Gå til innhold
Hundesonen.no

whiskeybordercollie

Medlemmer
  • Innholdsteller

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av whiskeybordercollie

  1. 1 time siden, Tine Kristine Lindbeck skrev:

    Collie er ofte matleie. Er han rundt 1-3 år så er det ikke uvanelig på en collie.  Så lenge han ikke er tynn så ikke stress med det. får han i seg noe så er det bedre enn ingen ting.  gi han heller mat 2 ganger om dagen enn og ha tørfor tilgjengelig hele dagen. 

    Han er 2år nå i desember så kanskje det bare er alderen da? han har aldri vært en veldig matmotivert hund..

  2. 12 timer siden, Malamuten skrev:

    Jeg har hatt selv og kjenner flere som har spisevegrere, jeg personlig har ikke sett en eneste en av disse spisevegrerne som er for tynne. Noen har vært på den slanke siden, men fortsatt innenfor normal/sunn vekt. Nå mener jeg ikke å påstå at det ikke finnes de som spiser så lite at det er problematisk for det gjør det helt sikkert, men som Laikamor sier om han ikke er tynn (og da mener jeg undervektig/avmagret, ikke bare på den slanke siden), så får han i seg nok, samme om vi føler det er mye eller lite. Og jeg sier dette litt fordi de fleste jeg vet av mener at hunden er (for)tynn når den egentlig er i fint hold og at den er fin i holdet når den egentlig har et kg eller to for mye. 

    Utover det, min erfaring er iallefall at det som funker best er at hunden blir sulten, samt mye (fysisk)aktivitet. Det bygger matlyst. 
    -Jeg hadde tatt vekk all mat som står fremme hele tiden. At den småspiser litt her og der er ikke bra for matlysten til dere skal servere hovedmåltidet.
    -Mat som blir tilbudt blir tatt vekk med en gang hunden ikke viser interesse. om bikkja ikke orker å komme bort for å sjekke ut en gang så hadde det bare forsvunnet med en gang. Og ellers hadde det fått stå maks 1 min etter det er satt ned og hunden ikke har begynt å spise. 
    -Dere kan forsøke å flytte frokost til litt senere på dagen enn nå(om dere gir tidlig), gjerne etter hunden har vært på tur. Eller gå ned til 1 måltid pr dag (og da midt på dagen eller på kvelden etter at hunden har vært i aktivitet)
    -Husk at godbiter kan telle som mat i hans hode. Blir det en del sånt ila dagen så kan det hende bikkja er mett og ikke vil ha den vanlige maten sin. 
    - Er hunden tynn så er jo cluet å gi den så næringsrik mat som mulig slik at den får inn mest mulig kalorier på minst mulig mengde. Høyenergi fòr feks og/eller tilsette rent fett/olje eller tilsvarende som er veldig kaloririkt.

    Alternativt, om hunden er i greit hold, bare fortsett som før, slutt å stress med det og legg på minnet at hunden ikke er sulten og åpenbart får i seg det den trenger, selv om dere evt ikke skjønner hvordan. :) 

    Takk for tips! :) 

    Skal ta vekk tørrforet å se om det hjelper! :)

  3. 13 timer siden, laikamor skrev:

    Er han tynn? Tenker at om han er i normalt hold så spiser han nok. Har han alltid hatt lite matlyst, eller er det noe nytt? 

    Ellers har jeg inntrykk av at hunder som har fri tilgang til mat ofte sliter litt med matlysten. Ville prøvd å gi mat heller 2-3 ganger til dagen. Ta det bort med en gang om han er uinteressert. Tilby på nytt senere. I de aller fleste tilfeller spiser de når de er sultne. Ser du har prøvd det, men hvor lenge prøvde dere? 

    Andre spiser gjerne bedre om de må jobbe litt for maten. Har du prøvd å f.eks ha litt vom og tørrfôr i en kong? Tørrfôr spredt rundt på gulvet/gresset, så han må snuse seg frem til det? Tren enkle triks, med mat som belønning. 

    Jeg syntes han er tynn, ribbein og beina på rumpa kjennes godt. Han har alltid vært sær på mat og godbiter osv, men syntes han spiste bedre før?

    vi prøvde over flere dager, men han viste ikke noe mer interesse for maten, han spiser litt, men så bare går han.

    nei, det har jeg ikke prøvd! Får prøve det Tim kvelds fóringen! Takk for tips:) 

  4. Hei! Har en border collie/ langhåret collie som ikke vil spise nok.. Han spiser litt, men Så er det som om han bare ikke vil ha mer. 

    Vi har prøvd å sette han i bur og ikke ta han ut før han har spist opp, men da bare la han seg vedsidenav skåla uten å røre maten oppi. 

    Vi har prøvd å ha han ute, da gidder han heller ikke å spise. 

    Vi har prøvd å la han spise på kjøkkenet, men var ikke mye hell der heller.. 

    ta fra han maten etter 10min om han ikke spiser, men han kunne ikke brydd seg mindre.

    Prøvd å fóre  han flere ganger om dagen, men syntes ikke han spiste noe mer da heller.

     

    Han får vom og hundemat og har fri tilgang på tørrfôr.

    noen med tips eller råd? Han går mer ned i vekt enn opp. Han er sjekket hos vetrinær, men ikke noe gæli med han.

     

  5. Da døde alle kyllingene.. ettersom veteinæren ikke kunne svare meg på hva som kunne være galt med de små så kontaktet jeg oppdretteren av de andre hønene mine og hun sa det var en sykdom som de gjerne får om det er mange fugler på en plass(husker jo selvfølgelig ikke navnet da..) og att dette kan smitte resten, samt att dette kom fra oppdretter av silkene, altså har kyllingene syke når vi fikk dem.. Så i går kveld ble det å rense og vaske hele rommet som disse små silkene hadde vært i. Men nå er jeg jo livredd for att dette skal smitte kochinene mine.. 

    Oppdretter av silkene nekter åsså for att kyllingene var syke og betale tilbake summen vi gå for kyllingene..

  6. 43 minutter siden, roxie88 skrev:

    Har de diare? Hvor gamle er de? Jeg ville spurt på facebookgruppa "høner i hagen" for der er det mange som sitter på mye kunnskap. Lykke til, håper det går bra med de  du har igjen. 

    De har ikke diare heller.. de bare står å vingler og virker ustø og utrolig slappe.. 

    Takk! Skal prøve å melde meg inn i den gruppen :)

  7. Hei! 

     jeg kjøpte 3 dverg silker i går.. den ene ble slapp på bilturen og døde iløpet av natten.. Nå er resten av de å ustø og den ene er vel nesten å regne som død allerede.. 

    Hva kan jeg gjøre og hva er det som foråraker dette?.. og kan det smitte kochinene mine?

    Vi har lett lenge etter silkehøns og betalte jo en del for dem å, Så dette er utrolig leit.. jeg ringte veterinæren, men var ikke stort med hjelp å få fra dem

    Kyllingene har stått i eget rom uten de større høenen.

  8. Vell, følte vell egentlig att jeg sa ifra til kursleder flere ganger, men ble svart med att de skal finne ut av det selv og att det ikke er farlig siden det er valper.. 
    Når jeg da sa att dette ikke gikk ann og det må hun se selv så ble hun vell egentlig bare litt små furt.  

    Men dette var jo faktisk så tydelig att min samboer reagerte på det og samboer pleier som regel aldri å legge merke til slik..

  9. Det var ikke bare min hund denne valpen var ekkel mot, men var nok min som fikk gjennomgå mest ettersom han er så forsiktig av seg,yngst og minst.
    Jeg sa til kursleder flere ganger att jeg ikke syntes det var greit og plukket vekk den lille douchebagen av en valp, men fikk til svar att de skulle ordne opp selv og att det ikke var noe farlig siden de er valper. Da plukket jeg til slutt opp Jack og sa meget stramt til hun att dette ikke gikk ann og det måtte hun se selv.

    • Like 2
  10. Hei! :) 
    Jeg og valpen min begynte på kurs for 3uker siden, det er 3 hunder+min hvorav det kun er 1 valp itillegg til min. 
     etter 'treningen' er overstått så pleier hundene å få løpe løse sammen, hvor jeg da reagerte på hvordan den andre valpen på kurset herset med min.. 
    Valpen min(jack) prøvde å løpe unna den andre valpen med halen mellom bena og gjemte seg i noen busker innat en husveg, når jack da prøvde å komme ut av buskene så kom den andre valpen tilbake og tvang jack bak igjen til buskene. Den andre valpen hoppet,knurret og bet i jack som prøvde å løpe unna med halen mellom bena, dette reagerte jeg på og sa klart ifra att jeg IKKE syntes var greit, men kursleder mener de skulle finne ut av ting selv. Men jeg kan ikke skjønne det er rett att de skal finne ut av ting selv når hunden min tydelig er ukomfortabel og prøver å komme vekk med halen mellom benene og klynker hver gang den andre valpen kommer å hersjer med han.Når jeg da gikk for å skille valpene så ville ikke jack engang rikke seg fra min side før den andre valpen var borte..  
    Er det jeg som er alt for hønemor her?  eller er ikke dette greit?

×
×
  • Opprett ny...