Gå til innhold
Hundesonen.no

Line Einvik Løbersli

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Line Einvik Løbersli

  1. Hei! Jeg tok av meg ringen min når jeg skulle lage en pai her om dagen, så har jeg helt glemt den frem til nå ( to dager senere). Vi har letet over hele leiligheta, i søppla, i oppvaskmaskina osv men finner den ingen steder. Nå er jeg redd for at den kanskje har falt på gulvet og bikkja har spist den! ( Dansk svensk gårdshund 6 mnd) . Er det noen andre som har opplevd at hunden har spis en gullring eller lignene, evt hvor lang tid tok det før den kom ut igjen? Er redd den allerede har kommet ut før jeg la merke til at den var borte :(

     

    FANT DEN! og bikkja har ikke skylda :)

     

    • Like 2
  2. Menneskenavn er så utrolig kleint, særlig når man møter på noen som heter det. Vi kom dessverre på for sent at vi kunne skiftet navn på Linda, aner du hvor mange som heter Linda?

    Hva med Taxi? Pøbel?

    Hehe det er jo det som gjør det så utrolig gøy! :D

    • Like 1
  3. Nei og nei.

    Har du fortsatt ikke fått han med på Børre altså?

    Da må det sterkere lut, eller bedre belønning til vet du. :P

    Hehe nei han vil ikke ha det! Han har begynt å komme med trusler om det blir det! Sette opp stor togbane i stua osv :P Men kjemper hardt for at det skal bli Børre ! :P

  4. Er jo mange slike innlegg her inne, menmen.

    Skal få meg Dansk Svensk Gårdshund til sommeren, en hannhund!

    Jeg elsker harry navn, helst menneske navn! Hadde tenkt Børre, men det ble ikke så populært hos samboern, han vil helst ha normalt hundenavn som Fido, Pluto osv...

    Så har dere noe navn som kan gå i begge kategoriene?post-14651-0-19909600-1432023968_thumb.j

    • Like 1
  5. Fikk mail fra kennelen : Vil understrege, at hvalpen intet fejler, hun er bare lille og senere udviklet end de andre. Det er ydermere i samråd med vor veterinær, at hun bliver lidt længere og ikke rejser, før hun er udviklet efter sin alder. Hun er meget social og kontaktsøgende(mest af alle)

  6. Om den hadde utviklet seg HELT normalt - bare vært liten - så hadde det ikke vært et tema å beholde den i fire til fem uker lengre. Da er det noe galt, og hadde jeg vært deg så hadde jeg sett bort fra dette kullet og heller lett etter en annen oppdretter.

    Men når valpen kommer med veterinærattest, vil det ikke da stå i denne om det er noe galt? Når blir valpene testet? Kanskje det er mulig å se den allerede nå, for å finne ut av det ?

  7. Hei, Jeg skal kjøpe meg Dansk Svensk Gårdshund og har gledet meg lenge til dette! Nå har jeg fått tilbud om ei lita tulla fra Sverige! Hun er den sistefødte av kull på 8. Hun utvikler seg sunt, men langsommere en de andre valpene og skal derfor være hos moren til hun blir 12-14 uker gammel.

    Begge foreldre er HD-godkjente og utstilllingshunder med excellent.

    Hun får ormkur, vaksinert, chippet og veterinærkontrolret. Hun kommer til Norge med bendelormbehandlingog pass :) .

    Jeg har aldri kjøpt hund før, og tror jeg trenger litt hjelp! Alt dette høres jo greit ut for meg, men trenger noen råd fra erfarne hundekjøpere :P Hva mener dere? Har jeg glemt å spørre om noe ?

    :)

  8. Heihei! Jeg skal forhåpentligvis få meg en DSG hund til sommeren. Det jeg da lurer på er om det er helt teit å ta hunden først med hjem til min hjemby for å ha en liten ferie der i 2ish uker, for å så dra til Trondheim der den skal bo sammen med meg og kjæresten min.

    Noen tips? Er det veldig dumt eller går det? Har snakket med noen som mente at det gikk greit så lenge hunden hadde meg tilstede hele tiden :)

  9. Av en eller annen grunn et det mange svensker som påstår dette om DSG blant annet på Facebook. Det er ikke min oppfatning. Mine har ikke vist tegn til det, og jeg kjenner etterhvert ganske mange individer i forbindelse med verv i raseklubben, og det er ikke noe jeg har hørt noe særlig om her (selv om det, som på stort sett alle raser, finnes eksempler på det uten at det er et generelt problem). Men like fullt er det viktig med god tilvenning til å være alene :)

    DSG er en veldig allright hund, altså. Mine har nettopp vært på hyttetur og gått 2,5 mils skiturer, jeg trener aktivt agility med en og funderer litt på spor med den andre. Samtidig må vi ikke nødvendigvis ut å slite oss helt tomme fysisk hver dag, og det er litt deilig :) de kan varsle en del, men jeg oppfatter det som kontrollerbart..

    Raseklubben skal ha stand på Dogs4All i høst, så da er det bare å komme og snakke med folk der og hilse på hunder, og så skal vi ha rasespesial på Hunderfossen i August, alle er velkomne dit :)

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Får håpe at jeg har lest feil da :) Er jo best om den ikke sliter med det :)

    Ang seperasjonsangst er det noe de sier om bl.a. bichon havanais også. Bare pass på at det ikke avles på dyr med sep.angst. Hvis far og/el sesielt mor har problemer med å være hjemme alene en arbeidsdag ville jeg skrudd på rødlampen. Det mentale nedarves også, samt at mor kan påvirke valper under oppveksten :) Men det høres ut som du har landet på rase - og gratulerer med det :) Nå begynner den spennende perioden med å finne oppdretter med hunder du liker og følge med på avlsplaner. Tvitvi :ahappy:

    Takktakk :)

  10. Hvor har du lest dette? Jeg har aldri hørt eller opplevd at dsg har lettere for å få separasjonsangst enn hvilke som helst andre raser. De er veldig sosiale, og mange mener at de ikke bør være alene hjemme hele dagen, det er en litt annen sak. Jeg ville ikke vært bekymret for det ihvertfall, så lenge tilvenningen går gradvis frem.

    Prøvde å finne det opp igjen, men finner det ikke :P men på hunden.no står det at de ikke liekr å være alene hjemme. Husker jeg leste at hadde en tendens til å få seprasjonsangst, så man måtta kanskje bruke litt lengre til å hjemme alene trening enn andre raser.

    Men fint at du ikke har opplevd det da :D Da håper jeg på at har rett, hadde jo vært best det :D

  11. Har lest så og si alt jeg har kommet over om DSG og tror denne passer til meg. Både bruksområde og str, positiv sider og negative sider med den. Har lest at DSG kan ha større sjanse for å få separasjonsangst, så er veldig klar over for å legge inn mye arbeid her.

  12. Hei! Jeg passer en hund nå i helgen. en pointer 4 år. hun har ikke spist så mye idag, og har kun bæsjet en gang på tre turer. Var ute med henne for en time sidrn der hun så litt stresset ut, og da bæsjet hun ikke. burde jeg gå ut en siste gang for å se om hun bæsjer før jeg legger meg?

  13. Har nå kommet frem til hvordan hund jeg skal ha! Har egentlig tenk på det veldig lenge, men så kom jeg på det med blandingshund. Nå ser jeg bort fra det, og har kommet tilbake til den jeg egentlig ville ha. En Dansk Svensk Gårdshund :) De er jo veldig like JRT men mildere :)

    • Like 4
  14. Jeg bodde ganske sentralt med min Cairn terrier og kjenner flere andre som bor sentralt med samme rase.

    Min bjeffet lite, men veninnen min sin bjeffer mye. Så dette føler jeg er veldig inviduelt. Aktivitetsmessig krevde ikke den rasen så mye, men den var lykkeligst som sliten, en understimulert terrier tror jeg vil bjeffe mer.

    Jeg drev med mye hundesport, som agility, spor og gikk også mye på fjellet. Men en terrier takler også rolige dager helt fint. Terriere er selvstendige, tøffe små hunder som liker å bruke både kropp og hode. Jeg ville nok vurdert en lettere rase dersom du ikke har tenkt å gå turer utenfor byen.

    Jeg hadde terrier som førstegangshund, men fordi jeg hadde stor interesse og gikk på flere kurs gikk dette fint for meg og jeg fikk et bra eksemplar. Jeg kjenner flere som ikke la inn like mye jobb som meg, og de har fått det jeg vil kalle "drittbikkjer", dvs aggresjon mot andre hunder, bjeffing, stikker av på tur osv. , men folk virker jo fornøyd med hunden sin selvom, så det er kanskje bare jeg som er kravstor. Jeg føler terriere er lett å ha, om du ikke har store krav til lydighet :P

    Men de er kjempesøte da:

    1461336_10153583638375529_1718335292_n.j

    For en skjønning ! Hvordan er det med pelsstell ? Leste litt på nett nå, og det sto at hunden må nappes regelmessing, men skjønner ikke helt hva det vil si :P ( dum liten jente, men liten erfaring når det kommer til pelsstell her ) Blir det børsting eller mer?

  15. Tror jeg skal tenke meg mer om før jeg velger hvilken rase hund. Men takk for mange gode råd her inne. Begynner nå å bli litt usikker på det med blandingshund. Så får lete litt rundt på forskjellige sider å lese meg fram til noe lurt.

    • Like 6
  16. ??

    Jo terriere er særdeles lette å trene :)

    De er smarte, lette å belønne og samarbeidsvillige. .

    De fleste terriere vaser ikke rundt i sin egen verden, de er årvåkne og oppmerksomme.

    Sikker på du ikke blander med en annen type hund nå??

    Ja jeg har også hørt at de kan være lette å trene, at de tar nye triks osv veldig fort :)

  17. De fleste miniatyrer bjeffer mye. Selv cavalieren min er en fullblods vakthund. De fleste (alle?) miniatyrer må også ha klær og/eller sovepose, og et godt underlag på telttur. Gode turkamerater er terrierne ikke. De er fokuserte på å følge luktspor, og bryr seg lite om deg når dere er ute. Ingen terriere er lette å trene opp.

    ...men de er veldig søte, og gode hunder til sin bruk.

    Ja regner med at den på ha ordentlig klær og utstyr for å overnatte ja :)

×
×
  • Opprett ny...