Gå til innhold
Hundesonen.no

siljebg

Medlemmer
  • Innholdsteller

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av siljebg

  1. Jeg fylte selv 18 år i sommer, og er på mitt tredje år med egen hund, nå til og med to! Anskaffelsen av Bonnie var impulsivt av både meg og mamma, vi hadde snakket om å skaffe oss hund helt siden vi flyttet fra pappa fem år tidligere. Vi kom tilfeldigvis over henne på nett med notis at hun skulle avlives hvis hun ikke fikk et nytt hjem snart og jeg maste om henne i et par dager før vi satte kursen mot Trondheim. Jeg brukte deler mine konfirmasjonspenger på henne, resten satt jeg inn på sparekonto til utgifter i forbindelse med hundeholdet. Det var vell det dummeste vi kunne gjort, helt ærlig... Vi plages med henne den dag idag pga. dårlig gemytt, selv om jeg jobber med det hver eneste bidige dag. Hund skal ikke anskaffes på impuls eller for plutselig nytt interesseområde.

    Hund har stått meg nært og kjært siden jeg ble født. Året Bonnie kom i hus begynte interessen min for hund og hundesport virkelig å blomstre, og jeg ønsket en til hund til bruk, en stabil og aktiv hund jeg kunne starte forfra med. Økonomien stod på skjeiva i den tiden, og tillot ikke en til hund i huset. Etter et par år med jobb ved siden av skolen hadde jeg selv spart opp mer enn sparepengene som ble brukt på bil, jeg satte mitt eget grunnlag. Mamma tvilte i starten på engasjementet mitt, så jeg viste henne hvor alvorlig dette var for meg med å begynne for fult på Bonnie. Ting gikk treigt, et år på helse- og sosialfag ble gjennomført før jeg presenterte min drøm om å gå hundefag på Østlandet 1500km unna. Da skjønte mamma hvor seriøst jeg hadde gått inn for dette og valgte å flytte sammen med meg som støtte, men hun ville enda at jeg skulle skaffe meg mer muskler rundt leggene, so to speak. Jeg har vært aktiv med bistand økonomisk og generelt hjelpsom med hus, bil og alt mulig annet. Et år med hund som fag på videregående og et myndighetsbevis senere, så ligger der en snart 4mnd gammel valp på ene siden av meg og en 4år gammel blanding på den andre.

    Jeg tror foreldrene dine har skjønt at du ønsker deg hund, men at de ikke har tillatt det fordi de trenger litt mer. Det kan være vanskelig å få en ny hund i huset, det er mye jobb. Hvis dine planer er toppidrett med hest så er også det både kostnadsfult og tidkrevende, en firbeint til i regningen så skjønner jeg godt en evt. skepsis. Det er bra du har vist interesse, men dette er vel kanskje ikke noe som burde 'overtales'. Du trenger støtte til ny hund, det er ikke rettferdig å 'tvinge' på foreldrene dine ansvar hvis de i utgangspunktet ikke ønsker det. Men vær rett fram, sett dem ned og snakk godt med dem istede for å levne hint og skriverier, selvfølgelig greit å ha en liten notis, men ikke la det være hovedfremgangsmåten. Ikke gi deg med det første, men ikke påtving dem noen ting som helst. Sett deg ordentlig ned i tankeboksen og se det fra alle sider mulig, la dine egne tanker gå bort litt, det er tross alt et levende individ det er snakk om ;)

    Beklager om det ble litt babbel, men tenkte jeg kunne dele min 'ung med ønske om hund'-erfaring. Ellers så er det kommet mange gode kommentarer og tips tidligere!

    Masse lykke til! :)

    Tusen takk! :) Nei jeg kommer ikke til å påtvinge foreldrene mine verken ansvar eller kostnader. Det er bare snakk om tillatelse til å ha en hund i hus. Jeg er jo 18 når det er snakk om kjøp, så da står jeg jo ansvarlig for alt med stell og kostnader selv. Jeg greier ikke å tvinge de til å si ja uansett. De må bare ta det mer på alvor og faktisk diskutere det skikkelig. Virker som at de er litt redd for å snakke om det for de skifter bare tema. De vet godt hva jeg vil men de har så varierende syn på det. Den ene dagen virker de positiv og den andre dagen negativ. Var på nippet til å inngå en avtale en dag om at dersom jeg får bra karakterer får jeg lov. De så på hverandre og sa de skulle prate om det, men har ikke hørt noe om det liksom. Vil ikke bringe det temaet opp igjen heller for jeg er redd for at de skal trekke det tilbake. Når det er snakk om at toppidrett er tidskrevende så stemmer det ikke. Vi er de som har flest fritimer og mest fritid. utgjør to år (almen) fordelt på 3 år. Hest tar jo selvfølgelig tid men det er ikke problem og eventuelt ta med hunden i stallen :)

  2. det jeg har gjort til nå er å lese mange bøker, vi har snakket mye om det, jeg jobber bra med skolen og gjør plikter de ber meg om + litt mer. Samtidig har jeg vert litt kreativ å gjemme litt lapper rundt omkring men bilder av pudler og litt tekst. de er bla. limt i taket, under dolokket, inni mat bokser osv. de ler hver gang de finner en lapp og sier noe som ; du gir deg aldri du, Silje, eller ; skal se du får viljen din (høres nesten litt bortskjemt ut, men ikke missforstå, jeg er ikke det). Ellers har jeg skrevet et 5 siders brev på data med skrift str. 11 om hva det vil føre til om jeg får egen hund, hva jeg kommer til å gjøre i framtiden og om kostnader og konsekvenser. tenkte jeg skulle legge det i postkassa om ei stund :P

    • Like 1
  3. Jeg har lett etter en tråd om det å dra med hund på interrail, men finner ingenting. Jeg liker og reise men er heller ikke så glad i å være vekke fra dyra mine. Ikke det at jeg vil planlegge noe akkurat nå, men tenker at jeg kanskje burde gjøre det en gang. Så spørsmålet er om det er mulig å dra på interrail med hund? loffe rundt i Europa og komme seg fra sted til sted med buss og tog? Byr det på styr hver gang man skal krysse landegrenser osv? Noen som har anbefalinger om dette? Eller advasler? :)

  4. Min dverg valp veide 850 gram da jeg hentet han og det eneste som passet var sele i xs som jeg kjøpte fra dyrebutikken. Det eneste jeg har kjøpt på nett er Puppia seler som han bruker i medium nå som han er ferdig utvokst. Jeg ville kjøpt noe som lett kunne justeres i str xs, så har du et utgangspunkt. :) Husk at nakken er skjør på så små valper, så sele er best! :)

    lett justerbar XS når hunden er voksen ? eller valp? :)

  5. Tør dere å la hunden være løs med hestene? Hvordan har dere trådd fram da? Vår hund vil også gjerne leke med hesten, men jeg tør ikke å la henne gjøre det..:/ jeg er så redd for at hesten blir volsom og at hunden blir skadet

  6. Jeg hadde hest og hund. Hadde 2 alaskan malamuter, de fikk gå løs i stallen og ble med på tur når jeg kjørte vogn. Vet ikke om jeg hadde vært like positiv til hest og hund om jeg ikke hadde hatt kjørehest, det hadde rett og slett tatt så mye tid om jeg hver dag skulle brukt flere timer i stallen også hjem og gått langtur etterpå. Med kjørehest kunne hundene være med på tur også og dermed er de ferdigtrent når jeg kommer hjem. Fin fin trening også, hadde bikkjer med stålkondis.

    Ja hest tar tid, det er klart!:) men har man en hund som kan løpe fritt i stallen får den jo litt å gjøre da også tenker jeg

  7. Har forstått at hund, det er veldig populært å ha for hestejenter. Så jeg tenkte jeg skulle starte en tråd om det. Er det mange her som har både hest og hund? hvilken rase er hunden? og når dere har den med i stallen, bruker dere å slippe den og la den gå løs der? hva synes dere om det å ha både hest og hund generelt? spør bare for nyskjerrighets skyld, artig å høre :-)

  8. Anbefaler deg å sette av det det vil koste deg i mnd. å ha hund på en egen konto og spare i et år (for å vise foreldrene dine at du klarer de økonomiske utgiftene, samt at du har råd til selve kjøpesummen på hunden).

    Ellers har jeg hørt om barn som har luftet plastposer tre ganger for dag i en måned for å vise at de kommer til å gidde å gå tur med bikkja :P

    hehe ja kanskje jeg skal gjøre det!:) eller ta med kaninene på valpekurs :D

  9. Kvitte meg med hesten? Det er det morsomste jeg har hørt ! hehe, sorry men hest er livet mitt, Det er det jeg driver med. Nå skal jeg bo hjemme og gå skole (toppidrett, hest) hær i minst tre år framover og har ingen planer om å bytte ut hesten. Kanskje når jeg skal studere at jeg må beslutte meg med å selge hesten å ta ei pause. Sånn det ser ut nå, og med planer om å ta lærerutdanning, Ser jeg ikke det som et problem enda. Det er et lite hundemiljø i stallen hvor hesten står nå, og dersom man tar med hunden i stallen ofte og venner den til miljøet fra starten av, er det bare å la den dilte rundt der med de andre hundene når jeg gjør stallarbeid. De jeg har snakket med som har hund og studerer sier at det ikke er noe problem. Har begynt på hundebok nr 4 siden ferien startet, sett flere filmer om hundehold ol. synes det er kjempe gøy. takker for alle råd og historier. tar imot alle :)

  10. Du er 17, så da er det sikkert ikke så mange år til du skal flytte ut? Jeg ville definitivt ventet, kanskje vil du gå på folkehøyskole, reise, eller gjøre noe annet som ikke passer med å ha ansvaret for en hund. Finner du derimot ut at du skal leve et liv med en gang (når du er ferdig med vgs) som er forenelig med hundehold kan du jo bare kjøpe deg en, er ikke lenge til du ikke trenger foreldrene dines tillatelse lenger:-)

    Jeg hadde også fryktelig lyst på hund da jeg var på din alder, vi hadde ikke familiehund heller, så savnet var veldig stort. Men likevel er jeg utrolig glad for at jeg ikke fikk kjøpe min egen hund, for da hadde jeg gått glipp av mye etter videregående.

    Skjønner godt foreldre er skeptiske jeg, ofte ender de jo opp med en hund ekstra når ungdommen flytter ut.

    skjønner godt hva du mener, og det er nok i mange tilfeller at det ender opp slik! De tre første åra (minst) skal jeg gå toppidrett som vil si at det blir veldig mye fritid og tid til hund(det er et fireårig løp). etter det skal jeg studere, og hva, er jeg ikke hundre prosent sikker på enda. Jeg har lest mye om det å ha hund i studietiden, og har lest mye positivt om det.

    Nå har jeg hest, og det er mye av det livet mitt går ut på. når jeg flytter og skal studere, må jo hesten selges og hva i all verden skal man finne på da? er jo så vandt til å omgå hester og andre dyr til en hver tid, og jeg kan ikke tenke meg noe annet. Mange sier at ting fort kan endre seg og det er sant, men dyre-galskapen, den forsvinner ikke.

  11. Omtrent så liten:

    PN005062.jpg

    Nå er det en valp da, så den er liten ;)

    Hvis ikke så fant jeg disse på youtube:

    Jeg lurer på om den i første videoen er en stor toy, eller kanskje dverg? Toypudler er små hunder altså :)

    Takk for bilde og filmer, tror nok det blir enten en stor toy eller en liten dverg. var fint å se film og bilde hvor den ikke hadde så lang pels. når man prøver å sammenligne størrelser ved å se på disse utstillingshundene er det lett og bli lurt av den lange pelsen :D

  12. Overtaling er vanskelig. Men jeg ville helt klart tatt mye ansvar for familiehunden, om du ikke allerede gjør det da :)

    Min første hund fikk jeg da jeg var 14 og min andre hund fikk jeg i fjor og da var jeg 20. Har egentlig aldri brukt så mye tid på overtaling selv om foreldrene mine sa at det aldri skulle noen hunder inn i huset.

    Snakket selvfølgelig mye sammen med dem om det og vi snakket mye om hvem som skulle ha ansvar, hva slags ansvar det er å ha hund osv. Men det vet dere vel ganske godt fra før siden dere har en :)

    Det beste er vel å snakke sammen og ikke krangle, men la dem få vite hvor mye du har lyst til det. Kanskje låne en hund en gang sånn at dere ser hvordan det er å ha to?

    ja krangling nytter ikke, heller ikke masing. da blir det bare et nei som svar, men om man hinter til det i ny og ned tror jeg de tenker seg om. Jeg har hatt som sommerjobb å passe hunder, og passet opp til tre hunder en sommer.. det var egentlig en positiv opplevelse for både meg og foreldrene mine, men om de vil ha to i hus konstant er jeg mer usikker på

  13. Dette er jeg også helt enig i! Nevnte det ikke selv fordi jeg egentlig tar det som en selvfølge.. Er jo bare 19 selv, men har alltid hjulpet til hjemme og tatt ansvar.

    Jeg var vel 13 når jeg fikk min egen hund. Da var mine foreldre forberedt på å betale for mat og veterinær til hunden. Selve hunden var blanding og vi fikk henne gratis. Jeg kjøpte det meste av utstyr til henne. De var også hele tden innstilt på at jeg skulle etter hvert begynne på videregående og kanskje ikke fikk ha henne med meg. De hadde mye ansvar for henne hele tiden, men det var meg som sto for trening, og det var meg hun var mest knyttet til, selv om jeg etter hvert flyttet til Bergen og bare traff henne noen helger og ferier. Har aldri fått vite grunnen til jeg plutselig fikk lov til å få egen hund (de hadde nektet i lange tider, før mamma plutselig viste meg en annonse i lokalavisen og ba meg ringe der), men jeg mistenker det hadde mye å gjøre med det 2ne skriver. Jeg trente med familiehunden, lærte han noe triks osv, jeg gikk tur med han, og generelt sett viste jeg mye ansvar hjemme med å lage middag og hjelpe til med daglige gjøremål.. Jeg var også veldig opptatt av allslags dyr og kunne sitte lenge å lese om hund på nett og i bøker.

    det er nesten som om jeg leser om meg selv, hehe. jeg aner ikke hvor mange forum jeg har vært akrive i; hesteforum, kaninforum, rotteforum, hamsterforum,fiskeforum, ja til og med et froskeforum. spradet desperat rundt på biblioteket for å rappe med meg alle dyrebøker jeg fant. satte oppe til 3 om nettene fordi at jeg ble så oppslukt i kaninbøkene. Jeg har lært hunden vår mange triks og tar henne ofte med ut på tur. jeg har tatt meg av støvsugingen og prøver ellers å rydde litt her og der :D

  14. En liten mellom eller en stor dverg (35cm +/-, og ca 6kg) er fremdeles en liten hund. Den er skikkelig liten sammenliknet med en schäfer om det er det man er vant med. Men i forhold til en toy så går den ikke så fort i stykker...

    Jeg har jo dvergen på 4,5kg, og en hund på 20kg, og dvergen liker ikke å leke med den store lenger. Den store tar ikke hensyn, og er for voldsom, så dvergen får vondt (blir løpt ned, tråkket på osv). Så de leker ikke den herjeleken de lekte i starten. Og det er jo kjipt. Og likevel er en dverg på 4,5kg mye mindre sårbar enn en toy på 3kg.

    Mange faktorer å ta med i beregningen! :)

    det er det!:) da er den hunden vi har hjemme veldig bedagelig da. Så jeg tror ikke det ville blitt noe problem med en bitte liten en av den grunn. Men er ikke ute etter en hund i veskehundstørrelse, det er bare så vanskelig å se for meg hvor liten Toyen egentlig er, så det beste er vell å oppsøke toy og dvergpuddler for å se det selv :)

  15. Hva skal du bruke hunden til? Du sier at du trener en del med schæferen, skal du trene med puddelen også (altså, målrettet trening innen en eller annen hundesport)?

    Jeg har selv en dverg (31cm/4,5kg), som er mellom en dverg og en toy. Hun har ingen småhund-diller, med unntak at hun søker kontakt med folk på to bein. Ga opp å trene det av henne fordi alle vi møtte på tur synes det var såå kos at hun ville kose og kom opp til håndhøyde ved å stå på to bein. Bodde rett ved Frognerparken, så det var en del folk vi møtte hver tur... Hun er stille, ingen gneldring og svært lite syting, og hun er en veldig ukomplisert hund. Men hun er liten altså. En dvergpuddel er en veldig liten hund. Og en toy er en bitteliten hund. Vanskelig å forutsi akkurat hvor stor valpen blir, så du kan ende opp med en hund på 27cm/2,8kg liksom...

    Så jeg ville besøkt pudler av ulike størrelser og kjent etter hvilken størrelse som passer best. Selv ønsker jeg en større puddel neste gang (stor dverg eller mellom), rett og slett fordi de er enklere å bruke i trening, de er ikke like skjøre og de er likevel små og hendige av størrelse. Lydighetstrening med en dverg kontra en mellomstor hund var største utfordringen min, det er faktisk ikke så greit å få FVF pent når hunden går ved føttene dine i stedenfor låret ;)

    kommer til å trene mye med den ja, men dette for å få en trofast og omgjengelig hund og ikke spesielt konkurranserettet. Har også fått dilla på agility og freestyle, så nå har hele hagen blitt en agilitybane. Samt garasjen har blitt ett verksted for hindermatreale;-D

  16. fyller 17 i år og har veldig lyst på egen hund! har en familiehund men den er så knyttet til moren min at gleden blir ikke like stor som å ha en helt egen :-) lurer på om noen har noen brae og oppfinnsomme metoder til å overtale foreldre? noen historier de vil dele angående overtaling av foreldre e.l. :-)

    har planlagt å få de overtalt til neste sommer, og jeg har allerede angrepet stabelen vi har av hundebøker. jeg har alle rede postet et bilde av meg, hunden vår og en påtegnet puddel (som er rasen jeg vil ha) på facebook profilen til moren min, hvor jeg skrev ''OII! se så fint, mamma. sånn skulle det ha vært!''. har planer om å skrive en laaang stil om hvorfor jeg burde få hund når vi begynner på igjen til høsten, og deretter få en lærer til å gi den gode tilbakemeldinger og en god karakter, så skal jeg legge den i post kassen. Hver dag synger jeg ''jeg vil ha en liten hund'' ganske nøytralt. Som dere skjønner trenger jeg flere oppfinnsomme metoder. unngår det direkte spørsmålet ''kan jeg få egen hund'' til jeg har fått de litt på riktig kurs.

  17. Nakkeskinn, spruting? Unnskyld, men hva i herrensnavn er dette for forslag? :no:

    Det er forbudt ved norsk lov å utøve vold og/eller påføre unødige påkjenninger og belastninger mot dyr. Du har faktisk brutt §3 og §14 i Lov om dyrevelferd (og i følge §5 så har man faktisk plikt til å varsle Mattilsynet eller politiet.)

    Jeg synes dette er ganske brutale forslag, de vil øke stress hos hunden, hva er vitsen når det finnes bedre metoder å behandle bjeffingen på??

    Clara Sofia, det er veldig bra at du spør om råd, men du er nødt til å tenke litt her. Du bruker 3 sekunder og skriver én setning som svar, og det er ikke nok til kunne hjelpe deg.

    Altså symptomet er bjeffing, men HVORFOR bjeffer valpen? Kjeder den seg? Trenger den oppmerksomhet? Er det spesielle lyder som starter bjeffingen? Bjeffer den som del av lek fordi den er oppspilt? osv. Prøv å beskrive situasjonen litt nærmere (det finnes ingen resept mot bjeffing generelt) så skal jeg komme med råd i bøtter og spann

    Husk at nesten alle hunder bjeffer, det er helt naturlig. Når en valp gjør noe du ikke ønsker så skal man trene det bort.

    Syns det var litt overdrevet skrevet at disse metodene er brudd på loven om dyrevelferd. Husk at vi som har hund må trå frem som valpens leder i flokken, og snakke på språket hunden forstår. det å ta valpen i nakkeskinnet er noe hundemoren gjør støtt og stadig, og hun setter på plass valpen på denne måten når den gjør noe hun ikke liker. Man skal ikke gjøre hunden vondt, men et tak i nakkeskinnet har den ikke noe vondt av. det er ikke med dette sagt at dette løser problemer med bjeffing, det vet jeg ikke.

    det finnes så mange meninger om hva som er rett og galt når det gjelder trening av hund. Noen mener det å straffe hunden (ikke i form av smerte!) er greit, mens noen andre mener at det å gi et strengt nei, aldri burde skje, og man skal kun trene hunden med å gi ros når den gjør noe bra, og ignorere ting man ikke liker. Selv syns jeg man skal sette hunden på plass når den gjør noe galt. Hunder er veldig brutale med hverandre av natur, og sier klart ifra når grenser blir over-trådd eller når de vil markere deres lederskap. Vi må behandle de som det de er, og ikke mennesker.

  18. Jeg har akkurat fått en liten dvergpuddelvalp i hus og hun er ikke så veldig stor altså :P men såklart vokser hun jo ;) men det sies vel at jo mindre hunden er, jo mer lyd er det i den.

    Når jeg så etter puddelvalp vurderte jeg mellompuddel eller dvergpuddel og jeg vil anbefale deg om å prøve å få møtt noen av hver størrelse før du bestemmer deg ;) du kan for eksempel reise på utstilling eller prøve å komme i kontakt med oppdrettere eller privatpersoner som har toy eller dverg. Man får nemlig et litt annerledes inntrykk av størrelsen når man ser de i virkeligheten ;) og de fleste som har puddel vil gjerne vise frem hunden og rasen sin, det er mange hyggelige puddelfolk :) ellers vil jeg anbefale deg om å sjekke oppdretter nøye i forhold til de avlskravene som finnes for toy og dverg, slik at du får en frisk og fin puddel. Lykke til med valget og jakten på en liten krøllebebis, de er noen herlige vesener :)

    Så koslig!:) ja det er veldig vanskelig å se de for seg når man kun ser på bilder. kanskje jeg skal ta meg en tur på ei utstilling i sommer, det har jeg aldri vært på før så det kan bli spennende! Ble først kjent med rasen da jeg passet en mellompuddel en sommer. de er herlige ja!:)

×
×
  • Opprett ny...