avle på dyra sine eller ikke, så om de "egner" seg eller ei, er vel ett fett om eier bestemmer seg for at det ikke er ønsket.

  6. Det burde ikke være forbudt, det er i utgangspunktet ikke lov til å kastrere hund. Samme hvor mye folk hyler om at ikke-kastrater er et problem.

    Hva som i utgangspunktet er lov eller ikke er lov er for meg faktisk, revnende likegyldig når det kommer til at vi har såpass mange hunder i dette landet som trenger et hjem. Det burde strammes inn på oppdrett også. Alle hunder som ikke skal brukes til avl burde regelrett kastreres rundt kjønnsmoden alder, slik som man gjør med kattene.

  7. Som digresjon til startinnlegget: Mine to kjemiske kastrater er verken daffe, late, uten vilje eller uten motor. Overvektige er de heller ikke. Den eldste har vært kjemisk kastrert i noen år nå, og skal få han kirurgisk kastrert før denne dosen med kjemisk går ut. Yngste skal jeg se litt ann, blir trolig noen flere runder kjemisk på han før jeg bestemmer noe der

    Samme her. Min er også kjemisk kastrert (med chip). Han er ikke daff, lat eller feit. Joda, han er chubby, men det har han vært siden jeg fikk han om valp.

    Merkelig hvordan folk hyler om at kastrering på hunder burde vært forbudt, enda det er så mange som trenger hjelp til å få nye hjem, snakk om tidsspørsmål før vi har gatehunder her også. Mens på katter og hester så er det liksom helt ok.

×
×
  • Opprett ny...