Gå til innhold
Hundesonen.no

ipadda

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3,129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av ipadda

  1. På 23.12.2016 at 8:52 AM, Avani skrev:

    Det jeg tenker er at hvis det hadde vært færre antall hunder i det huset så hadde muligens ingen av de omkommet. Antar at pga det store antallet hunder i huset så sto mange i bur og derfor ikke ble reddet ut. Tragisk hendelse.

    Tenk å skrive sånt, om ett menneske som ofret egen helse for å redde det som var mulig å redde. 
    Tenk å skrive sånt, om ett menneske som ofret så mye av seg selv at h*n fremdeles er innlagt på sykehus. Du burde virkelig skjemmes.
    Det var forøvrig ingen voksne hunder i bur, men snakk om ett valpekull i garde. - Garde som jeg, og omtrent alle andre oppdrettere i Norge og resten av verden bruker...... 
     

    • Like 8
  2. 3 timer siden, Annegru skrev:

     - Hvilken rase har du? Hva er, i korte trekk, din raseklubbs anbefalinger og retningslinjer for avl utenom NKKs standard?

    Dansk/svensk gårdshund

    For å få publisert kull på valpesiden til klubben skal foreldrene ha HD A eller B og utstilt med minimum VG. Tispa skal være over 2 år og maks antall valper per hannhund er nå nettopp økt fra 25 til 35. Dette kommer i tillegg til NKKs retningslinjer.

     

     

     

    Dette er IKKE ett krav, men en ANBEFALING.

     

    Jeg avler langt over kriteriene til klubben, både mtp helse(HD) , og eksteriør.
    Mine avlsdyr er HD røntget, PL sjekket og øyenlyst. 
    Alle mine avlsdyr har til nå vært NUCH.

  3. Nja, jo, jeg dømmer vel i mitt stille sind. Men som oppdretter, så prøver jeg å hjelpe til der hvor ting går "galt" i stedet for å komme med pekefinger'n. 

    Jeg kan dog skrive under på at det føltes ***** ubehagelig at flere (faktisk folk fra sonen) kuttet kontakt med meg, fordi jeg valgte å kjøpe hund fra ett spesifikt sted sist jeg hentet ny hund inn i flokken... Så, den følelsen jeg satt med da, den har jeg lovet meg selv at jeg ALDRI skal påføre andre. 

  4. 1 time siden, Margrete skrev:

    blablabla dårlig samvittighet 

     

    :console:- du? 
    Drit i hva alle andre får - gir - whatever. 
    Jeg er ganske sikker på at ungene dine ikke tenker sånn - selv om du kanskje tror det :)
    Mine foreldre har god råd - men vi (alle faktisk) nekter å legge oss på sinnsyke summer til jul og bursdager likevel. 
    Jeg har aldri lidd nevneverdig på grunn av det, ei heller har mine søsken :) 

    • Like 1
  5. ok. Nå har jeg vært så innvolvert i byggeprosjektet til mamma og co at jeg er sikker på jeg ganske straks kan lage eget hus fra grunn av :P Lærer mye - vet ikke helt når jeg skal få brukt for å kunne støpe, bygge osv. Men det er hvertfall tidsfordriv :) Vært på tur med bikkjer, å siden ingen av oss gidder å holde på i mørket, skal jeg ta med meg en cider i badekaret og bli der en stund :D 

  6. 2 timer siden, Siri skrev:

    Nå hadde de visst ombestemt seg igjen, disse hundene, så det ble jammen en paring i dag også... Men hundene har nok myyyye mer peiling enn det vi har, så de får nå bare gjøre det de skal gjøre :) . Nå har jeg litt bedre feeling, kjenner jeg  :) .  

    Skjønner forresten godt at du gjerne vil ha noe nytt å stille ja :) 

     

    Så bra at det ble en parring til :) 
    Ja, begynner liksom å bli litt kjedelig når jeg ikke kan jakte mer cert (hehe)  :P

  7. Akkurat nå, Siri skrev:

    De har vært her siden søndag, da var tispa på dag 8 - og det ble paring på 12. dagen, men Willy var lite interessert både før og etter den ene paringen. Etter paringen så var ikke tispa spesielt interessert mer heller... Også var han så rar, for hver gang han forsøkte å hoppe opp på henne, så kikket han på meg som om han spurte om lov... Den ene parringen som ble gjennomført skjedde da jeg var på tur med Yasmine - vi tenkte at han kanskje ikke ville dersom jeg var tilstedet. Jeg tok derfor med meg Yasmine i går også, og gikk på tur, men da var han ikke interessert mer. Jaja, får vel for oppdretter sin del håpe det blir noe... :) 

    Og lykke til med valper hos deg :D  

    Har hatt noen sånne jeg og opp igjennom. På noen har det blitt noe likevel (akkurat som om både hann og tispe vet de har truffet rett dag, og derfor ikke bryr seg mer :o ) - på andre har tispene gått tomme. Jeg aner jo ikke hva hundene senser, men at de får med seg mer enn oss er det ingen tvil om :P 

     

    Takk :) Gleder meg veldig til å få noe nytt å stille å satse på. Litt kjedelig å stille 5 champion tisper HELE tiden :P hehe

  8. 10 minutter siden, Siri skrev:

    Og vet du? Det varer helt til søndag også... UT UKA liksom :o 

    Willy nøyde seg med én parring, han... veldig rart egentlig at han var så lite interessert i tispa? Hun bød seg fram, hun, men han var mer opptatt av å lukte der hun hadde sittet enn å faktisk gjøre noe. Jeg har en sterk mistanke om at det ikke kommer til å bli noen valper ut av dette.... 

    I går kveld hadde vi forresten middagsgjester - og det var jo selvfølgelig veldig trivelig :). Mitt franske besøk fikk skravlet fransk med min venninnes franske kjæreste.   

    Høres ikke sånn ut nei. 
    Er nok enten for sent, eller for tidlig. 

    Min erfaring er hvertfall at når hannen ikke er videre intr, (drevne sådan) så er det ikke noe å "hente". 

     

    Håper jeg på puppies her om 2 mnd :P

  9. 1 minutt siden, Annegru skrev:

    Kuli! Og da bare vasker man gulvet på samme måte som man støvsuger, liksom? (jeg må ha dette inn med teskje, serru) Og så blir det magisk rent uten såpe? Blir det veldig vått etter den? Og kan man bruke den på både fliser og tregulv? 

    Kan brukes på alt ja :) Uten såpe :) 

    • Like 1
  10. 26 minutter siden, Snøfrost skrev:

    Jeg var usynlig som barn og ungdom,  hadde ingen venner overhodet. Og ikke kom her å si at det på noen måte er bedre enn mobbing som er verbal og/eller fysisk! De få gangene jeg fikk en snøball i trynet eller noen sa noen kjipe ord var blant de beste dagene jeg hadde på skolen fra 4. til 9...  Det startet i 1. men ble bare verre. 

    Gruppearbeid var et mareritt!  Rullering i klasserommet kjempekult med utbrudd som æsj og den slags. 

     

    Har det vært noen jubileum har ikke jeg blitt invitert i alle fall. 

     

    Hadde jeg fått et barn som ble behandlet slik hadde jeg flyttet!   jeg forstår mine foreldre ikke gjorde det, og klandrer de overhodet ikke

    . De prøvde å rette på ting, og ikke minst støttet meg i min dyregalskap.  Men JEG hadde flytta. 

    Me and you both. 
    Jeg hadde også foreldre som sto på, men som ikke klarte å få gjort noe med situasjonen, tross masse møter med skolen i tide og utide. 
    Hund ble redningen min. Og en nabo som drev oppdrett. Idag har jeg KUN godt voksne venner og en godt voksen vennekrets. Jeg kregles fremdeles av å omgås de på min egen alder. 

    Jeg sliter fremdeles med disse tingene i voksen alder, klarer ikke bygge forhold til folk, tørr ikke ta kontakt. 
    Traff igjen en av "verstingene" fra barneskolen hos veterinæren, og jeg tror aldri jeg har kastet opp så fort og så mye på grunn av angst som da. Bare det å se igjen fjeset hennes gjorde meg fysisk uvel.
     

    • Like 1
  11. 2 timer siden, Justisia skrev:

    Lurer på om jeg skal lage designer-hund jeg og, ser at nyeste nå er Gårdschnausere til 12000,-

    Yeah. Den tanken har streifa meg også. Damn jeg kunne vært "rik" by now.... 

    22 minutter siden, Wednesday skrev:

    Overhørte noen på skolen som snakka om hvor trangt økonomisk det er å være student. Han ene måtte bruke vinterjakka fra I FJOR altså! Omg, liksom.

    :ermm: 

    Ja, stakkar folk :P 

     

    Har jeg tatt høst bilder av Betty, bare fordi hun er søt :wub:  - Så er det litt rart å kjenne på at hun faktisk straks er veteran :o Hvor i alle dager ble de 8 årene av?! 

     

    IMG_9578Ramona Tatijana Lorieri-Skog.jpg

    • Like 2
  12. Jeg kan aldri for mitt bare liv se for meg at klinikken nødvendigvis har vært ufine eller ufølsomme. Det er jo et eller annet med hvordan budskap mottas.

    Ringer man og skal bestille time til avlivning så får man først en eller annen sympatisk frase, deretter spørsmål om hva man vil gjøre etterpå (kremering, separat, felles osv.) - det er helt legitimt å spørre om sånt, og det må de spørre om - at veterinærkontoret da, i den forbindelse sier at dersom de ønsker separat kremering så må de selv ta med seg den døde hunden fordi de ikke har plass er da helt legitimt. Da har eier et valg, enten så sier man ok - eller så finner man en annen veterinær som kan avlive, alternativt så venter man til frysekapasiteten til veterinæren er bedre (kadavre hentet).
    Jeg skjønner ikke at det er noe å løpe til media om, ei heller å rapportere til mattilsynet om.

    Vel, mulig jeg er litt ufølsom - for jeg leverer glatt mine hunder til veterinærhøyskolen så studenter kan få dissekere (med to unntak) - så jeg er ikke så opptatt av hva som skjer etterpå. Men det er ikke så innmari mange måter å fortelle folk at de ikke har fysekapasitet på liksom. De må jo si det.

    Det har jeg også gjort med mine, god måte for nykomlingene å lære på, og for meg er det ikke KROPPEN til bikkja jeg husker, det er alle opplevelsene og minnene. En død kropp er en død kropp, den kan like gjerne brukes til noe fornuftig tenker jeg. 

    Jeg syns hele greia er overdramatisert. Hilsen hun som stappa sin EGEN bikkje i fryseren fordi jeg ønsket kontroll på at akkurat DEN hunden ikke skulle rutles med av veterinærassistenter (eh de hadde aldri gjort det uten samtykke, men hodet mitt var ikke helt der hjernen var akkurat da :P

  13.  

    Jaja, jeg finner vel ut av det. På samme måte som at jeg sikkert finner ut av hvorfor NAV har gitt meg betaling for kun 2 av de siste 14 dagene, og har avsluttet et vedtak som saksbehandler sa skulle forlenges. Jeg er ikke imponert. Og veldig blakk. Jeg har til og med møte med saksbehandler på torsdag, så hvordan de kan avslutte et vedtak midt i en prosess er over min fatteevne.

    Når du får svar, så hadde det vært fint om du gadd å ringe til mitt lokale kontor å spørre hvorfor vedtaket mitt plutselig har stoppet - og ingen penger kommer på konto, og ja.. :D Behandling på ny søknad tar 8(!!!!!) uker. 
    Jeg er på 3. uken uten utbetalinger, og ehm, haha, kontoen står i minus - og mamma er skrapt på lån til meg... 

     

     

×
×
  • Opprett ny...