Gå til innhold
Hundesonen.no

Papillon

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3,713
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Papillon

  1. Bree 6 mnd. Har siden hun var tre mnd. gått stivt med bakparten og går med bakbena "under seg". Vært hos kiropraktor og løst opp låsninger i rygg/bekken, men stivheten vedvarer. Tok røntgen av rygg og hofte (ikke sendt inn til NKK) etter anbefaling fra kiropraktor, men vetrinær kunne ikke se noe galt. 

     

    Noen kloke hoder som kanskje vet noe om hva det kan være?  Legger ved ryggbildet hennes, hoftebildet har jeg ikke fått tilsendt enda. 

    received_10153843615270989.jpeg

  2. Den 7-9 Oktober arrangeres NM i bruk av Gjeterhund på Sjåstad Gård i Lier. Her vil Norges beste gjeterhundførere og hunder kjempe om norgesmestertittelen! 

    Det vil også bli andre aktiviteter, blant annet saueklipping, oppvisninger i søk, lydighet og rallylydighet, "talentkonkurranse" med egen hund og grilling av lam. Vi har også utstilling av forskjellige saueraser og to koppelam og et valpekull (innen begrensede tider) kommer også. :)

    Jeg håper noen fra hundesonen tar turen, det er virkelig imponerende å se gode gjeterhunder i aksjon. :)

    Se http://Www.nmgjeterhund2016.no for mer info, eller søk opp "nmgjeterhund2016" på Facebook. 

    FB_IMG_1475487547796.jpg

    DSC_0570.JPG

    FB_IMG_1475487572825.jpg

    • Like 1
  3. Jeg stilte ut papillonen endel som ung, det gikk litt opp og ned det humøret hennes, noen ganger var hun kjempeglad for kontakt med dommeren, andre ganger not so much, med knurring og glefsing etter dommeren. Hun fikk aldri noe dårligere enn rødt med HP som var den gang og aldri en kommentar om gemyttet... 

  4. 24 minutter siden, Siri skrev:

    Du glemmer åpenbart å regne med den tida man faktisk bruker på disse valpene... Det er jo ikke bare de løpende utgiftene som skal regnes med - man har et tidsforbruk også. Jeg brukte 6 uker av min ferie på det valpekullet mitt, samtidig som jeg hadde mine foreldre til hjelp 14 dager hver... om jeg skulle betalt ut lønn for alle de timene vi brukte på valpekullet, ville det ikke blitt så mange kronene til overs.

    Det er jo valgfritt å ha valpekull?

    ....

    Folk som gjør veldedig, humanitært arbeid sitter jo ikke igjen med så mye som en krone de heller - om de velger å ta 6 ukers fri fra jobben sin for å hjelpe flyktninger på Lesvos, for å ta et eksempel (rett meg om jeg tar feil!). Om du hadde tatt 10.000 pr. valp, hadde du da gått i minus? Om så er det jo ikke helt uvanlig at man går i minus på hobbyene man har. :) 

     

  5. På ‎15‎.‎04‎.‎2016 at 10:29 PM, maysofie skrev:

    Jeg må vell hit med Keo på gulsløyfejakt. Igjen :lol: 

    Kanskje slenge på Lyn også, bare for morroskyld, men tviler på det :P

    Har du meldt på? :D

  6. 17 minutter siden, Belgerpia skrev:

    En 8 uker gammel valp skal ikke være alene, og det er altfor tidlig å la den være alene 12 uker gammel også. Om du ikke har annen løsning så synes jeg kanskje du skal avstå fra å kjøpe valp. I alle fall inntil du har en god løsning i forhold til pass frem til valpen er eldre. (Fra 7 til 8 måneder synes jeg er tidligste man kan la valper være alene hjemme )

    Er det ikke helt normalt at valpen klarer å være alene (eller sammen med en voksen hund) før 7 måneders alder? Mener du en hel arbeidsdag eller bare noen timer? Jeg bare spør. Har man en hund som tydelig mistrives med å være alene er det jo én ting, men en hund som trives eller i det minste godtar å være vekk fra eier når den er fem måneder, hvorfor kan ikke den være alene hjemme? :)

  7. 36 minutter siden, Maria skrev:

    Jeg er enig. Jeg synes valpeprisen har blitt sinnsykt høy. Grunnen? Tilbud og etterspørsel. 

    Det er jo et paradoks at valper blir dyrere og dyrere samtidig som at oppdrettere tviholder på retten til å tilhøre kategorien "hobbyvirksomhet". Jeg er veldig klar over hvilke utgifter en tispeeier og oppdretter har, men når man tar 16.000 per valp, og rasen gjerne får 10 valper, sitter man med 160.000kr. Det skal godt gjøres å måtte bruke så mye penger for å få i stand kullet. Så jeg er enig med deg i at det har blitt for dyrt mange steder. Det må gjerne være dyrt, det er hundene verdt synes jeg, men da må også oppdrettere begynne å se seg selv som næringsdrivende, for da finnes det mulighet for å sitte igjen med bra mye penger etter ett kull. 

    Jeg har en målsetting om eget oppdrett med tid og stunder. Antakelig tar man det som er vanlig i miljøet, følger strømmen. Skal det skje noe må man i så fall tørre å ta den diskusjonen i miljøet og stå i stormen mot de som eventuelt er uenige. 

    Ja! Hundene våre er jo tross alt en hobby (med unntaket av de som bruker hundene innen næring som politihunder, gjeterhunder på gård, førerhunder etc), og etter mitt syn så er det ikke slik at man skal betale "husleia" med en hobby man har, uten å faktisk betale skatt. Helt ok å sitte igjen med litt lønn for strevet i hobbyvirksomhet, men om man sitter igjen med 100.000 kr i lommeboka, da skurrer det i mine øyne.. Om man har, tja. 2-3 slike kull i året så er det jo snakk om ganske store summer til slutt, millionbeløp om det går over flere år..  Utrolig nok!

  8. Litt utenfor tema; Valpeprisen er vanvittig høy på mange raser altså.. 15.000 kr for en valp, det BLIR faktisk en del penger i lommeboka, om tispa får, ja 7 valper.. Det blir 105.000 skattefrie kroner det... Man må jo selvsagt trekke fra vetrinærkostnader, registrering etc, men allikavel. 10.000 som er gjennomsnittlig valpepris på min rase x7 blir det 70.000 kr av. Det er 35.000 kr i forskjell, det, og jeg vet ikke med dere, men for meg er det ganske mye penger..

    • Like 1
  9. Akkurat nå, tonjek skrev:

    Tror ikke det blir noen valper der med det første? Izi fikk jo valper i høst/vinter, og Yes skal visst ikke avles på pga min Koda.

    Men ho har jo evt Mayra da, halvsøster til min, vet ikke om hun har noen planer for henne.

    Går jo ann å høre om hun evt vet om noen kull. :) 

  10. Ta kontakt med Monica Tegler/Tunevannets. Skal du ha en border collie som brukshund så er det jo en idé å gå til noen som er nordisk mester og norgesmester flere ganger i bruks samt er en av de aller beste i Norge i gjeting - og har vært det med flere hunder.. Ei jeg kjenner har bc og malle, og den ene bc'n skulle vist ikke være så fryktelig ulik faktisk :P

    • Like 1
  11. 6 timer siden, Kennel XO skrev:

    Skarphet er hundens evne til å bli sint og tiden det tar. skarpe raser er de som trenger/bruker skarphet i måten de arbeider på. For eksempel Border collie/gjeterhund raser trenger en god porsjon skarphet for å sette seg i respekt og flytte sau. Det er ikke nødvendig slik at alle hunder i en "skarp rase" er skarp, det er ofte store individ forskjeller. De fleste bruks og gjeterhund raser har skarpe individer.

    Interessant. :) Kan denne skarpheten komme til uttrykk i hverdagen også? Jeg må innrømme at jeg ikke har merket så mye til det, men nå må jeg innrømme at jeg aldri har tenkt på skarphet som det du beskriver også heller :P

  12. 7 minutter siden, HeleneFS skrev:

    Det er litt imponerende at du vet dette, men ja jeg var åpen fra start om at drømmen var en hund igjen. Vi møttes jo via nettdating og det sto klart og tydelig på profilen der også. Han klarte å lire av seg  "Jeg trodde det kom til å gå over", så han har tydelig ingen peiling på hva det vil si å ha en lidenskap.

    Dette var snakk om eneansvaret, jeg sa han ikke engang trengte å lufte den.

    Allergien kompliserte ting, men vi hadde forsåvidt funnet en løsning på det for vi visste "in the end" at han tålte portis, jeg ville bare teste noen andre raser først som jeg syntes var mer aktuelle. Via helgens diskusjon kom det tydelig frem at han bruker allergi som en unnskyldning for han har aldri ønsket hund. Fint at han sier det etter tre år..

     

     

    Tusen takk begge to :) 

     

    ----

    Edit: Er ikke meningen å bare være selvsentrert, jeg leser hva dere andre skriver her inne også, men jeg går litt rundt i en tåkesky og klarer ikke helt å fokusere på noe annet enn meg selv :P.

    Åh. Jeg skjønner akkurat hvordan du har det! :( Slik var det med meg og eksen også. Han "kunne ikke se for seg å bo på landet med hunder og slikt...." For en fjomp, men jeg er nå glad det ble slutt, ellers hadde jeg ikke truffet samboeren min som jeg deler mange interesser med, deriblant hund og har det så bra med på andre måter også :) 

×
×
  • Opprett ny...