Gå til innhold
Hundesonen.no

Karmosin

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Karmosin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Åhhh, okei. Og jeg som trodde at belger var "malle-malle" uansett hårlengde. For de har mange egenskaper som jeg virkelig liker godt og som jeg vet vil passe oss, så lenge den "galskapen", du nevner, er litt mer subtil og lettere å håndtere. Malle er nok over min kapasitet, men groendael kan nok være en god kandidat - fra riktig oppdretter selvfølgelig. Takk for forslaget! Har en del å lese på nå
  2. Tusen takk for gode råd! Ja, det er det absolutt viktigste. Det er nok en hel masse man kan lære av å se på familielinjene.
  3. Takk for et utfyllende svar Litt vokt tror jeg skal gå fint å håndtere. Det lille jeg har hørt om belgere er at de er ganske hardcore med høy intensitet. Av nysgjerrighet; er det forskjell på korthårs og langhårs belger? Kjenner jeg er litt redd for å ta meg vann over hodet. Det er veldig artig da, å bli anbefalt så mange raser.
  4. Jeg er klar over at livssituasjon ikke forblir den samme gjennom 15år. Ville få frem at vi for øyeblikket har god tid til å oppdra og ta oss av en valp. Men kommer uansett til å bruke mye tid på hunden når vi er ferdig utdannet. Retriever er notert Har alltid synes dalmatinere er vakre og morsomme hunder. Absolutt en rase jeg vil se nærmere på!
  5. Hei Hundesonen! Samboeren min og jeg er begge hundeelskere og har i lang tid hatt lyst på vår egen hund. Vi er i midten av 20-årene og bor i en liten sokkelleilighet på 40km. Jeg studerer heltid, for det meste hjemmefra, og han studerer/jobber deltid. Hunden vil altså være minimalt alene. Vi har begge vokst opp med hunder hjemme og har en del erfaring derfra. Selv om hunden først og fremst skal være et familiemedlem, så har vi en del tid vi har lyst til å bruke på hund og aktiviteter. Vi er ikke superfriluftsmennesker, men er veldig glade i å være ute og bruke naturen. Jeg synes det var vanskelig å bedømme eget aktivitetsnivå, men jeg vil tro en hund med middels til høyt aktivitetsnivå vil passe oss. Det viktigste er en sunn og trivelig hund med et godt hode som kan være med på det meste som skjer. Jeg har sett for meg å trene mye lydighet, men dette er absolutt ikke hovedformålet med hunden. Dette kan vi tilby hunden: * minst 3 lufteturer hver dag, ca 2t i hverdagen og mer i helgen * jeg jogger 3-4 ganger i uken og skulle gjerne hatt en joggekompis * pelsstell: børste flere ganger i uken (helst ikke frisering og klipping) * mye mentaltrening gjennom lek, triksing og trening * aktiviteter som spor og lydighet * agillity - KUN som mosjon/for gøy Hva vi ønsker i en hund: * middels størrelse som vil trives i leilighet (ikke for mye lyd) * sosial og stabil. Omgjengelig med mennesker og andre hunder. Vi har flere småbarn (fra 2år og oppover) i familien, så det er viktig at hunden tåler barn! * aktiv og kan være med på jogge-, sykkel og skiturer. På badestranda og fjellet. * må like å trene * god av-knapp, en ordentlig kosehund inne * helst lite vokt og jaktinstinkt Kjæresten og jeg har vært veldig frem og tilbake mellom forskjellige raser. Derfor vil jeg ikke nevne hva vi har vært innom, for å kun få anbefalinger basert på vår kapasitet og forventninger. Bare å spørre om det noe som er utydelig eller som mangler. På forhånd, takk for alle tips og svar!
×
×
  • Opprett ny...